• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimle ayri sehirlerde yasamaya karar verdik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapalım ya yapalım neden yapmayalım ya, denizin benden daha çekici olması bana koyar kime olsa koyar ya. Sizinki de şey gibi oldu, yanındaki ile yaşar aklındaki ile ölürsün. Adamın yanındaki deniz oluyor bu durumda.
Tamam hadi siz yapin o zaman, ben yapamayagim gulesim geliyor
bu arkadaşın halen daha gerçek olduğuna inanan var mı?

canı sıkıldıkça hikaye üretiyor.

bari insanların bu kadar perişan olduğu depremi ağzına alma.

senin zaten evliliğin evlilik miydi?

kocan villa tutup rus oynatmıyor muydu?

bir de ankaradasın öyle mi? inş karşılaşmayız senle.
Bu arada karsilasmayiz hic merak etmeyin, sizinle ayni konumlarda olabilecegimizi hic sanmiyorum.

Kabul etmişler, Ankara'ya ev seçmeye gitmişler. Sonra koca demiş ki "evi kapatmicaz madem ben orada yaşayayım, sen yoksun ama deniz var'
Konu sahibi de "ay ne güzel,bireysel yaşarız" demiş kabul etmiş.
Bilmiyorum ya, işin içinden başka bir kadın bile cikabilir. Konu sahibi herkesi kendi gibi gören saf biri imajı verdi bana, eşinin yaptığını kendi penceresinden bakip normal görmüş. Ama yılların KK okuyucusu olarak adam bana çakal geldi

Bana da bu fikir eniste bey'den cikmis, hatta butun bu bireysellik fikirleri agirlikli olarak onun, konu sahibi de uyum sagliyor ama icine tam olarak da sindiremiyor gibi geldi. Guya baskalarinin fikirlerini merak ediyor ki icine sindirebilsin 🙈

Biz temas bagimlisi bir ciftiz sadece beraber yasamaya devam edebilelim diye hali hazirda beraber yasiyorken evlendik (yurtdisindayiz, vize durumlari). O yuzden konunun empatisini bile yapamiyorum ya biz simdi yaza ulke degistirecegiz kopegimizden ayri kalmamak icin karantina gerektiren ulkeleri eledik basta. Cunku kopegimiz de ailemize dahil, insan ailesinden ayri kalmaz ki aile kurmanin amaci ne diger turlu.

Bu biraz daha sevgili gibi yasamak. Bence siz geçmişte ki o birbirinizi özleyip buluşamadığınız zamanlara geri dönmenin duygusunu yaşıyorsunuz. İki tarafta yapabiliyorsa güzel bence. Herkesin karakteri bir değil sonuçta.
Evet sanki eskilere donduk, surpriz yapip eve gelmeler, giderken eve notlar birakmalar, gelmeden hazirlanmalar falan biraz komik ama eglenceli geliyor su an :)

İkidir yazıyorsunuz daha bir heyecan geldi falan diye. Ya baştan deseniz ki bizim ilişki çok monotondu, cinsellik eskisi gibi değildi, böyle biraz heyecan geldi diye. Bir süre yapın ilişkiye ateş gelsin derdi insanlar belki. Siz hic sorunumuz yoktu gibi hava yaratınca saçma geldi zaten. Sizin monotonluk sorununuz varmış ve bu size çözüm olmuş. Ama şimdi bunu da inkar edeceksiniz 🙄
Ama oyle olsaydi oyle yazardim, ama sizin gonlunuz olacaksa boyle dusunebilirsiniz. :)

Evet sanki eskilere donduk, surpriz yapip eve gelmeler, giderken eve notlar birakmalar, gelmeden hazirlanmalar falan biraz komik ama eglenceli geliyor su an :)
Bunları yapmak için ayrı yaşamak gerekmiyor ama ya, bunları bitiren de evleri birleştirmek değil çokça hımbıllık.

Herkesin yaşamak istediği hayat farklıdır bence kendi evliliğinizi hiç kimseyle kıyaslamayın. Siz mutluysanız, eşinize güveniyorsanız kimin ne dediğinin hiç bir önemi yok. Mutluluklar dilerim 🙏

Bana da bu fikir eniste bey'den cikmis, hatta butun bu bireysellik fikirleri agirlikli olarak onun, konu sahibi de uyum sagliyor ama icine tam olarak da sindiremiyor gibi geldi. Guya baskalarinin fikirlerini merak ediyor ki icine sindirebilsin 🙈

