• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimle ayri sehirlerde yasamaya karar verdik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorun o işte kendi içinde kabul edemiyor o yüzden bu kendini ikna çabası. Herkese de pasif agresif laf sokan ergen tavrında cevaplar veriyor. Yazık ya buna kocası iyi bulmuş böyle safı

Aynen, böyle yaşamak istediğim için böyle yaşıyoruz demiş ama belli ki kendisi içten içe rahatsız bu durumdan ve kabullenemiyor.
Etkisiz eleman olarak adam ne derse ona uyuyor ama ortak karar diye ikna ediyor kendini. Adam kafasına göre at koşturuyor. İnsan nasıl eşinin yanında olmak istemez ki? Belli ki seks dışında bir arkadaşlığın paylaşımın yok işte. O zaman niye evlendiniz?

Herkese Merhaba
Oncelikle bu dert degil sadece fikir almak istiyorum.
Belki daha onceden konulardan haberdar olabilirsiniz, esimle cok bireysel ancak cok mutlu bir evliligimiz var.

Depremden birkac ay once Antalyada mutlu mesut yasarken cok guzel bir is teklifi almistim ve Istanbula tasinmamiz gerekti. Aslinda bu buyuk bir karar ve tercihti bizim hayatimizda cunku cok memnun oldugumuz tum duzenimizi hic sevmedigimiz, kaotik Istanbul icin degistirdik.
Esim evden calistigi icin cok dert etmedi, biraz uzulduk ama kariyerimi bu yaslarda insa etmek adina risk alarak tasindik. Zor olsada kucuk tatli bir duzen kurduk burada.
Sonra maalesef ki deprem yasandi ve Istanbul depremi korkusu sardi beni, henuz birkac aylik olan duzeni degistirmek istedim, tekrar Antalyada donmek mumkun olmasa da sirketin diger ofisi Ankaraya gecmeyi basardim ancak Istanbula sik seyahat sartiyla.
Neyse, asil soruya geliyorum.
Esim bu sirada Istanbula alisti ve Ankaraya hic sicak bakmiyor, deniz yok diye :)
Istanbula sik seyahat edecegiz bu ev de acik kalsin derken kendimizi Ben Ankarada esim de Istanbulda yasarken bulduk :))
Gecmisimizde de 6 yil mesafe iliskisi oldugu icin pek de zorlanmadik. Mesela gecen 2 hafta esim Istanbulda Ben Ankaradaydim ve hafta sonlari yuz yuze gorustuk. bu hafta full beraberiz.
Bazi aksamlar birbirimizi cok ozlesek de sanki bu duzen bize farkli bir heyecan tutku ve eglence getirdi.
Bir yandan her sey cok yolunda, bir yandan da bu kadarinda da bir yanlislik varmis gibi geliyor.
Cevremdekiler bireyselligimize olan duskunlugumuzu bildigi icin yargilasa da pek sasirmadi, ama bir kesim asla dogru olmadigini savunuyor. Sizin fikrinizi merak ediyorum.
Yurtdışında evliligini ya da iliskisini ayrı evlerde sürdürmeyi özelikle tercih ediyor çiftler ❤️ iliski dinamiği için. Bence çok keyifli bir durum

İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun. Arkadaşlar biraz fazla yargılamış gibi geldi, dünyada neler neler oluyor neler neler var yani her şey mümkün ünlüler de farklı şehirlerde yaşıyor, zenginler de sürekli başka ülkelere gidiyor ayrı evlilikler sürdürüyor , kaptanlar, kamyon şöförleri haftalarca, aylarca eve gelmiyor, inşaat mühendisleri sürekli başka şehirlerde başka inşaatlarda kalıyor bazen 2-3 ay bazen 2-3 yıl. Eşime başka ülkeden iş teklifi geldi(inşaat mühendisi) kendisi kabul etmedi yeni evliyiz diye ama evli olup kabul edecek olan da vardır. Çok da absürt karşılamamak lazım, bu kadar olumsuz yorum yapan arkadaşlarım dünyadan pek haberi yok gibi.

