- 28 Mayıs 2020
- 929
- 1.375
- Konu Sahibi Nenekorkud
Sanmiyorum boyle vir seyi kabul edeceginiEşiniz bir psikoloğa görünse
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sanmiyorum boyle vir seyi kabul edeceginiEşiniz bir psikoloğa görünse
Bircok konuda o sekilde istedigimi yaptiriyorum ama normal bir konusmayla da anlasin diye beklerdim. Ama konulari tavirlari isine geldigi yone ceker hepKadınlığınızı kullanarak cilveli işveli bir şekilde alttan alttan istediğinizi yaptıramaz misiniz ?
Normal zamanlarinda oldugunda arkadaslarimla disari cikarim cocuga o bakar geri geldigimde yemek falan yapmis olur. Bazen ailece yemek daveti verdigimizde kek borek hazirlar ne bileyim yani okulda bibetci oldugum gunlerde eger o erken gitmeyecekse ise cocukla o ilgilenir altini alir sutunu verir uyitur ama gun gelir tersine dondu mu sanki her seyi kendi yapar da ben hocbir sey yapmam gibi usten uste atar kendince. Sinirlendigi an her seyi sifirlar gozundeÇevrenizdeki insanların eşinizi “çok iyi bir eş/baba” görmesinin nedeni ne? Dışarıya yansıyan hangi tavırları bu izlenimi oluşturuyor merak ettim.
Geri kalan şeyler neyse de çocuğun sadece sizin çocuğunuz olduğu fikrine nasıl kapıldı? Size saygısı yok, bir de hizmetçi gibi davranıyor gibi geldi bana. Yemek yap, çocuğa bak, git çalış, işi varsa rahatsız etme. Çok zor.
Bazen böyle konularda patlama aşamasında konu açınca hep en kötü kısımları yazılıyor herhalde, yoksa eşinizle durmanıza bir sebep göremedim.
Ama zaten bunlar olması gereken şeyler en ilgisiz baba/eş bile bunu yapmalıNormal zamanlarinda oldugunda arkadaslarimla disari cikarim cocuga o bakar geri geldigimde yemek falan yapmis olur. Bazen ailece yemek daveti verdigimizde kek borek hazirlar ne bileyim yani okulda bibetci oldugum gunlerde eger o erken gitmeyecekse ise cocukla o ilgilenir altini alir sutunu verir uyitur ama gun gelir tersine dondu mu sanki her seyi kendi yapar da ben hocbir sey yapmam gibi usten uste atar kendince. Sinirlendigi an her seyi sifirlar gozunde
Evet cocuklarimdan biri bebek biri de ergen1 değil 2 çocuğunuz var birini siz birini kaynananız doğurmuş. İkisine de annelik yapıyorsunuz
Arkadaslarimizla bir aradayken kizimizla o ilgilenir hep. Bana birak sen takil derim ama olsun ben de bakaym der digerleri tavla okey giderken benim ki cocugu da tasir yaninda. Yani bazen ufak jestler yapar paylasip sacmalamak istemiyorum yanlis anlamayin sordugunuz icin yaziyorum. Arkadas ziyaretine gittigimizde eve donerken kapidan cikarken ayakkabimi baglar bazen. Boyle degisik ani tavirlari var. Bana evimin gülü diye seslenir disarda. Bunlari gorunce cevremizdekiler iyi oldugunu dusunur. Ama tum bunlar ben ona karsi iyi oldugumda boyle. Hatali da olsa alttan aldigim surece boyle... Yoksa cehennem gibiÇevrenizdeki insanların eşinizi “çok iyi bir eş/baba” görmesinin nedeni ne? Dışarıya yansıyan hangi tavırları bu izlenimi oluşturuyor merak ettim.
Geri kalan şeyler neyse de çocuğun sadece sizin çocuğunuz olduğu fikrine nasıl kapıldı? Size saygısı yok, bir de hizmetçi gibi davranıyor gibi geldi bana. Yemek yap, çocuğa bak, git çalış, işi varsa rahatsız etme. Çok zor.
Bazen böyle konularda patlama aşamasında konu açınca hep en kötü kısımları yazılıyor herhalde, yoksa eşinizle durmanıza bir sebep göremedim.
