Eşimle 5 aylık evliyiz ama çok tartışıyoruz

Sen kaç yaşındasın?senin ailen nasıl izin verdi böyle bölük pörçük bir evliliğe?sevgili kalsaydınız eden evlendiniz.Bak ev-len-mek...anlıyor musun isminin anlamını nereden gelmiş?sevgilinin şiveli konuştuğunu kantinde çalıştığını gözün görüyordu değil mi evlenirken?3 yabancı dilin varsa 3 yabancı dil bilen birini bulsaydın şekerim...resmen çoluk çocuk oyunu olmuş sizinki.evlenmek değil ev-ci-lik olmuşşşş

Ben size soyleyim ne eviniz olur ne eşyanız alacak sizi anasinin evinde oturtacak

Ayrıca cidden kulturluyum şunu okudum bunu okudum diyorsunuz karşı tarafı şiveli konuştuğu için ve köylü olduğu için küçük goruyorsunuz ama sizin okuduklarnz da bosmus yani

İnternetten tanışıp yüzyüze bile gelmediginiz birine nasila güvenip he dediniz hadi sevgili oldunuz hangi akla hizmet okulunuz varken işiniz bile yokken evlenebildiniz

ben nişanlandığımda üniversite son sınıfa gidiyodu ve bana göre ozamanlar “üniversite okuyan birisi açıkta kalmaz” gibi geliyodu kantinde çalışıyor ama o geçeci bir süreç yani polislik mülakatına girecekmiş. Zaten bana maddi anlamda bir sıkıntı yaşatmıyor. Ailemin gerçekten nasıl izin verdiğini bende bilmiyorum bende kızıma biraz büyü öyle derim. Ama annem işte! Annem kendine odaklanmaktan kızına odaklanmayı bilmiyor malesef. Neyse sorun iş değil aslında evet işte varda çok büyük değil benim için atandıktan sonra eşimin ailesi evimizi dizecek eşyalar alınacakmış zaten sorun kendsinin tavrı yani benimle sürekli tartışması ve bunda diretmesi mesela bir tane daha örnek vereyim. Benim ailem fark ettiğiniz üzere biraz serbest yani doğru olduğunu savunmuyorum tabiki ama benim az çok nasıl bir ortamda yetişğimi anlayın diye anlatıyorum yemeğini yersin yemezsin kendin bilirsin, dersine çalışırsın çalışmazsın sana kalmış, dışarı çıkarken dışarı çıkıyorum demen yeterli, Avrupaya gittiğimde bile babama baba avrupaya gidiyorum dedim gidebilir miyim demedim ki üniversite birde gitmiştim yani 19yaşında falan. Ama mesela geçen akşam tam uyuyacaktık ben “acıktım galiba” dedim eşime. Oda “ mutfaktan birşeyler hazırla istersen” dedi. Bende yok sabah yerim o kadar acıkmadım dedim. Sonra masanın üzerinde bi hazır kek vardı (hazır kek hiç sevmem) bak al burda kek var bunu ye dedi bende yemeyeceğim dedim. Ye ye acıktın dedi. Yok yemeyeceğim sabah yerşm dedim. Yiyeceksin dedi yok yemeyecem dedim sen bana karşı mı geliyorsun dedi bana karşı gelme dedi. Sonra bende zorla midem bulana bulana bir ısırık aldım. Sonra sabah ben iyiliğin için dedim diyor. Yani ne yacağım bu tartışmalarda onun bu sinir seviyesini nasıl dengeleyeceğim.

Evelenme sartlarinin hepsi tamammis da, sanki evlenmek isteyen de siz degilsiniz ama anneniz sizi nasil vermis mi diyorsunuz? Yahu evlen desen bir dert demesen bir dert yani. Sizin akliniz fikriniz yok muydu? O kadar okudum, kulturluyum diyene kadar bunlara kafa yorsaydiniz?

iyi de ailen izin veriyor diye 15 kere görüştüğün adamla ev yok bark yok nikah kıymak niye?
yani aynı evde değilsiniz,nedne evlendiniz? sevişmek için filan mı?

