EŞİMLE BİRBİRİMİZE VURDUK VE ARTIK GÖZÜNÜN BENİ GÖRMEDİĞİNİ SÖYLEDİ :(

Acilen psikolojik destek alman şart. Davranışların hiç normal değil. Burnundan telefonundan ne istedin. Artık adamı ne kadar bunaltmışsan bıktım senden hesap sormak için bile telefon ediyorsun demiş. Belkide senin bu sık boğaz etmelerin onu mecbur etmiştir. Böyle davranarak kendinden Soğutursun hâlâ soğumadıysa gene iyi sabırlı adammış valla. Burada yazılanların sana bir faydası olmaz senin bir uzmana gitmen lazım.

Canim acilen psikolojik tedavi gormelisin. Her evlilikte kavga olabilir ama sizin iliski asmis durumu, yalan ve siddet arkasindan neler getirir bilinmez.

Evet haklı olabilirsiniz , bu kadar tepki normal değildi ama tüm bunlardan önce ilk elini kaldıran da eşimdi ... Tepkimin büyüklüğü de bundan dolayı kontrolsüz oldu zaten. Ama herşeye rağmen hatalı davranışlarımı kabul ediyorum ve birdaha yapmamak ve sakin kalabilmek adına yardım almaya da sıcak bakıyorum. Peki bugünden sonra eşime karşı nasıl bir tutum sergilemeliyom ? Hiç konuşmamak ve sessiz kalmakmı olmalı çözüm? Yoksa sakin bir konuşa yapmak mı ?

Psikolojik destek almanız söylenmiş zaten o cepte. Havada karada su götürmez bi gerçek gitmeniz gerektiği.
Onun harici şu an ne yapmam gerekir demişsiniz. Öncelikle imkanınız varsa kırdığınızın aynından bi telefon alın eşiniz için önemliymiş ki önemli olmasa bile zararı karşılayın. Sonrasında acilen bi özür dileyin ve ilişkiniz için, ikiniz için en önemlisi de kendiniz için destek almaya karar verdiğinizi anlatın.
Geçmiş olsun
Hayatı ikinize de çekilmez kılmayın

Bence eşin iyi ve yumuşak huylu hangi erkeğe vursaydınız 10 katı ile karsılık verirdi ve telefonu kırmak inanmıyoruuuuuuuummm erkeklerin kırdığını duymuştumda bir bayandan beklemezdim ama hatalı olduğunuzu kabul etmeniz güzel bişi ben çok sakin biri olduğum için bişey diyemiycem tatlım

Eşin hatalı ve de kurnaz biri haklıyken haksız duruma düşürmüş seni...Üste çıkıp sert tepkiler vererek seni sulu çıkartmış
Bence yalanlarına odaklannasıl bir tutum sergileyeceğimden öte.
Neden yalan söyleme gereği duymuş???

Bence kirdiginiz telefonun aynisindan alıp Özür dileyin affedip etmemek ona kalms

eğer geçmişi unutamıyorsanız boşanın o zaman.. sürekli ısıtıp ısıtıp önünüze getirerek eşinizi eve uğramaz biri haline getireceksiniz.. o telefonun aynısından alıp özür dileyin..

Belli ki eşin sakin bir adam; sana faturayı ödedim dedi neden ? Ödemedim dediği anda işiteceği sözleri duymamak için, yoktu belki cebinde düşündünmü hiç ? İşe yeni başladı diyorsun değil mi
Sürekli kontrol edilmek, çocuk gibi hesaba çekilmek bir de üzerine şiddet
Ben sana psikiyatriste git demeyeceğim, çünkü gayet aklı başındasın aslında
Ne yaptığının farkındasın, gün gelip eşin buna karşı durup, sen üzerine yürüdüğünde adam akıllı bir karşılık verecek o zaman öfke kontrolün yerine gelecek. Dünyanın en eski kanunu bu, karşındaki idare ettikçe tepesine çıkarsın, yaratılış böyle yani. Eskiden olan olaylarla ilgili onu affedip yoluna devam etmişsin o zaman bunları geride bırakacaksın, adamı sana yalan söylemeye mecbur etmeyeceksin. Burada şiddet gören kadınların tümüne yazmışımdır, şiddet başladığı zaman evlilik bitmiştir, eşinin yerinde olsam bir gün bile devam etmezdim, bu saatten sonra bu durumu düzeltmek istiyorsan esaslı bir özür dilemen, yeniden onun inancını kazanman lazım. Onu seviyorsan çok dikkat et, karşısına biraz anlayışlı biri çıktığında onu kaybedebilirsin, öfkeme hakim olamıyorum diye bir şey yok

Psikolojik desteğe gitmekle aklı başında olmanın alakası ne? Aklı başında olmayanlar mı gidiyor sadece? Avrupada her aile gidiyor. Öfke kontrolü sorunu var, sürekli geçmişle yaşama var. Hani psikoloji ile çok iç içeyim abim ve yengemden dolayı. Hiç bir sorunu olmayan insanlar bile geliyor konuşmak için... Davranışları normal değil ve kendide kabul ediyor sinirlenince kendine hakim olamadığını

Eşiniz başka kızlarla mı yazıştı????
Unutmamanı ve bu tepkileri vermeniz çok da anormal değil, eşinizin sizi el üstünde tutup pervane olması lazımken hala yalan söyleyebiliyor....tabii ki hesap soracaksınız o da sizin güveninizi tekrar kazanana kadar buna katlanacak o hatasının sonuçları bunlar ama zor gelmiş eşinize...o zaman güveninizi kaybetmeyecekti.
Bence beraber gidin bir uzmana, çünkü sadece siz hatalı değilsiniz eşiniz de hatalı.

