EŞİMLE BİRBİRİMİZE VURDUK VE ARTIK GÖZÜNÜN BENİ GÖRMEDİĞİNİ SÖYLEDİ :(

Ne yazık kı ınsanlarımızda böyle görüşler hala devam edıyor:/

Benim annem babamda hala öyleler cunku öyle bir ailede olunca şiddete meyilli oluyo ama ne kadarlik evlisiniz bilmiyorum zamanla atlatirsiniz..bazen kardeslerim benim evde tartişir yada annemlere gittiğimde anne babam tartişır kafam almiyo artık gürültüyü resmen..ben atlattım büyük ölçüde..benimde sevmediğim şey esler arasında yalan ve gizli sakli iş yapmak..ben uyardım eşimi 2. Kez..

[QUOTE="grilady, post: 40069969, memb]Dün gece ufak bir tartışma birbirimize vurmamaıza ve ağlayarak ayrı yatmamıza sebep oldu. Suçum var biliyorum ama nasıl davranmam konusunda lütfen bana akıl verin ...
Eşim yeni bir işe başladı , daha yen, 1 hafta oldu .. Çıkış saatleri düzensiz ve bana da haber vermediği için sık sık kızıp tartışıyorum. O da musait olamadığından arayamadığı vs. söylüyor. Bu problem değil tabiki ama söylediği ufak yalanlar ondan şüphe duymama neden oluyor. Bana faturaları ödediğini söylemişti. Dün de fatura kesme kağıdı gelmiş ve babam almış ödemiş faturamızı. Akşam bunu öğrendiğimde eşim eve gelir gelmez tartışma başladı.
Bir açıklama yapmak ister misin hayatım ? dedim. Neden üstüne basa basa sorduğum halde yalan söylüyorsun? Sakladığın başka neler var acaba vs. tartışmaya başladık. Ama o cevap vermek yerine seninle uğraşamam sen hiç mi yalan söylemiyorsun sanki vs dedi ve çıktı odadan.
Bende yanına gittim ve hata olduğunu bile bile konuşmaya devam ettim. Biliyorum üstüne gitmeseydim bu durumlara gelmeyecekti durum ama öfke anında susamıyorum ve durum netleşşin istiyorum.
O beni ittirdi , ben ona vurdum. Bitsin dedim. Oda defol git artık bıktım senin çenenden. Telefonda bile hesap sormak için beni arıyorsun dedi
.
Epey itişme kakışma sonucunda ben onun burnuna vurmuşum , farketmedim , kanıyordu .. O da can acısıyla benim saçımı çekti. Bende telefonunu aldım ve yere attım. Paramparça oldu..
Ağlamaya başladı eşim , kırk yılda bir yeni birşey almıştım onuda mahvettin diye. O telefonu çok isteyerek almııştı.. Böyle bir kabus gecenin ardından ayrı odalarda birbirimizden nefret ederek uyuduk. Çok şükür ki oğlumuz evde değildi. Biliyorum hatalı olduğum noktalar fazla. Ama anlaşılamadığım zaman yada önemsenmediğimi hissettiğimde ben bile tanıyamıyorum kendimi.Eşimi seviyorum ama her hatada , ufak bir olayda bunu sürekli dile getirme huyumdan da vazgeçemiyorum. Bana yardım ederseniz ve öfke kontrolümü nasıl yapmam gerektiğini ve eşime nasıl davranmam konusunda fikir verirseniz belkide geç olmadan evliliğimi düzeltebilirim.[/QUOTE]
Eşim işe yeni başlamış anlayışlı olman gerekirdi yeni bir işe alışmak kolaymı.gizliden araştır varsa hatası suçu kanıtlarınla üstüne git ama ortada bi problem yoksa hüsnü kuruntularla yazık edersin ilişkinize adam bişey yapmıyorsa bile böyle kavga dövüş gidersen onu yanlışa iteklersin.kavgayla vurmayla hakaretle saygıda sevgide biter anlayamazsın aşk bunları kaldırmaz yanan ateş sönüverir tekar yakamazsın.kendini topla sinirlenirlendiğinde ugras bul.adamın tlfnuda kırmssın yazık etmssn kendinize.eşine yumuşak davran erkekler sevmez böyle seyleri.çok böyle biten evlilik gördük.toparlan hemen

eşiniz için çok üzüldüm. bu ne şiddet ne celal. işiniz gücünüz cinnet. rahat bırakın adamı. güzel güzel konuşmak, sakince dostça anlaşmaya çalışmak varken... hayatı kendinize zehir ediyorsunuz.

