• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimle ayri sehirlerde yasamaya karar verdik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir deneyin belki siz de seversiniz :))
Belki zamanla soylediginiz gibi problemler cikabilir yabancilasma vb gibi, oyle bir durumda cozum buluruz herhalde.
Allah korusun.
Aldatma konusunda ise buyuk konusmuyorum herkesin basina her sey gelebilir, ama sadece esime degil kendime de guveniyorum bu konuda. Birbirimiza yalan soylemeyiz, aptal yerine koymayiz. Eger bunun tersi olursa dunyanin sonu gelmistir zaten :)

Ben eski gurbetçiyim, Almanya’da yaşıyorduk sonra annem babam trye taşınma kararı aldı (yıl 2004 daha o zaman ülke ekonomisi böyle değildi.)

Sonra babam bir kaç sene daha çalışıp öyle geleyim dedi, annem ablam ben Tr’ye döndük. Annem ve babam bi 6-7 sene ayrı yaşadılar. 6-7 senenin sonunda babam eve geldiğinde ikisi de çok zorlandılar, ikisi de kendi düzenini diretti. Yıllarca ayak uyduramadılar birbirilerine. Ki ablamla bana da babamın yıllar sonra eve geri gelmesi, evde bir erkeğin olması çık tuhaf gelmişti. Babamla biraz daha kopuğuz bu nedenle. Yani bunu niye anlattın dersen, karı koca arasına uzun mesafe girmemesi daha uygun bence diye anlattım. Tabi herkes başka, belki siz yürütürsünüz. Ama gözden Irak olan gönülden de Irak oluyor, hele ki bu çağda. Sosyal medyadan herkesin herkese kolaylıkla ulaştığı, tinder gibi uygulamalar sayesinde seksin bi kaydırma yanda olduğu bir çağda…

Ben eski gurbetçiyim, Almanya’da yaşıyorduk sonra annem babam trye taşınma kararı aldı (yıl 2004 daha o zaman ülke ekonomisi böyle değildi.)

Sonra babam bir kaç sene daha çalışıp öyle geleyim dedi, annem ablam ben Tr’ye döndük. Annem ve babam bi 6-7 sene ayrı yaşadılar. 6-7 senenin sonunda babam eve geldiğinde ikisi de çok zorlandılar, ikisi de kendi düzenini diretti. Yıllarca ayak uyduramadılar birbirilerine. Ki ablamla bana da babamın yıllar sonra eve geri gelmesi, evde bir erkeğin olması çık tuhaf gelmişti. Babamla biraz daha kopuğuz bu nedenle. Yani bunu niye anlattın dersen, karı koca arasına uzun mesafe girmemesi daha uygun bence diye anlattım. Tabi herkes başka, belki siz yürütürsünüz. Ama gözden Irak olan gönülden de Irak oluyor, hele ki bu çağda. Sosyal medyadan herkesin herkese kolaylıkla ulaştığı, tinder gibi uygulamalar sayesinde seksin bi kaydırma yanda olduğu bir çağda…
Hak veriyorum size.
Tabi o donemle su an cok farkli, biz 3-5 gunde bir zaten gorusuyoruz bu kadar buyuk mesafeler yok aramizda ama hikayeniz beni etkiledi acikcasi, bir dusunecegim.

Herkese Merhaba
Oncelikle bu dert degil sadece fikir almak istiyorum.
Belki daha onceden konulardan haberdar olabilirsiniz, esimle cok bireysel ancak cok mutlu bir evliligimiz var.

