Eşimle aramızda cinsel soğukluk

Ben erkeğin isteyip başlatmasını daha hoş görüyorum her zaman.eskiden o hep baslatirdi.simdi tık yok üzülüyorum.
Çocuklardan dolayı yorgun düştüğünüzü hissediyor olabilir. Belkide çekim gücü azaldı ama evliliğinizi kurtarmak için bazen kuralları değiştirerek oynamak gerekiyor.

Benim ağrımayan kemiğim yok, 30 yaşında dizlerimden yürüyemiyorum.
Yeri geliyor ikisi aynı anda kıskançlıltan kucan istiyor, 15 12 kilo beraber kucaklıyorum.
Velhasıl kelam, çocuk zor olay hele benimki gibiler ilik sömürüyor.
Ha süs bitkisi gibi çocuklar da var ama iki çocuklu hayat gerçekten zor.
Dolayısıyla bu konu sahibine yine süslen püslen gecelikler vs yorumları gelince delirdim yani.
Yine erkek mi düşünülecek, yine bir kadın onca bitkinliğin arasında bir adama mı yaranacak?
Yahu kadına biraz kafanı dinle, kendine yatırım yap dinlen et sana iyi gelsin ki kocanla muhabbetiniz de değişir diyen yok, anca böyle giderse aldatır falan filan.
Zor çocuğu yaşayan bilir, nefes almak bile zulümdür bazen.
Yardımcı olan koca yoksa ortada, ona selam vermek bile fazladır bana göre.

Adem Güneş yazmıştım.aki Çankırılı da yazayım.

Disimiz basladi. Su an biri patladi. Erkenci oldu yani benim kizim. Kis boyu griple de cebellestik. Eksi 20lerde buyuyor benim bebegim.
Evet bu uyku rutinidir benim gozumde. 2. Ayindan beri Geceyi gunduzu ayirt edebildigini anlayabiliyorum. Uykularinin duzenini oturttum. Sekerlemelerini, uzun uykularini, gece uykularini hepsini duzenli sekilde ayarladim. Nasil alisirsa oyle gidecegine de inaniyorum. Ha gitmezse de pes etmem ben. Alistigi duzeni bozmam. Seneye isime geri donecegim. Bebegimde ilk oturmasi gereken sey uyku. Bu yuzden pes etmem.

Evet ebeveynlerden ziyade tek sorumluluk annede gibi. Bütün toplumu inşa eden anne gibi. Her sey anne sayesinde veya anne yüzünden oluyor gibi... Acayip kılım zaten bu konuya. Bir şey olsun hemen annesi böyle yetiştirmiş işte derler ya iyi veya kötü. Baba sanki bostan korkuluğu.

Iste o anasi yetistirmis diyenler hep adem gunes turevi kisiler. Sahiden kıl oluyorum ben de adama. Anne tek basina cocuk yapmis gibi konusuyor. Onun kitaplarina verecegim para bana israf gorunuyor.
Allah akil fikir versin ona da onun izinden gidene de.

Evet baba bostan korkuluğu.annedir ona herşeyi veren.nasil bir annede buyuduyse çocuk onun vasıflarını taşır üzerinde.neyse ben bu konulara girmek istemiyorum.isterseniz başka başlık açın.nihan kaya iyi aile yoktur.siddetle öneririm son olarak.

Dediklerinize aynen katılıyorum. Anne çocuğa yaratılış olarak daha yakın ama o çocukları babamızın evindende getirmiyoruz. Anne ve baba figürünün çocuk gelişimindeki yerinin ayrı olduğunu ve denge kurulması gerektiğine inanıyorum.

Kendine vakit ayırmak.bu çok değerli bir şey kısacık bir cümle ama çok değerli.