Kocamla vuruştuk demişsiniz ama ben kocanızın size vurduğu bir sahne göremedim ? Kocanın burnunu kanatan sen telefonunu kıran sen bitsin diyen sen adamın başının etini yiyen sen , kabahatli olan adam oluyor neden ? Faturayı ödedim dedi ödemedi.. Yapmayın lütfen ya ne var yani unutmuştur ödeyecek parası yoktur o anda , yada yarın öderim diye düşünmüştür olabilir insanlık hali yani. ama eşine vurmak falan çok çok çok extreme durumlar. Bence gerçekten psikologlardan yardım almalısınız. Gerekirse ilaçla tedavi görmelisiniz.

Bende eşinin yerinde olsam sana yalan söylerdim. Senin bu davranış biçimin insanı buna zorlar. O sana aynısını yapsa ne yapardin, şiddeti hak edecek hiçbir şey olamaz. Şiddet noktasına geliyorsa demekki yolları ayırmak gerek.

adamın burnunu telefonunu kırmışsın çocuk gibi ağlatmışsın normalde hep tersi olur bu yüzden okurken biraz komik geldi ama üzüldümde. şiddetin her türlüsü kötü konuşarak çözüverin üzmeyin birbirinizi gari

Valla adam iyi adammış kaç erkek varki karısından burnu kanıyacak kadar yumruk yesin telefonu kırılıp ağlasın adama çok üzüldün
Oğlun var istermisiniz sizingibi bir Karısı olsun
ben eminim ki bu eşinize uyguladığınız ilk şiddet değildir
Aslında bu ülkede hep kadına şiddetten bahsedilirde,Erkeğe şiddetten bahsedilmez
2oğlum var Allah'ım güzel kader yazsın sorunları insan gibi çözmek varken nedir bu azgınlık
Birde şunu Söylemek lazım elinizi kolunuzu okadar esnek alıştırmayın unutmayınız ki her canlı mutlaka kendini savunma duygusu duyar
Sinir konturolü için yapabileceğiniz şey dua etmek
Ayaktaysanız oturun,oturuyorsanız ayağı kalkın
Derin bir nefes alın ve 10 kadar sayın
Tabi ilerlemiş durumlarda psikiyatri şart

Eşim beni ti ye alıp sorularımı geçiştirdiğinde ben de böyle çileden çıkıyordum. Ben de tlfu parçaladım. Laptopu parçaladım. ama kırmak için yapmadım ben konuşmak isterken o bana cevap vermeyip bunlarla ilgilenmişti bende elinden alıp bana cevap ver diye fırlattım. Güvensizlik sorunum vardı. Fatura mevzu bile aynı kırk defa bana ufak tefek de olsa yalan söyleme güvenim kırılıyor dediğim halde yine konuyu kısa kesmek için söylerdi yalan
En son bi patlama günü yaşadık benim yanlış anladığım ve eşimle hiçbi ilgisi olmayan bi kadınla konuştuklarını sandım sinir krizi geçirdim resmen kızı aradım gecenin bi vakti çok utanıyorum şu anda bunları yaptığıma ama eşimin hiçbi ilgisi olmadığını anladım. O günden sonra maşallah diyim bütün sıkıntımız bitti.
Kendime çok benzettim seni asıl sorun güvensizlik eşini gizliden takip et bunaltmadan geriden geriden. Ben faturalarını inceledim son 6 ayın. Yani eğer güvenebilirsen eşine bunların hepsi biter. Benim bitti çok şükür o olayın üstüne hiçbi konuda tartışmadık bile herşey benim güvensizliğimden kaynakkanıyormuş sonra anladım

Bunu görmeden yorum yazmıştım ama gördükten sonra iyice emin oldum eşine tekrar güvenmen lazım bütün sorun güvensizlik

Aslında belkide yalan değil söyledikleri. Ustune çok gittiğinizi düşündüğünden işi inada bindirmiş.
Böyle konular konuşulacaksa genelde evde biraz vakit geçirilmeli. Ne bileyim , dışarıdan gelen kişi biraz dinlenmeli, yemek yemeli v.s
Sonra gerekirse bir kahve yapıp konuşmak istediğini soylemeli kişi.
Elbette her zaman böyle soğuk kanlılıkla hareket etmek güç. Böyle bir durumda da tartışmaya başlanılmışsa ve bir taraf başka odaya gidiyorsa asla ve asla arkasından gidilmemeli.
En azından bu yapılırsa o konuyu sakin konuşulabilecek bir ortam oluşur.

