- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
Büyüdükçe biraz rahatlayacaksınız.7.5 aylık oğlum var kendime bakmayı ço isterim ama saçımı taratacak vaktim bile yok
Evet geçiyorBüyüdükçe biraz rahatlayacaksınız.
Benim nacizane gözlemim 2 yaşın çocukşarda milat olduğu.
Çünkü çevreye olan merak bitiyor, oyuncaklara kafa yoruyor, bilgiye daha aç hale geliyorlar.
Saldırmak yerine durup anlamlandırmaya çalışma evresine geçiş bende bu dönem.
O sebeple sabır, elbet geçecek koca koca kıllı mıllı adam olacaklar.
O günleri hayal ederek, sabır...
Yok yahu, bizim evde sürekli bağır çağır sesleri var.
Sabırlıdan çok, dirayetliyim sadece.
Yoksa sürekli ‘off oğlum, yapma çocuğum, kafasını ısırma, ay yeter bir durun, kırma onu’ diye cıyak cıyak bağırıyorum.
Benim ilk oğlum dünyalar kadar zor bir bebekti, hala öyledir canı sağolsun.
Tek iyi yanı hatırlıyorum, akşam 11 gibi uyur sabah 6 ya kadar uyanmazdı.
4. Ay bitti, hoop çocuk saat başı kalkıyor oldu.
Ne oldu falan dedik, 20 dklık uykulara geçti.
Ne yapsak nafile, cıyak cıyak ağlıyor, gündüz 1 saat uyusun diye 3 saat uğraşırdım defalarca uyanırdı.
O dönem ayakta sallamayo denedim, kabul etmedi.
Kucağımda salladım, uyudu koyunca uyandı derken şuan 2 buçuk yaşında, bizimle yatıyor ve gece ortalama 6 kez falan ağlar.
İşte bunlar hep büyüme atağı ve gelişim çağı.
Biz nasıl evriliyor, 3 sene önce bayılarak yediğimiz şeyi bugün sevmiyorsak, bebekler de öyle.
Bu eğitimlerin yöntemlerin tek atladığı nokta, mizaç.
Beden, karakterle doğuyor kim ne derse desin.
Bu kadar yaramaz birinden cocuk yapmayi dusunmek cesaret isterVallahi iyi bir çocuk büyütüp yetiştirmek gerçekten çok marifet isteyen bir şey galiba. bizim henüz 2 yılımız çocuk düşümnüyoruz şu aralar ama anlatan çok duyuyorum yani.
Benim eşim çok haylazmış, daha okula başlamadan çok küçükken kafasından aşağı çorba dökülmüş, merdivenlerden düşüp dişini kırmış, yine de kimseyi dinlemezmiş çok sorumsuzmuş başına buyrukmuş. Lise zamanı kaç kere arabayı kaçırmış kazalar yapmış, karakolluk olmuşlar kaç kere. babamın ömrü tükenirdi benim peşinde koşmaktan diyor anlatırken. Babası da dövermiş yani. Okulda kaç kere disipline gitmiş korkudan babasına söyleyemezmiş, abisini çağırırmış veli olarak aralarında 12 yaş var. Ne zaman okul dönemleri bitmiş meslek hayatına girmiş o zaman 180 derece değişmiş yani kimse demezmiş ki bu çocuk okuyacak büyüyünce polis olacak:)))
Ben ise kendimi bildim bileli laf söz dinlerdim uyandığımda yatağımı bile kendim toplardım çocukken, okuldan eve evden okula hiç anlatılacak bir maceram yok desem yalan olmaz. Annem diyor ki seni ben uyutmak için uğraşmazdım bile iki sallardım hemen bayılırdın.
Ama şu anda bu adam ve bu kız evlendi durumlar tam tersi. Beyefendi polis ya o psikoloji yerleşmiş yani evde bile direktif veriyor, şunu yap, şuradan tut, öyle yapma, şunu giy, onu yapma ayıp olur, böyle deme yanlış anlar. Sürekli yönetiyor yani.
Ben ise tamamen salmış vaziyetteyim, bazen akşam sofra kurmayı bile üşeniyorum eşim kalkıyor mutfaktan bir şeyler atıştırıyor. Sabah kalkar üstünü giyinir dişlerini fırçalar saçını başını düzeltir bir şeyler atıştır, hatta bazen kararsız kalıyor başka bir gömlek ütüleyip onu giyiyor yani. Ben ise derin uykulardayım. Öğleye doğru kalkarım televizyonu açarım, eşimin demleyip bıraktığı çaydan içerim bakarım dolaba ne varsa onu yerim, geçerim televizyon izlerim. Böyle temizlik falan haftada bir kere onu da beraber yaparız zaten.
