• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle Araba Yüzünden Tartıştık.. Sizce Ne Yapmalı ?

Ponciginannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
692
374
53
33
Merhaba en başından anlatmak istiyorum beni anlamanız açısından.
Eşimle evlendikten kısa bir süre sonra altınlarımı bozdurdum evde durmasını istemedik ( şimdiki aklım olsa bozdurmazdım ) eşim kendi hesabında durmasını istedi... tamam dedim birşey diyemedim çünkü eşime güveniyordum. aklıma en ufak birşey gelmedi allah var..
1 bucuk yıl önce bir araba aldık bankadaki paramız ile ; eşimin üzerine kesildi sigortası eşimin üzerineydi araba.
Bundan 6 evvel eşimin bir arkadaşı eşinden ayrıldı.. Arabası kendi üzerindeymiş, eşi hak talep etmesin diye arabayı boşanma davası acılmadan ve tedbir konulmadan başkasının üzerine devretmiş sanırım tam detaylı bilmiyorum, eşi araba üzerinden hak talep edememiş sadece burasını net biliyorum.
Neyse eşim ile 2 kez boşanmanın eşiğinden döndük ve 3. olmayacak dedik kendimizce..
eşim bu arkadaşı ile ilgili mevzuda bana demişti ki ; allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın, insan niyetini bozduktan sonra herşeyi yapar demişti..''
Ben bu mevzudan sonra ve boşanma eşiğinden döndüğümüz için birde evladımız olduğu için birşeyleri garantilemek istedim yalan söyleyemem, bu hayatta kimseye güven olmaz.. olmuyorda zamanında hakkımızı çok yediler neyse..
Yeni bir araba alacağız bu arabamızı satıp 30. bin değerinde.
Eşime dedim ki bu alacağımız arabanın benim üzerime olmasını istiyorum
Eşim; istiyorsan senin üzerine olsun fark etmez ama senin üzerinde daha önce hiç araba kayıtlı olmadığı ve yaşın küçük olduğu için sigortası yüksek çıkar ne gerek var yüksek sigorta ödeyeceğız boşu boşuna vs. dedi.
Bende sanki ne kadar yüksek çıkacak dedim.. Tam bilmiyorum dedi..
Bugün bir sigorta acentesi ile görüştüm örneğin eşime 700 tl çıkıyorsa banada maksimum 1050 tl çıkarmış yani 350 tl bir fark olurmuş.. 350 tl fark için kıvırdı gibi geldi bana..
Bende bunu eşime söyledim
Eşim sinirlendi sen bana güvenmiyormusun ? 300 500 herneyse neden fazla para vereyim ?
Arabada istemiyorum birşey de istemiyorum senin üzerine olsun , hatta notere gideyim dilekçede vereyim hak talep etmiyorum diye dedi!!
Madem sen bana güvenmiyorsun bende sana güvenmiyorum bu saatten sonra asıl sen art niyetlisin dedi arabada almıyorum dedi tartıştık..
Ben ;
İyi madem öyle ise almassan alma ben şimdiye kadar sana güvendim, altınlarımı bozdurdum sana verdim araba aldın üzerine oldu hiç birşey söylemedim ilk defa senden birşey istediğim için mi kötü oldum ? sende güvenme bu saatten sonra madem dedim.
şimdi diyeceksiniz ki sen eşine güvenmiyormusun ? ha onun üzerine olmuş ha senin üzerine ?
ben eşime güveniyorum güveniyorum ki ilk araba onun üzerineydi hiç de aklıma gelmemişti
ama diyorum ya içime bir kurt düştü birden bire.. dünyanın binbirtürlü hali var
Sizce şimdi nasıl bir yol izlemeylim evlilikte bunlar çok çirkin şeyler işte ama oldu birkere..
bu sözlerinden sonra arabanın eşimin üzerine olmasını istemiyorum artık.. sizce ben haksızmıyım ben art niyetlimiyim eşimin dediği gibi ?