Kendinizi suçlamayın , aklamayın da. İkisinin ortası bir hal ile düşünün.
Öfke kontrolü sanıldığı kadar zor değil.

O anda odayı terk etmek, cam açıp birkaç nefes almak, abdest almak/ duş almak, dua etmek v.s bu tür şeyler yapılarak sakinleşebilir kişi(ler).

Eşinize o telefonu yaptırmak ya da almak için maddi durumunuz var mı ?

Evlilik terapistine çift olarak gitmelisiniz.
Bence durumu kurtarabilirsiniz.
Karşılıklı olarak sabrınız tükenmiş, tek hatırlamanız gereken birbirinize 'evet' derken yaşadığınız duygular...

Şiddetin her türlüsüne hayır! Adama hem fiziksel, hem psikolojik şiddet uygulamışsın, telefonunu kırmak nedir. Böyle yaparak evliliğini bitirirsin. Keşke üzerine gitmeseydin. Belki unuttu, belki parası yetmedi, belki kaybetti. Zaten adama ne derse inanmayacak durumdasın.
Eşinin söylediklerine bakılırsa bıktırmışsın adamı, sürekli hesap sorulunca kim olsa soğur ve bıkar arkadaşım kusura bakma.
2 yıl önce öyle bir olay olmuş ama sen kabullenmişsin artık onun yüzünden böyle davranmanın anlamı yok ki. O zaman kabul etmeyip ayrılacaktın. Sinirlerine hakim olmayı öğremen lazım. Bir birikimin falan varsa git eşine yeni bir telefon al gönlünü almaya çalış.

Eşinin yaptığı iyi bir şey değil ama adamın burnunu kanatmak neya üzgünüm ama saçını çekmesini hakketmişsin ben asla ne yaparsa yapsın eşime böyle bir hareket yapamam çok seviyesizleşmişsiniz yazık bide telimi kırdın diye ağlıyormuş çokta garip bir insan gibi geldi bana sizin verdiğiniz tepkiden belli sürekli aşşağılanıyor zavallı,şuda bir gerçek zayıf karekterli bir insana benziyor eşiniz hep ezilmeye mahkum gibi böyle bir eşim olsunda istemezdim doğrusu ama ne olursa olsun yaptığınız hareket çok yanlış

Eşimle haftasonu konuştuk.Daha doğrusu ben yanına gittim ve özür diledim. O da benden özür diledi.Sarıldık birbirimize ..
Telefonunu da yaptırmış... Artık daha sabırlı ve az konuşan biri olmaya çalışacağım.Yardım ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim her birinize ..

keşke sakin konuşmayı deneseydiniz,belki mantıklı bi açıklaması vardı faturaların ödenmemeiş olmasının,
ve küçük bi tavsiye, erkekler kendilerine hesap sorulmasından hiç hoşlanmazlar,
sormanında bi şekli,usulü vardır

bunları görmek için eşinden dayakmı yemen gerekiyordu tey Allahım yaaa
erkeklere söylüyoruz birde şiddet eğilimli diye

eşiniz size bir daha şiddet uygulamamıştır umarım

cnm yalanlar konusunda sana %100 hak veriyorum . nedenmi benim eşimde bana zamanında çook yalanlar söyledi. aldatma fln değil ama mesai kaldım deyip arkadaşlarıyla gezme tozma. kahvelere gitme vs

ve bende şu an söylediklerine inanmıyorum. bazen sorguluyorum bazen içimde kalıyor ne diyebilirimki. geçen arabayı tamire götürdüm dedi akşam geç geldi. bana normalde tamirciler akşamları erken kapatır derdi. al sana bir şüphe

işimiz çok zor. YALANDAN VE YALANCILARDAN NEFRET EDİYORUM

bunları görmek için eşinden dayakmı yemen gerekiyordu tey Allahım yaaa
erkeklere söylüyoruz birde şiddet eğilimli diye

eşiniz size bir daha şiddet uygulamamıştır umarım
Hayir uygulamadi.bazen insanlar ne yaptiginin farkina kotu bir olay yasadiktan sonra varabiliyor.olabilir sasilacak bi durum goremiyorum ortada. Iyi aksamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…