Eşimle ev işleri konusunda tartışıyoruz

Buncacik şeyden yatağı mi ayırdı?
Yerinde olsam kendi camasirimi yıkar,kendi ütümü yapardım. Madem bir iş yapmadığını düşünüyor görsün bakalım.
Ev arkadaşı gibi takılın bir süre .
İstediğiniz kadar kocanizi sevin, övün. Görünen o kadar net ki.
Kendini errrrrkek olduğu için sizden üstün görüyor. Aynı işi yapmanız,aynı maaşı almanız önemsiz bir detay. Ev işi ve çocuk kadınındır onun icin.
Yapacağınız en iyi şey kendinizi yormamak, eve gelince yayılmak, hatta iş çıkışı spora falan yazılmak, yürüyüş yapmak... Bence kendinize bir diyet bulun, bol salatalı falan. Yemek işini de öyle bırakın. Mantı isteyen hazır alsın, kaynamış suya atsın yesin.
Bir hikaye var ya, salak bir koca "ben bütün gün çalışıyorum,sen ne yapıyorsun ki, tüm gün yatiyorsun" demiş karısına. O gün eve gelince evi savaş alanı gibi bulmus. Çocuklarin üstü başı perişan, her yer her yerde, tuvalet pis, mutfakta yemek yok.
Çok korkmuş, "ne bu hal" demiş. Kadın da "bugün bir şey yapmadım,dediğin gibi tüm gün yattim" demiş:)
Esinizin de anlamasıni sağlayacak olan şey bu, diyeceğim ama eşiniz okumuş cahil bir adam . Anlamayabilir . Yardım değil iş bölümü onun için feminist bir slogandan ibaret.
Benim babam okumuş etmiş bir adam değil, fiziki güç gerektiren bir işin ustası, çok yoruluyor her gün. Ona rağmen hep der ki "dünyanın en zor işi ev kadınlığı, bir gün bile tatili yok".
Ev hanimi annemin yaptığı işi hep takdir eder. Perdeleri boyu uzun olduğu için o asar, Çamaşır makinasinin sesini duyunca dışarı asar, kuruduğuna kanaat getirirse çamaşırları toplar, pazarları kahvaltiyi o hazırlar, eskiden çocuklarınin altını degistitir,onları yıkar,uyuturdu...onca yorgunluğa, bazen pazarları bile çalışmasına rağmen yine de bir işin ucundan tutar. Buna rağmen ne iş yapiyorum diye övünür ne de bunları yapıyor diye biz ev halkı olarak aferin deriz. Çünkü evde yaşıyorsa tabii ki bir işin ucundan tutacak, imkanı ölçüsünde yardım edecek.
Bu iyi kocalık, fedakarlık, bilmemne değil yani. Kendini üstün görmeyen, yaşadığı eve ve ev halkına saygısı olan bir insanın yapması gereken asgari şeyler
Ben okurken asgari olarak görmedim aksine azami bir gayret gördüm heleki şartlarına rağmen ..Benim de etrafımda böyle erkekler var ama az ..Onları el üstünde tutarız oyuzden çünkü evcimen sadık aile dostu erkeklerdir