Psikolojisi mi bozuk acaba? Yani tabii ki her baba bunları yapsın ama çoğunluğu yapmıyor. Hem siz arkadaşlarınızla güzel vakit geçirin diye çocuğa sizin gözünüzü arkada bırakmayacak şekilde bakan birinin, başka zaman çıktığınızda size trip atması çok garip.Normal zamanlarinda oldugunda arkadaslarimla disari cikarim cocuga o bakar geri geldigimde yemek falan yapmis olur. Bazen ailece yemek daveti verdigimizde kek borek hazirlar ne bileyim yani okulda bibetci oldugum gunlerde eger o erken gitmeyecekse ise cocukla o ilgilenir altini alir sutunu verir uyitur ama gun gelir tersine dondu mu sanki her seyi kendi yapar da ben hocbir sey yapmam gibi usten uste atar kendince. Sinirlendigi an her seyi sifirlar gozunde
" Bir gun bunu diyecegini zaten biliyordum " der. O kadar eminim ki. Benden hep bunu bekliyor gibi. Sanki hep guvensiz bana karsi, her an gidecekmisim gibi dusunuyor. Kendi de farkinda yaptiklarinin ama insan gibi konusmak yerine ergen gibi küsüyorPsikolojisi mi bozuk acaba? Yani tabii ki her baba bunları yapsın ama çoğunluğu yapmıyor. Hem siz arkadaşlarınızla güzel vakit geçirin diye çocuğa sizin gözünüzü arkada bırakmayacak şekilde bakan birinin, başka zaman çıktığınızda size trip atması çok garip.
Ya da kendisinin de tek başına baktığı çocukla hep birlikte masada otururken niye siz ilgilenmek zorundasınız?
Belki de eşiniz sosyal cinsiyet rollerini çok benimsemiş bir çevrede büyüdü, kendi de öyle düşünüyor. “Ben bile çocuğa bakıyorum SEN KADIN HALİNLE neden her şeyi harika yapmıyorsun” gibi mi düşünüyor acaba? Arada gel git yaşıyor herhalde.
“Ben mutsuzum, senin de değişmek için konuşmaya niyetin yok, ayrılalım” deseniz (böyle diyin demiyorum, farazi) ve ciddiyetinizi anlasa tepkisi ne olur sizce?
Ben de bunu anlamıyorum. Çoğu konuda aynı sözler. Yani kötü olması için hiç mutlu anısı olmaması, durduk yere gelip dövmesi falan lazım sanılıyor sanırım. Sen alttan al, her şeye evet de, sindiril. Ağzını açtığın an başlasın çirkefliği. Kadının dansından bile mana çıkartıyor adam.
Eşinizin mental durumu iyi değil. Kendisinin de bu durumdan memnun olduğunu düşünmüyorum. Acaba sert bir dille mi uyarsanız bu sefer ciddi olduğunuzu anlaması için alttan almadan. Çünkü bazıları bu dilden anlıyor." Bir gun bunu diyecegini zaten biliyordum " der. O kadar eminim ki. Benden hep bunu bekliyor gibi. Sanki hep guvensiz bana karsi, her an gidecekmisim gibi dusunuyor. Kendi de farkinda yaptiklarinin ama insan gibi konusmak yerine ergen gibi küsüyor
Artik anlamsizca suratina bakip dönüp gidiyorum. Noldu niye konusmuyorsun cevabin yok mu diye sordugunda da laf ,anlayana soylenir deyip kesiyorum. Daha fazlasini yapmak evimde huzursuzluga sebep olur diye ben de huzursuzluga tahammul edemedigimdem susuyorum. Bu aralar pek dertlendi benim ka'ale almamamdan bakalimNarsist olabilir.Sizi ezmesine izin vermeyin.Daha da zivanadan çıkar sessiz kalirsaniz
Muhtemelen değersizlik hissiyle boğuşuyor, sizin kendisini sevdiğinize inanmıyor. Sizin ben alttan almadığımda dediğini zamanlarda sorun muhtemelen alttan almamanız değil, “sevse böyle demezdi” diye düşünmesi." Bir gun bunu diyecegini zaten biliyordum " der. O kadar eminim ki. Benden hep bunu bekliyor gibi. Sanki hep guvensiz bana karsi, her an gidecekmisim gibi dusunuyor. Kendi de farkinda yaptiklarinin ama insan gibi konusmak yerine ergen gibi küsüyor
Evet malesef asiri gergin. Sanki bir sey olsa patlayacak gibi bazen. Bazen de pamuk gibi. Sanki gozumde ergen biri var da ergenlik krizleri yasiyor gibi
Evet tespitleriniz cok dogru cunku tartistigimizda eger ben agzimi acip konisursam cok fazla guceniyor cnku elimde olmadan agir konisuyorum birikince. Teee yillar oncesinde ettigim bir lafi bile bazen hatirlar kendi yakip yiktiklarini gormuyor ama benim bir cumlemle dunyasi tersine donuyor bi cok sinir bozucuMuhtemelen değersizlik hissiyle boğuşuyor, sizin kendisini sevdiğinize inanmıyor. Sizin ben alttan almadığımda dediğini zamanlarda sorun muhtemelen alttan almamanız değil, “sevse böyle demezdi” diye düşünmesi.
