• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle bebeğimize isim çekişmemiz...Acaba her eş böyle mi?

Meğerse teyzem de Duru istemiş eşi beğenmemiş Ela koydular.Eşler beğenmiyor bu Duruyu ben anlamadım
Açıkçası bende beğenmiyorum.. sen duru koy biz ona kısaca hacişakir deriz diye dalga geçmiştik🙈 tabii vazgeçtikten sonra sizde vazgeçtiniz diye yazdım. Ayıp yaptığımız ama demiştik valla🤭
Almila güzel bir isim ama siyasi anlam yüklenebiliyor. Siyasi olmasın dediniz diye yazıyorum:)

Ya 2 isim koymayın bence 😂 sonra evlenince insan rahatca kızlık soyadını kullanamıyor. 2 ismim var. Istesemde evlenmeden önceki soyadımı kullanamam. Acayip uzun bir isim oluyor 😂😂 şaka bi yana bence zaten sadece annenin veya babanın isim koyması yanlış. Birlikte karar vermeniz daha güzel

Ben de kızıma sırf bu yüzden tek isim koydum

Açıkçası bende beğenmiyorum.. sen duru koy biz ona kısaca hacişakir deriz diye dalga geçmiştik🙈 tabii vazgeçtikten sonra sizde vazgeçtiniz diye yazdım. Ayıp yaptığımız ama demiştik valla🤭
Almila güzel bir isim ama siyasi anlam yüklenebiliyor. Siyasi olmasın dediniz diye yazıyorum:)
Almilanın ne gibi bir siyasi anlamı var anlamadım

Asel güzel bir isim ama herkes neden aynı isimleri koyuyor anlamadım. Hele defne ismi geçen sene 4 arkadaşım doğurdu 4 ü de defne oldu. Nil duru güneş bunları saymıyorum bile. Daha özgün daha anlamı olan isimler bulun. Öyle sözlükten açık seçmek yerine bekleyin düşünün. sevdiğiniz size özel bir şarkıda geçiyordur mesela yada birbirinizden türetin birşeyler yapın yani. :)

İsimleri okurken ürperdim ne kadar gıcık gıcık isimler türemiş. 😦
İnsanin kulagini tirmaliyor ki bazilari.

Bir cocuk yapmiş olsaydik eşimle, buyuk ihtimalle ayni fikirde olurduk isim konusunda.
Aslinda siz de eşinie benzer fikirlerdesiniz ama çok kararsiniz ikinizde.
Tek tarafli karar verilmemeli diye dusunuyorum ikinizinde içine sinen bisey bulunur mutlaka cokta diretmemek lazim iki tarafli olarak.

Kızımın adı Damla, ikinci kıza Duru düşünüyordum ama en çok konan isimlerden biriymiş kararsız kaldım :D Damla da öyle gerçi o da en çok koyulan isimlerdenmiş. Az bulunan isimler de bana bir tuhaf geliyor. Ne koysam bilemedim.

Asel güzel bir isim ama herkes neden aynı isimleri koyuyor anlamadım. Hele defne ismi geçen sene 4 arkadaşım doğurdu 4 ü de defne oldu. Nil duru güneş bunları saymıyorum bile. Daha özgün daha anlamı olan isimler bulun. Öyle sözlükten açık seçmek yerine bekleyin düşünün. sevdiğiniz size özel bir şarkıda geçiyordur mesela yada birbirinizden türetin birşeyler yapın yani. :)
Sevdiğiniz şarkı diyince aklıma birden Elfida düştü

Çocuğuna Duru ismini koymayı düşünmeyen kadın yok sanırım ben de dahil. 😂

Ben çocuğa anne babanın ortak karar verdiği bir isim koyulmasından yanayım. Anne ne kadar ebeveynse baba da eşit derecede ebeveyn sonuçta. Taşıma işini anne yapıyor, tamam da zaten hiç aksini vaadeden olmadı yani. Herkes taşımayı annenin yaptığını bilerek hamile kalıyor. Ya da en baştan eşinizle konuşursunuz ben taşıyacağım için adını ben koyacağım diye. Eşinizin de sıcak bakacağı başka isimler bakın bence. Yeni isimler baktığım zamanlar ben gazetelerdeki insanlardan dizilere kadar her yerde radarı açıyorum.