Neden su an evlendiniz ? Ciddi soruyorum neden su an yani herkes işini oturtsaydi o zaman koşullara bakıp evlenseydiniz. Gerçekten bunun evlilik olduğuna mi inanıyorsunuz? Ha bu arada ben eşinizin de kötü biri olduğunu sanmıyorum o izlenimi almadım açıkçası ama belliki fikir ayrılığı yaşıyorsunuz bu önemli bi ayrıntı bir ilişkinin yürümesi icin . Bu arafa malesef evet ülkemizde her okuyan aranamıyor sizde edebiyat okuyor muşsunuz daha iyi bilmeniz lâzımdı bunu . Umarım eşiniz polisliği kazanır ve umarım aranızdaki sorunlar hallolur. Ama önce hayatı düzene koyup evlenmeliydiniz

Son düzenleme:
bir düzen kurmadan evlenmek daha da kötüsü okul bitmeden evlenmek verilebilecek en yanlış kararlardan biri olmuş bence. yazdıklarınızdan bir sonunuz olmadığı görünüyor ben olsam uzatmazdım iki tarafın selameti içinde.

Konu da mantık arıyorum yok....
Vallaha da billaha da yok
Hadi internet ortamından tanıştın yazışıyordunuz insan kendini ele veriyor ya
Benim de yazıştıklarım oldu az çok anlıyorsun...

hadi aileniz serbest bir aile pekala evlenmeden de sevgili kalabılırdınız
Ben inanamıyorum hiç bir aile yavrum evlenmek mi istiyorsun okulun varken şak diye evlen o zaman...

ha bu arada size ben 30 dil biliyorum dememiştir zaten sonradan öğrenmediniz bazı şeyleri...
Boşanın net yani

hanimlar bence bu üye gercek olamaz. anlattiginda asiri avrupai ve serbest bi hayat (alman arkadaslarim bile bu kadar rahat büyümemistir) avrupaya gidip gezecek kadar serbest ama ayni ülkede 'sevgilisini' görmeye gidemeyecek bir hanim kiz var.
sonra kendisi asiri derecede kültürlü sosyal bilgili (öyle diyor ya) ama bu yaptigi seyin evlilik olmadigini anlamayacak kadar da naif öyle mi. hmmmm tmm cnm.

Diğer foruma yazdım bir şeyler ama şunu demeden geçemeyeceğim eşiniz niye hala ailesinin yanında? Kurun bir ev. Atama hemen olan bir şey değil ki. Okul bitince kayınvalidenizle mi yaşayacaksınız.
Kültür seviyesi elbette önemli ama geliştirilebilir bir şey bu. Eşiniz bu noktada istekli mi? Boşanın demem, niye erkenden evlendiniz demem olmuş bir şey sonuçta. Şu anda hali hazır durumda nasıl düzenlersiniz diye bakmak gerekiyor.

Evlilikle evciligi karıstırmıssınız.
Keske ailelerinız siz buyumeden evlenmenıze izin vermeseydi.
Amac rahat sevısmek ıcın evlenmekse, rahatı bırak yurttasın esin yanında degıl sevısmede yok.

Insan kendine hem de uni okurken, boyle bir evlilik yapip neden kıyar aklım almıyor.

Evliliğinizin en fıkır fıkır en toz pembe döneminde kocanızın gözünüze en güzel gelmesi gereken dönemde yani daha kusurları vs batmaması gereken dönemde kocanızın köylülüğünden bahsediyorsunuz farkında mısınız? Kirli sakalını sevmiyorum demek değil ki bu değiştiresin kaç yaşına gelmiş bir insanın değiştiremeyeceğiniz şeylerinden bahsediyorsunuz. Aşk evliliği yapmayın demiyor kimse ama mantığınızı da kurşuna dizmeyeydiniz keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…