Ha tabi mesafe arttıkça bence aldatma oranı da artıyordur boşanma oranı da artıyordur. Ama yürüten de yürütüyordur illa ki.

Yine de imkan varsa tabi aynı şehirde olmak her zaman en sağlıklıdır.

Sizin yaşınız kaçtı acaba merak ettim de ?
İyi okursanız herkes zorunlu haller (iş hayatı vs) dışında, sırf keyiften böyle yaşamayı eleştirdi.
Yargılayanları yargılayıp bir de herkesin normal bulduğu şartları örnek vermeniz ayrıca komik

Umarim simdi kavustugunuz icin cok mutlusunuzdur.:)
Biz acikcasi hic yapisik ikiz gibi degiliz gecmisimizde de mesafe iliskisi var o yuzden dayanilmayacak gibi hissetmiyoruz.
Esim istesem yarin da gelir ama Ben onu mutsuz olacagi bir sehre cagirmak istemiyorum, sonucta sahil seven birisi...
Sahili bana tercih eden bir adam, ne bilim.....

6 yıl mesafe ilişkisi yaşamış biri olarak eşimden ayrı kalmak istemem şahsen biz bir daha katlanabilecek durumda değiliz😂
2 sene baya bir uzak mesafe, Eskişehir-Van, şimdi de 2 senedir kısa mesafeli yaşıyoruz. 1 senemiz daha var, nasıl geçecek o süre gözümde büyüyor. Daha da ayrı kalmaya takatim yok. Konu sahibi de 6 sene uzak mesafe yaşadığımız için zorlanmıyoruz demiş 😅. Bu zorluğu çeken bir daha çekmek istemez, normal gelmiyor bu bana.

Ben tercih etmezdim ama belliki size flört dönemi gibi bir heyecan getirmiş bu da güzel her ilişkinin dinamiği farklıdır Allah mutlulugunuzu daim etsin 😊

2 sene baya bir uzak mesafe, Eskişehir-Van, şimdi de 2 senedir kısa mesafeli yaşıyoruz. 1 senemiz daha var, nasıl geçecek o süre gözümde büyüyor. Daha da ayrı kalmaya takatim yok. Konu sahibi de 6 sene uzak mesafe yaşadığımız için zorlanmıyoruz demiş 😅. Bu zorluğu çeken bir daha çekmek istemez, normal gelmiyor bu bana.
Normali bu zaten, birbirini seven bir olabilmiş çiftlerin yapabileceği şey değil bu, kocadan sıkılmış bir iki kişi hak verdi sadece ahahah.

İyi okursanız herkes zorunlu haller (iş hayatı vs) dışında, sırf keyiften böyle yaşamayı eleştirdi.
Yargılayanları yargılayıp bir de herkesin normal bulduğu şartları örnek vermeniz ayrıca komik

Ben de aynı şehirde olmak her zaman en sağlıklısıdır diye belirttim. Ama sonuçta herkesin evliliği yaşamı aynı olmak zorunda değil diye düşünüyorum. Kimi ilişkiler, evlilikler daha “rahat” işte. Açık evlilik sürdürenler de oluyor, iki taraf da içine sindirebiliyorsa bu durumu bunu bile yargılayamayız bence.

Önemli olan bu noktada konu sahibesinin gerçekten ama gerçekten ne istediği..

Ben de aynı şehirde olmak her zaman en sağlıklısıdır diye belirttim. Ama sonuçta herkesin evliliği yaşamı aynı olmak zorunda değil diye düşünüyorum. Kimi ilişkiler, evlilikler daha “rahat” işte. Açık evlilik sürdürenler de oluyor, iki taraf da içine sindirebiliyorsa bu durumu bunu bile yargılayamayız bence.

Bakılınca açık evliliğin bile kendince bir mantığı, makullüğü var, bu bildiğin kocadan/karıdan kaçmak.

