Çocuk altı değiştirmek anneye mi zimmetli, ben bunu anlamadım. Çocuk hem annenin hem babanın çocuğu. Zamanında yaptıklarıyla kendisini çok seven, 32-34 sene üf bile dememis iki kızı var. Bu bir karşılık bence :)Annen peki babanın evdeki yardımına göre babanin ağır dış işlerine nasıl yardım ediyor destek veriyor ?Evde baban da çocuklarin altını alıyorsa .Bunun karşılığı olmalı
Madem eşitiz
Yardımcı alacak kadar iş yok diye düşünüyorum. Zaten robot süpürge de alınca o epey bi rahatlattı. O geldiğinden beri süpürge çalıştırmadım eşim yaptı dip köşeyi. Benim genel işler zaten çamaşır, ara sıra toz alma ve bitmek bilmeyen mutfak. Evime, özellikle mutfağıma falan başka birini sokma düşüncesi pek hoş gelmiyor bana. Zaten eşim diğer işlerde yükü alsa ben mutfağa onun girmesini bile istemiyorum seviyorum yemek yapmayı uğraşmayı falan. Diğer şeylerde yükü alması gerekHaftada iki gün yardımcı alsan,hem evini temizler hem 2 gün yemek yapar. Geriye kalan günleride pratik şeylerle geçersin. Haftasonu zaten tatil. Eziyet etmeyin kendinize ya yazık yani,kimse madalya vermiyor. Hem işe gidip hemde gelip evde iş yapamam. Hayat standartlarımı arttırmak,hayatımı dahads kolaylaştırmak aynı zamanda kazandığım parayla başka bir kadına iş imkanı yaratmak için çalışıyorum.
İyi de onun saatlerce boş vakti oluyor da ben niye boş vakit için uykumdan feragat etmek zorundayım? Ayrıca kitap değil belki o gün başka bir işle uğraşmak istiyor canım? Onun saatleri varken ben niye yarım saatim olsun diye uyumayayım?Bana kalırsa eşinizin tek haklı olduğu nokta kitap okumanız konusu. Kadın veya erkek kim olursa olsun,kendine zaman ayırmak için gerektiğinde yarım saat geç uyumalı. Siz de kitap okumak istiyorsanız öyle yapmalısınız. Elbette eşiniz de önce ortak ev işleriyle ilgilenmeli sonra dinlenmeli,uyumalı,kitap okumalı vs.
ee daha ne olacak zaten? Düzenli gelen kadının kendi düzeni oluyor evde. Bir gün çamaşırını yıkar,ertesi gün ütüler. Akşamdan dağınık bıraktığın mutfağını toplar,temizler. Evin durumuna göre siler,süpürür vs vs.. orası bir ev ister tek yaşayın ister çocuklu yaşayın düzenli yapılması gereken işler var. İşten gelince eşimin süpürge yaptığını hayal edemedim mesela.. Haftasonunu temizliğe ayıranlar var mesela,benim için kabus gibi düşünce. Dinlenmek için evde olmam gereken vakitte temizlikle uğraşmam gerçekten delilik. Evinize başka birini sokma düşüncesi hoş gelmediği ve çalıştığınız sürece daha çok böyle dertleriniz olur malesef. Yardım almaya kapatmayın kendinizi,ben nekadar rahatsam o kadar mutluyum..Yardımcı alacak kadar iş yok diye düşünüyorum. Zaten robot süpürge de alınca o epey bi rahatlattı. O geldiğinden beri süpürge çalıştırmadım eşim yaptı dip köşeyi. Benim genel işler zaten çamaşır, ara sıra toz alma ve bitmek bilmeyen mutfak. Evime, özellikle mutfağıma falan başka birini sokma düşüncesi pek hoş gelmiyor bana. Zaten eşim diğer işlerde yükü alsa ben mutfağa onun girmesini bile istemiyorum seviyorum yemek yapmayı uğraşmayı falan. Diğer şeylerde yükü alması gerek
Eşim benim kadar elini atsa hatta benim kadar değil çeyreğim kadar elini atsa zaten gül gibi geçinip gideriz. Ama böyle devam ederse kendisi asla yardımcı istemediği için bu konuyu ben açarımee daha ne olacak zaten? Düzenli gelen kadının kendi düzeni oluyor evde. Bir gün çamaşırını yıkar,ertesi gün ütüler. Akşamdan dağınık bıraktığın mutfağını toplar,temizler. Evin durumuna göre siler,süpürür vs vs.. orası bir ev ister tek yaşayın ister çocuklu yaşayın düzenli yapılması gereken işler var. İşten gelince eşimin süpürge yaptığını hayal edemedim mesela.. Haftasonunu temizliğe ayıranlar var mesela,benim için kabus gibi düşünce. Dinlenmek için evde olmam gereken vakitte temizlikle uğraşmam gerçekten delilik. Evinize başka birini sokma düşüncesi hoş gelmediği ve çalıştığınız sürece daha çok böyle dertleriniz olur malesef. Yardım almaya kapatmayın kendinizi,ben nekadar rahatsam o kadar mutluyum..