"Belki kendi ismime benziyor diye bunu güç geçirme diye mi algılıyor anlamadım" yazdığınız için diyorum. Kendi kendinize düşünmüş olduğunuzdan. 🙄
Eşime kendi ismime de benziyor uyumlu olur dedim.O zaman ikinci isim olarak koyalım diyor.Kendi kendime evet ilk ve tek isim olarak belki kendi ismime benziyor diye istemiyordur kırmamak için söylemiyordur diye düşünüyorum.Ya da belki yanlış düşünüyorum dediği gibi ismi beğenmiyordur

Çocuğuna Duru ismini koymayı düşünmeyen kadın yok sanırım ben de dahil. 😂

Ben çocuğa anne babanın ortak karar verdiği bir isim koyulmasından yanayım. Anne ne kadar ebeveynse baba da eşit derecede ebeveyn sonuçta. Taşıma işini anne yapıyor, tamam da zaten hiç aksini vaadeden olmadı yani. Herkes taşımayı annenin yaptığını bilerek hamile kalıyor. Ya da en baştan eşinizle konuşursunuz ben taşıyacağım için adını ben koyacağım diye. Eşinizin de sıcak bakacağı başka isimler bakın bence. Yeni isimler baktığım zamanlar ben gazetelerdeki insanlardan dizilere kadar her yerde radarı açıyorum.
Aslında Durunun bu kadar tercih edileceğini düşünmemiştim çünkü çok aklımda olan bir isim değildi.Bir yerde anneyle kız isim uyumu olunca güzel oluyor diye bir şey okumuştum.Ondan sonra kendi ismime benziyor diye Duru düşündüm.Ama böyle çok sevildiğini bilmiyordum etrafımda Duru da yok.
Ya o işin şakası tabi ben taşıyorum falan.Eşimin içine sinmeyen ismi ben de koymak istemem

Ben zaten isimlere siyasi anlam yükleme olayını hiç anlamadım da.. almila da anlamından dolayı bir kesim tarafından sahiplenilmiş sanırım.🤷
Şimdi şöyle.Ben Gazi Üniv okudum.Ülkücülerin mekanı.Reisler ve Asenalar vardı bunlar ülkücülerin liderleriydi güya kendi çaplarında.Asena dişi kurt anlamında ülkücülerin kullandığı bir isim.Mesela Deniz de Deniz GEZMİŞten dolayı solcuların kullandığı bir isim olarak algılanıyor.Yani ailesinin görüşü demek ki şöyle diye bir izlenim yaratıyor. Siyasi isimlerin çocuklar için sıkıntı yarattığını mülakatlarda ve askeri sınavlarda dönem dönem gördüm.Ama Almilanın siyasi bir anlamı yok sadece öztürkçe bir isim.

Bir cocuk yapmiş olsaydik eşimle, buyuk ihtimalle ayni fikirde olurduk isim konusunda.
Tek tarafli karar verilmemeli diye dusunuyorum ikinizinde içine sinen bisey bulunur mutlaka cokta diretmemek lazim iki tarafli olarak.
Gıcık demeyeydin iyiydi minnoşa koycam o isimlerden😂

:-)
Tınısı olsun, kulağa hoş gelsin, değişik olsun derken çok değişik isimler türemeye başladı ama çevremde bakıyorum değişik olsun derken herkes aynı ismi koymuş.

Bebeğin
ismi konusunda çekişmelerin bu kadar çok olduğunu site sayesinde öğrendim, kayınvalide kayınpeder ismi koymamak için tartışanlar, eşler arasında isim tartışmaları yaşayanlar çok fazlaymış meğer.

Şahsen ben üstünde çok düşünmemiştim, eşim benim ismimi koymak istedi bir evde 2 tane aynı isim olmaz dedim, sonra çok özlüyorum ağlıyorum diye ölen kardeşimin ismini koymak istedi, onu da istemedim zira anneme zulm etmiş olurdu, kendince ince düşünmek istedi ama uygun olmazdı, kızımın adını eşim seçti, kayınvalide, görümce, hala ismi seçmeyeceğini, benimde içime sinen bir isim bulacağını bildiğimden ona bıraktım.

Aneksenamunnn Aneksenamunnn Allah tamamına erdirsin, eşinizin de sizin de içinize sinen isimlerin listesini yapın ama acele etmeyin, listeyi yavaş yavaş oluşturun, sonra o listeden daha sonradan söylerken memnun olmadıklarınızı elersiniz, beğendikleriniz 3-4 isme düşünce hiçbir şey bulamazsanız kura çekin, 2 isim tercih meselesi ama kardeşimin 2 ismi vardı, ilk ismini hiçbirimiz kullanmıyorduk, okulda ilk ismiyle seslendiklerinde bakmıyordu çocuk.

Back
X