• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle aramızda cinsel soğukluk

bu biraz evde geçirdiğiniz zamanla ilgili sanırım. ben evden çalışıyorum, eğer sürekli pijama ya da eşofman giyersem depresyona girerim. belden oturan pamuklu, ucuz aldığım elbiseler var, rahat hippi tarzı pantolonlarım ve üstlerine pamuklu gömlekler tişörtler... ama mesaili çalışsam eve gelip eşofmanı çekip oturabilirim sürekli. bir de eşimizin sevgilimizin bizi hangi ortamlarda gördüğü de önemli. mesela ben sürekli evden çalıştığım için eşim beni sadece eve, özel alana, dinlenmeye mahsus biri gibi kodlamasın diye o akşam eve geldiğinde neredeyse dışarı çıkacak kadar giyiniyorum. ama dediğim gibi mesaili çalışsam sabah evden beraber çıksak akşam dönerken karşılaşsak beni zaten dışarı kıyafetleriyle göreceği için ev kıyafetime özen göstermem. mango'nun h&m'in sezon indirimlerinde 40-50 liraya şahane pamuklu elbiseler satılıyor. penti'nin sezon indiriminde ispanyol paça gibi eşofman altları plaj pantolonları oluyor gene çok ucuza. onlar da pijama kadar rahat ama en azından uyku çağrıştırmıyor ve paspal görünmüyor. bu arada evde kot giyenlere ben de hayret ediyorum.
ay tamamen dusundugum şey.
beraber giyinip çıkıyoruz zaten, sürekli dışarı kıyafetinde olduğum için evi ben de rahat giyinmeye kodlamisim işte.

çünkü garip bir şekilde eşim de eve girerken pijamalarını giyer. Yayılırız koltukta. Ben de aa bu adam niye böyle paspal demem hiç.

mesela bi pazar hiç dışarı çıkmayacak olsak ikimiz de pijamayla takılırız. :D

aynen dize kadar penye tarzda bi iki elbisem var. Evde en rahatı onlar. Ama benim habire kapi caldigindan evde bile rahat giyinemiyorum dogrusu

burda da görüyorum yazanları. Etrafimda da var. Evde tek başına yemekteyiz izliyor ama kot tişört oturuyor. Kendimi garip sandim :D

Yalniz fazla onyargilisin. Ben hic kitap okumadim uyku egitimi icin. O yuzden o kitaplar kac aydan baslatir bilemem. Cevremden gorduklerimle kendime bir yol cizdim. Ablam da kuzenlerim de gordum en basiti. 40i ciktiktan sonra bebeklerin nasil bir duzene girdiklerini gozlemledim. Girmeyen cocuklari da gordum. Ben kimsenin yaptigina da yanlis demedim. Ben ayakta sallamanin yoruculugundan ve aliskanlik yaptigindan bahsettim. Kendi yontemimi yazdim. Yigenlerimden de goruyorum. Bir bebek nasil baslarsa oyle gidiyor. Ve evet siz kabullenmek istemeseniz de ben bu sekilde alistirdigima inaniyorum. Buyudukce illaki degisimler olacaktir. Illaki uykusuz geceler olacaktir. Sabredip o durum gecince yine ayni duzeni yakalamaya gayret ederim.
Ancak burda bahsedilen tamamen nasil uyuttugumuzdu. Sallamak ve besikte yatirmak. Sallanmak aliskanlik yapar. Bu konuda son derece sertim. Sallanmaya alisan bir cocugu kendi kendine uyumaya alistirmak cok zordur. Sadece bunu savundum. Kendi yontemimden bahsettim arkadasa. Konuyu bu noktaya siz getirdiniz.
Cocuk egitimi konusunda kitaplar okumuyorum genelde. Cunku liseden beri cocuk gelisimi okuyorum. Haddinden fazla doydum cocuk gelisimine de kitaplara da. Universitede cok kaliteli hocalardan egitim aldim. Bir suru kitabi da inceleme firsatimiz oldu. Hicbir kitapta da anne dizinde sallasin yazmiyordu mesela.
Bu benim yontemim. Benim dusuncelerim. Herkesin cocugu kendine gore zordur. Ama duzen oturtmak icin 6. Ayi beklemek yerine ben daha erkenden basladim. Gece gunduzu bir bebek 6.ayindan cok daha once ayirt edebilir. Ve bunu ayirt eden bir cocukta uykuyu pek tabi duzene sokabiliriz. Bu benim dusuncem.
Tek bir şey söyleyeceğim, zaten bütün yazdıklarınıza cevap olacak.
Bir bebek gece gündüz ayrımını doğduğu gündem itibaren uyku rutini ve ışık karanlık kurallarına uyulursa, gelişimsel olarak öğrenmesi iki ay, hiçbir şey yapılmazsa öğrenmesi 3 4 ayı bulur.
Sanırım anladınız demek istediğimi.
Sağlıkla büyütün inşallah.

ilk oğlum minik huysuzluklarla çıkardı dişlerini ama o köpek dişleri neymiş arkadaş??? 40 derece ateş ve kendinden geçmiş bir bebek, kucağıma alıp kıyafetlerle suyun altına girdiğimi bilirim. Öbür dişler faso fiso.