Depremden birkac ay once Antalyada mutlu mesut yasarken cok guzel bir is teklifi almistim ve Istanbula tasinmamiz gerekti. Aslinda bu buyuk bir karar ve tercihti bizim hayatimizda cunku cok memnun oldugumuz tum duzenimizi hic sevmedigimiz, kaotik Istanbul icin degistirdik.
Esim evden calistigi icin cok dert etmedi, biraz uzulduk ama kariyerimi bu yaslarda insa etmek adina risk alarak tasindik. Zor olsada kucuk tatli bir duzen kurduk burada.
Sonra maalesef ki deprem yasandi ve Istanbul depremi korkusu sardi beni, henuz birkac aylik olan duzeni degistirmek istedim, tekrar Antalyada donmek mumkun olmasa da sirketin diger ofisi Ankaraya gecmeyi basardim ancak Istanbula sik seyahat sartiyla.
Neyse, asil soruya geliyorum.
Esim bu sirada Istanbula alisti ve Ankaraya hic sicak bakmiyor, deniz yok diye :)
Istanbula sik seyahat edecegiz bu ev de acik kalsin derken kendimizi Ben Ankarada esim de Istanbulda yasarken bulduk :))
Gecmisimizde de 6 yil mesafe iliskisi oldugu icin pek de zorlanmadik. Mesela gecen 2 hafta esim Istanbulda Ben Ankaradaydim ve hafta sonlari yuz yuze gorustuk. bu hafta full beraberiz.
Bazi aksamlar birbirimizi cok ozlesek de sanki bu duzen bize farkli bir heyecan tutku ve eglence getirdi.
Bir yandan her sey cok yolunda, bir yandan da bu kadarinda da bir yanlislik varmis gibi geliyor.
Cevremdekiler bireyselligimize olan duskunlugumuzu bildigi icin yargilasa da pek sasirmadi, ama bir kesim asla dogru olmadigini savunuyor. Sizin fikrinizi merak ediyorum.
Ben tensel yakinliga onem veren bi insan oldugum icin uzun mesafe iliskisi bana gore degil. Hele uzak mesafe evliligi hic. Bi yerden sonra arayisa girerdim bence. Evlilik baltalamak degil de ne

Hak veriyorum size.
Tabi o donemle su an cok farkli, biz 3-5 gunde bir zaten gorusuyoruz bu kadar buyuk mesafeler yok aramizda ama hikayeniz beni etkiledi acikcasi, bir dusunecegim.
İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun. Arkadaşlar biraz fazla yargılamış gibi geldi, dünyada neler neler oluyor neler neler var yani her şey mümkün ünlüler de farklı şehirlerde yaşıyor, zenginler de sürekli başka ülkelere gidiyor ayrı evlilikler sürdürüyor , kaptanlar, kamyon şöförleri haftalarca, aylarca eve gelmiyor, inşaat mühendisleri sürekli başka şehirlerde başka inşaatlarda kalıyor bazen 2-3 ay bazen 2-3 yıl. Eşime başka ülkeden iş teklifi geldi(inşaat mühendisi) kendisi kabul etmedi yeni evliyiz diye ama evli olup kabul edecek olan da vardır. Çok da absürt karşılamamak lazım, bu kadar olumsuz yorum yapan arkadaşlarım dünyadan pek haberi yok gibi.

Ha tabi mesafe arttıkça bence aldatma oranı da artıyordur boşanma oranı da artıyordur. Ama yürüten de yürütüyordur illa ki.

Yine de imkan varsa tabi aynı şehirde olmak her zaman en sağlıklıdır.

Sizin yaşınız kaçtı acaba merak ettim de ?

Konu sahibi bana Zeynep Ilıcalı 'yi hatırlattı..
Bakın şu röportaj 2008'de
İçeriğe bakmayanlar için basitçe;
* Acun: Zeynep başkalarının gözünde ofsayta düşmek istemez. Benim hiçbir kızla bir şey yapmayacağımı bilir ama bir kızla haberim çıksa çok rahatsız olur

* Soru; Parayı bulan erkekler genelde ilk iş olarak eşini değiştiriyor. Bunun sanat dünyasında da örnekleri var. Zeynep Hanım sizin böyle bir korkunuz oldu mu?
Zeynep: Acun o konularda çok mütevazı. Onun para konusunda bir açlığı yok. Böyle bir şey hiç aklıma gelmedi. Bence bu kıroluk.
Acun: bunu benim açımdan soruyorsan bir gün Zeynep ile boşanırsam bunun parayı bulmamla uzaktan yakından bir ilgisi olmaz. O da bir gün “Senden memnun değilim” diyerek terk edebilir beni. Bizim aramızdaki ayrılığın hiçbir noktasında para olmaz. Allah izin verirse ölene kadar beraberiz. Para bizim mutluluğumuzu daha artıracak bir şey değil. En fazla içinde oturduğun binalar daha iyi olabilir.