Şimdi inşallah gelecekte bir bebeğimiz olduğunda nasıl bir karakteri olacak ben nereden tahmin edeyim ki:)))
Sizi sinirlendirmek istemedim afedersiniz gerçekten ama üslup farkı belki de böyle anlamama neden oldu bilemiyorum.haklısınız annelik üstünlük sağlanacak bir konu değil, aynen katılıyorum.sevgilerZahmet edip ailntiladiginiz hicbir cumlemde ben yine beceriksizlik falan ima etmemisim. Kimseye de hava atmadim. Annelik ustunluk saglanacak bir konu degil benim gozumde. Herkes kendine gore en iyi annedir. Israrla cumlelerimi carpitmissiniz. Bence gereksiz caba sarfetmissiniz. Yazdiklarim sadece benim dusuncelerim ve yaptiklarim. Dogru buldugum seyleri yazarken "aaa acaba hava atmak gibi olur mu?" diye mi dusuneyim yani.
Ben butun cocuklar sorunsuz anneler sorunlu demisim gibi davranmayin. Ben kendi cocugumda uyguladigim ve sonucundan memnun oldugum birseyi dile getirdim.
Butun bu yazdiklarim sadece cocuklar uzerine kuruluyken anneleri araya nasil katabildiniz anlayamiyorum. Ben sadece bu cocuklarin anneleri icin uzuldugumu soyledim. Cunku ayakta sallamak yorucu ve aliskanlik yapiyor dedim. Cevremden ornek verdim.
Sizin ve diger birkac kisinin dedigi gibi kitaplardan falan da ogrenmedim birseyleri. Tamamen gozlem yaptim. Uygulamaya calistim.
Neyse yahu. Ne kadar da aciklama yaptirdiniz bana. Ne anlamak isterseniz anlayin. Ama sadece yazdiklarimi anlayin lutfen.
Annelerimiz aynı kişi olabilirKesinlikle aliskanlikAnnem elinden gelse sokaktan gelince bizi kapida yikayacakti asla disari kiyafetiyle oturamazdik koltuga
Hala oyleyim. Isten gelir gelmez banyoya gecip kiyafetlerimi cikarip kirlilige atiyordum. dus alip oyle cikardim ordan. Kucuk cocuklarla calisinca eve temiz gelmek mumkun olmuyordu.hele ilk 2 sene köy okulunda olunca resmen efil efil inek kokuyordum
Simdi tabi dogum iznindeyim evdeyim ama yine ayniyim. Yataktan kalkar kalkmaz pijama yada gecelik ne varsa o an ustumde cikaririm. Rahat bi tayt tisort geciririm ustume. Onlarla da yataga girmem. Ben bile ustume sinen terden yemek kokusundan rahatsiz oluyorum esim cekmek zorunda mi sanki
Yok yahu, bizim evde sürekli bağır çağır sesleri var.
Sabırlıdan çok, dirayetliyim sadece.
Yoksa sürekli ‘off oğlum, yapma çocuğum, kafasını ısırma, ay yeter bir durun, kırma onu’ diye cıyak cıyak bağırıyorum.
Benim ilk oğlum dünyalar kadar zor bir bebekti, hala öyledir canı sağolsun.
Tek iyi yanı hatırlıyorum, akşam 11 gibi uyur sabah 6 ya kadar uyanmazdı.
4. Ay bitti, hoop çocuk saat başı kalkıyor oldu.
Ne oldu falan dedik, 20 dklık uykulara geçti.
Ne yapsak nafile, cıyak cıyak ağlıyor, gündüz 1 saat uyusun diye 3 saat uğraşırdım defalarca uyanırdı.
O dönem ayakta sallamayo denedim, kabul etmedi.
Kucağımda salladım, uyudu koyunca uyandı derken şuan 2 buçuk yaşında, bizimle yatıyor ve gece ortalama 6 kez falan ağlar.
İşte bunlar hep büyüme atağı ve gelişim çağı.
Biz nasıl evriliyor, 3 sene önce bayılarak yediğimiz şeyi bugün sevmiyorsak, bebekler de öyle.
Bu eğitimlerin yöntemlerin tek atladığı nokta, mizaç.
Beden, karakterle doğuyor kim ne derse desin.
Sanki beni anlatmışsınız. Benim biri 3 buçuk diğeri 1 yaşında tıpkı benim çocukları anlatmışsınız. Benim gibi başka kişilerin de olması benim rahatlattı biraz.Biz iki kişi çocukların hakkından gelemiyoruz.
Tek kişi de tek çocuğumun hakkından gelemez çünkü sürekli kucak, ağlama, dağıtma, 5 dk durmama, tuvalete bile beraber gitme, uyurken yanından kalkılırsa uyku terörüne bağlama vb şeyler mevcut.
Dolayısıyla ha sen şurada oyun oyna da ben yatağı toplayayım denemiyor, özenle ya o yatağı geri bozuyor ya da başka şeyleri döküyor.
