• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle arkadaşım arasında kaldım :(

evlendiğimiz ilk zamanlar eşimle kavga eder ağlardım. kayınvalideme gidip gözlerimi silip gülmeye çalışırdım. ama eşim aileme karşı hiç öyle olmadı. kavga mı ettik, annemlere gittiğinde hep somurtur huzurunu kaçırırdı.

annem evlendiğimizde tenbih etmişti bak demişti "kv'nin de kp'nin de suçları yok sizin kavgalarınızda. kavga edip giderseniz kesinlikle belli etmeyeceksin." demişti.

benim hep aklımda bu sözü. öyle de yapmaya çalışıyorum. ama eşim yapmayınca bir iki defa ben de onlara gittiğimde nasılsam öyle gösterdim halimi. eşim de anladı o zamana kadar nasıl dayandığımı.

aynen "evde olan evde kalır" lafını ikimizde yapmaya çalışıyoruz. terapiste gidicez hatta. bazı şeyleri çözemiyoruz hala.

arkadaşımla eşim zıt dini ve siyasi fikirde aslında benim kişisel dünya görüşümde arkadaşıma daha yakın. arkadaşım twitterdan eşimin sevdiği bir adam hakkında kötü bir paylaşımda bulunmuş. kötü dediysem de eleştirmiş yani. hakaret küfür yok. ama benim eşim en ufak bir eleştiriyi kaldıramıyor. egosu yüksek.

ben, benim sevdiğim yazardır insandır hakaret etseler "aman ya boş ver" diyip geçiyorum. eşimin fikirlerine de öyle. ama o benden onunla aynı şeyi düşünememi istiyor. ben de "hiç bir görüş bizim huzurumuzdan önemli değil bu konuda aynı şeyi de düşünmek zorunda dğeiliz başka şeylerden de muhabbet edebiliriz" diyorum.
bana geçen diyor ki "senin siyasi fikrin ya da ben" :))) çok güldüm. iyi dedim siyasi fikrimden vazgeçmiyorum. napıcaz :)) gıcık oldu bana. mecbur o da umursamamaya gayret ediyor son zamanlarda, çok şükür.

Şu an benim adıma biraz daha anlaşılır oldu konu :) Evet tam olarak dediğiniz gibi olay tamamen eşinizin sabit fikirliliğinden kaynaklanıyor. Eski halimi gördüm onda :) Size şöyle bir tavsiye verebilirim, ona demişsiniz ya "hiç bir görüş bizim huzurumuzdan önemli değil bu konuda aynı şeyi de düşünmek zorunda dğeiliz başka şeylerden de muhabbet edebiliriz" diye. Bence kesinlikle bu tavırla davranmaya devam edin. Eğer kendi fikrinizi savunursanız onun bu sabitliğini imkanı yok kıramazsınız. Annemle dünya görüşü anlamında bundan 6-7 sene önce tamamen zıt düşünürdüm. Hatta ona çok sinirlenirdim, ama o her zaman sizin sakinliğinizde bana cevap verirdi. Sen de böyle düşün! diye bana hiçbir zaman dayatmadı ve zamanla o bahsettiğim konuda ona hak verdim, hatta şu anda onun o savunduğu fikirlerden bile daha fazlasını savunuyorum :) İnsanlara bazı şeyleri düşünmeleri için yol açmamız gerek. Ona sen haksızsın, böyle düşüneceksin! tavrıyla konuşarak biz bütün o yolları tıkamış oluyoruz. Günü geldiğinde belki sizinle aynı görüşü yine savunmaz ama emin olun size hak verir bu konuların o kadar da önemli olmadığı konusunda. Şiddetin (bu tarz fikirsel şiddetten bahsediyorum) en güzel çözümü bence sakinliktir.

Arkadaş konusuna da gelirsek, sizin yapmanız gereken bence eşinizin biraz büyümesini beklemek ve ona bu konuda yardımcı olmak. O olgun bir insan olmadan arkadaşınıza haksızlık ettiği fikrini ona kabul ettirmeniz bence çok zor. Eski halimi gördüm diyorum ya, kendisinden farklı düşünen ılımlı insanlara ihtiyacı var bu önyargılarının kırılması için o da biraz zaman alan bir süreç.

