Buncacik şeyden yatağı mi ayırdı?
Yerinde olsam kendi camasirimi yıkar,kendi ütümü yapardım. Madem bir iş yapmadığını düşünüyor görsün bakalım.
Ev arkadaşı gibi takılın bir süre .
İstediğiniz kadar kocanizi sevin, övün. Görünen o kadar net ki.
Kendini errrrrkek olduğu için sizden üstün görüyor. Aynı işi yapmanız,aynı maaşı almanız önemsiz bir detay. Ev işi ve çocuk kadınındır onun icin.
Yapacağınız en iyi şey kendinizi yormamak, eve gelince yayılmak, hatta iş çıkışı spora falan yazılmak, yürüyüş yapmak... Bence kendinize bir diyet bulun, bol salatalı falan. Yemek işini de öyle bırakın. Mantı isteyen hazır alsın, kaynamış suya atsın yesin.
Bir hikaye var ya, salak bir koca "ben bütün gün çalışıyorum,sen ne yapıyorsun ki, tüm gün yatiyorsun" demiş karısına. O gün eve gelince evi savaş alanı gibi bulmus. Çocuklarin üstü başı perişan, her yer her yerde, tuvalet pis, mutfakta yemek yok.
Çok korkmuş, "ne bu hal" demiş. Kadın da "bugün bir şey yapmadım,dediğin gibi tüm gün yattim" demiş:)
Esinizin de anlamasıni sağlayacak olan şey bu, diyeceğim ama eşiniz okumuş cahil bir adam . Anlamayabilir . Yardım değil iş bölümü onun için feminist bir slogandan ibaret.
Benim babam okumuş etmiş bir adam değil, fiziki güç gerektiren bir işin ustası, çok yoruluyor her gün. Ona rağmen hep der ki "dünyanın en zor işi ev kadınlığı, bir gün bile tatili yok".
Ev hanimi annemin yaptığı işi hep takdir eder. Perdeleri boyu uzun olduğu için o asar, Çamaşır makinasinin sesini duyunca dışarı asar, kuruduğuna kanaat getirirse çamaşırları toplar, pazarları kahvaltiyi o hazırlar, eskiden çocuklarınin altını degistitir,onları yıkar,uyuturdu...onca yorgunluğa, bazen pazarları bile çalışmasına rağmen yine de bir işin ucundan tutar. Buna rağmen ne iş yapiyorum diye övünür ne de bunları yapıyor diye biz ev halkı olarak aferin deriz. Çünkü evde yaşıyorsa tabii ki bir işin ucundan tutacak, imkanı ölçüsünde yardım edecek.
Bu iyi kocalık, fedakarlık, bilmemne değil yani. Kendini üstün görmeyen, yaşadığı eve ve ev halkına saygısı olan bir insanın yapması gereken asgari şeyler