Ben sanirim bu kismi kacirmisim, willy beraber yemek de mi yiyemiyormus esiyle? Neden ki?🙈
Kocası ekrana bakarak yemeği seviyormuş, özgür willy yavaş. Ondan ayrı ayrı yiyorlarmış. Sabahları zaten ayrı kalkıyorlarmış. Akşamları da kocası ekrana bakıp yiyormuş odasında willy tek başına yavaş yavaş

Kocası ekrana bakarak yemeği seviyormuş, özgür willy yavaş. Ondan ayrı ayrı yiyorlarmış. Sabahları zaten ayrı kalkıyorlarmış. Akşamları da kocası ekrana bakıp yiyormuş odasında willy tek başına yavaş yavaş

Daha neler, kocasi cocuk mu da illa ekran diye tutturuyor? Hemen hemen butun kulturlerde sofra onemlidir, sadece yemek yemek degil amac zaten, aile olmanin vurgusu gibi bir sey ortak sofraya oturulmasi. Bazi seyler bireysellikle, kisisel alanla degil, aradaki bagin olusmamasi ile aciklanabilir ancak. Seviyorlardir birbirlerini ama aile olma bagi olusmamis. Willy'nin surekli huzursuzlugunun sebebi bu zaten, kendi de farkinda ama 'marjinalligine' zeval gelmesin diye ses edemiyor 😬

Ben sanirim bu kismi kacirmisim, willy beraber yemek de mi yiyemiyormus esiyle? Neden ki?🙈
Eski konularında aynı evde yaşadıkları halde yemek saatleri bile ayrıydı. Her şeyler ayrıydı. Eşlerin birbirine salak salak şakalar da yapabileceğini yeni öğrendi mesela.

Daha neler, kocasi cocuk mu da illa ekran diye tutturuyor? Hemen hemen butun kulturlerde sofra onemlidir, sadece yemek yemek degil amac zaten, aile olmanin vurgusu gibi bir sey ortak sofraya oturulmasi. Bazi seyler bireysellikle, kisisel alanla degil, aradaki bagin olusmamasi ile aciklanabilir ancak. Seviyorlardir birbirlerini ama aile olma bagi olusmamis. Willy'nin surekli huzursuzlugunun sebebi bu zaten, kendi de farkinda ama 'marjinalligine' zeval gelmesin diye ses edemiyor 😬
Aile olmak, ruh ikizini bulmak, çift olma ihtiyacının karşılanması, enerji tutturmak falan bunlar avamın bile başarabildiği ama bir yandan da zor şeyler. Ama Willyler yakalayamamış.

Herkese Merhaba
Oncelikle bu dert degil sadece fikir almak istiyorum.
Belki daha onceden konulardan haberdar olabilirsiniz, esimle cok bireysel ancak cok mutlu bir evliligimiz var.

Depremden birkac ay once Antalyada mutlu mesut yasarken cok guzel bir is teklifi almistim ve Istanbula tasinmamiz gerekti. Aslinda bu buyuk bir karar ve tercihti bizim hayatimizda cunku cok memnun oldugumuz tum duzenimizi hic sevmedigimiz, kaotik Istanbul icin degistirdik.
Esim evden calistigi icin cok dert etmedi, biraz uzulduk ama kariyerimi bu yaslarda insa etmek adina risk alarak tasindik. Zor olsada kucuk tatli bir duzen kurduk burada.
Sonra maalesef ki deprem yasandi ve Istanbul depremi korkusu sardi beni, henuz birkac aylik olan duzeni degistirmek istedim, tekrar Antalyada donmek mumkun olmasa da sirketin diger ofisi Ankaraya gecmeyi basardim ancak Istanbula sik seyahat sartiyla.
Neyse, asil soruya geliyorum.
Esim bu sirada Istanbula alisti ve Ankaraya hic sicak bakmiyor, deniz yok diye :)
Istanbula sik seyahat edecegiz bu ev de acik kalsin derken kendimizi Ben Ankarada esim de Istanbulda yasarken bulduk :))
Gecmisimizde de 6 yil mesafe iliskisi oldugu icin pek de zorlanmadik. Mesela gecen 2 hafta esim Istanbulda Ben Ankaradaydim ve hafta sonlari yuz yuze gorustuk. bu hafta full beraberiz.
Bazi aksamlar birbirimizi cok ozlesek de sanki bu duzen bize farkli bir heyecan tutku ve eglence getirdi.
Bir yandan her sey cok yolunda, bir yandan da bu kadarinda da bir yanlislik varmis gibi geliyor.
Cevremdekiler bireyselligimize olan duskunlugumuzu bildigi icin yargilasa da pek sasirmadi, ama bir kesim asla dogru olmadigini savunuyor. Sizin fikrinizi merak ediyorum.
Zorunluluk kaynaklı olsaydı normal olurdu ama sizinkisi tamamen keyfi bir tercih olduğundan normal gelmedi bana. Deprem korkusu şehir değistirmek için geçerli bir sebepken deniz göremediği için farklı bir sehirde ayrı yaşamayı tercih etmek de mantıklı gelmedi. Ekonomik acıdan da bir külfeti olur bu durumun. Iki farklı kira mı ödüyorsunuz?