Biz temas bagimlisi bir ciftiz sadece beraber yasamaya devam edebilelim diye hali hazirda beraber yasiyorken evlendik (yurtdisindayiz, vize durumlari). O yuzden konunun empatisini bile yapamiyorum ya biz simdi yaza ulke degistirecegiz kopegimizden ayri kalmamak icin karantina gerektiren ulkeleri eledik basta. Cunku kopegimiz de ailemize dahil, insan ailesinden ayri kalmaz ki aile kurmanin amaci ne diger turlu.
Umarim kopeginizle esinizle mutlu yasarsiniz bu sekilde hep :) Esimin hic boyle durumlari yoktur aslinda, ama birkac kisi daha sizin gibi yazmis. Ya toplumda baskin erkek gormeye alistigimiz icin hikayeyi oyle yorumluyoruz, ya da disardan gercekten oyle gorunuyoruz.

Bunları yapmak için ayrı yaşamak gerekmiyor ama ya, bunları bitiren de evleri birleştirmek değil çokça hımbıllık.
Gerekmiyordur tabi siz ayni evin icinde de yapabilirsiniz. Biz farkli evlerde zaman gecirmeye basladigimizdan beri bu tarz seyler yapiyoruz, bana komik geliyor :)

evden çıkarken buzdolabına not iliştiriyorum.
Salata yap.
Çorbayı ısıt.
Çocugun ilacını hatırlat
Altına da ay lav yu
sjkasjhajafjkf
Notsa tek mesele
Cemal süreya'dan şiir de yazayım bari yarın için.

Gerekmiyordur tabi siz ayni evin icinde de yapabilirsiniz. Biz farkli evlerde zaman gecirmeye basladigimizdan beri bu tarz seyler yapiyoruz, bana komik geliyor :)
Size de her şey komik geliyor, artık geçiştirmek için bunu öne sürdüğünüzü düşünüyorum. Siz sevgililiğe doyamamışsınız evlilik hayatına adapte olamamışsınız, evlilik içinde yaşamaya çalışıyor gibi görünüyorsunuz burdan. Siz ne istiyorsunuz niçin istiyorsunuz, bunun cevabını bulamamış gibi bir haliniz var ne kadar aksini söyleseniz de. Biraz kendinizi dinleyin, bırakın onu bunu. En iyi cevabı o göz ardı ettiğiniz zayıf sesler verecek.

Herkese Merhaba
Oncelikle bu dert degil sadece fikir almak istiyorum.
Belki daha onceden konulardan haberdar olabilirsiniz, esimle cok bireysel ancak cok mutlu bir evliligimiz var.

Depremden birkac ay once Antalyada mutlu mesut yasarken cok guzel bir is teklifi almistim ve Istanbula tasinmamiz gerekti. Aslinda bu buyuk bir karar ve tercihti bizim hayatimizda cunku cok memnun oldugumuz tum duzenimizi hic sevmedigimiz, kaotik Istanbul icin degistirdik.
Esim evden calistigi icin cok dert etmedi, biraz uzulduk ama kariyerimi bu yaslarda insa etmek adina risk alarak tasindik. Zor olsada kucuk tatli bir duzen kurduk burada.
Sonra maalesef ki deprem yasandi ve Istanbul depremi korkusu sardi beni, henuz birkac aylik olan duzeni degistirmek istedim, tekrar Antalyada donmek mumkun olmasa da sirketin diger ofisi Ankaraya gecmeyi basardim ancak Istanbula sik seyahat sartiyla.
Neyse, asil soruya geliyorum.
Esim bu sirada Istanbula alisti ve Ankaraya hic sicak bakmiyor, deniz yok diye :)
Istanbula sik seyahat edecegiz bu ev de acik kalsin derken kendimizi Ben Ankarada esim de Istanbulda yasarken bulduk :))
Gecmisimizde de 6 yil mesafe iliskisi oldugu icin pek de zorlanmadik. Mesela gecen 2 hafta esim Istanbulda Ben Ankaradaydim ve hafta sonlari yuz yuze gorustuk. bu hafta full beraberiz.
Bazi aksamlar birbirimizi cok ozlesek de sanki bu duzen bize farkli bir heyecan tutku ve eglence getirdi.
Bir yandan her sey cok yolunda, bir yandan da bu kadarinda da bir yanlislik varmis gibi geliyor.
Cevremdekiler bireyselligimize olan duskunlugumuzu bildigi icin yargilasa da pek sasirmadi, ama bir kesim asla dogru olmadigini savunuyor. Sizin fikrinizi merak ediyorum.
Sizin iyi hissetmeniz önemli, toplumsal kurallar ve baskı hâline getirilen kalıplar yüzünden huzursuzluk hissediyirsunuz sadece.