Hem elini bişeye sürmeyecek hemde asla yardımcı istemeyecek. Kimmiş ki beyimiz asla yardımcı istemiyormuş?? Lütfen bu kadar taviz verip kendilerini bişey sandırmayın. Ben kadının kendisine köle muamelesi yapmasına üzülüyorum. Çalışıyorsun kazancın var niye birde akşam evde mesai yapasın..Eşim benim kadar elini atsa hatta benim kadar değil çeyreğim kadar elini atsa zaten gül gibi geçinip gideriz. Ama böyle devam ederse kendisi asla yardımcı istemediği için bu konuyu ben açarım
Anlıyorum hanımefendi mutsuz bir evliliginiz var ama herkes evlendikten sonra değişmiyor. Evliyim, ikimiz de çalışıyoruz ve bütün işleri eşit yapıyoruz hatta eşim biraz daha fazla yapıyor. Keşke siz de böyle birini bulsaydiniz, sonuçta evleneceğiniz kişiyi seçme hakkınız vardı, nasıl biri olduğunu anlayacak zekanız da vardır muhtemelen, doğru tercih yapmak için elinizde fırsat varmış. Yaptığınız tercih yüzünden normal beklentideki insanlara gerçek hayat böyle değil, ben çekiyorum sen de çek demenize gerek yok. Tabağını makineye koyamayan adamı da adam yerine koyacak kadar erkek düşkünü olmaya gerek yok.Buradaki 10 üyenin 9 da hangi kafa hangi mantığında olduğunu siz anlamissiniz
Trollersiniz birbirinizi ama Canım işte senin gibi sevgili döneminde değiliz gerçekler ve acı gerçekler var ..evelnince gel konuşalım hayatı
Dizileri de izleme pek
Canım Bir annenin iki oğlu var.
İkiside annesini sever.Ama birisi anneye yardımcı eli yatkın hareketli pencere vs siler.
Diğeri erkeksi sevmez önüme gelsin der annesini sever hediyeler alır ama işlere el atmaz.
Bir ananın iki oğlu bile birbirinden bağımsız apayrı olabiliyorken senin kocanla onun kocasını aynı tutmak aynı kefeyi mizanda oturtmak mantıksız..Benim kocamla baslayan cümlelere zaten sinir olurum .
İşte o ev işi yapmayan kardesle evlenmemek lazım.Ev işi yapan erkeklerde var.Ben de ev işi yapmayanlari erkeksi bulanlara sinir oluyorum.Canım Bir annenin iki oğlu var.
İkiside annesini sever.Ama birisi anneye yardımcı eli yatkın hareketli pencere vs siler.
Diğeri erkeksi sevmez önüme gelsin der annesini sever hediyeler alır ama işlere el atmaz.
