- 17 Ağustos 2011
- 21.922
- 136.712
Çocuk altı değiştirmek anneye mi zimmetli, ben bunu anlamadım. Çocuk hem annenin hem babanın çocuğu. Zamanında yaptıklarıyla kendisini çok seven, 32-34 sene üf bile dememis iki kızı var. Bu bir karşılık bence :)Annen peki babanın evdeki yardımına göre babanin ağır dış işlerine nasıl yardım ediyor destek veriyor ?Evde baban da çocuklarin altını alıyorsa .Bunun karşılığı olmalı
Madem eşitiz
Ayrıca dediğim gibi, bunlar bizim aile için 'iş' falan değil, evde yaşayan bir insanın yapacagi asgari şeyler. Ayrıca market-pazar alışverişi,çöp atma vs de babamda.
Yani bunlar büyük olaylar değil ki. Erkek evden soyutlaniyor mu, tek amacı eve para mı getirmek de evin işine elini sürmüyor? Ne oluyor evdeki çamaşırı bile asmayinca, daha bir errkek mi oluyor, tasfirin erkeği mi oluyor
Kendi yaşadığı evde kendisinin de çamaşırları olan makinayı asıp bir ödül - bir karşılık beklemek bence saçmalığın dik alası.
Bu zaten yapılması gereken bir şey. Bunu yapmak alkışlanmamali, yapmayan yuhalanmali
Soruya gelirsek Annem de, ben de, ablam da babamın pek çok işini kolaylastirir. Mesela babamin teknolojiyle hiç işi olmaz, tüm elemanlarına ben para gönderiyorum, internet banka işlerini ben hallediyorum. Para cekilecekse banka kartını bana veriyor,ben çekip akşam ona veriyorum. Bir şey satın alacaksa online bulup sipariş veriyorum.
İşi gereği çalışacağı insanlara fiyat verecekse bir kağıda yazar,ablama atar. Ablam onu excellde düzenler bana mail atar. Ben de o maili ya kirtasiyeden çıkartırım, ya da babamın mailinden isteyen adamlara mail atarım:) annem evi genel olarak çekip çevirir, yazın gelir getiren bir ekinimiz var, üsenmez köye gider onlarla , gübresi,toplaması,amelesi, kurutuşu, ayiklanisi,cuvallanisi,satışı uğraşır mesela. O arada da babam eve bakar (şimdi ortak yapıyoruz,ekseriyetle ben yapıyorum. Ama biz çocukken annemin köyde olduğu bir ay boyunca işten gelir bize yemek yapar,toplar,camasir ütü hallederdi).
Bence aile olmak bu demek.
Bazen öyle erkekler görüyorum ki
Allah korusun karısı ölse adam kendine de çocuğa da bakmaktan aciz, ya evlenecek ya buyukanneye cocugu atacak tiynette babalar var. Büyük konuşmak istemem ama öyle bir adamla evleneceğime bekar yaşarım keyfime bakarım daha iyi