Okuduğunuz kitaplarda noksanlık var bana göre.
Çünkü bir bebeğe ancak ve ancak en erken 6 aylık uyku eğitimi verebilirsiniz, çünkü o zaman artık bebekliğe geçiş yapar.
Ayrıca benim çocuklarım da diş çıkardı, ilk dişle köpek dişi farkını yaşayarak göreceksiniz.
Ya moralinizi bozmamak adına yazmak istemiyorum ama 4 aylık bir bebeğe bir şey öğretemezsiniz, o bebekliğin gerekliğinden ve ayına göre uyumlu olarak öğrenerek gider.
Bunu söylemeye çalışıyorum, dolayısıyla şuan öyle uyumak hoşuna gidiyor deseniz anlarım ama yok alıştırdım, yok eğitim böyle rutin oluşturdum derseniz, ancak sinsice gülerim buna.
O sebeple siz kimseye bahsetmeyin, böyle devam etmesi için çaba elbette harcayın ama bunu bir başarıymış gibi anlatmanız komik oluyor.

Arkadaşlar ben yatıyorum.konuyu kapaticam.son söylemek istedikleriniz varmı? Birkaç msj dahil hepinize yürekten teşekkür ederim.

Cocuklarinizi babanizin evinden getirdiniz heralde. Ne demek baba bostan korkulugu? Ne demek anne herseyi verir? Annesiz buyuyen bir suru cocuk var. Onlar birsey kazanamiyor mu yani?
Sizin evdeki baba bostan korkuluguysa sorumlusu sizmissiniz gibi duruyor biraz da. Benim esim altini da alir uyutur da gazini da alir. Dusunu da yaptirir. Bir amziremiyor iste keske o yetenegi de olsa. Bu sayede ne ben haddinden fazla yorulurum ne de esim. Paylasiriz yuku de sorumlulugu da. Siz her sorumlulugu alirsaniz zaten ne kendinize ne esinize vakit ayirirsiniz. Sonra da sikayet edersiniz.

Kendine vakit ayırmak.bu çok değerli bir şey kısacık bir cümle ama çok değerli.
Başkalarına laf söyleyeceğin diye sizi es geçtim.
Konumuza asıl yorumumu bildireyim.
Sizi anladım ve tahmin edebiliyorum duygularınızı.
2 çocuk ve gurbet de ayrı bir yaşamsal bağların zayıflama sebebi.
Ama öncelikle anne kimliğinizden sıyrılmanız lazım arada.
Nasıl olur bir fikrim yok ama günde 1 saat kendinize zaman ayırın.
Gece 1 saat geç uyuyup, en sevdiğiniz şeylerle kendinizi şımartın.
Örneğin kitap okumak, kahve içmek, süslenmek, temizlik yapmak(bazı kadınların deşarj yöntemidir diye yazdım), uzun duş almak, film izlemek vs yani sizi rahatlatan ne varsa onları yapım ve bunu bir rutine döndürün.
Siz iyileştikçe, anne kimliğinden sıyrılıp bu dünyada yaşayan ve hisseden bireye dönüştükçe, iletişiminiz kuvvetlenecek.
Bundan sonra artık eşle ilgili mevzu devreye girer.
Siz iyi olun, bir gece ona uyuma kahve içelim teklifi yaparsınız.
Birkaç gün sonra film derken, sohbetiniz ve münasebetiniz gelişir, dolayısıyla eşlik kavramı yeniden devreye girer.
Bu süreçte de yatakları birleştirmeniz gerek.
Klasik olarak uykusu bölünmesin diye kaçan bir koca herhalde ama kusura bakmasın, o çocuğu tek yapmadınız.
Uyanacaksa o da uyanacak.

Ne pijamaymış arkadaş. Kocam gelecek diye hiç de rahatımı bozamam. Çiçekli efil efil pijamalarım var. Onları giyiyorum eve gelince. Saçımı dağınık da görür, burnumu sümüklü de. Hayat böyle birşey.
Zaten burda rimel sürerim, pijamayla karşılamam, saçımı toplarım diyenleri sabah kocaları saç baş dağılmış, rimeli akmış ve pijamalı görüyor. Sabah sizden vebalı gibi kaçmıyorsa eşiniz bunlarda sorun yoktur.
Konu sahibi süslenmek senin enerjini yükseltiyorsa süslen evde. Kendini daha çok seveceksen öyle davran. Kocan için yapmana gerek yok. Çocuklarınızı erken uyutun. Yataklarınızı da birleştirin. Gurur yapmayı bırakın. Oldu bitti..