Bir ananın iki oğlu bile birbirinden bağımsız apayrı olabiliyorken senin kocanla onun kocasını aynı tutmakBen aynı kefeyi mizanda oturtmak mantıksız..Benim kocamla baslayan cümlelere zaten sinir olurum
Siz nankör degilsiniz eşiniz bencil ama malesef erkeklerin çoğu böyle ataerkiller ya kadın her şeye koşmak yetişmek zorunda gibi davranıyorlar. Sanki taş taşı diyoruz.İkimiz de çalışıyoruz. Birlikte okula gidip geliyoruz. Eşim normalde kendi lavabosunu temizler, kuşumuzun yemini suyunu o koyar, dışarı işlerini falan o halleder, balkonu o temizler. Dağınık pis biri de değildir. Fakat benim şöyle bir şikayetim var. Okuldan ikimiz de eve dönüyoruz ve mutfak, çamaşır işleri tamamen bende olduğu için eve gelince zaten benim mesaim direkt başlıyor. Ve ben sürekli koşuştururken onun eve gelince dinlenme moduna girmesinden rahatsız oldum. Çünkü ikimiz de çalışıyorsak ev yükü kadında olmamalı. Ben de ufak tefek şeyler istemeye başladım ondan, mesela dedim ki "çamaşırlar serili de sen getirir misin?" bu tarz ufak şeyler. Fakat o bilerek benim istediğimi bildiğinden mırın kırın ediyor bana. Benim yaptıklarımı sen görmüyorsun sanki hiçbir şey yapmıyorum gibi davranıyorsun diyor. Oysaki benim tek derdim işler biriktiğinde ufak tefek ucundan tutması. Ve şöyle bir örnek vereyim bana yaptığı iş olarak diyor ki "sabah yemeği koymamışsın ben koydum". Halbuki okula gidecek yemeği ben dünden hazırlamıştım buzdolabındaydı, "yaptım" dediği şey o yemeği poşete koymak. Yemek de mantı bu arada. Canı çekiyor diye bir gün öncesinden onca işin arasından onun için açtım yaptım. Ben mantıyı yapıyorum, o sabah poşete koydu diye kendini iş yapmış olarak görüyor. Ve şu anda bana aşırı tripli. Yaptığım yemeği yemedi. Yatağı ayırdı salonda yatıyor. Kendini tamamen haklı görüyor bu benim canımı inanılmaz sıkıyor. Sırf öğlen arasında da yaptığım yemeği yememek için oruç tutuyor bugün. Konuşmuyoruz etmiyoruz. Bana nankör olduğumu söyledi. Canımı en sıkan şeylerden biri de "ben de senin gibi işten gelince dinlenmek istiyorum, kitap okumak istiyorum" dediğimde "o zaman daha geç uyu yarım saat kitabını oku" dedi. Ben nankörsem o bencil değil mi bu durumda?
Çocuk olunca ne yapacak bu adam?Sakin çocuk için acele etmeyin.Çok sinir bozucu gerçekten.Robot süpürgemiz var. İki günde bir o süpürür. Dip köşe süpürmeyi de eşim yaptı süpürge geldiğinden beri. Ben diğer işlerden vakit yetiremiyorun zaten. Diğer bahsettiğiniz tüm işler bende. O sadece kahvaltılıkları buzdolabından çıkarır -ben kahvaltı yapmıyorum kendisi yapıyor sadece- yer sonra bulaşıkları falan mutfak tezgahına koyar.
Çocuklarla arası iyi, çok da iyi bir baba olacağını düşünüyorum hamileyken de iyi olacağını düşünüyorum genel yapı itibariyle onu tanıdığım kadarıyla, ama bu olaylar düzgün bir şekilde sonuçlanmadıkça çocuk istemem. Normalde 3 ay sonra bir yılımız dolmuş olacak, o zaman düşünelim diyorduk. Böyle giderse daha da ötelerimÇocuk olunca ne yapacak bu adam?Sakin çocuk için acele etmeyin.Çok sinir bozucu gerçekten.
OkuyuncaÇok haklısınız ve işe eşinizin canı çekti diye mantı yapmayarak başlayabilirsiniz.
Eşinizi fazla şımartmışsınız.
Zaten eşimde bir huy var ailede ne gördüyse onu istiyor. Onun annesi ev hanımı ben çalışan kadınım bunun ayrımını bi türlü algılayamıyorKocanizin suyu fazlasiyla isinmis, Ben olsam salarim ipini. Gitsin anasinin evine, ona hizmet ettirsin