Canim acilen psikolojik tedavi gormelisin. Her evlilikte kavga olabilir ama sizin iliski asmis durumu, yalan ve siddet arkasindan neler getirir bilinmez.Dün gece ufak bir tartışma birbirimize vurmamaıza ve ağlayarak ayrı yatmamıza sebep oldu. Suçum var biliyorum ama nasıl davranmam konusunda lütfen bana akıl verin ...
Eşim yeni bir işe başladı , daha yen, 1 hafta oldu .. Çıkış saatleri düzensiz ve bana da haber vermediği için sık sık kızıp tartışıyorum. O da musait olamadığından arayamadığı vs. söylüyor. Bu problem değil tabiki ama söylediği ufak yalanlar ondan şüphe duymama neden oluyor. Bana faturaları ödediğini söylemişti. Dün de fatura kesme kağıdı gelmiş ve babam almış ödemiş faturamızı. Akşam bunu öğrendiğimde eşim eve gelir gelmez tartışma başladı.
Bir açıklama yapmak ister misin hayatım ? dedim. Neden üstüne basa basa sorduğum halde yalan söylüyorsun? Sakladığın başka neler var acaba vs. tartışmaya başladık. Ama o cevap vermek yerine seninle uğraşamam sen hiç mi yalan söylemiyorsun sanki vs dedi ve çıktı odadan.
Bende yanına gittim ve hata olduğunu bile bile konuşmaya devam ettim. Biliyorum üstüne gitmeseydim bu durumlara gelmeyecekti durum ama öfke anında susamıyorum ve durum netleşşin istiyorum.
O beni ittirdi , ben ona vurdum. Bitsin dedim. Oda defol git artık bıktım senin çenenden. Telefonda bile hesap sormak için beni arıyorsun dedi
.
Epey itişme kakışma sonucunda ben onun burnuna vurmuşum , farketmedim , kanıyordu .. O da can acısıyla benim saçımı çekti. Bende telefonunu aldım ve yere attım. Paramparça oldu..
Ağlamaya başladı eşim , kırk yılda bir yeni birşey almıştım onuda mahvettin diye. O telefonu çok isteyerek almııştı.. Böyle bir kabus gecenin ardından ayrı odalarda birbirimizden nefret ederek uyuduk. Çok şükür ki oğlumuz evde değildi. Biliyorum hatalı olduğum noktalar fazla. Ama anlaşılamadığım zaman yada önemsenmediğimi hissettiğimde ben bile tanıyamıyorum kendimi.Eşimi seviyorum ama her hatada , ufak bir olayda bunu sürekli dile getirme huyumdan da vazgeçemiyorum. Bana yardım ederseniz ve öfke kontrolümü nasıl yapmam gerektiğini ve eşime nasıl davranmam konusunda fikir verirseniz belkide geç olmadan evliliğimi düzeltebilirim.
Evet , bende çok üzüldüm , böyle olsun istememiştimO telefon olayına çok üzüldüm ya, yazık adama. Biraz frenleyin kendinizi.
Bence eşin iyi ve yumuşak huylu hangi erkeğe vursaydınız 10 katı ile karsılık verirdi ve telefonu kırmak inanmıyoruuuuuuuummmDün gece ufak bir tartışma birbirimize vurmamaıza ve ağlayarak ayrı yatmamıza sebep oldu. Suçum var biliyorum ama nasıl davranmam konusunda lütfen bana akıl verin ...
Eşim yeni bir işe başladı , daha yen, 1 hafta oldu .. Çıkış saatleri düzensiz ve bana da haber vermediği için sık sık kızıp tartışıyorum. O da musait olamadığından arayamadığı vs. söylüyor. Bu problem değil tabiki ama söylediği ufak yalanlar ondan şüphe duymama neden oluyor. Bana faturaları ödediğini söylemişti. Dün de fatura kesme kağıdı gelmiş ve babam almış ödemiş faturamızı. Akşam bunu öğrendiğimde eşim eve gelir gelmez tartışma başladı.
Bir açıklama yapmak ister misin hayatım ? dedim. Neden üstüne basa basa sorduğum halde yalan söylüyorsun? Sakladığın başka neler var acaba vs. tartışmaya başladık. Ama o cevap vermek yerine seninle uğraşamam sen hiç mi yalan söylemiyorsun sanki vs dedi ve çıktı odadan.
Bende yanına gittim ve hata olduğunu bile bile konuşmaya devam ettim. Biliyorum üstüne gitmeseydim bu durumlara gelmeyecekti durum ama öfke anında susamıyorum ve durum netleşşin istiyorum.
O beni ittirdi , ben ona vurdum. Bitsin dedim. Oda defol git artık bıktım senin çenenden. Telefonda bile hesap sormak için beni arıyorsun dedi
.
