eşimle cocuğun bakımı konusunda anlaşamıyoruz.

bazı arkadaşların yazdıklarına istinaden yazıyorum..,

Çocuğun bakımıyla ilgili problem le yaşıyor olmamız iyi anne iyi baba olmadığımız anlamına gelmiyor.çocuğu verin diyen bile oldu yorum yaparken biraz gerçekçi yorumlar yapsak daha faydalı olmaz mı.Ben çocuğumu herşeyden herkesten daha çok seviyorum anneliğimi yargılayın demedim bi sorunum hakkında yardım istedim o kadar.

sağol canım yorumunu çok beğendim en azından sizler beni anlıyorsunuz eşim bana kendimi öyle suçlu hissettirdiki. Sanki kreşe vermek istemem kötü annelik miş gibi lanse etti üzüldüm

Yok canim niye kötü anne olasin. Krese bi sen vermeyeceksin ya. Çalışan çoğu insan veriyor yani. Hem dil gelişimi konusunda hem arkadaslarla paylaşımı vb ogrenmesi konusunda da faydali iste. Krese vermek mecbur artik bu zamanda eger (yatili olmadan ve gönüllü) bakabilecek biri yoksa.

Eşine işi bırakma konusunda blöf bile yapma bence. Hem inanmaz diyorsun zaten hem de hadi birak o zaman diye o sana blöf yapsa ne diyeceksin. E birakmayacagin icin eşin düşüncelerini ciddiye almayacak. Kararli bir sekilde davranmiyor da bana oyun oynayarak birseyler yaptırmaya çalışıyor diyerek. Isin daha zorlaşır bu durumda.

Kimseyi çocuk baksın diye evinize almayın. Eşiniz kreşi beğenmeyerek ailesini getirmeyi bahane ediyor gibi,tabi kendide gezebiliyor rahat edemediği !!!için.
Resti çekin,ne demek kreşte iyi bakamıyorlar,çok önemsiyorsa çocuğunu size işten ayrıl sen bak bu süreçte desin.
evet bende sizin gibi düşünüyorum ama eşime bunun doğru olmadığını anlatmam lazım

şuan zaten kreşe veremem madii olarak ben 6 ay sonra düşünüyorum ama eşimle bu konu açılınca ne kadar farklı düşündüğümüzü anladım benim amacım şuan ozamana kadar eşimi güzellikle ikna etmek.. ve asla keyfiyeten kreşe atmek gibi bi durum söz konusu değil.. biz evde birileri varken sürekli tartışıyoruz e iyi ozaman bu durumu kabullenip çocuğumu mutsuz bi ailede mi büyüteyim bu mu annelik?
2 yas cocugun psikolojik olusum evresi icin cok muhim yas ve cok luks kresler haric vasat kreslerde bireysel ilgi diye bir sey yok ki hiperaktif cocukmus. Baslayinca anlarsin demek istediklerimi. NAPIIM EVDE BIRI VARKEN KOCAMLA OPUSUP KOKLASAMIYORUM YANIMA YANASMIYO EVDEN KACIYO KAVGA CIKIYO bana cok luks geliyo gerekirse 2 sene katlanirsin huysuzluk cikarmazsin nolacak. Hem kariyer yapayim hem mal alayim hem rahatimdan taviz vermeyeyim hem de cocuk yapayim diyosun da bedeli cocuga odetiyosun. Bu hayati o secmedi

evet çok doğru eşim heralde sadece para tuzağı gibi görüyor kreşleri.. ben en iyisi güzel kreş araştırmalarına başlayım
ben bişeyi merak ettim
demediniz mi eşinize annen kardeşin senin annen kardeşin
sen sıkılyorsun da benim canım yok mu diye

başkaları da geliyor demişsiniz onlardan mı sıkılıyo beyefendi!!
kati olun.. ailesinin yanında da konu açılırsa "anne oğlun sizlerden gelen gidenden sıkılıp kaçıyormuş öyle dedi
ben anlamadım onunki can da benimki patlıcan mı" deyiverin..
bakalım nasıl mahcup oluyo ondan sonra

inşallah gönlünüze göre bir kreş bulursunuz

Yok canim niye kötü anne olasin. Krese bi sen vermeyeceksin ya. Çalışan çoğu insan veriyor yani. Hem dil gelişimi konusunda hem arkadaslarla paylaşımı vb ogrenmesi konusunda da faydali iste. Krese vermek mecbur artik bu zamanda eger (yatili olmadan ve gönüllü) bakabilecek biri yoksa.