Istanbul icin esya almamiza gerek kalmadi, hem kendi esyalarimiz vardi hem arkadasimiz evden tasindigi icin baya esya birakmislardi.
Ankara icin hem Istanbuldan getirdim hem de yeniliyorum. Umarim merakinizi gidermisimdir :)
Willy size hep nasıl da böyle koca yürekli insanlar denk geliyor. Sonra neden konum size bu kadar imkansız geliyor diyosun. Ev sahibi deniz manzaralı evini daha yeni giren kiracıya eski yıllardaki kiradan verir -ki sen kimsin senin için böyle bir şey yapsın enayi mi bu insan, ev sahipleri kira arttırmak için kiracılarla kavga ediyor, dava açıyor şu an- evden taşınan arkadaşınız eşyalarını size bırakıyor. Herkes her şeyi sizin için yapıyor. Ne kadar da ulvi insanlarmışsınız siz ya. Her anlattığın ayrıntı ayrı saçma.

Ayrıca aramızda 3 saat var demişsin hangi ulaşım aracıyla 3 saat? Arabayla zaten değil. Tren 4 saat sürüyor. İstanbulda evden trene ulaşım ve ankarada trenden eve ulaşımla 5-6 saat sürüyor (umarım bizim evler tren istasyonun içinde gibi bir ayrımtı gelmez)

Willy size hep nasıl da böyle koca yürekli insanlar denk geliyor. Sonra neden konum size bu kadar imkansız geliyor diyosun. Ev sahibi deniz manzaralı evini daha yeni giren kiracıya eski yıllardaki kiradan verir -ki sen kimsin senin için böyle bir şey yapsın enayi mi bu insan, ev sahipleri kira arttırmak için kiracılarla kavga ediyor, dava açıyor şu an- evden taşınan arkadaşınız eşyalarını size bırakıyor. Herkes her şeyi sizin için yapıyor. Ne kadar da ulvi insanlarmışsınız siz ya. Her anlattığın ayrıntı ayrı saçma.

Ayrıca aramızda 3 saat var demişsin hangi ulaşım aracıyla 3 saat? Arabayla zaten değil. Tren 4 saat sürüyor. İstanbulda evden trene ulaşım ve ankarada trenden eve ulaşımla 5-6 saat sürüyor (umarım bizim evler tren istasyonun içinde gibi bir ayrımtı gelmez)
Bahsettiği lokasyon için adam öldürüyolar, ne eski fiyatı ya ahahahhah bu bizi öküzle çift sürüyor da sanıyordur şimdi.

İşte bizde bunu söylüyoruz. Evliliğini istediği şekilde yaşasın bize ne? Ama sürekli böyle konular açıp, fikrinizi alayım diyip, fikir verince de "biz böyle mutluyuz :) " diye savunmaya geçiyor.
E öyle mutluysan neden fikir almak istiyorsun? Neden kendi doğrunu bize kabul ettirmeye çalışıyorsun?
Önceki konularını okudunuz mu konu sahibinin?
Bize çok saçma gelen şekilde bir evlilik yaşıyor inatla da konu açıyor 😆

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back