Size bu tarz akıllar verecek kadar, destek olacak kadar olgu birisi bunu eşine söylememiştir merak etmeyin. Söylemiş olsa düğünü beklemez anında arardı eşi diye düşünüyorum...

Koalina tarafından yazılmıştır:)

arkadaşlar merhaba,

burda çok zorunda olmasam böyle bir konu açmazdım. kendim işin içinden çıkamadım size sorayım dedim.

eşimle evlendiğimizden beri evimizde küçüklü büyüklü tartışmalar olur. her evde olduğu kadar. ben biraz nazlı büyüdüm. eşim biraz çocuk gibi. ikimizde ara ara birbirimizi idare edemedik.
bu süreçte aynı benim yaşadıklarımı yaşayan benden daha tecrübeli bir arkadaşım vardı. ondan epey destek alıyordum. "canını sıkma, kafana takma" gibi. onun eşi benimkinden daha zor bir adamdı. o da baya sorunlar yaşıyordu dertleşiyorduk. ne zaman eşimle kavga etsem arkadaşımı arıyordum.
o bana güç veriyordu.
sonra bir gün eşim telefonlarımı karıştırırken onunla konuştuğumu gördü. twitterdan kızın sayfasını bulmuş. yazdıklarını okumuş. kızın dini görüşüyle eşiminki bir değil. ikisi de farklı görüşteler. eşim burdan kıza sinirlenmiş.
eşimle biz bir gün kavga ettik 15 gün konuşmadık. o süreçte hep sabrı sağolsun arkadaşım tavsiye ederdi.
en sonunda eşim pes etti barıştık.
barıştığımızın ertesi günü kayınvalidemin kötü niyetinden dolayı kavga ettik. mahkemeye gidiyoruz dedim bıktım dedim. eşim gururludur. gittik dilekçe verdik. bu süreçte arkadaşım bana mesaj atıyor noldu diye. ben de boşanıcam dedim. yapma etme dedi. boş ver dedi. yok dedim bu adamla ben yapamıycam. sakin ol diye mesaj atıyor. yapma diyor.
dilekçeyi verdik. eşim diyor ki seni boşamıycam. e dedim sen de hevesliydin de geldik. "ben, sen isterken istemiyorum boşanmayı mı diyecektim?" dedi. tam çocukluk yani.
arabayla eve dönüyoruz. baya ciddi tartıştık kavga ettik. o sırada arkadaşım aradı noldu yapamayın etmeyin diye. ben de ona açıklama yapıyorum. "ya erkekler hepsi aynı gurur yapmıştır" diyor neyse biliyosun iste dedim. o sırada benim küfür etmeyen kocam, arkadaşıma ardarda ne küfürler sayıyor. telefon elimde kaldım öyle. şok oldum resmen. sen diyo twitterdan böyle yazmışsın. sen diyo yuvamı yıktın mutlu ol diyor. arada küfürler ediyor. son anda kafam yerine geldi kapadım hemen telefonu.
benim tepem zaten atıktı iyice cinlerim hortladı. ya kız ayrılmayın diyor boşanmayın diyor. al bak mesajlarına dedim. yok diyor sen ondan hep kötü akıl alıyrsun onun evliliği kötüolduğu için bizimkini de kötüleştirmek istiyor.

neyse.

sonra annemler devreye girdi eşimle bi şekilde barıştık ama bu kızla görüştürmedi beni. iş yerinde aradım yüzyüze görüştük ben eşim yerine özür diledim ondan ama eskisi gibi de kızla olamadık. kız da resmen şok geçirmiş bu lafları duyunca.

şimdi bu kızın arkadaşıyla eşimin arkadaşının düğünleri var. ve biz bu kızla da karşılaşıcaz orası kesin. kız eşine kesin anlatmıştır. normal bir adam, eşime gelir sen benim karımla nasıl böyle konuşuyorsun diye sorar. benim eşim de alttan kalmaz gibi geliyor.
Allah böyle olaylardan korusun diyorum.

bu olaylarda kendimi de hiç masum görmüyorum. belki akıllı bir kadın olsa bu olayları dengeler eşimle arkadaşımı karşıya getirmezdi.ama oldu bi kere.

