- 28 Mayıs 2021
- 1.534
- 611
- 73
- 34
Gururum var derken ? Eminmisiniz gururunuzun olduğuna ?Merhaba arkadaşlar, evleneli daha bir yıl olacak mayısta. Eşimden evlendiğim daha ilk günden beri sözlü ve fiziki şiddet görüyorum. Aynı evin içine girdik sürekli işindeki stresi bana yansıtıyor ve beni defalarca dövdü hemde nasıl biliyor musunuz kafama ve ayaklarıma vuruyor ki kimse anlamasın diye yüzümde belli olmasın diye. Sürekli en ufak birşeyde beni evden kovuyor ve evimiz şırnakta ailem istanbulda. Gidecek yerim kimsem yok. Şuan işi dolayısıyla beni annemlere gönderdi beni günlerce aramadı ben onu onu aradığımda niye arıyosun ne var deyip kapattı kalbim aşşırı kırıldı yine aramadı bende bugün dayanamayıp bana kocalık yapmayacaksan benimle niye evlenip benim hayatımı mahvettin dedim ve tartışma uzadı beni engelledi annemi aradı hala diyorki gelsin eşyalarını alsın gitsin. Ya ben kocamı seviyorum sürekli alttan aldım affettim. Bunu bildiği için sürekli bana kapıyı gösteriyor. Şimdide ben senden özel r dilemiceğim dedim ona bi daha yüzünü görmek istemiyorum deyip heryerden engelledi. Benimde bir gururum var dimi ne yapmalıyım sizce evimi terketmek istemiyorum o kadar emek verdim ama bu kadar aşağılanmak dövülmek şiddet görmek beni çok aciz, mutsuz, değersiz hissettirdi
Oo hemde nasıl teyzesiBebiş büyüdü mü tepiniyor mu
Sağlıkla gelsın inşallah canım kuzucunOo hemde nasıl teyzesibüyüdü cok şükür
Asla sanmıyorum kendi ayakları üzerinde duran maddi gücü olan hiçbir kadın bu adamla evlilik sürdümez değil sürdürmek üç kuruşluk eşyanın peşine düşmez.Arkadaşlar çok ağır konuşmuşsunuz çok üzüldüm. Eşim polis bi arkadaşında dediği gibi. 4 yıl sevgiliydi o zaman asla ve asla böyle birşey yapmadı ben tayinimiz buraya çıkınca psikolojisi bozuldu sandım. 1 yılda ne emek verdin diyenler ve niye evine gitmek istiyorsun diyenler var aslında ben şunu yapmak istiyordum ben evime gidip onu eve almamak istiyorum boşanma olacaksa öyle olsun çünkü ben bu eşyaların yarısını bende ödedim ona bırakmak istemiyorum o defolsun ben evi niye ona bırakayım . Gidecek yerimde var param da var maddi durumumda eşimden 10 kat daha yüksek. Kendim ömür boyu çalışmasam yetecek birikimim var.
Amin canımm hepimizinkiSağlıkla gelsın inşallah canım kuzucun
Bi gün öğretmenler odasında sohbet esnasında bi arkadaş “asker ve polisle evlenen kadınların aklından şüphe ediyorum “demişti.Yadırgamıştım o lafını.Önyargılı olduğunu düşünmüştüm.Geçen yıllar karşılaştığım olaylar aynı şeyi bende de düşündürdü.Eşin şırnaktaysa ya asker ya polis. Bu profil bir kere de şaşırtsın. Ne mi yapacaksın direkt hastaneye darp raporu alıp boşanacaksın
Ablacım o kadar dayak yemeye kovulmaya alınmadın da telefonunu açmamasına mı kırıldın Allah aşkına. Git kurtar kendini. Belli ki psikopat eşin.Merhaba arkadaşlar, evleneli daha bir yıl olacak mayısta. Eşimden evlendiğim daha ilk günden beri sözlü ve fiziki şiddet görüyorum. Aynı evin içine girdik sürekli işindeki stresi bana yansıtıyor ve beni defalarca dövdü hemde nasıl biliyor musunuz kafama ve ayaklarıma vuruyor ki kimse anlamasın diye yüzümde belli olmasın diye. Sürekli en ufak birşeyde beni evden kovuyor ve evimiz şırnakta ailem istanbulda. Gidecek yerim kimsem yok. Şuan işi dolayısıyla beni annemlere gönderdi beni günlerce aramadı ben onu onu aradığımda niye arıyosun ne var deyip kapattı kalbim aşşırı kırıldı yine aramadı bende bugün dayanamayıp bana kocalık yapmayacaksan benimle niye evlenip benim hayatımı mahvettin dedim ve tartışma uzadı beni engelledi annemi aradı hala diyorki gelsin eşyalarını alsın gitsin. Ya ben kocamı seviyorum sürekli alttan aldım affettim. Bunu bildiği için sürekli bana kapıyı gösteriyor. Şimdide ben senden özel r dilemiceğim dedim ona bi daha yüzünü görmek istemiyorum deyip heryerden engelledi. Benimde bir gururum var dimi ne yapmalıyım sizce evimi terketmek istemiyorum o kadar emek verdim ama bu kadar aşağılanmak dövülmek şiddet görmek beni çok aciz, mutsuz, değersiz hissettirdi