Buncacik şeyden yatağı mi ayırdı?
Yerinde olsam kendi camasirimi yıkar,kendi ütümü yapardım. Madem bir iş yapmadığını düşünüyor görsün bakalım.
Ev arkadaşı gibi takılın bir süre .
İstediğiniz kadar kocanizi sevin, övün. Görünen o kadar net ki.
Kendini errrrrkek olduğu için sizden üstün görüyor. Aynı işi yapmanız,aynı maaşı almanız önemsiz bir detay. Ev işi ve çocuk kadınındır onun icin.
Yapacağınız en iyi şey kendinizi yormamak, eve gelince yayılmak, hatta iş çıkışı spora falan yazılmak, yürüyüş yapmak... Bence kendinize bir diyet bulun, bol salatalı falan. Yemek işini de öyle bırakın. Mantı isteyen hazır alsın, kaynamış suya atsın yesin.
Bir hikaye var ya, salak bir koca "ben bütün gün çalışıyorum,sen ne yapıyorsun ki, tüm gün yatiyorsun" demiş karısına. O gün eve gelince evi savaş alanı gibi bulmus. Çocuklarin üstü başı perişan, her yer her yerde, tuvalet pis, mutfakta yemek yok.
Çok korkmuş, "ne bu hal" demiş. Kadın da "bugün bir şey yapmadım,dediğin gibi tüm gün yattim" demiş:)
Esinizin de anlamasıni sağlayacak olan şey bu, diyeceğim ama eşiniz okumuş cahil bir adam . Anlamayabilir . Yardım değil iş bölümü onun için feminist bir slogandan ibaret.
Benim babam okumuş etmiş bir adam değil, fiziki güç gerektiren bir işin ustası, çok yoruluyor her gün. Ona rağmen hep der ki "dünyanın en zor işi ev kadınlığı, bir gün bile tatili yok".
Ev hanimi annemin yaptığı işi hep takdir eder. Perdeleri boyu uzun olduğu için o asar, Çamaşır makinasinin sesini duyunca dışarı asar, kuruduğuna kanaat getirirse çamaşırları toplar, pazarları kahvaltiyi o hazırlar, eskiden çocuklarınin altını degistitir,onları yıkar,uyuturdu...onca yorgunluğa, bazen pazarları bile çalışmasına rağmen yine de bir işin ucundan tutar. Buna rağmen ne iş yapiyorum diye övünür ne de bunları yapıyor diye biz ev halkı olarak aferin deriz. Çünkü evde yaşıyorsa tabii ki bir işin ucundan tutacak, imkanı ölçüsünde yardım edecek.
Bu iyi kocalık, fedakarlık, bilmemne değil yani. Kendini üstün görmeyen, yaşadığı eve ve ev halkına saygısı olan bir insanın yapması gereken asgari şeyler
Ben kocamı burda övmüyorum, olan şeyleri söyledim. Konu açtığım durumdan zaten canım çok sıkkın ve savunulacak hiçbir tarafı yok. Başka şeylerde iyi diye bana bu şekilde davranmasına izin verecek değilim, olsam burda konu açmazdım diye düşünüyorum. Ben de dediğiniz gibi yapacağım. Zaten küs olduğu için her işini kendisi yapıyor şu anda. Benim de canıma minnet, yapsın. El vurmayacağım artık onun işlerine. Azcık anlasın bi poşete yemek koymakla o yemeği bizzat yapmak arasındaki farkı.
Bi de o sizin verdiğiniz örnekleri falan görmez. Çevresinde azcık bile yardım eden yok ya, o yüzden kendini nimetten sayıyor bu konuda. Kadınlarda da suç var benim çevremde de eşime bu konuda benim gibi karşı çıkan yok hatta eşimin iki işin ucundan tuttuğunu duyunca çok şaşırıyorlar. Kendileri de çalışıyor evde de kendilerini yıpratıyorlar o tuhaf gelmiyor

Cevab versene hayatım seninki evde önlüklü 3 öğünü onunemi getiriyor prensesim😁😁
Devamını yazdım.bakalım ona ne diyeceksin.eee evet sevgilimle eşit iş yapıyoruz.yemeğimi de önüme getiriyor.geçen haftasonu 4 saat temizlik yaptık birlikte.ne eksik ne fazla.