Hala çılgın geçişleri anlamlandıramadım ama muhtemelen sevildiğinden emin olduğunda, kendini ilişkinizde güvende hissettiğinde size değer gösterip, kendini tehdit altında hissettiğinde sizi aşağılayarak kendisiyle tutmaya çalışıyor.
Yani bunları sizin anlamanız da bir şeyi çözmez, kendisinin sizin mutlu olmanızı istemesi bunun için sorunlarını düzeltme niyetinde olması lazım. O olmayacaksa muhtemelen sizi onun egosunu korumaya çalışmakla geçen bir hayat bekliyor. Fiziki olarak da muhtemelen sizi kendinden üstte görüyordur.
Ben öyle bir izlenim aldım en azından. Niyetinizin boşanmak olmadığını, onu sevip birlikte mutlu olmak istediğinizi, sizin için yaptıklarını da gördüğünüzü söylediğiniz bir konuşma yapıp, sizi mutsuz eden şeyleri, net davranışlarını da söyleyip, bunların değişmesi lazım diyebilirsiniz. “Ayrılmaya yer arıyorsun” tarzı yaklaşırsa, yapacak bir şey yok ya ayrılacaksınız ya da böyle kabulleneceksiniz. Ben böyle bana laf eden, sürekli enerjimi aşağı çeken biriyle geçinemezdim ama bunlar çok şahsi değerlendirmeler.
Sizde ona karşı ketum olacaksınız. Çoğu şeyi duymazdan gelip cevap vermeyeceksiniz. Yüz ifadeniz bile değişmemeli. Cinsellik konusunda nasılsınız. Az cinsellik yaşayanlarda da böyle şeyler oluyor gibi geliyorKizlar merhaba. Uzun zamandir kafa yordugum ama icinden bir turlu cikamadigim problemimi sizlerle paylasmak ve fikrinizi almak istiyorum.
Lutfen bana empati kurup bir akil verin ben nasil dusunmem gerektigini bilmiyorum cunku
Sorun evliligim... Soyle gerekli bilgileri paylasayim sizlerle
Ben ogretmenim esim ise asker. İsi geregi benden daha stresli ve sinirli. Ben delidolu kipir kipirim o ise asiri sakin ve sessiz. Ben gezip tozmayi severim o ise hani tv karsisina koy saatlerce oturur o tiplerden. Dort yil oldu evleneli. Yeri geldi ben alttan aldim yeri geldi karsi ciktim bir seyleri duzelttim sandim ama sadece ben oyle sanmisim
Ailelerimiz bize pek karismaz benimkiler de esiminkiler de yilda bir defa anca goruruz. Ara sira kaynanam doldurur esimi beni de kendi annem. Ama bir zaman sonra kendimize geliriz.
Dunyalar tatlisi bir kizimiz var 2 yasinda sayilir. Kizim dunyaya gelmeden once de tartisirdik ama simdi daha da artti. Ya da benim tahammul seviyem doldu bilmiyorum.