Hanım efendi siz becerememiş olabilirsinz 21 yaşından beri aynı işyerinde çalışıyordum ve finanstan sorumluydum evim var arabam var birikmiş param mevcut işten ayrılınca da bi araba parası daha tazminat aldım ayrıca işsizlik maaşı da alıyorum 21 bin tl saymamı ister misin daha . Ev eşyanın parası önemli değil ben emek verdim kurdum amacım ona bırakmamak. Sadece ev eşyası için para mı veriliyor emek de veriliyorben bu insan bana zarar verdiği için ona bişi bırakmamak istiyorum . Ben eve döneyim derken o evde değil zaten eve ben döneceğim onu da eve almayacağım demek istemiştim. Evde değil kendisi gelemezde yurtdışında göreve gittiKendınıze çalışmasanız bile bi ömür yetecek birikiminiz olduğunu söylediniz hadi 33 yaşınızda bu birikime inandık diyelim ömürlük yetsin .
Ama pardon da toplasan 250-300 binlik ev eşyası için değer mi eşyaları ben ödedim emeğim var die geri dönmeye ?
Valla babam askerdi amcam öyle eski nesili tanıyorum onlar bi tık normal ama hepsi aldatan tipler sinirli tipler şiddet uyguladıklarını görmedim ama bi normallik bi seviye vardı eğitim seviyesi vardı sokaktan geçen olmazdı şimdikiler bir garip abim polis erkek kardeşim subay kuzenim subay onlar bile diyor tuhaf diye. En çok erkek intiharı da bu grupta. Bi yerde hiçbir şey olamazsam durumu var sosyokültürel durumu da ekleyince böyle oluyor demek ki.Bi gün öğretmenler odasında sohbet esnasında bi arkadaş “asker ve polisle evlenen kadınların aklından şüphe ediyorum “demişti.Yadırgamıştım o lafını.Önyargılı olduğunu düşünmüştüm.Geçen yıllar karşılaştığım olaylar aynı şeyi bende de düşündürdü.
Evet kendisine bildirdim onu affetmediğimi kendisini engelledim. Kendisi zaten dünden razı. O yüzden bi problem yok gidip kişşisel eşyalarımı ve arabamı alıp istanbula döneceğim.Çok üzüldüm; ama ne yazık ki sevginin ve sevilmenin ne demek olduğu konusunda hiçbir fikriniz yok. Kocanız size sistematik işkence uyguluyor, dövüyor, aşağılıyor; evliliğinize ve o sizi döven aşağılayan eşinize travma bağlanması yaşıyorsunuz; manipüle edildiğinizden ve aşağılandığınızdan düşük benlik değeri ve öğrenilmiş çaresizlik yüzünden bir çeşit zihinsel esaret içindesiniz.
Psikolojik destek alın ve madem o da sizi istemiyor; lütfen boşanın ve canınızdan olmadan kendi yolunuza bakın. Sizi gerçekten seven o insanla tanıştığınızda, şu isteğinizin ne kadar toksik bir yakarış olduğunu anlayacaksınız.
Bu saydıklarınızın hangisi sizi kurtarabiliyor adamı sevıyorum diyorsunuz ya ben emeğinizi adama verdınız die anlamıştım keşke öyle olsaydı siz meğer eşyaya verdiğiniz emeği demişsiniz bu daha vahim .Hanım efendi siz becerememiş olabilirsinz 21 yaşından beri aynı işyerinde çalışıyordum ve finanstan sorumluydum evim var arabam var birikmiş param mevcut işten ayrılınca da bi araba parası daha tazminat aldım ayrıca işsizlik maaşı da alıyorum 21 bin tl saymamı ister misin daha . Ev eşyanın parası önemli değil ben emek verdim kurdum amacım ona bırakmamak. Sadece ev eşyası için para mı veriliyor emek de veriliyorben bu insan bana zarar verdiği için ona bişi bırakmamak istiyorum . Ben eve döneyim derken o evde değil zaten eve ben döneceğim onu da eve almayacağım demek istemiştim. Evde değil kendisi gelemezde yurtdışında göreve gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?