Yalniz fazla onyargilisin. Ben hic kitap okumadim uyku egitimi icin. O yuzden o kitaplar kac aydan baslatir bilemem. Cevremden gorduklerimle kendime bir yol cizdim. Ablam da kuzenlerim de gordum en basiti. 40i ciktiktan sonra bebeklerin nasil bir duzene girdiklerini gozlemledim. Girmeyen cocuklari da gordum. Ben kimsenin yaptigina da yanlis demedim. Ben ayakta sallamanin yoruculugundan ve aliskanlik yaptigindan bahsettim. Kendi yontemimi yazdim. Yigenlerimden de goruyorum. Bir bebek nasil baslarsa oyle gidiyor. Ve evet siz kabullenmek istemeseniz de ben bu sekilde alistirdigima inaniyorum. Buyudukce illaki degisimler olacaktir. Illaki uykusuz geceler olacaktir. Sabredip o durum gecince yine ayni duzeni yakalamaya gayret ederim.
Ancak burda bahsedilen tamamen nasil uyuttugumuzdu. Sallamak ve besikte yatirmak. Sallanmak aliskanlik yapar. Bu konuda son derece sertim. Sallanmaya alisan bir cocugu kendi kendine uyumaya alistirmak cok zordur. Sadece bunu savundum. Kendi yontemimden bahsettim arkadasa. Konuyu bu noktaya siz getirdiniz.
Cocuk egitimi konusunda kitaplar okumuyorum genelde. Cunku liseden beri cocuk gelisimi okuyorum. Haddinden fazla doydum cocuk gelisimine de kitaplara da. Universitede cok kaliteli hocalardan egitim aldim. Bir suru kitabi da inceleme firsatimiz oldu. Hicbir kitapta da anne dizinde sallasin yazmiyordu mesela.
Bu benim yontemim. Benim dusuncelerim. Herkesin cocugu kendine gore zordur. Ama duzen oturtmak icin 6. Ayi beklemek yerine ben daha erkenden basladim. Gece gunduzu bir bebek 6.ayindan cok daha once ayirt edebilir. Ve bunu ayirt eden bir cocukta uykuyu pek tabi duzene sokabiliriz. Bu benim dusuncem.

benim cocuklar da seninkilerin bucuklulari
2,5 - 5.5 yasindalar,
ben esimle yatiyorum,
cocuklar kendi odalarinda birlikte yatiyorlar, bazen sabahlari gelirler odamiza sadece.

Bence igneyi karsiya cuvaldizi da kendinize batirmalisiniz.
Birlikte yatin, ve belki biraz kiyafet degisimi de dusunebilirsiniz,
ben de evde kot falan hic rahat edemem de,
pijama da cok kotu ya, ev elbiselerinden deneyin hem sik hem rahat, hem de uzerine tulbent de daha guzel yakisir pijamaya nazaran.

ilk oğlum minik huysuzluklarla çıkardı dişlerini ama o köpek dişleri neymiş arkadaş??? 40 derece ateş ve kendinden geçmiş bir bebek, kucağıma alıp kıyafetlerle suyun altına girdiğimi bilirim. Öbür dişler faso fiso.

Onun dışında da tüm söylediklerinize aynen katılıyorum. 2 çocukluyum 2. Daha 8 aylık. Canıma ot tıkıyor o derece. Kafam öyle dolu ki patlıycak gibi. Durmuyor, uyumuyor sürekli mızıklama modunda. Yorgunum, bitkinim, gerginim. Rahatlamaya ve dinlenmeye ihtiyacım var. Ben iyiysem bütün ev huzurlu, ben iyi değilsem herkes etkileniyor haliyle. Huysuz bebeği yaşamayan bilmez.

Bana dağınıksın, evin düzeni yok, temizlik zamanın gelmiş diyenlerin ağzını boydan boya yırtasım geliyor. Sabah 5lere kadar uyumadığımız çok oluyor bizim. Zaten millete çemkirmekten etrafımda komşu momşu kalmadı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…