* Soru; Kadınlardan davetkâr teklifler alıyor musunuz?
Acun: Orada top Zeynep’e geçiyor. Ben kendimi biliyorum. Bu imtihanı Zeynep’in geçmesi lazım. Benden ofsaytlık bir durum olmaz. Zeynep bana olan ilgiyi sindirmeli. Onu da zamanla başarıyor. Çevremde olan herkesi Zeynep de çok iyi tanır. Erkek muhabetinden çok hoşlanırım. Zeynep bu durumu daha çok kıskanıyor. O da kendisine ayrılamayan vakitle ilgili bir kıskançlık.
Z.I: Benim kızlardan yana değil erkeklerden yana derdim var. Acun’un erkek arkadaşlarını kıskanıyorum. Çünkü onlarla PlayStation oynuyor, daha çok vakit geçiriyor.

*Acun: Acun Firarda’da hep gezdim. Ben yüzde 50 Türkiye’deydim. Bu bizim ilişkimizi hep dinamik tuttu. Araya hep özlem girdi. Bu konuda şu anda biraz şanssısız. Her dakika beraberiz. Arada benim bir yurt dışına gitmem gerekebilir. Rutine gelemiyorum. Ruhum daralıyor. Evlilik içinde de bir şekilde bir değişiklik içindeyiz. Gece 12’de evden çıkarım mesela. Okan Buruk ile Emre ile PlayStation oynarız. Bir yere gitmesem bile o hafta kendime öyle aktiviteler koyarım ki Zeynep ile araya özlem sokarım.
Zeynep: Biz dipdibe bir evlilik yaşamıyoruz.

*Acun: Evcil bir insanım. Evimde çocuklarımla karımla olmak bana çok zevk verir. Onun dışında bir aktivite yapıyorsam yine arkadaşımın evinde olur. Geceleri beni dışarıda çok zor görürsünüz.

*soru; Playstation partileriniz çok meşhur. Erkek arkadaşlarınızla birlikte sabahlara kadar süren bu partilerden eşiniz rahatsız olmuyor mu?
Acun: Zeynep ile akşam yemek yiyorum. Gece 12 gibi Playstation için evden çıkıyorum. Okan da Nihan’ı uyutuyor. Telefon açıyor “Uyudu geliyorum” diye. Herkes eşini uyuttuktan, son kontrolleri yaptıktan sonra buluşuyoruz.
:KK200::KK200::KK200::KK200:
Aynı sizin aşk hikayeniz di mi?
Cevaplar ne kadar sizin yorumlarınıza benzer, karı koca ne güzel kendine "özel alan" yaratmis.
Gece gelmediyse kadın biliyor ki kocası çocukluktan kalma arkadaşlarıyla playstation oynuyor. Arkadaşlara da güveniyor çünkü akraba gibi olmuşlar.
Ama zurnanın zırt dediği yer. Röportaj Mart 2008de, zaten o zaman adamın Şeyma Subaşı ile ilişkisi var,birkaç seneye de gayrimeşru çocukları doğacak.
Yani bu kadar da emin olmayın bu sacma ilişki düzeninin karşılıklı güvene dayanan "ideal" ilişki olduğundan. Emin olun acun da

Bu bahsettiğiniz rahatlığa sahip bir adam. Ama gerçek yaşam böyle bir şey değil, malesec

Röportaja ve adamın hayatına bakarak: Adamın yeni reşit olmuş veya reşit olmasına 1 yıl kalan kadınlara yönelik bir ilgisi var sonucuna varmak yanlış mı olur acaba ?

Röportajdaki bir diğer ilginç kısım:

n Nasıl tanıştınız?
Acun: Bağdat Caddesi’nde kotçu dükkanım vardı. O zaman kot satıyordum. Zeynep annesiyle birlikte kot almak için bizim dükkana geldi. Dükkana girer girmez ona aşık oldum. Hemen annesinin nerede çalıştığını öğrendim. Bağdat Caddesi’nde bir mağazada müdürlük yapıyordu. Ben de o mağazaya gittim. Yaz tatili olduğu için Zeynep de annesinin yanındaydı.

Zeyn.ep Ilı.calı: Öyle gerçekten. 17 yaşındaydım. Aramızda 7 yaş var. Acun 24 yaşındaydı. 24 yaş bana göre büyüktü. Acun’a hiç o gözle bakmadım. Zaman geçti, tanıdıkça sevmeye başladım.

n Zeynep Hanım’ı tavlamak çok zor oldu galiba...
A.I: Çok zor oldu. Zeynep’i 8 ay kovaladım. Ama kafama koyduğum her şeyi yaptığım için bunu da başardım.

