Ben erkeğin isteyip başlatmasını daha hoş görüyorum her zaman.eskiden o hep baslatirdi.simdi tık yok üzülüyorum.Haftada bir gün yapın kendinizi ne zaman iyi hissederseniz. Bunun içinizden gelmesi de gerek tabi. Zorla olmuyor.
Çocuklardan dolayı yorgun düştüğünüzü hissediyor olabilir. Belkide çekim gücü azaldı ama evliliğinizi kurtarmak için bazen kuralları değiştirerek oynamak gerekiyor.Ben erkeğin isteyip başlatmasını daha hoş görüyorum her zaman.eskiden o hep baslatirdi.simdi tık yok üzülüyorum.
Benim ağrımayan kemiğim yok, 30 yaşında dizlerimden yürüyemiyorum.Yok yapamıyorum yapamadim bacak kasilmalari ile baslayan durulmayacak boyutta boyun agrisi ile devam eden agrilarim beni hastaneye koşturdu sadece 2 saat gorumceme biraktim o da mr cektirmek icin burnumdan getirdi tabi zapt etmek cok zor bana yapisik olmasindan bunaldim iyice
Kizim ne kadar sosyal disa donukse oglum o kadar bana yapisik huysuz ve cok ama cok zorlu bir çocuk oda yapicakmisiz yaptim onu da denedim ne oldu yataktam düştü yine geldi ayagimda sallamam dedim morarana kadar agladi mecburen boyle uyutuyorum
Dedigin gibi bir ölçütü yok bu işin zor kuralsiz cocuk buyutmek cok yıpratıcı hele senin iki tane var ne biliyim ne olucaz
Adem Güneş yazmıştım.aki Çankırılı da yazayım."Herkes bizim gibidir sonucta" diyormussunuz bazen ama yok herkes sizin gibi degil.
Herkes cocuklar oldu diye uzun suredir yataklari ayirip ayri yatmiyor.
Hem bu durum hem de 2 cocugun yorgunlugu ikinizde de cinsel sogukluk olusturmus, cekim azalmis adamda.
Ayrica anadilde (Ingilizce, Almanca, Türkce) orijinal kaynaklar ben de okudum ama 2 yasina kadar koyun koyuna anne-cocuk yatisi temali yayinlar gormedim
Disimiz basladi. Su an biri patladi. Erkenci oldu yani benim kizim. Kis boyu griple de cebellestik. Eksi 20lerde buyuyor benim bebegim.4 aylık bir anne olarak, bismillah diyorum size.
Daha bebeğiniz büyüme atağına girmemiş, yenidoğan dönemi yeni bitiyor, diş vs başlamamış, viral hastalıklar olmamış, ek gıda başlamamış ve siz bunu uyku rutini diye anlatıyorsunuz.
Tecrübe der, susarım.
Size de nazar değmesin, umarım aynen öyle devam eder.
Evet ebeveynlerden ziyade tek sorumluluk annede gibi. Bütün toplumu inşa eden anne gibi. Her sey anne sayesinde veya anne yüzünden oluyor gibi... Acayip kılım zaten bu konuya. Bir şey olsun hemen annesi böyle yetiştirmiş işte derler ya iyi veya kötü. Baba sanki bostan korkuluğu.Asla okumam kendisini. Cunku tam bir uyduruktan pedagog. Kitaplarinda tek bildigi sey anneyi suclamak. Anneye tum sorumlulugu yikmak. Anne calismasin evinde cocuk baksin. Anasin sen ana diye bagiriyor adeta kitaplarinda. Hayir bir de cok bildigini saniyor. Yanlisi soyluyor dogrusunu anlatmiyor. Tam bir vasat.
Iste o anasi yetistirmis diyenler hep adem gunes turevi kisiler. Sahiden kıl oluyorum ben de adama. Anne tek basina cocuk yapmis gibi konusuyor. Onun kitaplarina verecegim para bana israf gorunuyor.Evet ebeveynlerden ziyade tek sorumluluk annede gibi. Bütün toplumu inşa eden anne gibi. Her sey anne sayesinde veya anne yüzünden oluyor gibi... Acayip kılım zaten bu konuya. Bir şey olsun hemen annesi böyle yetiştirmiş işte derler ya iyi veya kötü. Baba sanki bostan korkuluğu.
Benim ağrımayan kemiğim yok, 30 yaşında dizlerimden yürüyemiyorum.