İkimiz de çalışıyoruz. Birlikte okula gidip geliyoruz. Eşim normalde kendi lavabosunu temizler, kuşumuzun yemini suyunu o koyar, dışarı işlerini falan o halleder, balkonu o temizler. Dağınık pis biri de değildir. Fakat benim şöyle bir şikayetim var. Okuldan ikimiz de eve dönüyoruz ve mutfak, çamaşır işleri tamamen bende olduğu için eve gelince zaten benim mesaim direkt başlıyor. Ve ben sürekli koşuştururken onun eve gelince dinlenme moduna girmesinden rahatsız oldum. Çünkü ikimiz de çalışıyorsak ev yükü kadında olmamalı. Ben de ufak tefek şeyler istemeye başladım ondan, mesela dedim ki "çamaşırlar serili de sen getirir misin?" bu tarz ufak şeyler. Fakat o bilerek benim istediğimi bildiğinden mırın kırın ediyor bana. Benim yaptıklarımı sen görmüyorsun sanki hiçbir şey yapmıyorum gibi davranıyorsun diyor. Oysaki benim tek derdim işler biriktiğinde ufak tefek ucundan tutması. Ve şöyle bir örnek vereyim bana yaptığı iş olarak diyor ki "sabah yemeği koymamışsın ben koydum". Halbuki okula gidecek yemeği ben dünden hazırlamıştım buzdolabındaydı, "yaptım" dediği şey o yemeği poşete koymak. Yemek de mantı bu arada. Canı çekiyor diye bir gün öncesinden onca işin arasından onun için açtım yaptım. Ben mantıyı yapıyorum, o sabah poşete koydu diye kendini iş yapmış olarak görüyor. Ve şu anda bana aşırı tripli. Yaptığım yemeği yemedi. Yatağı ayırdı salonda yatıyor. Kendini tamamen haklı görüyor bu benim canımı inanılmaz sıkıyor. Sırf öğlen arasında da yaptığım yemeği yememek için oruç tutuyor bugün. Konuşmuyoruz etmiyoruz. Bana nankör olduğumu söyledi. Canımı en sıkan şeylerden biri de "ben de senin gibi işten gelince dinlenmek istiyorum, kitap okumak istiyorum" dediğimde "o zaman daha geç uyu yarım saat kitabını oku" dedi. Ben nankörsem o bencil değil mi bu durumda?
Bir erkeğe ev işi konusunda ne kadar yüz verirsen o kadar tepene biniyor tecrübeyle sabit o yüzden tepkileri zamanında vermek gerekiyor. Bende artık tepkileri zamanında veriyorum işten gelince ben yemek yapıyorum hadi sende bulaşıkları yıka makineye diz diyorum makine yerleştirilecekse önce onları yerleştir diyorum. Yapamam derse kızıyorum kırılırsa kırılsın o an tepki vermezsem sorumluluk almaz ilk zamanlar temiz yapamıyordu zamanla alışırsın bir insan bir işi sürekli yaparsa hem kolay yolunu bulur hem de daha temiz yapar diyorum. Hatta evdeki elektronik eşyaların nasıl çalıştığını gösterirken demiştim ki bir kere gösteririm hemen öğren teknolojik çağda yaşıyoruz o kadarda teknolojik zekan vardır demiştim 😂 Mecbur kaldı öğrenmeye. Bazen de ben bu şu işi bu işi beceremem diyor diyorum ki elin ayağın tutuyor normal zekada olan biri bunları gayet güzel becerir burada atomu parçalamıyoruz alt tarafı şöyle yapacaksın diyorum bakıyor yüz vermiyorum yapıyor. Böyle yapmasak tepemize biner erkekler 😂

Ben okurken asgari olarak görmedim aksine azami bir gayret gördüm heleki şartlarına rağmen ..Benim de etrafımda böyle erkekler var ama az ..Onları el üstünde tutarız oyuzden çünkü evcimen sadık aile dostu erkeklerdir
Neden azami gayret?
Adam errrkek olduğu için mi?
Adam haftada 40 saat calisiyorsa kadın da 40 saat çalışıyor.
Adam 10 bin alıyorsa kadin da 10 bin alıyor.
Adam errrkek olarak mağarada olduğu gibi avlanmiyor. Kadın da kadın olarak onu beklemiyor.
Devir bu kadar degismisken , kadın iş hayatına girip para kazanmisken neden hala erkek eline Vileda almıyor?
Bu saçma duzeni - evi çekip çevirenin çalışsa bile kadın olmasininsiz kabullenmisken erkek neden kabullenmesin ki?
Çevrenizde az olmasının sebebi çevrenizin de sizin gibi zaten ev işini kadin görevi sayan insanlar olmasından dolayı bence .
Adam kendi yediği kahvaltının bulaşığıni tezgaha birakiyor.
Yani bunu Ergen çocuk yapmaz. Her evde bulaşık makinası var, lavaboda suya tutup makinaya koymak zor bir şey mi?
İnsan utanır ya