Epey itişme kakışma sonucunda ben onun burnuna vurmuşum , farketmedim , kanıyordu .. O da can acısıyla benim saçımı çekti. Bende telefonunu aldım ve yere attım. Paramparça oldu..
Ağlamaya başladı eşim , kırk yılda bir yeni birşey almıştım onuda mahvettin diye. O telefonu çok isteyerek almııştı.. Böyle bir kabus gecenin ardından ayrı odalarda birbirimizden nefret ederek uyuduk. Çok şükür ki oğlumuz evde değildi. Biliyorum hatalı olduğum noktalar fazla. Ama anlaşılamadığım zaman yada önemsenmediğimi hissettiğimde ben bile tanıyamıyorum kendimi.Eşimi seviyorum ama her hatada , ufak bir olayda bunu sürekli dile getirme huyumdan da vazgeçemiyorum. Bana yardım ederseniz ve öfke kontrolümü nasıl yapmam gerektiğini ve eşime nasıl davranmam konusunda fikir verirseniz belkide geç olmadan evliliğimi düzeltebilirim.
Evet haklı olabilirsiniz , bu kadar tepki normal değildi ama tüm bunlardan önce ilk elini kaldıran da eşimdi ... Tepkimin büyüklüğü de bundan dolayı kontrolsüz oldu zaten. Ama herşeye rağmen hatalı davranışlarımı kabul ediyorum ve birdaha yapmamak ve sakin kalabilmek adına yardım almaya da sıcak bakıyorum. Peki bugünden sonra eşime karşı nasıl bir tutum sergilemeliyom ? Hiç konuşmamak ve sessiz kalmakmı olmalı çözüm? Yoksa sakin bir konuşa yapmak mı ?
Bence kirdiginiz telefonun aynisindan alıp Özür dileyin affedip etmemek ona kalmsDün gece ufak bir tartışma birbirimize vurmamaıza ve ağlayarak ayrı yatmamıza sebep oldu. Suçum var biliyorum ama nasıl davranmam konusunda lütfen bana akıl verin ...
.
Belli ki eşin sakin bir adam; sana faturayı ödedim dedi neden ? Ödemedim dediği anda işiteceği sözleri duymamak için, yoktu belki cebinde düşündünmü hiç ? İşe yeni başladı diyorsun değil mi
Sürekli kontrol edilmek, çocuk gibi hesaba çekilmek bir de üzerine şiddet
Ben sana psikiyatriste git demeyeceğim, çünkü gayet aklı başındasın aslında
Ne yaptığının farkındasın, gün gelip eşin buna karşı durup, sen üzerine yürüdüğünde adam akıllı bir karşılık verecek o zaman öfke kontrolün yerine gelecek. Dünyanın en eski kanunu bu, karşındaki idare ettikçe tepesine çıkarsın, yaratılış böyle yani. Eskiden olan olaylarla ilgili onu affedip yoluna devam etmişsin o zaman bunları geride bırakacaksın, adamı sana yalan söylemeye mecbur etmeyeceksin. Burada şiddet gören kadınların tümüne yazmışımdır, şiddet başladığı zaman evlilik bitmiştir, eşinin yerinde olsam bir gün bile devam etmezdim, bu saatten sonra bu durumu düzeltmek istiyorsan esaslı bir özür dilemen, yeniden onun inancını kazanman lazım. Onu seviyorsan çok dikkat et, karşısına biraz anlayışlı biri çıktığında onu kaybedebilirsin, öfkeme hakim olamıyorum diye bir şey yok
Hepinize çok teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için. Son zamanlarda kendime bir bakıyorum da evet , sürekli sorgulayan , tartışma çıkaran,ilgi göstermeyen bir eşe dönüşmüşüm. Ama tüm bunların aksine de eşimi seviyorum. Bunu göstermek şöyle dursun, daha çok nefret dolu davranıyorum.O sabırlı biri evet ama aynı zamanda da tutarsız söylemleri olabiliyor. Geçmişte bir kızla internette yazışma durumları da olmuştu ve bu durumun üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bunu da unutabildiğimi söyleyemeyeceğim.Bu yüzden ufacık bir yalan bile beni deliye döndürebiliyor.