Evde zarar gören eşyaların haddi hesabı yok, son maceraları duvar kağıtlarımızı yırtmak.
Öyle az buz değil bayağı 1 metrekareden fazla olacak şekilde örgütlenip ksşla göz arası yırtıyorlar.
Valla büyüğü 3, küçüğü 2 ye girmek üzere olacak, kreşe vercem.
Ben hep derim ki böyle çocuğa sahip olanlar anne değil, anadır diye.
Ne çektiğimizi ancak aynı dilden konuşanlar anlar.
Bu kadar insanın değil kocanın bunu tasdiklemesi lazımBen ruj rimel kullanıyorum gayet değiyor bu kadar insan söylüyor işte
İlk Yazdığınız bu kadar yumuşak olsaydı anlardık ilk yazdığınızda bu Yazdığınız Arasında dağlar kadar fark var Ben Evli ve Çocuklu olmamama rağmen ben bile suçlayıcı bilgiçlik taslayan bir üslubu ben de hissetmiştimZahmet edip ailntiladiginiz hicbir cumlemde ben yine beceriksizlik falan ima etmemisim. Kimseye de hava atmadim. Annelik ustunluk saglanacak bir konu degil benim gozumde. Herkes kendine gore en iyi annedir. Israrla cumlelerimi carpitmissiniz. Bence gereksiz caba sarfetmissiniz. Yazdiklarim sadece benim dusuncelerim ve yaptiklarim. Dogru buldugum seyleri yazarken "aaa acaba hava atmak gibi olur mu?" diye mi dusuneyim yani.
Ben butun cocuklar sorunsuz anneler sorunlu demisim gibi davranmayin. Ben kendi cocugumda uyguladigim ve sonucundan memnun oldugum birseyi dile getirdim.
Butun bu yazdiklarim sadece cocuklar uzerine kuruluyken anneleri araya nasil katabildiniz anlayamiyorum. Ben sadece bu cocuklarin anneleri icin uzuldugumu soyledim. Cunku ayakta sallamak yorucu ve aliskanlik yapiyor dedim. Cevremden ornek verdim.
Sizin ve diger birkac kisinin dedigi gibi kitaplardan falan da ogrenmedim birseyleri. Tamamen gozlem yaptim. Uygulamaya calistim.
Neyse yahu. Ne kadar da aciklama yaptirdiniz bana. Ne anlamak isterseniz anlayin. Ama sadece yazdiklarimi anlayin lutfen.
Allahım isteksiz durup sonra da istemiyo mu diye üzülüyorsun bazen istedigini al vermesini bekleme herşeyi erkeklerden beklemeyin ağzınizla söylemeyin hissettirinYok söylemedim.hatta isteksiz duruyorum.onun da istememesi beni üzen.
İlk Yazdığınız bu kadar yumuşak olsaydı anlardık ilk yazdığınızda bu Yazdığınız Arasında dağlar kadar fark var Ben Evli ve Çocuklu olmamama rağmen ben bile suçlayıcı bilgiçlik taslayan bir üslubu ben de hissetmiştim
Sizinle uğraşmak istemeyenler haklılarmış da hiç karışmamışlar.. Gerçekten uğraşmaya, anlaşmaya çalışmaya değmezsinizBen artik anlama sıkıntısı cekenlere dert anlatmama karari aldim bugünIyi gunler.
Valla hic de ugrasmak istemiyor gibi durmuyorlardiSizinle uğraşmak istemeyenler haklılarmış da hiç karışmamışlar.. Gerçekten uğraşmaya, anlaşmaya çalışmaya değmezsiniz
bende öğretmenim ama atanamamış bir de bi sürü derdimin arasında kpss çalışıyorum.adem güneşi takıp ediyorum .aslında çocuk bakmak teorıkten çok öneriden çok pratik isteyen duygusal bi süreç .2 yaşında olacak nerdeyse benim yanımda yatıyor .bunu bi yerde okuduğum için değil içimden geldiği için yapıyorum onun yanında huzurluyum hele kokusu cennet cennet..bi yandan da es var tabi o tarafta işler zor açıkçasıEn başta Adem Güneş.butun kitaplarinda der.
Elinde telefon yada kumanda hatta ikisi birden
Telefon ve kumanda en büyük sorunlardan üstüne "işten geldim yorgunum" sorunu var. Bizde de durum böyle üstelik yeni hamileyim ve hamilelikten önce de vardı bu sorun. Kıyafet üst baş değişikliği işe yariyor evet ama sürekli yapmak ya da yaptığın zaman göze görünmediği durumlarda bile beklemek devam etmek lazım. İlk zamanlarda hep dikkat ederdim ordan biliyorum ama bir süre sonra o da monotonlaşıyor. Başka kavgalar sorunlar sıkıntılar derken kendi adıma konuşuyorum her zaman o modda olamıyorum.Elinde telefon yada kumanda hatta ikisi birden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?