Bir erkeğe ev işi konusunda ne kadar yüz verirsen o kadar tepene biniyor tecrübeyle sabit o yüzden tepkileri zamanında vermek gerekiyor. Bende artık tepkileri zamanında veriyorum işten gelince ben yemek yapıyorum hadi sende bulaşıkları yıka makineye diz diyorum makine yerleştirilecekse önce onları yerleştir diyorum. Yapamam derse kızıyorum kırılırsa kırılsın o an tepki vermezsem sorumluluk almaz ilk zamanlar temiz yapamıyordu zamanla alışırsın bir insan bir işi sürekli yaparsa hem kolay yolunu bulur hem de daha temiz yapar diyorum. Hatta evdeki elektronik eşyaların nasıl çalıştığını gösterirken demiştim ki bir kere gösteririm hemen öğren teknolojik çağda yaşıyoruz o kadarda teknolojik zekan vardır demiştim 😂 Mecbur kaldı öğrenmeye. Bazen de ben bu şu işi bu işi beceremem diyor diyorum ki elin ayağın tutuyor normal zekada olan biri bunları gayet güzel becerir burada atomu parçalamıyoruz alt tarafı şöyle yapacaksın diyorum bakıyor yüz vermiyorum yapıyor. Böyle yapmasak tepemize biner erkekler 😂
Benim eşimin elinden iş geliyor bir de. Ona rağmen bana kitlemeye çalışıyor. Bekarken her şeyini dört dörtlük yapan birisi. Evlilikten beklentisi hem karım çalışsın para kazansın hem bu işlerimi de artık o yapsın. Çok şımardı tepeme çıktı. Artık daha net olacağım bu konuda.

Neden azami gayret?
Adam errrkek olarak mağarada olduğu gibi avlanmiyor. Kadın da kadın olarak onu beklemiyor.
Devir bu kadar degismisken , kadın iş hayatına girip para kazanmisken neden hala erkek eline Vileda almıyor?
Bu saçma duzeni - evi çekip çevirenin çalışsa bile kadın olmasininsiz kabullenmisken erkek neden kabullenmesin ki?
Çevrenizde az olmasının sebebi çevrenizin de sizin gibi zaten ev işini kadin görevi sayan insanlar olmasından dolayı bence .
Yani bunu Ergen çocuk yapmaz. Her evde bulaşık makinası var, lavaboda suya tutup makinaya koymak zor bir şey mi?
İnsan utanır ya
Canım baban (!)için dedim asgari şeyler demissin ya yaptiklarina

Ben çalışmıyorum.ama ben bile eşim canı istemiş diye mantı yapmam kıymet mi biliyorlar sanki . Buzlukta satılıyor marketlerde gidin alın . Ev işlerinde tabi yardimi fazlasıyla olması lazım alistirin ufaktan ama kavga etmeden tartışmadan tabi

Neden azami gayret?
İnsan utanır ya
Önceden yapardı makineye koyardı. Şimdi genelde sabah makine yıkanmışlarla dolu oluyor ondan koyamıyor ama kirli bulaşıklar olsa da koymuyor artık. Çünkü alıştı. Önceden böyle değildi. Şimdi bana tripli diye bi güzel yıkamış yediklerini, ütüsünü yapmış. Canıma minnet

