Eşimle bebeğimize isim çekişmemiz...Acaba her eş böyle mi?

:-)
Tınısı olsun, kulağa hoş gelsin, değişik olsun derken çok değişik isimler türemeye başladı ama çevremde bakıyorum değişik olsun derken herkes aynı ismi koymuş.

Bebeğin
ismi konusunda çekişmelerin bu kadar çok olduğunu site sayesinde öğrendim, kayınvalide kayınpeder ismi koymamak için tartışanlar, eşler arasında isim tartışmaları yaşayanlar çok fazlaymış meğer.

Şahsen ben üstünde çok düşünmemiştim, eşim benim ismimi koymak istedi bir evde 2 tane aynı isim olmaz dedim, sonra çok özlüyorum ağlıyorum diye ölen kardeşimin ismini koymak istedi, onu da istemedim zira anneme zulm etmiş olurdu, kendince ince düşünmek istedi ama uygun olmazdı, kızımın adını eşim seçti, kayınvalide, görümce, hala ismi seçmeyeceğini, benimde içime sinen bir isim bulacağını bildiğimden ona bıraktım.

Aneksenamunnn Aneksenamunnn Allah tamamına erdirsin, eşinizin de sizin de içinize sinen isimlerin listesini yapın ama acele etmeyin, listeyi yavaş yavaş oluşturun, sonra o listeden daha sonradan söylerken memnun olmadıklarınızı elersiniz, beğendikleriniz 3-4 isme düşünce hiçbir şey bulamazsanız kura çekin, 2 isim tercih meselesi ama kardeşimin 2 ismi vardı, ilk ismini hiçbirimiz kullanmıyorduk, okulda ilk ismiyle seslendiklerinde bakmıyordu çocuk.
Senin eşin çok centilmenmiş abla.İki isim ben de tercih etmiyorum ama nedense Duruyu illa koymak istiyorum eşim tek başına Duru istemiyor.Belki fikrim değişir tek isim koyarım.

Senin eşin çok centilmenmiş abla.İki isim ben de tercih etmiyorum ama nedense Duruyu illa koymak istiyorum eşim tek başına Duru istemiyor.Belki fikrim değişir tek isim koyarım.
Doğuma kadar vaktiniz var, hala Duru ismi sıcak gelirse 2. ismi düşünün, diğer isim de eşinizin beğendiği içine sinen bir isim olsun.

Herkesin tercihi, düşüncesi farklıdır elbette ama çocuğu ben taşıyorum ismi benden demek yerine ortak payda da buluşmak önemli bence, ben anneysem eşim de baba, isim konusunda tek kriterim var kayınvalide kayınpeder görümce dayı amca teyze ismi konmaması, özür dilerim ama bana itici geliyor, yaşıyorsa adamın veya kadının yanında çocuğuna seslenirken garip oluyor, ölmüşse yakınlarının içine dokunur, çocuğun ismi kendine özel olmalı, dedesinin ninesinin ruhunu taşır gibi aynı isimle, bilmiyorum bu benim görüşüm elbette.

Doğuma kadar vaktiniz var, hala Duru ismi sıcak gelirse 2. ismi düşünün, diğer isim de eşinizin beğendiği içine sinen bir isim olsun.

Herkesin tercihi, düşüncesi farklıdır elbette ama çocuğu ben taşıyorum ismi benden demek yerine ortak payda da buluşmak önemli bence, ben anneysem eşim de baba, isim konusunda tek kriterim var kayınvalide kayınpeder görümce dayı amca teyze ismi konmaması, özür dilerim ama bana itici geliyor, yaşıyorsa adamın veya kadının yanında çocuğuna seslenirken garip oluyor, ölmüşse yakınlarının içine dokunur, çocuğun ismi kendine özel olmalı, dedesinin ninesinin ruhunu taşır gibi aynı isimle, bilmiyorum bu benim görüşüm elbette.
Evet bunu önermiyorlar zaten.Özellikle de genç yaşında ölmüş kötü bir kader yaşamış büyüklerin isimlerini çocuklara vermeyin diyorlar.Allahtan böyle bir sorunumuz yok.Büyüklerimiz de hiç dahil olmadı konuya.Ne desek güzel diyorlar.Galba ikinci isim olarak Duruyu düşüneceğiz.Daha çok zaman var,bakalım hayırlısı olsun minnoşa