Röportaja ve adamın hayatına bakarak: Adamın yeni reşit olmuş veya reşit olmasına 1 yıl kalan kadınlara yönelik bir ilgisi var sonucuna varmak yanlış mı olur acaba ?

Röportajdaki bir diğer ilginç kısım:

n Nasıl tanıştınız?
Acun: Bağdat Caddesi’nde kotçu dükkanım vardı. O zaman kot satıyordum. Zeynep annesiyle birlikte kot almak için bizim dükkana geldi. Dükkana girer girmez ona aşık oldum. Hemen annesinin nerede çalıştığını öğrendim. Bağdat Caddesi’nde bir mağazada müdürlük yapıyordu. Ben de o mağazaya gittim. Yaz tatili olduğu için Zeynep de annesinin yanındaydı.

Zeyn.ep Ilı.calı: Öyle gerçekten. 17 yaşındaydım. Aramızda 7 yaş var. Acun 24 yaşındaydı. 24 yaş bana göre büyüktü. Acun’a hiç o gözle bakmadım. Zaman geçti, tanıdıkça sevmeye başladım.

n Zeynep Hanım’ı tavlamak çok zor oldu galiba...
A.I: Çok zor oldu. Zeynep’i 8 ay kovaladım. Ama kafama koyduğum her şeyi yaptığım için bunu da başardım.
Devamında da demiş ya bir kadın açık giyiniyorsa şöyle böyle..ben hayatımdaki kadının bu şekilde giyinmesini istemem diye. Birkaç sene sonra evlendiği kadının totişinin loblarina kadar hakimiz,istemesek de karşımızda çıkıyor her an yakın plan 🍑 spor videoları...

Hem bu kadar bireysel takılıp hem "ayyiii elalem böyle dedi" diye dertlenmeyi nasıl başarıyorsunuz? Elalemin ne dediği bu kadar önemliyse nedir bu biz çok bireysel takılan çiftiz havaları? Bildiğimiz düz yurdum insansınız işte demek ki.
Nasıl mutluysanız öyle yapın yani çok basit bir karar bu.

İkiniz de mutlu iseniz, başkalarının ne dediğine bakmayın. Eşiniz evden çeliştiğine göre istediğiniz zaman buluşabilirsiniz, Özlem biraz da renk katar ilişkiye. Ancak deprem korkusu nedeniyle İstanbul'dan Ankaraya geldiğinizi söylüyorsunuz ama eşiniz İstanbulda... Bu biraz ironik geldi bana...

%100 icime siniyor en dogrusu bu diyemiyorum zaten o yuzden belki de etkilenip fikir soruyorum, hak veriyorum size.
Sadece biz sorun hissetmiyorken, herkesin bunun bir sorun ve duzeltilmesi gereken bir sey oldugunu soylemesi tabi ki etkiliyor beni ister istemez cok az da olsa. Antalyadan is icin gelmistik, kariyer icin ikimiz de tum rahatimizi birakip fedakarlik yaptik. Esime hayir gel desem zaten gelir bosanma durumuna gerek yok, ama ben diyorum ki bu sistem bana da keyifli komik gelmeye basladi, o yuzden ona bir sey soylemiyorum. Olay bu sekilde evrildi
O zaman ikinize de şu an için keyif veriyorsa bi süre böyle devam edip zorlandığınız anda eşinin tekrar senin yanına gelmesi fikrini konuşup bi karara varırsınız. Her evlilik her hayat aynı olacak diye bi kaide yok beni rahatsız etmeyen şey sizi edebilir, zevkler ve renkler tartışılmaz deyip noktayı koyuyorum. Hep mutlu olun aşkla lalın inşallah ❤️🥰

Şuan hanımefendinin yasadigi evlilik sizin sevgililik hayatınız. Ben de bundan bahsettim. Ara sıra bir araya gel aynı evde kal sonra herkes farklı yere dağılsın dediğiniz gibi neden evlendim. 3 saatlik mesafe diyor çok mutlu olsam ya da çok uzuldugum bir şey olsa adam ordan çıkıp gelene kadar ben pik seviyeyi atlatirim zaten 😒
Sırf bu yüzden işlerimiz gereği 2 saatlik mesafe var diye aramızda, birlikte yaşayabileceğimiz duruma gelene kadar evlenmiyoruz 8 senelik sevgilimle. Her hafta sonu görüşüyoruz, her hafta 3-4 gün aynı evde birlikte kalıyoruz. Ama sürekli birlikte yaşayabileceğimiz günlerin hayalini kuruyoruz. Böyle ayrı ayrı yaşanacak, hafta sonları bir araya gelinecekse ne anlamı var gerçekten evliliğin, anlamıyorum.