Bu durumdan bırakırsanız çözüm yolu bulmanızda zor görünmüyor ki, keyfinize bakın :)

Ama oyle olsaydi oyle yazardim, ama sizin gonlunuz olacaksa boyle dusunebilirsiniz. :)

Şimdi herkese gıcık gıcık cevaplar veriyorsunuz ama kimsenin sizin ilişkinizde gönlü olacağı ya da önemli gördüğü yok. Ben anlamadım herkesi cahil görüp üstten üstte neden bakmaya çalıştığınızı çünkü dışarıdan da siz çok saf ve gıcık duruyorsunuz mesela. İnsan deniz manzaralı eviyle, İstanbulu seviyor diye yanına gelmeyen eşiyle övünür mu yani ne kadar ilginç.

Diğer konuda da alıntı yaptığım yerden de belli, beraberken olmayan şeyler şimdi oluyorsa monotonluk varmış demek ki. Şimdi çok mutlusunuz çünkü jestler falan var. Eskiden yokmuş? E sorun varmış yani. Büyük bir sorun değil ama varmış.

Ayri yasayacaksam ne anlami var evlenmenin, her seyin icini bosaltmayin bu kadar marjinal olacağız diye:)
Birbirlerini seven kadin ve erkeğin birlikteliklerinin onaylanması için yapılan şeydir evlilik. Böyle olunca aynı evde yaşanmaması anormal ve marjinal geliyor tabii 😄

O zaman niye konu açıp danışıyorsun ?
Madem mükemmelsiniz.
Madem heyecanlısınız.
Eee sorun ne ?
Fikrimizi soruyorsun üstüne begenmiyorsun :)
Yahu canım sevişmek istedi ama kocam mecburi sebebler olsa anlayacagım ama yanımda degil.
Hastayım yanımda degil.
Eeeee abi ?

Valla konu sahibesi aklına estikçe bir şeyler ortaya atıyor, şovunu yapıyor, burdan almak istediği ilgiyi alıyor gidiyor. Sürekli aynı konu ben dağdayım, adam bayırda böyle evlilik olur mu... eee oluyor demek ki yaşayın bize ne ki. Ben gözardı ediyorum şimdi bu saçma sapan konuları okumak istemiyorum.

Umarim kopeginizle esinizle mutlu yasarsiniz bu sekilde hep :) Esimin hic boyle durumlari yoktur aslinda, ama birkac kisi daha sizin gibi yazmis. Ya toplumda baskin erkek gormeye alistigimiz icin hikayeyi oyle yorumluyoruz, ya da disardan gercekten oyle gorunuyoruz.
Baskın erkek görmekle bireysel takılmak ayrı şeyler
Konunuzla da zerre alakası yok baskın erkek modelinin.
Birleşmeyi bir arada olmayı baskın erkek modeline göre yapmıyoruz aile olma bilincine odaklı olarak gerçekleştiriyoruz
Zaruri haller dışında fazla bireysel olmayı da evlenmeye gerek yok olarak daha modern bir akış açısı ile de perçinleyebiliyoruz hatta.
İlle de nikaha gerek var demiyoruz.
Bireysel olmanızdan son derece mutluysanız, mutluluklar diliyoruz
Cinsel hayatınıza renk gelmişse de ne mutlu size diyoruz
Kendimizce de gereksiz, aile olma kavramından uzak bir ilişki olarak yorumluyoruz.
Yani dışarıdan göründüğünüz şeyi bize ısrarla anlatma gayretine hiç gerek yok.
Ne biz ikna oluruz, ne de siz.
Ha umarım ikna da hiç olmazsınız, düşmanıma dilemem.
Ama bu durumu eşiniz için katlanılır kılan tek şey.
Evli/bekar modunun kısıtlanmaması.
Evli olayım ama bekar gibi takılayım modu
Az eşinize sırnaşın bakalım neler oldugunu görün :)
Sensiz durmak istemiyorum deyin.
Artık bu fazla bireyselliğe bir son vermek istiyorum de bakalım gör gerçeklerini evliliğinin.
Ama bundan da korkuyorsun degil mi?
Senin aynından kuzenim var, ölümüne inkar ediyordu kendinden daha fazla önemsediği kocasının bu kendinden hallice takılmalarının yanlış oldugunu.
2 aydan fazladır itiraf etmeye başlamış annesine.
İçeriğini çok bilmiyor olsak da kafası dank etmiş demek ki bazı şeyler sorgularken bulmuş kendini.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X