Eşimle bunun çok tartışmasını yaptıkYazık olmuş.
İnsan kendi evini niye başkasının üzerine yapar ki?
Yarın adam gözünü kapatsa herkes hak ister o evden?
İnsan bunları düşünür.
Siz boşansanız hiç hakkınız olmayacak.
Allahım korusun tabii de insan hayatın olumsuz gidebilme ihtimalini düşünmeli.
Bir an önce kendi evinizi kendi üstünüze alın.
Üç kez gitmişsiniz ama eşiniz bundan sonra her organizasyonu ailenizle yapma potansiyelinizi farketmiş ve buna bir dur demek istemiş.Buradan okuyunca bile anlaşılıyor bu his.Aynı şehir değil yan şehir mesafe var arada. Amacım gitmişken zaman geçirmek. Zaten sık gitmiyoruz ki toplasan 3 kez gitmişizdir. Orda asık suratla oturunca gıcık oluyorum. Ben onun ailesi canımı da sıksa hep güleryüzlü oldum. Ailesi ile görüşmüyorsak tamamen onların kötülüğünden bunu o da çok iyi biliyor
Şu kısım için kusura bakmayın düşünemedim bi an. Bencil olduğumu da düşünmüyorum teşekkürlerAnlamadığınız şey şu sizin aileniz sizin anne babanız! Adama diretmek neden? Eşinizde gitmeyelim dememiş ki. Bir gün sonra gitseniz bayramın değer kaybı mı oluyor. 1. Gün gidilmeyen insanlar daha az sevilenler mi? Aileden kastınız anne baba ise maalesef yok hanımefendi. İşte bencil tarafınız o kadar baskın ki insanların bir ailesi olamayabileceğşni onları kaybetmiş olabileceğini bile görmezden gelip ben ben ben haklıyım diye diretmek pahasına konuşuyorsunuz. Bu arada ailem olsaydı da evli barklı kızlarının tek sorumluluğunun kendileri olmadığının bilincinde olacaklarınada eminim.
Yarın hepsi iyi olur.Eşimle bunun çok tartışmasını yaptık
Babası arsayı almış buna da ev yap kendine demiş. Şimdi gidip tapumu ver mi dicem diyor. Bende evet ver burayı satıp taşıncam dersin dedim diyemem diyor. İki ucu tüylü değnek
Bende zamanında hatta ilk evlendiğimiz zamanlar 2 günde bir ailesine gidiyorduk çok gitmiyor muyuz dedim diye kavga çıkmıştı. Şimdi neden anlayışın dibine vurmalıyımEşiniz dürüstçe sıkılıyorum demiş
Siz zamanında dememişsiniz bu eşinizin sorunu değil
Bir de madem sıkılıyor, konuşacak kimseyi dahi bulamıyorsunuz, siz de çalışma hayatına atılın
1.5 yıldır kendisi yapıyordu bunu gayetÜç kez gitmişsiniz ama eşiniz bundan sonra her organizasyonu ailenizle yapma potansiyelinizi farketmiş ve buna bir dur demek istemiş.Buradan okuyunca bile anlaşılıyor bu his.
Kadın olsun erkek olsun sürekli aile ile plan yapılması karı koca arasında ki bağı zayıflatıyor.Eşinizi haklı buldum.
Evet bu durum beni çok sinirlendiriyorYarın hepsi iyi olur.
Dışarıda kalan sen olursun.
Hele ki ev gibi büyük bir bağ varken aralarında asla ipleri koparamazlar.
Eşini kendilerine mecbur bırakmışlar,eşin de razı olmuş.
Ama seni ve nasip olursa evlatlarını hiç kimse düşünmüyor.
Yahu damadına götürmüşte siz demediniz mi görüşmüyoruz hiç adamlar niye görüşmeyen insanlara yemek taşısın azıcık mantıkDamadına yemek getiriyor kızı çalışıyor diye. Ona soruyor oğluna neden sormasın ki? Ben yemek bilmiyor hiç dediğimde eh ben ona domates bile doğratmadım çok şükür şimdiye kadar diyen biri. Annesinin yaptığı yemekler tatsız tuzsuz ben şimdi kendi tarifimle yapıyorum adam yemediği yemekleri yer oldu. Keşke yemek öğretseydi. Herkesin kaynanası elit değil malesef.
Çocuk muamelesi mi oluyor yemek yapınca? Evet adam beceremiyor mutfağı batırıyor neden buna müsade edeyim?