Ebrar demişti bir kere ben istemedim tmm dedi.Almilayı ilk o söylemişti arkadaşının kızında duymuştu sonra ondan vazgeçti.Ama şimdi ben bu isme ısındım
Yeğenimin ismi ebrar nur güzel isim aslında. Düşünülebilir bence. Sağlıkla mutlulukla kucağınıza alırsınız inşallah isim o kadar da önemli değil ☺️

Şimdi şöyle.Ben Gazi Üniv okudum.Ülkücülerin mekanı.Reisler ve Asenalar vardı bunlar ülkücülerin liderleriydi güya kendi çaplarında.Asena dişi kurt anlamında ülkücülerin kullandığı bir isim.Mesela Deniz de Deniz GEZMİŞten dolayı solcuların kullandığı bir isim olarak algılanıyor.Yani ailesinin görüşü demek ki şöyle diye bir izlenim yaratıyor. Siyasi isimlerin çocuklar için sıkıntı yarattığını mülakatlarda ve askeri sınavlarda dönem dönem gördüm.Ama Almilanın siyasi bir anlamı yok sadece öztürkçe bir isim.
Evet biliyorum bazı isimler maalesef o şekilde zan altında kalıyor. Almila öztürkçe ama onu da siyasi amaçlı koyan gördüğüm için söyledim. Siyasete girmesin diye ayrıntı vermiyorum. Bence çok güzel bir isim.

sonuçta baba olarak dünyaya gelmesinde %50lik pay kendisinin. elbette isimde söz hakkı olacak ve eşinizin beğenmediği bir isim sırf siz seviyorsunuz diye olmamalı.
anneanne-babaanne-dedeler karışmamalı bence ama kesinlikle anne ve babanın ortak kararı olmalı.
bence zaman içinde en içinize sinen ismi bulursunuz.
hem isminize benziyor diye bunu güç gösterisi olarak algılasa o da kendi ismini çağrıştıran yada ailesinden birini çağrıştıran isim önerirdi.
içinizi ferah tutun :)
bazen doğumdan sonra bile bir anda değişiyor fikirler :)

sonuçta baba olarak dünyaya gelmesinde %50lik pay kendisinin. elbette isimde söz hakkı olacak ve eşinizin beğenmediği bir isim sırf siz seviyorsunuz diye olmamalı.
anneanne-babaanne-dedeler karışmamalı bence ama kesinlikle anne ve babanın ortak kararı olmalı.
bence zaman içinde en içinize sinen ismi bulursunuz.
hem isminize benziyor diye bunu güç gösterisi olarak algılasa o da kendi ismini çağrıştıran yada ailesinden birini çağrıştıran isim önerirdi.
içinizi ferah tutun :)
bazen doğumdan sonra bile bir anda değişiyor fikirler :)
Cinsiyet belli olmadığında o da kendisi iki isimli ilk ismimi koyayım demişti ben yok yaa nedenmiş demiştim.Belki o yüzden ona da öyle bir izlenim vermiş olabilirim😂

Evet biliyorum bazı isimler maalesef o şekilde zan altında kalıyor. Almila öztürkçe ama onu da siyasi amaçlı koyan gördüğüm için söyledim. Siyasete girmesin diye ayrıntı vermiyorum. Bence çok güzel bir isim.
Siyasi amaçla koyana bir şey diyemem tabi ama tek isteğim ilerde önüne çıkmaması meslek konusunda.Yoksa önemli değil ama bu ismin ona sıkıntı yaratcağını düşünmüyorum

Cinsiyet belli olmadığında o da kendisi iki isimli ilk ismimi koyayım demişti ben yok yaa nedenmiş demiştim.Belki o yüzden ona da öyle bir izlenim vermiş olabilirim😂

benim bir arkadaşım duru sare koymuştu, aslında eş anlamlı gibiler :) ama bence kulağa hoş geliyor. bir de ikisi de kısa isimler, yorucu değil :)
belki fikir olur size de diye yazayım dedim..

Back
X