arkadaşımı seviyorum suçu yok, diğer yandan çok hataları olsa da çocuğumun babası var. o düğünde nasıl davranmam gerekiyor? arkadaşıma selam veremiycek miyim? siz olsanız napardınız? düğün pazar günü. of çok canım sıkılıyor.

geröekten çok tatsız olmuş
malesef böyle durumlarda günah keçisi aranıyor etrafta
eşinde bunu arkadaşından bilmiş
eski samimiyetiniz olmayacaktır
ama bence düğünden önce bir konuş
tedirginliklerinden bahset
eğer düğünde huzursuzluk çıkacak bir durum olcaksa
sen ve eşinin katılmayacağınıda ifade et umarım düzelir

ıcımde kaldı söylemezsem olmaz:)

ben kuzenime uzunca mesaj attığımda,o bana dedıkı;

sen mutlu ol yeter,ıkınızın huzuru daha önemlı..tabıkı esın nasıl ıstıyorsa oyle olmalı,
dınımıze göre;eşinin musadesı olmazsa anne ve babanla dahı görusemezsın..
oyuzden kocanla aranı herzaman ıyı tut..

bılmıyorum ısın dın kısmı gerçekten böyle mı ama onun bu olgun cevabı benı cok utandırmıştı..

benim arkadaşım da aynısına benzer bişey söylemişti. ama seni çok baskılıyor demişti. dine göre öyle bişey var mı bilmiyorum ama bu eşler biraz daha anlayışlı aklı başında olsa hiç böyle dertlerimiz olmaz. işte imtihan dünyasındayız :))

benim arkadaşım da aynısına benzer bişey söylemişti. ama seni çok baskılıyor demişti. dine göre öyle bişey var mı bilmiyorum ama bu eşler biraz daha anlayışlı aklı başında olsa hiç böyle dertlerimiz olmaz. işte imtihan dünyasındayız :))

yenı mı evlısın?

zamanla oturuyor hersey,zamanla daha ılımlı oluyorlar..sabıt fıkırlı olmuyorlar..

ben 4 yıla yaklaşıyorum..esım bu yıl olgunlaştı dıyebılırım..

Arkadasini ara sor esiyle konusmus mu ne tepki vermis ogren. Ona gore hareket edersiniz. Giderseniz de arkadasinla gorusme dugunde. Piskopat olan senin esin. Mevzu cikarir.

yenı mı evlısın?

zamanla oturuyor hersey,zamanla daha ılımlı oluyorlar..sabıt fıkırlı olmuyorlar..

ben 4 yıla yaklaşıyorum..esım bu yıl olgunlaştı dıyebılırım..

2 sene olacak az kaldı. hamileyim. bazen diyorum ki bi tane yolda bi tane evde, doğunca iki çocukla ben nasıl başedicem :)) eşim beni ailemden biraz kıskanıyor babam annem böyle bebekmişim gibi onun yanında sever ben de babamı annemi severim eşim kıskandığını da göstermek istemez ama müthiş gerilir.
artık onlar da farketti eşim yokken beni seviyorlar beni. çocuk olunca ona ilgi gösterip kendisini unutmamdan korkuyor şuan bile. ay napıcaz bilmiyorum. inşallah benimki de seninki gibi toparlar canım ya.

Cok sasirdim.
Evet elbette ayni evde oldugunuz icin esinizle huzurunuz cok onemli ama arkadasiniz da kotu bir sey yapmamis ki.
Esiniz cok ayip etmis.
Arkadasinizin siyasi veya dini fikirlerinden esinize ne ki?
Herkes hakaret ve kufur olmadikca istedigi seyi savunabilir ya da yerebilir.
Herkesin esiniz gibi dusunmek zorunda degil.
Kusura bakmayin ama arkadasinizla konusurken kufretmesi cok haysiyetsizce.
O bir hanim sonucta.
Eger esiniz arkadasinizla selamlasip konusunca baskasinin dugununde seviyesizlige mahal verilecekse arkadasiniza; "esimin yaninda seni gormezlikten gelicem, kusura bakma, seni sonuna kadar hakli buluyorum ama esimi taniyosun iste, rezalet istemiyorum" diyebilirsiniz.
Esinize de asla kotulugumuz icin bi sey demedi. Bi sorun varsa benim anlatmamdan kaynaklanmistir, diyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Back
X