Onun dışında da tüm söylediklerinize aynen katılıyorum. 2 çocukluyum 2. Daha 8 aylık. Canıma ot tıkıyor o derece. Kafam öyle dolu ki patlıycak gibi. Durmuyor, uyumuyor sürekli mızıklama modunda. Yorgunum, bitkinim, gerginim. Rahatlamaya ve dinlenmeye ihtiyacım var. Ben iyiysem bütün ev huzurlu, ben iyi değilsem herkes etkileniyor haliyle. Huysuz bebeği yaşamayan bilmez.

Bana dağınıksın, evin düzeni yok, temizlik zamanın gelmiş diyenlerin ağzını boydan boya yırtasım geliyor. Sabah 5lere kadar uyumadığımız çok oluyor bizim. Zaten millete çemkirmekten etrafımda komşu momşu kalmadı...
Hah işte tüm söylemek istediğim bu.
Zor çocuk görmeyen, bebeğinin uyumlu olmasını kendi başarısına bağlıyor ya, ben ona sinirleniyorum.
Siz gene şanslısınız ikincisi o cins.
Benim 1 yaş arayla iki erkek çocuğum var ve Allahım birbirlerinden beter.
Biri bizimle yatar asla sallanmak istemedi, diğeri sallanmadan uyumaz.
Biri çorba içer öbürü ağzına sürmez.
Küçük kolikti zaten, büyüğü high need çocuk.
Yani tüm o teoriler yanlışlar doğrular böyle çocuklarda birbirine giriyor, yeter ki sussun ağlamaktan hasta olmasın diye amuda kalkmadığımız kalıyor.
Ağlama deyince, sakin çocukları olan anneler anlamaz.
Aralıksıs, durmadan kafasını yerlere vura vura, çevreye eşya fırlatıp dokunmaya bile karşı reaksiyon göstererek saatlerce sürwn bir işkenceden bahsediyoruz biz.
Yiyiyorsa o çocuğu yatır bakalım beşiğe işte...

Tek bir şey söyleyeceğim, zaten bütün yazdıklarınıza cevap olacak.
Bir bebek gece gündüz ayrımını doğduğu gündem itibaren uyku rutini ve ışık karanlık kurallarına uyulursa, gelişimsel olarak öğrenmesi iki ay, hiçbir şey yapılmazsa öğrenmesi 3 4 ayı bulur.
Sanırım anladınız demek istediğimi.
Sağlıkla büyütün inşallah.

Hepimiz saglikla buyutelim insallah. Dedigim gibi olay uyku duzenine birden geldi. Benim bastan savunmaya calistigim sey tamamen ayakta sallanmanin yanlisligiydi ve adem gunes hakkinda olan dusuncelerimdi. Neyse seviyeli bir tartisma oldu en azindan. Tesekkur ederim ben kendi adima. 😊

Evden calisiyorsunuz diye aksam disari cikacak kadar giyindikten sonra evin icinde yatana kadar o sekilde durabiliyor musunuz rahatca gercekten? Asla disariya cikarken giydigim seylerle evde oturamam. Madem giyiniyorsunuz bari disari cikin. :KK70:

Ben calismiyorum ama durduk yere aksam cikiyormuş gibi giyinmem, disari cikacagimiz aksamlar bir guzel hazirlanirim ama eve geldigimizde uzerimi degistirir, makyajimi silerim. Evde duracaksam rahat kiyafetler ve modumdaysam bir rimel allik...
Ben makyaj yapmadığım için hazırlanmak denilen şey benim için daha kolay galiba. evde kalıplı kalem elbiseler filan giymiyorum tabii. pamuklu, mini bir elbiseyle de neden rahat etmeyeyim. Ha pijama ha o. Yoğun bir işim var o yüzden kafama estikçe çıkamıyorum, ben de modum yüksek olsun diye pijamayla oturmuyorum o yüzden.