Yeri geliyor ikisi aynı anda kıskançlıltan kucan istiyor, 15 12 kilo beraber kucaklıyorum.
Velhasıl kelam, çocuk zor olay hele benimki gibiler ilik sömürüyor.
Ha süs bitkisi gibi çocuklar da var ama iki çocuklu hayat gerçekten zor.
Dolayısıyla bu konu sahibine yine süslen püslen gecelikler vs yorumları gelince delirdim yani.
Yine erkek mi düşünülecek, yine bir kadın onca bitkinliğin arasında bir adama mı yaranacak?
Yahu kadına biraz kafanı dinle, kendine yatırım yap dinlen et sana iyi gelsin ki kocanla muhabbetiniz de değişir diyen yok, anca böyle giderse aldatır falan filan.
Zor çocuğu yaşayan bilir, nefes almak bile zulümdür bazen.
Yardımcı olan koca yoksa ortada, ona selam vermek bile fazladır bana göre.
Evet baba bostan korkuluğu.annedir ona herşeyi veren.nasil bir annede buyuduyse çocuk onun vasıflarını taşır üzerinde.neyse ben bu konulara girmek istemiyorum.isterseniz başka başlık açın.nihan kaya iyi aile yoktur.siddetle öneririm son olarak.Evet ebeveynlerden ziyade tek sorumluluk annede gibi. Bütün toplumu inşa eden anne gibi. Her sey anne sayesinde veya anne yüzünden oluyor gibi... Acayip kılım zaten bu konuya. Bir şey olsun hemen annesi böyle yetiştirmiş işte derler ya iyi veya kötü. Baba sanki bostan korkuluğu.
Dediklerinize aynen katılıyorum. Anne çocuğa yaratılış olarak daha yakın ama o çocukları babamızın evindende getirmiyoruz. Anne ve baba figürünün çocuk gelişimindeki yerinin ayrı olduğunu ve denge kurulması gerektiğine inanıyorum.Evet ebeveynlerden ziyade tek sorumluluk annede gibi. Bütün toplumu inşa eden anne gibi. Her sey anne sayesinde veya anne yüzünden oluyor gibi... Acayip kılım zaten bu konuya. Bir şey olsun hemen annesi böyle yetiştirmiş işte derler ya iyi veya kötü. Baba sanki bostan korkuluğu.
Kendine vakit ayırmak.bu çok değerli bir şey kısacık bir cümle ama çok değerli.Benim ağrımayan kemiğim yok, 30 yaşında dizlerimden yürüyemiyorum.
Yeri geliyor ikisi aynı anda kıskançlıltan kucan istiyor, 15 12 kilo beraber kucaklıyorum.
Velhasıl kelam, çocuk zor olay hele benimki gibiler ilik sömürüyor.
Ha süs bitkisi gibi çocuklar da var ama iki çocuklu hayat gerçekten zor.
Dolayısıyla bu konu sahibine yine süslen püslen gecelikler vs yorumları gelince delirdim yani.
Yine erkek mi düşünülecek, yine bir kadın onca bitkinliğin arasında bir adama mı yaranacak?
Yahu kadına biraz kafanı dinle, kendine yatırım yap dinlen et sana iyi gelsin ki kocanla muhabbetiniz de değişir diyen yok, anca böyle giderse aldatır falan filan.
Zor çocuğu yaşayan bilir, nefes almak bile zulümdür bazen.
Yardımcı olan koca yoksa ortada, ona selam vermek bile fazladır bana göre.
Okuduğunuz kitaplarda noksanlık var bana göre.Disimiz basladi. Su an biri patladi. Erkenci oldu yani benim kizim. Kis boyu griple de cebellestik. Eksi 20lerde buyuyor benim bebegim.
Evet bu uyku rutinidir benim gozumde. 2. Ayindan beri Geceyi gunduzu ayirt edebildigini anlayabiliyorum. Uykularinin duzenini oturttum. Sekerlemelerini, uzun uykularini, gece uykularini hepsini duzenli sekilde ayarladim. Nasil alisirsa oyle gidecegine de inaniyorum. Ha gitmezse de pes etmem ben. Alistigi duzeni bozmam. Seneye isime geri donecegim. Bebegimde ilk oturmasi gereken sey uyku. Bu yuzden pes etmem.