Ben çalışmıyorum.ama ben bile eşim canı istemiş diye mantı yapmam kıymet mi biliyorlar sanki . Buzlukta satılıyor marketlerde gidin alın . Ev işlerinde tabi yardimi fazlasıyla olması lazım alistirin ufaktan ama kavga etmeden tartışmadan tabi
Ben kendim yemek yapmayı seven birisiyim. Sevmesem elimi vurmam

Evde başka işler de olduğundan çamaşırları katlamayı geciktirmiştim. Bir de aramız epey iyiydi. Mantıyı bile isteye yaptım ikimiz de oruç tutuyorduk epeydir yememiştik yapayım madem dedim mutlu oldu o da. O da beni şımartır kötü biri değildir. Fakat bu konuda gerçekten çok bencil
Sizi şimartıyor çünkü onun istediği gibi olduğunuzda mutlu oluyor.Ama siz bir şey istediğinizde onun istediği gibi olmadığınız da gerçek yüzünü gösteriyor.Anlamak ,dinlemek yerine sizi cezalandırarak pes etmenizi ,onun istediği şekle girmenizi istiyor .Kendinizi kandırmayın .
Adam tamamen bencil ve manipüle etmek isteyen birisi.
Gerçek seven ve değer veren adamlar böyle davranmıyor,eşinin hayatini kolaylaştırmak için yapması gerekenleri yapıyor ......

Neden azami gayret?
İnsan utanır ya
işin garip tarafı senelerce yalnız yaşayıp, evi tertemiz olan adamın bir kadınla yaşamaya başlayınca bu modele evrilmesi.offf bir çözemedik şu sorunu.neden böyle oluyor anlayamıyoruz ya.eskiden olduğu gibi ataerkil yetiştirme bile kalmadı oysa ki.ben cinsiyet rollerinden çok kadının sorumluluk duygusu doğuştan daha fazla olduğu için bu şekilde olduğunu düşünüyorum.2 erkek olsa ikisi de yapmıyor bu sefer.ee temizlik hissi de hak getire.iki erkek yapmadan durabiliyor ama biz kadınlar.o pislikle yaşamaya tahammül edemiyoruz.

Canım baban (!)için dedim asgari şeyler demissin ya yaptiklarina
Yani bence yapması gerekeni yapıyor. Çamaşır makinasının bittiğini duyan her insan çamaşırları asabilir. Bu aklına gelmiyorsa "nasılsa karım asar, ev hanımı değil mi,işi ne" diyorsa bence bu merhametsizliktir.
Ya da çamaşırlar kurumuş - yağmur başlamış. "Evde karım,kızım var, bana ne" demek bana saçma geliyor ya, kibir gibi geliyor. Sonuçta o da bu evde yaşıyor, asılı olanların muhtemelen yarısi onun çamaşırı. Yani bir insan çamaşır kurudugunu görüp almıyorsa bunun sebebi nedir ki?
Siz görünce almaz misiniz daha fazla durmasın diye? Bunu bir insan neden yapmasın ki?
Perde konusunda da babam 180,annem 155
Üstelik babam beden gerektiren bir işin ustası oldugunu için daha gelişkin kol kasları var. Bence yakışan böyle bir durumda erkeğin perde asmasıdır:)
Altını değiştirdiği, yıkadığı, uyuttugu çocuklar da kendi genini verdiği, alni- burnu falan ona benzeyen çocuklar 😅 yani tabii ki kendisinin yapımında %50 pay sahibi olduğu çocuklara bakacak, onları yikayacak,edecek,yemek yedirip uyutacak. Bu "eşe yardım" bile değil ki. Cocuguyla ilgilenmek bir anneyi nasıl mutlu ediyorsa babayı da öyle mutlu etmeli. Etmiyorsa sorun

O kitap okumuyor genelde oturur öğrencilere ödev falan çıkarır ya da internette takılır. Bana sen de dinlen dinlene dinlene yap diyor. Ben de niye benim dinlene dinlene yapacağım o kadar iş varken sen direkt dinleniyorsun dediğimde bankör oluyorum. Mantıyı severek isteyerek açtım. Eşim kötü değildir geleneksel Türk erkeğinden de daha fazla yardımcı olur bana. Ama ikimiz de çalıştığımız için yetmediğini söylüyorum buna alınıyor.
Geleneksel türk erkeği mi kaldı?