Eşine işi bırakma konusunda blöf bile yapma bence. Hem inanmaz diyorsun zaten hem de hadi birak o zaman diye o sana blöf yapsa ne diyeceksin. E birakmayacagin icin eşin düşüncelerini ciddiye almayacak. Kararli bir sekilde davranmiyor da bana oyun oynayarak birseyler yaptırmaya çalışıyor diyerek. Isin daha zorlaşır bu durumda.
evet canım çok doğru söyledin. inatlaşmak tamda eşimin yapacağı hareket ben blöf yaparsam o alası nı yapar .. benim gerçekçi olup kendi fikrimi ona kabul ettirmem lazım

Kreş zararlı değil faydali bişey
çocuğun bencil ice kapanık olmasindansa sosyal ve paylaşımcı bi birey haline gelmesi çok daha önemli
Esin yanlış konuşuyor

Arkadaşlar 2 yaşında çook hiperaktif bi oğlum var. bugune kadar annem baktı. daha öncesindede konum var hatta kayınvalim ve annemle ilgili. Ben hep oğluma annemin bakması taraftarıydım nitekim öylede oldu. Sonrasında onunla bi takım anlaşmazlıklarımız oldu oğlumun yaramazlığından hep şikayet eder oldu.söylene söylene bugüne geldi.son bi kaç aydır bekar bi görümcem var onada baktırmaya başladım dönüşümlü bakıyolardı. görümcem köyden geldiği için bizde kalıyor dolayısıyla.
Ben oğlumu 6 ay sonra kreşe vermek istiyorum kredi borcum bitiyor arabayı satıp biraz kredi çekip ev alacağız.benim maaşım hem krediye hemde kreşe yetecek miktarda. ama eşim kreşi asla istemiyor hem maddi olarak hem manevi olarak. kreşe güvenemiyormuş çocuğa annem bakmaya devam etsinmiş.
Annem rahatsız bu arada psikojik olarak ilaçlar kullanıyor baya ağır ilk zamanlar böyle değildi şimdi daha da arttı etkileri.annem bakamaz rahatsız diyincede ozaman kardeşim ve benim annem bakar diyor. onlar gelincede aylarca kalacaklar ben her hafta 3-4 günde bile zorlanıyorum düzenim değişiyor ve tek grümcem değil o gelince akrabalardan başka gelip kalanlarda oluyor. ne yapıp eşimi ikna edebilirim bu konuda.

bu arada eşim görümcem bizdeyken asla bana yaklaşmaz yanıma dahi oturmaz sohbet etmez ve bunu fırsat bilip dışarı gitmek ister. rahat edemiyorum başkası varken diyor
2,5 yaş kreş için çok küçük değil. Üstelik hiperaktivite de varmış. Bence öncelikle oğlunuza iyi gelir. Eve anneniz, görümceniz, kayınvalideniz ve onları ziyarete gelen akrabalar doluşmayınca sizin düzeniniz bozulmaz. Kocanız için hava hoş kendini atıyormuş dışarı. Maddi açıdan biraz zorlanabilirsiniz, ama insan çocuğunun iyiliği, evinin huzuru için sırasında boğazından bile keser.

Eşinizi ikna etmeye gelince oğlunuzun sosyal olarak yetişmesi ve hiperaktivitesinin şimdiden kontrol altına alınmasının öneminden bahsedin. 'Kardeşin buradayken aramıza soğukluk giriyor, ikimiz de rahat edemiyoruz' deyin. Sizin kararlı olduğunuzu ve bunun gereksiz bir masraf olmadığını anlasın.

2 yas cocugun psikolojik olusum evresi icin cok muhim yas ve cok luks kresler haric vasat kreslerde bireysel ilgi diye bir sey yok ki hiperaktif cocukmus. Baslayinca anlarsin demek istediklerimi. NAPIIM EVDE BIRI VARKEN KOCAMLA OPUSUP KOKLASAMIYORUM YANIMA YANASMIYO EVDEN KACIYO KAVGA CIKIYO bana cok luks geliyo gerekirse 2 sene katlanirsin huysuzluk cikarmazsin nolacak. Hem kariyer yapayim hem mal alayim hem rahatimdan taviz vermeyeyim hem de cocuk yapayim diyosun da bedeli cocuga odetiyosun. Bu hayati o secmedi
yorumunuza saygı duyuyorum ancak siizn gibi düşünmüyorum olay öpüşüp koklaşmak gibi gösterilip bu kadar basite indirgenmemeli.. evliliğin temel taşı eşlerin birbirine yakın olmasıdır bu yüzden biten evlilikler bile oluyor ona bakılırsa yeni doğan kreşleri bile var artık 3-4aylık bebekleri veren anneler var.. bu onların kötü bi anne olduğunu mu gösterir.. Asla bence. Aksine hem çalışıp hem bebeği için fedakarlık yapan bi anne görüyorum ben

