eşimle cocuğun bakımı konusunda anlaşamıyoruz.

Gorumcen size yerlesirse masrafiniz kreş parası kadar artar zaten:KK51: sen de gorumceyle rahat edemeyeceğini soyle. Hem gorumcen için de dezavantaj olan şeyler varsa onları söyle yazık kıza de hallet bi şekilde

çalıştığım için tabiki ik tercihimi akrabalardan yana kullandım. ama anasınıfına kadar onlara baktırma niyetinde değilim .3 yaşından itibaren kreşin çocuklar için faydalı olacağını düşünüyorum zaten

ama özellikle ilk 2 sene anneyle bağ kurması da çok önemli, babaanne anneanne hala akrabalar bu ne

Aynen tontrik 2 yasinda bebeyi zaruret olmadan krese yollamak insanca, madem fedakarlik yapamayacaksiniz sartlar olgunlasmadan cocuk yapmayin demek insanca degil aynen

arkadas vermis bu soylediklerine cevap, farkli birsey demeyecektim sana.. zaten onuda terslemissin arkadasim..konuya yorum yapiyoruzda..valla sizler gibi bu sekilde dogurmayin diye konusan kadinlari anlayamiyoruz..annelik sadece durumu cok iyi olanlarin hakki oyle mi?

engelleyin yorumlarimi gecin demek kolay, madem beyan ettigin fikrinin arkasinda duramayacaksiniz o zaman bence asil sizin gibi yorum yapmasalar daha iyi olur..malum zora gelince gormemezlikten gelin, engelleyin diyorsunuz...

Başından sonundan biraz okudum da

Sosyal hizmetlere haber verilsîn benim çocuğu alsınlar benden diye düşündüm

25 aylık yani 2 yaşında kreşe başladı oğlum hem de ben kendi işimi yapayım diye kreşe verdim yani devam eden bir işim bile yoktu

Şimdi oğlum 5 yaşında halen kreşe gidiyor ve mutlu her işini kendi yapan bir çocuk

Ondan büyük çocukların belini vs annesî toplarken benimki geçen sene bile kendisi hallediyordu

Bağımsız kendi ayakları üzerinde duran
Bir bîrey o

Çocuklar çabuk büyüyor ama nedense günümüzde bunu bir türlü kabul etmeyen aileler çoğunlukta

Siz de eşinizi umarım en kısa zamanda ikna edersiniz zira çocuğun ona bakmakta zorlanan biri ile kalması da gelişimsel olarak iyi değil

2.5 yaşındaki çocuklar, o kadar bebek olmuyor. O yaş çocuğunun emzik ve bezi bırakmış. 2-3 kelimelik cümlelerle derdini anlatmaya başlamış olması lazım. Bunları yapan bir çocuğun gününü büyük ebeveynlerle evde geçirmek yerine kreşte yaşıtları ile oynayarak geçirmesi üzücü birşey ya da ihmal değil.

Arkadaşlar 2 yaşında çook hiperaktif bi oğlum var. bugune kadar annem baktı. daha öncesindede konum var hatta kayınvalim ve annemle ilgili. Ben hep oğluma annemin bakması taraftarıydım nitekim öylede oldu. Sonrasında onunla bi takım anlaşmazlıklarımız oldu oğlumun yaramazlığından hep şikayet eder oldu.söylene söylene bugüne geldi.son bi kaç aydır bekar bi görümcem var onada baktırmaya başladım dönüşümlü bakıyolardı. görümcem köyden geldiği için bizde kalıyor dolayısıyla.
Ben oğlumu 6 ay sonra kreşe vermek istiyorum kredi borcum bitiyor arabayı satıp biraz kredi çekip ev alacağız.benim maaşım hem krediye hemde kreşe yetecek miktarda. ama eşim kreşi asla istemiyor hem maddi olarak hem manevi olarak. kreşe güvenemiyormuş çocuğa annem bakmaya devam etsinmiş.
Annem rahatsız bu arada psikojik olarak ilaçlar kullanıyor baya ağır ilk zamanlar böyle değildi şimdi daha da arttı etkileri.annem bakamaz rahatsız diyincede ozaman kardeşim ve benim annem bakar diyor. onlar gelincede aylarca kalacaklar ben her hafta 3-4 günde bile zorlanıyorum düzenim değişiyor ve tek grümcem değil o gelince akrabalardan başka gelip kalanlarda oluyor. ne yapıp eşimi ikna edebilirim bu konuda.

bu arada eşim görümcem bizdeyken asla bana yaklaşmaz yanıma dahi oturmaz sohbet etmez ve bunu fırsat bilip dışarı gitmek ister. rahat edemiyorum başkası varken diyor
eşini ikna edip kreşe vercen.diğer türlüsüne dayanabileceğini sanmıyorum

arkadaşlar kreş konusunda sonunda eşimi ikna edebildim 1,5 ay sonra başlatıcaz kreşe 27 aylık başlamış olacak oğlum. sizce iyimi şimdi başka konularda tereddütlerim var kreş araştırmasına başladım ancak oğlum hiperaktif orda rahat duracakmı başına bi iş gelirmi şimdi bunların korkusu sardı beni tecrübeli annelerin yorumlarını bekliyorum :)

kızlar ben aklımdakini söyleyim bi süre sessiz kalacam o konuyu açana kadar. Konu açıldığı zamanda bu kredimiz biter bitmez çocuğu kreşe vereceğimi daha fazla anneme yada bi başkasına baktırmak istemediğimi zaten annemin sağlık durumunun müsait olmadığını, kendi ailesininde bizde sürekli kalırsa huzurumuzun bozulacağını birbirimizden soğuyacağımızı net bi şekilde anlatıcam

kızlar tamda burda yazdıgım gibi davrandım ve sonuç aldım en azından bi süre kreşi denemeye karar verdik :KK70:

benim eşim hem böyle özel hayatımın içine edilecek bir duruma zorla sokmaya çalışacak beni ve hem de ben çalışıp onu ev sahibi etmeye uğraşacağım
kesinlikle işi bırakırdım ya da ücretsiz izin alırdım

X