Problemimiz esimin asiri duygusal olmasi. Ama sadece kendi acisindan. Yani duygusaldir deyip de karsisindakini anlayan tiplerden degil. Disari cikarim sanki her gun disardayim gibi surat yapar. Arkadasimla telefonda konusurum amma da konustun ha deyip tavir yapar. Geceleri kizimin huysuzluklarindan dolayi uyuyamam o nedenle kizim sabah karsi ya da oglen uyudu mu onla uyurum tatil zamanlari ona bile laf eder. Surekli uyuyormusum gibi. Her gun dort cesit yemek bekler. Ben senden yemek istemiyorum der ama yapmadim mi domuz gibi gezer evde. Yemek yerken de surekli cocukla ilgilen der. Yani yanimda kizim elnde catali kagisi kendi yemegini yer arada ben de veririm cnku artik bireysellesmesi gerektir bu konuda. Ama esim surekli cocuga bak ilgilen der durur. Aslinda ister ki esim kendi yiyecek ben de oyle kut gibi durup bakacagim sadece kizimla ilgilenecegim yemek yiyip yiyememem onemli degil. Surekli benimle ugrasir durur. Kitap okurum gelir beni lafa tutar ama ben kinusmak istesem canim isim var der savusturur.
Aslinda karakterini begeniyorum esimin. Akli basinda sorumluluk sahibi bilincli bir insan. İlgili bir baba. Yeri geldi mi yemek de yapar temizlik de. Ama sadece iyi oldugumuzda iyi bir insan. Velev ki bir seyden tartistik ve ben onu hakli gormedim o zaman aman Allahim. Kacacak delik ara kendine. O derece huysuz agresif ketum. Ben adim atmasam yumusatmasam gunlerce gezer o sekilde.
Arkadaslarimiz hep der sanslisin esin cok iyi falan diye ama inanin her gun ayri bir sebepten beni gucendiriyor. Disariya karsi ne kadar kibarsa ve sinirlense bile sakin kalsa da ecde tam tersi. Mesela bir gun kizim odada kosarken duser hemen baslar sen ne bicim annesin diye soylenmeye. Sen de babasisin madem ben kotuyum sen bak dersem eger kiyamet koparır evde. Ama canim sinirlenme olmaz bir sey merak etme falan diye alttan alsam susar. Ama inanin yuregim tukendi artik. Aslinda esim iyi biri ama bana iyi gelmedigini dusunuyorum. Surekli alttan alan taraf ben oldukca degistim gibi geliyor zoruma gidiyor. Bir filmde gormustum "seninle cebellesecegim diye tum guzel huylarimi kaybettim ben" diyordu. Kendimi oyle kapana kisilmis hissediyorum bazen
Konusmak asla cozum degil. Cnku empati yoksunu bir insan esim. Yani sozlerine kirildim desem ben daha cok kirildim sana der. Sana küserim bak desem ben sana küsüm zaten naparsan yap der doner gider.
Ne hissetmem lazim? Sizce nasil bir sey bu? Ben neyle karsi karsiyayim goremiyorum yolumu nasil cizmem lazim? Sizler bunlari yasasaniz ne hissedersiniz?
Babasi amcalari abileri ve kendisi hepsi ayni rutbe aile askeri kampi gibi zaten azicik uste ciksam hemen benim senin gibi rahat bir isim yok der beni okulda oylece oturup eve geliyor saniyor esim sanirim ben de heee deyip geciyorum artikBenim eşimde emekli astsubay düşünün sizinkinin daha ilkel bir versiyonu. Genellikle öğretmen ya da hemşire ile evlilik yaparlar tayin olsa bile ikinci bir maaş olsun ve o maaş kesintiye uğramasın diye.Yine genelleme yapacak olursam aynı sizin anlattığıniz gibi oluyorlar ama yine hatri sayılır bir kisim ailesine çok kıymet verir.(özellikle eşi memursa)Ama sizler çok gencsinizdir hala boyleler mi? sizinki bayağı bir eskilerdeki gibi babasıda mi astsubaydi? Sınırlarınızı net çizin. Kısa ve öz cümlelerle rahatsızlığınızi dile getirin. Eviniz er birliği değil yuvanız siz ona öğrentmenlik tasliyor musunuz ki? Bu gelgitlerinizi de yaşamayın artık anlıyorum bir öyle bir böyle davranmasından sizi de şaşırtmış.
Keske gelse ama asla kabul etmez. İlla zorlarsam da beni sen sinirlendiriyorsunnsen git tedavi ol derİşteki disiplini ve ev ilişkisini birbirine karıştırıp kendine engel olamadığı hareketler yapıyor gibi. Cinsellikte tam anlamıyla gündelik yaşantısından kopup gevşiyor ve içindeki huzurlu insan ortaya cıkıyor siz ne yapmalısınız bilmiyorum ama eşiniz destek almalı biraz ve sizin açınızdan olayları anlamalı hatta çift terapiside daha güzel olur sanki.