ben bişeyi merak ettim
demediniz mi eşinize annen kardeşin senin annen kardeşin
sen sıkılyorsun da benim canım yok mu diye

başkaları da geliyor demişsiniz onlardan mı sıkılıyo beyefendi!!
kati olun.. ailesinin yanında da konu açılırsa "anne oğlun sizlerden gelen gidenden sıkılıp kaçıyormuş öyle dedi
ben anlamadım onunki can da benimki patlıcan mı" deyiverin..
bakalım nasıl mahcup oluyo ondan sonra

inşallah gönlünüze göre bir kreş bulursunuz
ah ah o kadar güzel duygularımı yazdınızkı çok teşekkür ederim ben geri adım atmayacağım bu konuda kesinlikle kararlıyım

2,5 yaş kreş için çok küçük değil. Üstelik hiperaktivite de varmış. Bence öncelikle oğlunuza iyi gelir. Eve anneniz, görümceniz, kayınvalideniz ve onları ziyarete gelen akrabalar doluşmayınca sizin düzeniniz bozulmaz. Kocanız için hava hoş kendini atıyormuş dışarı. Maddi açıdan biraz zorlanabilirsiniz, ama insan çocuğunun iyiliği, evinin huzuru için sırasında boğazından bile keser.

Eşinizi ikna etmeye gelince oğlunuzun sosyal olarak yetişmesi ve hiperaktivitesinin şimdiden kontrol altına alınmasının öneminden bahsedin. 'Kardeşin buradayken aramıza soğukluk giriyor, ikimiz de rahat edemiyoruz' deyin. Sizin kararlı olduğunuzu ve bunun gereksiz bir masraf olmadığını anlasın.

yorum için teşkr ederim birebir benimle aynı düşünen kişiler olması o kadar mutlue ettki beni çok sağolun kızlar buraya yazdığınız bi çok şeyi eşimle paylaşacağım inşallah faydası olur

yorumunuza saygı duyuyorum ancak siizn gibi düşünmüyorum olay öpüşüp koklaşmak gibi gösterilip bu kadar basite indirgenmemeli.. evliliğin temel taşı eşlerin birbirine yakın olmasıdır bu yüzden biten evlilikler bile oluyor ona bakılırsa yeni doğan kreşleri bile var artık 3-4aylık bebekleri veren anneler var.. bu onların kötü bi anne olduğunu mu gösterir.. Asla bence. Aksine hem çalışıp hem bebeği için fedakarlık yapan bi anne görüyorum ben
Yoo onlar da fedakar degil. Maasim bir bakici tutmaya bile yetmiyosa 2 3 sene calismam cocuga bakarim oyle kariyer mi olur asgari ucretle? Minicik bebenin ne isi var kreste. Yok onu da yapamiyosan gec dogur sartlar olgunlasinca dogur. Ha sen diyosun ben ev alacagim ondan bakici tutamam e o senin tercihin oluyor sen oylesini tercih ediyosun

herkesin şartları aynı değil beklemediği anda maddi durumu elvermediği halde hamile kalanlar var ne yapsınlar durumu yok diye aldırsınlar mı ozaman kreşe veriyor diye kimseyi suçlayamayız herkes kendi maddi imkanlarının ne şartlarda nasıl rahat ettireceğini sonuçta daha iyi bilir. hiç bir anne tüm maaşı kreşe gidip te elinde para kalmıyorsa zevkine kreşe bırakmaz zannetmiyorum yani. İstesem bakıcı tutarım bakıcı ve kreş aynı ücretler hemen hemen..Ama ben çocuğumun eve televizyon karşısında tıkılıp kalmasını istemiyorum sosyallesşmesini ve arkadaş edinmesini istiyorum

Kesinlikle katılıyorum

kreslerde kamera falan oluyor guvenilir olarak istedigi zaman izlesin esin
krese evrcegin parayi bakiciya ver,anneyin evinde baksin olmazmi

not :demistim ama bakici istemiyormussunuz :)

Kesinlikle katılıyorum
şimdi bazı arkadşlar zannediyorki sırf ben eşimle rahat etmek için çocuğumu kreşe gönderiyorum öyle deil işte olaya bakış açısı çok önemli tabiki ben eşimle rahat etmek isterim. hele ki ben eşimi eve bağlayana kadar bi düzen oıturtana kadar neler yaşadım şimdi aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Eğer kreşin çocuğum için zararlı bi yer olduğunu düşünseydim ancak ozaman eşimle olan durumumdan fedakarlık yapardım

kres hem bakan icin iyi hemde cocuk icin inan bana..cocuk sosyallesiyor..yeni seyler ogreniyor arkadasliklarr ediniyor..ayrica bakan kiside az nefes aliyor :-)

X