eşimle arkadaşım arasında kaldım :(

Şu an benim adıma biraz daha anlaşılır oldu konu :) Evet tam olarak dediğiniz gibi olay tamamen eşinizin sabit fikirliliğinden kaynaklanıyor. Eski halimi gördüm onda :) Size şöyle bir tavsiye verebilirim, ona demişsiniz ya "hiç bir görüş bizim huzurumuzdan önemli değil bu konuda aynı şeyi de düşünmek zorunda dğeiliz başka şeylerden de muhabbet edebiliriz" diye. Bence kesinlikle bu tavırla davranmaya devam edin. Eğer kendi fikrinizi savunursanız onun bu sabitliğini imkanı yok kıramazsınız. Annemle dünya görüşü anlamında bundan 6-7 sene önce tamamen zıt düşünürdüm. Hatta ona çok sinirlenirdim, ama o her zaman sizin sakinliğinizde bana cevap verirdi. Sen de böyle düşün! diye bana hiçbir zaman dayatmadı ve zamanla o bahsettiğim konuda ona hak verdim, hatta şu anda onun o savunduğu fikirlerden bile daha fazlasını savunuyorum :) İnsanlara bazı şeyleri düşünmeleri için yol açmamız gerek. Ona sen haksızsın, böyle düşüneceksin! tavrıyla konuşarak biz bütün o yolları tıkamış oluyoruz. Günü geldiğinde belki sizinle aynı görüşü yine savunmaz ama emin olun size hak verir bu konuların o kadar da önemli olmadığı konusunda. Şiddetin (bu tarz fikirsel şiddetten bahsediyorum) en güzel çözümü bence sakinliktir.

Arkadaş konusuna da gelirsek, sizin yapmanız gereken bence eşinizin biraz büyümesini beklemek ve ona bu konuda yardımcı olmak. O olgun bir insan olmadan arkadaşınıza haksızlık ettiği fikrini ona kabul ettirmeniz bence çok zor. Eski halimi gördüm diyorum ya, kendisinden farklı düşünen ılımlı insanlara ihtiyacı var bu önyargılarının kırılması için o da biraz zaman alan bir süreç.

Size bu tarz akıllar verecek kadar, destek olacak kadar olgu birisi bunu eşine söylememiştir merak etmeyin. Söylemiş olsa düğünü beklemez anında arardı eşi diye düşünüyorum...

Koalina tarafından yazılmıştır:)

geröekten çok tatsız olmuş
malesef böyle durumlarda günah keçisi aranıyor etrafta
eşinde bunu arkadaşından bilmiş
eski samimiyetiniz olmayacaktır
ama bence düğünden önce bir konuş
tedirginliklerinden bahset
eğer düğünde huzursuzluk çıkacak bir durum olcaksa
sen ve eşinin katılmayacağınıda ifade et umarım düzelir

benim arkadaşım da aynısına benzer bişey söylemişti. ama seni çok baskılıyor demişti. dine göre öyle bişey var mı bilmiyorum ama bu eşler biraz daha anlayışlı aklı başında olsa hiç böyle dertlerimiz olmaz. işte imtihan dünyasındayız :))

yenı mı evlısın?

zamanla oturuyor hersey,zamanla daha ılımlı oluyorlar..sabıt fıkırlı olmuyorlar..

ben 4 yıla yaklaşıyorum..esım bu yıl olgunlaştı dıyebılırım..

Arkadasini ara sor esiyle konusmus mu ne tepki vermis ogren. Ona gore hareket edersiniz. Giderseniz de arkadasinla gorusme dugunde. Piskopat olan senin esin. Mevzu cikarir.

yenı mı evlısın?

zamanla oturuyor hersey,zamanla daha ılımlı oluyorlar..sabıt fıkırlı olmuyorlar..

ben 4 yıla yaklaşıyorum..esım bu yıl olgunlaştı dıyebılırım..

2 sene olacak az kaldı. hamileyim. bazen diyorum ki bi tane yolda bi tane evde, doğunca iki çocukla ben nasıl başedicem :)) eşim beni ailemden biraz kıskanıyor babam annem böyle bebekmişim gibi onun yanında sever ben de babamı annemi severim eşim kıskandığını da göstermek istemez ama müthiş gerilir.
artık onlar da farketti eşim yokken beni seviyorlar beni. çocuk olunca ona ilgi gösterip kendisini unutmamdan korkuyor şuan bile. ay napıcaz bilmiyorum. inşallah benimki de seninki gibi toparlar canım ya.

Cok sasirdim.
Evet elbette ayni evde oldugunuz icin esinizle huzurunuz cok onemli ama arkadasiniz da kotu bir sey yapmamis ki.
Esiniz cok ayip etmis.
Arkadasinizin siyasi veya dini fikirlerinden esinize ne ki?
Herkes hakaret ve kufur olmadikca istedigi seyi savunabilir ya da yerebilir.
Herkesin esiniz gibi dusunmek zorunda degil.
Kusura bakmayin ama arkadasinizla konusurken kufretmesi cok haysiyetsizce.
O bir hanim sonucta.
Eger esiniz arkadasinizla selamlasip konusunca baskasinin dugununde seviyesizlige mahal verilecekse arkadasiniza; "esimin yaninda seni gormezlikten gelicem, kusura bakma, seni sonuna kadar hakli buluyorum ama esimi taniyosun iste, rezalet istemiyorum" diyebilirsiniz.
Esinize de asla kotulugumuz icin bi sey demedi. Bi sorun varsa benim anlatmamdan kaynaklanmistir, diyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…