Sizi şimartıyor çünkü onun istediği gibi olduğunuzda mutlu oluyor.Ama siz bir şey istediğinizde onun istediği gibi olmadığınız da gerçek yüzünü gösteriyor.Anlamak ,dinlemek yerine sizi cezalandırarak pes etmenizi ,onun istediği şekle girmenizi istiyor .Kendinizi kandırmayın .
Adam tamamen bencil ve manipüle etmek isteyen birisi.
Gerçek seven ve değer veren adamlar böyle davranmıyor,eşinin hayatini kolaylaştırmak için yapması gerekenleri yapıyor ......
Suçlu olduğunu kabul ettiği konularda gönlümü almaya çok çabalar. Bunda da suçlu olduğunu kabul ettirene kadar konuşmayı düşünmüyorum. İstediği kadar yatağı ayırsın. Kendimi kandırmıyorum ilişkimizin her detayına hakim değilsiniz ama bu konuda kesinlikle savunulacak bir tarafı yok o da bunu anlayacak. Anlamıyorsa gerçekten beni sevmiyor demektir

işin garip tarafı senelerce yalnız yaşayıp, evi tertemiz olan adamın bir kadınla yaşamaya başlayınca bu modele evrilmesi.offf bir çözemedik şu sorunu.neden böyle oluyor anlayamıyoruz ya.eskiden olduğu gibi ataerkil yetiştirme bile kalmadı oysa ki.ben cinsiyet rollerinden çok kadının sorumluluk duygusu doğuştan daha fazla olduğu için bu şekilde olduğunu düşünüyorum.2 erkek olsa ikisi de yapmıyor bu sefer.ee temizlik hissi de hak getire.iki erkek yapmadan durabiliyor ama biz kadınlar.

Yani bence yapması gerekeni yapıyor. Çamaşır makinasının bittiğini duyan her insan çamaşırları asabilir. Bu aklına gelmiyorsa "nasılsa karım asar, ev hanımı değil mi,işi ne" diyorsa bence bu merhametsizliktir.
Ya da çamaşırlar kurumuş - yağmur başlamış. "Evde karım,kızım var, bana ne" demek bana saçma geliyor ya, kibir gibi geliyor. Sonuçta o da bu evde yaşıyor, asılı olanların muhtemelen yarısi onun çamaşırı. Yani bir insan çamaşır kurudugunu görüp almıyorsa bunun sebebi nedir ki?
Siz görünce almaz misiniz daha fazla durmasın diye? Bunu bir insan neden yapmasın ki?
Perde konusunda da babam 180,annem 155
Üstelik babam beden gerektiren bir işin ustası oldugunu için daha gelişkin kol kasları var. Bence yakışan böyle bir durumda erkeğin perde asmasıdır:)
Altını değiştirdiği, yıkadığı, uyuttugu çocuklar da kendi genini verdiği, alni- burnu falan ona benzeyen çocuklar 😅 yani tabii ki kendisinin yapımında %50 pay sahibi olduğu çocuklara bakacak, onları yikayacak,edecek,yemek yedirip uyutacak. Bu "eşe yardım" bile değil ki. Cocuguyla ilgilenmek bir anneyi nasıl mutlu ediyorsa babayı da öyle mutlu etmeli. Etmiyorsa sorun
Annen peki babanın evdeki yardımına göre babanin ağır dış işlerine nasıl yardım ediyor destek veriyor ?Evde baban da çocuklarin altını alıyorsa .Bunun karşılığı olmalı
Madem eşitiz

X