Sana bi öneri de bulunayımmı? Kocanın evine gizli kamera koy. Umarım hayal kırıklığına uğramazsın.
Bu nasıl bir öneri konu sahibinin eşine hakaret resmen :KK12: arkasından iş çevirmez onun kocası herkesin kocasını kendinizin kocasıyla karıştırmayın lütfenn :63:

Bir sonraki konun için fikirler.

Arkadaşlar merhaba biliyorsunuz önceki konumdan ayrı evlerde yaşıyorduk. İnsanın bir şekilde hem sevgi hem de tensel ihtiyaçları oluyor. Biz de eşimle anlaştık açık ilişkiye karar verdik, onun varmış bile şimdi bana da birini önerdi. Ben de bu fikri sevdim, eşimin yanında yeni bir heyecan farklı bir tat.

Biliyorum yargılayacaksınız beni Kızlar yine ama sizin de fikrinizi merak ettim.

Tam da bunu seviyorum ben aslinda, ikimiz de birbirimizi aldatmak istesek ruhumuzun duymayacagi kadar ozgurlugumuz var, ama es secimi yaparken bu ozgurlugumuz olmasina ragmen yapmayacak birini sectim.
Yoksa yapmak isteyen ne kadar yaninda olsa da yapar, kimisi de dunyanin diger ucunda olsa yapmaz, benim gibi :))

Olay sadece aldatmak ya da aldatmamak mı, seks mi?
Ben bugün işte kötü bir gün geçirdim mesela, hemen eşimi aradım. Sonra çıktım yanına gittim konuştuk, iyi geldi. Sonra eve geldim deprem oldu, ilk onu aradım hemen gel dedim, geldi. Kocam da kocam yani addfgh

Ya adam benim arkadaşım. Şu hayatta en çok sevdiğim birkaç kişiden biri.
Dertlendiğimde hemen onu görmek isterim, mutlu olurum onu görmek isterim, o istediğinde hemen yanında olmak isterim, güzel bir şey yerim o da yesin isterim...
Sadakat falan tabii ki önemli ve sadakatsizlik affetmeyeceğim şeylerden biri ama o da içinde seks var diye değil, hainlik var diye.
Gidip başkasıyla sevişmeyince uzaktan uzağa çakma kanka hayatı yaşamak normal mi oluyor?
Size göre normalse problem ne?

Siz böyle mutlusunuz madem böyle yaşayın işte. Nedir bu onaylanma ihtiyacı?

Olay sadece aldatmak ya da aldatmamak mı, seks mi?
Ben bugün işte kötü bir gün geçirdim mesela, hemen eşimi aradım. Sonra çıktım yanına gittim konuştuk, iyi geldi. Sonra eve geldim deprem oldu, ilk onu aradım hemen gel dedim, geldi. Kocam da kocam yani addfgh

Ya adam benim arkadaşım. Şu hayatta en çok sevdiğim birkaç kişiden biri.
Dertlendiğimde hemen onu görmek isterim, mutlu olurum onu görmek isterim, o istediğinde hemen yanında olmak isterim, güzel bir şey yerim o da yesin isterim...
Sadakat falan tabii ki önemli ve sadakatsizlik affetmeyeceğim şeylerden biri ama o da içinde seks var diye değil, hainlik var diye.
Gidip başkasıyla sevişmeyince uzaktan uzağa çakma kanka hayatı yaşamak normal mi oluyor?
Size göre normalse problem ne?

Siz böyle mutlusunuz madem böyle yaşayın işte. Nedir bu onaylanma ihtiyacı?
Sorun o işte kendi içinde kabul edemiyor o yüzden bu kendini ikna çabası. Herkese de pasif agresif laf sokan ergen tavrında cevaplar veriyor. Yazık ya buna kocası iyi bulmuş böyle safı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back