Pijama giyince paspal tayt tsort giyince suslu mu oluyoruz hanimlar ben meseleyi anlamadim :)
Pijamayla taytin nasil bir farki var mesela?
Biri biraz daha dar diye mi yani :confused:
Kadin basma donla geziyorum dememis pijamayla geziyorum demis
+Aaa olmaz canim ben suslu puslu karşilarim assslaa pijamayla dolaşmam
+E ne giyiyorsun?
+Tayt
:KK53::KK53:

Evet baba bostan korkuluğu.annedir ona herşeyi veren.nasil bir annede buyuduyse çocuk onun vasıflarını taşır üzerinde.neyse ben bu konulara girmek istemiyorum.isterseniz başka başlık açın.nihan kaya iyi aile yoktur.siddetle öneririm son olarak.
Özellikle kız çocuklarının hayatının büyük bölümünü babaları etkiler. Elektra kompleksi. Aşık oldukları adamları , evlendikleri adamları her şeyi babalarıyla ilişkileri belirler. Baba bostan korkuluğu olursa vay haline o çocuğun.

Bence eşinize siz yaklaşın . Bazen birşeyleri canlandırmak yine biz kadınlara düşüyor. Ayrıca eşinizin başka bir takım alışkanlıkları olabilir mi ? Sizinle cinsellik yasamiyosa farklı şekillerde bu isteğini geçiriyor olabilir bir ihtimal takip edin.

Zor çocuk görmeyen, bebeğinin uyumlu olmasını kendi başarısına bağlıyor ya, ben ona sinirleniyorum.
Yani tüm o teoriler yanlışlar doğrular böyle çocuklarda birbirine giriyor, yeter ki sussun ağlamaktan hasta olmasın diye amuda kalkmadığımız kalıyor.
Aralıksıs, durmadan kafasını yerlere vura vura, çevreye eşya fırlatıp dokunmaya bile karşı reaksiyon göstererek saatlerce sürwn bir işkenceden bahsediyoruz biz.
7.5 aylık oğlum var kendime bakmayı ço isterim ama saçımı taratacak vaktim bile yok

Merhabalar evli iki çocuk annesiyim.31 yaşında eşim 40 yaşında.uzun zamandır cinsel soğukluk var birbirimize.ayri yerlerde yatıyoruz.cicuklar küçük.ben evde hep pijama başörtüsü takılıyorum.bundanmi bilmem ne o ne de ben yanasmiyoruz birbirimize.onun dışında iyi düzgün bir aileyiz.sakin bir adamdır.niye böyle olduk diye düşünüyorum.sonra eminim herkes bizim gibidir diyip vazgeciyorum...anlatabildim mi birazda olsa? Belki yardımcı olanınız olur bu duruma.kimseye söylenecek bir şey değil sonuçta...

Eşinizin yaşı varmış biraz 40 yani genç delikanlı değil sonuçta belki bu bir etki olabilir. Biz eşimle 24 yaşındayız yani şu an haftada en az 2 kere olur. En az 10 -15 sene daha böyle gider diye düşünüyoruz ama Zaman geçtikçe çocuk olunca hayat ne gösterir belli olmaz tabii.

Ayrı yerlerde yatmanızı tavsiye etmiyorum sonuçta çocuklar bir süre sonra uyuyor gidip yerinize yatabilirsiniz, uyanırlarsa duymayacak değilsiniz yani.

Giyim kuşam olayı fark eder tabii ki ama kişiden kişiye göre de değişebiliyormuş. Bakımlı olmalısınız buradan başlanabilir. Pijama değil de gecelik falan giyin mesela.

Kendi adıma konuşacak olursam bizim ki giyinmekten süslenip beslenmekten kısaca görüntü ile isteyecek birisi değil. Cilve yaparım ima ederim gözlerinin içine baka baka konuşurum elim kolum rahat durmaz ondan sonra olur yani. En güzel halimle karşısına çıksam parfüm makyaj her şey tamam etkilenmez yani. Ama üzerimde mont bile olsa iki kelime etsem hemen yelkenleri suya indir. Daha çok tavır ve diyalog ile arzusu yükselen bir yapısı var. Ama ne yalan söyleyeyim benim de işime geliyor hiç hazırlanmaya gerek yok yanına gidiyorum 2 dakikada tamam oluyor :)))

aaahhh bilmez miyim... İlk oğlum da kafasını duvarlara vurarak ağlardı, o da kolikti zaten. Uyku eğitimi falan hep yalan oldu bizde. Doktor en son a....x yazayım mı içirir misin dedi, asla dedim. 4 yaşına kadar öyle geldik. Ama çok şükür sakin efendi bir çocuk oldu büyüdükçe, ufaklık ise büyüme ataklarında. Bütün gece zombiledim yine. Uykular haram oldu. Evlatcığımı kucağımdan bırakamıyorum ki uyku eğitimi neyin verebileyim. Benden çıkan bebeler böyle oluyo zaar :))

büyük oğlumun ne mahremiyet eğitimi zarar gördü ne de özgüveni. Gayet de mutlu uyumlu bir çocuk oldu.