Kendine biraz özeleştiri yap bence.
Adamı o kadar bunaltmışsın ki bence o yüzden ödedim faturaları dedi.
Çünkü telefonu bile hesap sormak için açıyorsun diyerek bunun sinyallerini vermiş.

Eşinizin borcu falan olabilir mi
yada elinde parası kalmamış olabilir
yazdıklarınızdan sizin haksız olduğunuz ortada
sonuçta ödedim demiş ödememiş çokta büyük bir yalan değil

Lafı cımbızlamak budur sanırım :)
Son dönemlerin modası bu koş psikiyatriste iki ilaçla sorunlar çözülecek
Psikaytri ile bende çok içiçeyim ve bu konuda hiç de doktorluk bir durum yok
Avrupa'da evet herkes gidiyor ve ne kadar sağlam aile yapıları olduğu da ortada :)
Aslında konu sahibin öfke kontrol sorunu yok, öfke sorunu tüm insanlara karşıdır, sadece kocaya olmaz

Tespitiniz çok doğru. Yardımcı olmaya çalıştığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Şuanda işteyim. Eve gittiğimde eşime karşı nasıl bir tutum sergilemeliyim ? Özür dileyebilirim evet ama bu onun yalan söylediği gerçeğini de kabul etmiş olduğum izlenimi vermez mi ? Evet konu çok farklı yerlere geldi benim yüzümden ama başlangıç noktası da onun yalan söylemesi ve bu konuda pişmanlık duymamasıydı.

Belki ailesine falan yardım ediyodu esiniz...kizarsınız diye dememiş olabilir..ise yeni basladığına gore maddiyatı olmamis olabilir malum iş degişikligi ve yeni is bulana kadar geçen süre..alabiliyorsanız eşinize yeni telefon alın özür notu iliştirin güzel bir yemek hazırlayın ortam sakinlessin bence...tamir olabilecek durumdaysa tamir edilebilir telefon...bende öfkeli bir insandım sonra sakinleştim zamanla..biliyomusun sana birsey sorcam annen baban kavga ederler mi yani böyle bir ortamda mı büyüdün..ben evliligin ilk zamanlarinda böyleydim allahtan esim sakin insan ki bende zamanla düzeldim..suan boyle bir problemimiz yok insallahta olmaz..tartisma aninda arkadaslarin dedigi gibi baktin olay büyüyecek odayı terket farkli birseyler bul kendine..umarim hersey tatliya baglanır..bu aralar yeni is değistirdigi icin eainizde streslidir..yeni ortama ise alismak geçis doneminde su aralar bence ondanda gerilmissinizdir..

Eşinizi karşınıza alın ve açıkça konuşun, yalan hoş bir şey değil seni farkında olmadan yalan söylemeye itmiş olabilirim ama bunu birlikte çözelim deyin. Verdiğim tepkilerin aşırı olduğunu kabul ediyorum ama hoşuna gitmeyen tepkiler verdiğimde sende beni uyar, iş kavgaya gitmeden başında çözelim de. İşsizlik, güven problemleri ile sıkıntılı bir dönem geçirmişsiniz ama aşılmayacak şeyler değil bunlar, sadece ne olursa olsun dürüst olmanı istiyorum ve gösterdiğim şiddetten ötürü özür diliyorum de. İmkanın varsa ona yeni bir telefon al eve giderken, güzel bir sofra hazırla, evliliğinin değerli olduğunu, böyle şeylerle yıpratmak istemediğini anlat ona. Eminim ki o da çok üzülmüştür, birbirinize hoşunuza gitmeyen şeyleri anlatın, tek tek ele alın şikayetçi olduğunuz şeyleri, suçlamadan konuşmaya dikkat edin. Hepimiz bu durumu zaman zaman yaşıyoruz, iki ayrı dünya bir evin içinde hiç sorunsuz olmaz, önemli olan çözebilmek, ben naçizane biraz fazla kontrolcü gördüm sizi, bunu kademeli olarak bırakın, ona sorumluluklar yükleyin yavaş yavaş, göreceksiniz paylaştıkça daha güzel olacak

tavrınızla haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. sinirlendiğiniz zaman çıkın odadan ya da evden eşinize bu öfkeyle konuşmayalım, biraz sakinleşmeme zaman tanı diyerek.

çünkü öfke kontrolü olmayan insanlar emin olun hiç çekilmiyor. bir koli yumurtayı vurup kırdığınızı düşünün, artık onları geri getirmenin yolu var mı? kalpte böyle, kırıp geçince içi akmıyor yalnızca ama derin çatlaklar oluşturuyor içeride. çok kolay çözebileceğiniz, ya da zaten haklı olduğunuz bir mevzuyu tamamen batırıp, hem kendi huzurunuzu hem ilişkinizi bozuyorsunuz.

Sorunuz aslında davranışlarımın tespiti gibi ..Çocukluğum , gençliğim anne ve babamın kavga ve tartışmaları arasında geçti. Hiç şiddete dönüşmedi ama annemin konuşmaları hepimizi çileden çıkarırdı. O zamanlar daha asla annem gibi olmayacağım , bağıran çağıran derdini anlatamayan bir insana dönüşmeyeceğim derdim ki ; sanırım daha beter birine dönüştüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…