Evet baba bostan korkuluğu.annedir ona herşeyi veren.nasil bir annede buyuduyse çocuk onun vasıflarını taşır üzerinde.neyse ben bu konulara girmek istemiyorum.isterseniz başka başlık açın.nihan kaya iyi aile yoktur.siddetle öneririm son olarak.
Başkalarına laf söyleyeceğin diye sizi es geçtim.Kendine vakit ayırmak.bu çok değerli bir şey kısacık bir cümle ama çok değerli.
Başkalarına laf söyleyeceğin diye sizi es geçtim.
Konumuza asıl yorumumu bildireyim.
Sizi anladım ve tahmin edebiliyorum duygularınızı.
2 çocuk ve gurbet de ayrı bir yaşamsal bağların zayıflama sebebi.
Ama öncelikle anne kimliğinizden sıyrılmanız lazım arada.
Nasıl olur bir fikrim yok ama günde 1 saat kendinize zaman ayırın.
Gece 1 saat geç uyuyup, en sevdiğiniz şeylerle kendinizi şımartın.
Örneğin kitap okumak, kahve içmek, süslenmek, temizlik yapmak(bazı kadınların deşarj yöntemidir diye yazdım), uzun duş almak, film izlemek vs yani sizi rahatlatan ne varsa onları yapım ve bunu bir rutine döndürün.
Siz iyileştikçe, anne kimliğinden sıyrılıp bu dünyada yaşayan ve hisseden bireye dönüştükçe, iletişiminiz kuvvetlenecek.
Bundan sonra artık eşle ilgili mevzu devreye girer.
Siz iyi olun, bir gece ona uyuma kahve içelim teklifi yaparsınız.
Birkaç gün sonra film derken, sohbetiniz ve münasebetiniz gelişir, dolayısıyla eşlik kavramı yeniden devreye girer.
Bu süreçte de yatakları birleştirmeniz gerek.
Klasik olarak uykusu bölünmesin diye kaçan bir koca herhalde ama kusura bakmasın, o çocuğu tek yapmadınız.
Uyanacaksa o da uyanacak.
Okuduğunuz kitaplarda noksanlık var bana göre.
Çünkü bir bebeğe ancak ve ancak en erken 6 aylık uyku eğitimi verebilirsiniz, çünkü o zaman artık bebekliğe geçiş yapar.
Ayrıca benim çocuklarım da diş çıkardı, ilk dişle köpek dişi farkını yaşayarak göreceksiniz.
Ya moralinizi bozmamak adına yazmak istemiyorum ama 4 aylık bir bebeğe bir şey öğretemezsiniz, o bebekliğin gerekliğinden ve ayına göre uyumlu olarak öğrenerek gider.
Bunu söylemeye çalışıyorum, dolayısıyla şuan öyle uyumak hoşuna gidiyor deseniz anlarım ama yok alıştırdım, yok eğitim böyle rutin oluşturdum derseniz, ancak sinsice gülerim buna.
O sebeple siz kimseye bahsetmeyin, böyle devam etmesi için çaba elbette harcayın ama bunu bir başarıymış gibi anlatmanız komik oluyor.
ilk oğlum minik huysuzluklarla çıkardı dişlerini ama o köpek dişleri neymiş arkadaş??? 40 derece ateş ve kendinden geçmiş bir bebek, kucağıma alıp kıyafetlerle suyun altına girdiğimi bilirim. Öbür dişler faso fiso.Okuduğunuz kitaplarda noksanlık var bana göre.
Çünkü bir bebeğe ancak ve ancak en erken 6 aylık uyku eğitimi verebilirsiniz, çünkü o zaman artık bebekliğe geçiş yapar.
Ayrıca benim çocuklarım da diş çıkardı, ilk dişle köpek dişi farkını yaşayarak göreceksiniz.
Ya moralinizi bozmamak adına yazmak istemiyorum ama 4 aylık bir bebeğe bir şey öğretemezsiniz, o bebekliğin gerekliğinden ve ayına göre uyumlu olarak öğrenerek gider.
Bunu söylemeye çalışıyorum, dolayısıyla şuan öyle uyumak hoşuna gidiyor deseniz anlarım ama yok alıştırdım, yok eğitim böyle rutin oluşturdum derseniz, ancak sinsice gülerim buna.
O sebeple siz kimseye bahsetmeyin, böyle devam etmesi için çaba elbette harcayın ama bunu bir başarıymış gibi anlatmanız komik oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?