Gerçi ben ekrandan uzak tutmana rağmen okulda bir momo söylentisinin içinde kalmış korkuyor, bilmediği görmediği şey rüyasına giriyor. Bu ara babasıyla yatıyor o yüzden.

Çocukların iyi hissetmesi için eşimle ayrı kalıyoruz ama bi şekilde şartları zorlayıp bir araya da geliyoruz, o da ben uygun oldukça. He bütün gece miniğe bakar ben deliksiz uyurum dinlenirim bana gel oynaşalım der o zaman hayır demem :D ama şu şartlarda mecbur keyfimi bekliycek.

Eşinizin gelmesine yakın vücut hatlarınizi belli eden kıyafetler giyin sonra neyi olduğunu sorun belki işte sıkıntısı var belki başka bişey bu durumu birlikte ada bileceginizi söyleyin biseyim yok derse e yavaş yavaş siz halledin olayı cilvelerle falan . Erkek milletine güven de olmaz şimdi aklıma da herşey geliyo

5 bucuk aylik bebegim var. Gecelik alti tayt ustu yelekle dolasiyorum. Esim umreden mi geliyorsun diyor tipimi gorunce. Gulusuyoruz. Su an cinsellik bir luks bence. Yapabilenlere saygim sonsuz. Cocuk uyudugu her an kivrilip yatiyorum.

Uykusuzluktan yorgunluktan tek basima cocuk buyutmenin zorluklarindan bitmis durumdayim. Keske benim esim de istemese, reddetmek zorunda birakmasa beni. Benim kendime hayrim yok ki ona olsun. Mumkunse kimse benden bir sey beklemesin modundayim. Cocuk bakmak insani tuketiyor.

Ayri yatmayip ne yapacaksiniz? Cocuklar milyon kere uyaniyor, adamlar horluyor bir de onlar uyandiriyor... Yani utopik beklentilere gerek yok, icinde istek sehvet varsa yaparsin, yoksa zorla olacak bir sey degil.

5 bucuk aylik bebegim var. Gecelik alti tayt ustu yelekle dolasiyorum. Esim umreden mi geliyorsun diyor tipimi gorunce. Gulusuyoruz. Su an cinsellik bir luks bence. Yapabilenlere saygim sonsuz. Cocuk uyudugu her an kivrilip yatiyorum.
aynen, bizimki de 8 aylik, uyumak yemek yemek 1 dk kendine ayirmak bile cok zorken onu mu dusunecegim, ben de bu kafadayim.

Yahu bebekli hanımların durumunu görünce Ben korkmaya başlıyorum. :KK43:
Bizim daha 2 yılımız yeni doluyor çocukta istiyoruz ama bazı sorunlardan dolayı bekletiyoruz. Bir de evliliğin keyfini çıkartalım diyoruz.
Bebek olunca ben tek başıma bakmak zorundayım sizin de anlattığınız gibi 2 dakika bile kendime vakit ayırmak da zorlanıcam, eşimle bana hiç vakit kalmayacak yani. Bir de doğum ve bebek sonrası cinsel hayat tamamen altüst oluyormuş. Artık eskisi gibi olamayanlar varmış:KK43:

Bizim daha 2 yılımız yeni doluyor çocukta istiyoruz ama bazı sorunlardan dolayı bekletiyoruz. Bir de evliliğin keyfini çıkartalım diyoruz.
Bebek olunca ben tek başıma bakmak zorundayım sizin de anlattığınız gibi 2 dakika bile kendime vakit ayırmak da zorlanıcam, eşimle bana hiç vakit kalmayacak yani. Bir de doğum ve bebek sonrası cinsel hayat tamamen altüst oluyormuş. Artık eskisi gibi olamayanlar varmış:KK43:
bir de anne gruplarini oku o zaman :-) hani sitede temmuz anneleri, haziran anneleri gibi bolumler var ya. Gercekten insan karar vermeden once ne kadar zor olacagini bilmeli ve goze alabiliyorsa oyle karar vermeli.

Korksan iyi edersin😂2 yil nedirki? Bi kadini nisanliyken degil evliyken goreceksin.. evliykende degil besik basinda goreceksin.. fazla cocuk sayisina girmiyorum bile..

Bakin ben evlilik ilk yillar iyiyse evliligin iyi gittigine inanmam.. bakarim cocuklari buyutmus hala hersey iyiyse o evliligi basarmistir ciftler derim.

Cocuk sayesinde heriflerin gercek yuzleri cikiyo ortaya bi kere.. hastaliginda nasil davraniyo sana? Vucudun bozulsa nasil olacak? Uykusuzluk varsa yemek yoksa? Yoksa cicim ayinda cogu evlilik iyidir ve cocuklardan sonra sarpa sarar. .. cunku sabirla sinanir iki tarafta..

Back