Psikolojik desteğe gitmekle aklı başında olmanın alakası ne? Aklı başında olmayanlar mı gidiyor sadece? Avrupada her aile gidiyor. Öfke kontrolü sorunu var, sürekli geçmişle yaşama var. Hani psikoloji ile çok iç içeyim abim ve yengemden dolayı. Hiç bir sorunu olmayan insanlar bile geliyor konuşmak için... Davranışları normal değil ve kendide kabul ediyor sinirlenince kendine hakim olamadığını
Tespitiniz çok doğru. Yardımcı olmaya çalıştığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Şuanda işteyim. Eve gittiğimde eşime karşı nasıl bir tutum sergilemeliyim ? Özür dileyebilirim evet ama bu onun yalan söylediği gerçeğini de kabul etmiş olduğum izlenimi vermez mi ? Evet konu çok farklı yerlere geldi benim yüzümden ama başlangıç noktası da onun yalan söylemesi ve bu konuda pişmanlık duymamasıydı.Lafı cımbızlamak budur sanırım :)
Son dönemlerin modası bu koş psikiyatriste iki ilaçla sorunlar çözülecek
Psikaytri ile bende çok içiçeyim ve bu konuda hiç de doktorluk bir durum yok
Avrupa'da evet herkes gidiyor ve ne kadar sağlam aile yapıları olduğu da ortada :)
Aslında konu sahibin öfke kontrol sorunu yok, öfke sorunu tüm insanlara karşıdır, sadece kocaya olmaz
Belki ailesine falan yardım ediyodu esiniz...kizarsınız diye dememiş olabilir..ise yeni basladığına gore maddiyatı olmamis olabilir malum iş degişikligi ve yeni is bulana kadar geçen süre..alabiliyorsanız eşinize yeni telefon alın özür notu iliştirin güzel bir yemek hazırlayın ortam sakinlessin bence...tamir olabilecek durumdaysa tamir edilebilir telefon...bende öfkeli bir insandım sonra sakinleştim zamanla..biliyomusun sana birsey sorcam annen baban kavga ederler mi yani böyle bir ortamda mı büyüdün..ben evliligin ilk zamanlarinda böyleydim allahtan esim sakin insan ki bende zamanla düzeldim..suan boyle bir problemimiz yok insallahta olmaz..tartisma aninda arkadaslarin dedigi gibi baktin olay büyüyecek odayı terket farkli birseyler bul kendine..umarim hersey tatliya baglanır..bu aralar yeni is değistirdigi icin eainizde streslidir..yeni ortama ise alismak geçis doneminde su aralar bence ondanda gerilmissinizdir..Tespitiniz çok doğru. Yardımcı olmaya çalıştığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Şuanda işteyim. Eve gittiğimde eşime karşı nasıl bir tutum sergilemeliyim ? Özür dileyebilirim evet ama bu onun yalan söylediği gerçeğini de kabul etmiş olduğum izlenimi vermez mi ? Evet konu çok farklı yerlere geldi benim yüzümden ama başlangıç noktası da onun yalan söylemesi ve bu konuda pişmanlık duymamasıydı.
Tespitiniz çok doğru. Yardımcı olmaya çalıştığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Şuanda işteyim. Eve gittiğimde eşime karşı nasıl bir tutum sergilemeliyim ? Özür dileyebilirim evet ama bu onun yalan söylediği gerçeğini de kabul etmiş olduğum izlenimi vermez mi ? Evet konu çok farklı yerlere geldi benim yüzümden ama başlangıç noktası da onun yalan söylemesi ve bu konuda pişmanlık duymamasıydı.
Sorunuz aslında davranışlarımın tespiti gibi ..Çocukluğum , gençliğim anne ve babamın kavga ve tartışmaları arasında geçti. Hiç şiddete dönüşmedi ama annemin konuşmaları hepimizi çileden çıkarırdı. O zamanlar daha asla annem gibi olmayacağım , bağıran çağıran derdini anlatamayan bir insana dönüşmeyeceğim derdim ki ; sanırım daha beter birine dönüştümBelki ailesine falan yardım ediyodu esiniz...kizarsınız diye dememiş olabilir..ise yeni basladığına gore maddiyatı olmamis olabilir malum iş degişikligi ve yeni is bulana kadar geçen süre..alabiliyorsanız eşinize yeni telefon alın özür notu iliştirin güzel bir yemek hazırlayın ortam sakinlessin bence...tamir olabilecek durumdaysa tamir edilebilir telefon...bende öfkeli bir insandım sonra sakinleştim zamanla..biliyomusun sana birsey sorcam annen baban kavga ederler mi yani böyle bir ortamda mı büyüdün..ben evliligin ilk zamanlarinda böyleydim allahtan esim sakin insan ki bende zamanla düzeldim..suan boyle bir problemimiz yok insallahta olmaz..tartisma aninda arkadaslarin dedigi gibi baktin olay büyüyecek odayı terket farkli birseyler bul kendine..umarim hersey tatliya baglanır..bu aralar yeni is değistirdigi icin eainizde streslidir..yeni ortama ise alismak geçis doneminde su aralar bence ondanda gerilmissinizdir..