Son düzenleme:
Yüksek çıktığı halde kendi üstüme aldırdım. Ben eşime güveniyorsam onun da küçük hesap yapıp yapmadığı önemli. Hem kadınların hoşuna gider bu tarz şıklıklar. Kadında olması daha mantıklı gelir her zaman bana.
peki ben ne yapmalıyım sizce bu saatten sonra ? ne demeliyim eşime.. o araba benim üzerime olmaz ise zaten kredi felan cekmesin ya istemiyorum..

Evet çok çirkin şeyler...

Arada güven kalmadıysa ne yapayım malı mülkü...

Evlilik temelden sarsılmıştır bana göre güven yoksa...

ama diyorum ya şimdiye kadar hiç böyle seyler söz konusu dahi olmamıştı aramızda.. ama artık bu sözlerden sonra o arabanın onun üzerine olmsını istemiyorum ben ona hep güvendm oysa.

İyi de evlendikten sonra aldığınız için zaten boşanma durumunda falan mallar ortak olur. Boş yere uzatmışsınız ikiniz de. Ama ben eşime benim üstüme olsun desem hiç yok demez. Sizin eşiniz neden yok diyor? Dediğiniz gibi güvenmiyor olabilir ya da kendi otoritesi sarsılır diye düşünüyor da olabilir! (Çok saçma) eşinizi en iyi siz tanırsınız, biz ne desek boş.

İyi de evlendikten sonra aldığınız için zaten boşanma durumunda falan mallar ortak olur. Boş yere uzatmışsınız ikiniz de. Ama ben eşime benim üstüme olsun desem hiç yok demez. Sizin eşiniz neden yok diyor? Dediğiniz gibi güvenmiyor olabilir ya da kendi otoritesi sarsılır diye düşünüyor da olabilir! (Çok saçma) eşinizi en iyi siz tanırsınız, biz ne desek boş.
bilmiyorum bu konuda eşimi tanıyamıyorum ve anlam vermeiyorum
yok demesinin sebebide sigortanın yüksek cıkmasıymış boşu boşuna neden yüksek miktar ödensinmiş
açıklaması bu

peki ben ne yapmalıyım sizce bu saatten sonra ? ne demeliyim eşime.. o araba benim üzerime olmaz ise zaten kredi felan cekmesin ya istemiyorum..
Kendi üstüne yaptır. Tamam erkekler üçün beşin hesabını yapar araba konusunda ama karısının üstüne bir şey yapmak istemiyor gibime geldi, günahını almayım. Masum gelmedi. Diret yani geri adım da atma. Derdim mal mülk değil bana güvendiğini benim de görmem lazım de, geri adım da atma.

Bana haklısınız gibi geldi. Vergi dediğinizi de her hafta ödemeyecekti. Tansiyon yapmadan "hayatim senin de üzerine yapılır illaki ama vergi daha yüksek çıkabilir. Ama gene de istersen yaparız" deseydi incileri dökülmezdi. Bence benim eşim dünyanın en iyi en güvenilir insani ama ben yine de tedbirimi alırım. Bence siz de öyle yapin. Konu açıldığı zaman da ben heves ettim deyin. Sana güvenmiyorum filan demeyin. Heves ettiğiniz için istemiş olun bence.

Aylik 350 lira az para mi. Ve esiniz hakli: siz aklinizin bir kösesine bosanmayi zaten yazmissiniz ki ve kendinizi "garantiye" almak istiyorsunuz. Ama harbi bir araba ne kadar garanti olabilir ki? Bence sizin evliliginizde arabadan büyük sorunlar var

Tatlım bazıları var ki, boşanmaya yakın malı bir tanıdığının üstüne devrediyor, araba eşten izinsiz devredilebiliyor ya ev gibi değil. Boşanınca da el hak talep edemiyor. Eşinin gereksiz uzatması tuhaf.

Aylik 350 lira az para mi. Ve esiniz hakli: siz aklinizin bir kösesine bosanmayi zaten yazmissiniz ki ve kendinizi "garantiye" almak istiyorsunuz. Ama harbi bir araba ne kadar garanti olabilir ki? Bence sizin evliliginizde arabadan büyük sorunlar var
Aylık değil . Sigorta yıllık yapılır.

aylık değil tek seferlik bir fark. sigorta yıllık yapılır.

Aylık 350 tl değil. Bir seferlik böyle oluyor.

Back