Eee adam haklı değil mi?Evet bu durum beni çok sinirlendiriyor
Kayınpeder kızına 2 tarla ve 1 ev verdi üzerine daha yeni
Ailenin enayisi biziz malesef ki
Bundan size ne? Adam yaşıyor keyfi kızına mal almak istemiş. Kendi parası siz kazanmadınız ki bunu bile sorguluyorsunuz adam kendi parasını nereye harcayacağını kimseye soracak hali yokEvet bu durum beni çok sinirlendiriyor
Kayınpeder kızına 2 tarla ve 1 ev verdi üzerine daha yeni
Ailenin enayisi biziz malesef ki
Yahu yeter cidden ne bu karşıt savunma ya! O zamanlar konuşuyorduk! Eşimle 2 kez korona olduk bi arayıp bi çorba yapalım demediler mahvolduk. Sanki tanıyorsunuz da savunuyorsunuz yeter gerçektenYahu damadına götürmüşte siz demediniz mi görüşmüyoruz hiç adamlar görüşmeyen insanlara yemek taşısın azıcık mantık
Yahu ne alaka? Görümcenin kendi üzerine 4 evi var zaten evlenmeden önce vermiş kayınpeder. Helal olsun diyebiliyorsunuz pes. Burda evlat ayrımcılığı var ama boşuna konuşmuşum ben burda bazı üyeler hariç çoğu derde derman değil yaraya tuz olma derdinde. İyi günler sizeEee adam haklı değil mi?
Yarın kızı Allahım korusun ele güne muhtaç kalmasın diye çabalıyor.
Erkek her işi yapıyor da kendini kurtarıyor,kadın her işi yapamıyor,her yerde kalamıyor işte.
Helal olsun babaya!
Kadınlara hep bir tık fazla yapsak erkekler bu kadar ezemez belki de...
Yahu daha geçen size uzak davranıyorlar diye konu açmıştınız adamlar sizinle mesafeli ilişki istiyorlar. Keyifleri ne isterse onu yaparlar. Geçen konuda da dedık adamlar size karışmıyor gel git demiyordu şimdi burada kayınvalide fenalıklar yaptı diyorsunuz. Galiba adam mal veröedi bunu fenalık görüyorsunuz. Ama diyim adam malın sizin babamızın malı değil tasası size düşsün. Siz yorum yapamazsınız bu konuda zira oğlu bıle karışamazken siz kalkıp hiç yorum yapamazsınızYahu yeter cidden ne bu karşıt savunma ya! O zamanlar konuşuyorduk! Eşimle 2 kez korona olduk bi arayıp bi çorba yapalım demediler mahvolduk. Sanki tanıyorsunuz da savunuyorsunuz yeter gerçekten
Eşiniz çok saçma triplere girmiş. Elbette ki annenize gideceksiniz yeri gelir kalacaksınız bunda anormal birşey görmüyorum.. Eşinizin böyle davranarak sizi engellemesine izin vermeyin.. Yani bir kez dediğini yaparsanız sonrası için asla sizin istediğiniz olmaz gibime geliyor. Güzelce konuşup, tartışmadan gidin tabi ki annenize..Merhaba daha önce kaynana görümce sorunlarımdan bahsetmiştim size, teşekkür ederim öncelikle. 2 yıl olacak evliyim, ailem 10 saat uzak mesafedeydi burada kimsem yoktu babamın şube değişiklik talebine olumlu dönüldü ve bana 1 saat 40 dklık bi mesafeye taşındılar. Bu duruma çok sevindim taşınırlarken gidip yardım ettim orda kaldım 6 gün kadar. Eşim makarnadan başka birşey pişiremediği için yemek yapıp gittim diğer günler için de dondurucuya pratik şeyler koydum ısıtıp yemesi için. Çünkü annesi falan kapısını çalmaz asla bilirim. Onlarla konuşmuyoruz ve bu bayram da gitmeyi düşünmüyoruz. Ama ben aileme gidip geldikten sonra eşim bana sende tuhaflık var beni özlememiş gibisin soğuksun diyip durdu. Halbuki sadece yorgundum eve daha yeni gelmiştim ve kocamın tribini yemiştim.
Bu duruma şaşırdım çünkü ailem 10 saat uzaklıktayken bile eşim git kal kafanı dinlersin diyordu. Onun iğneleyici laflarından sonra biraz tartıştık eşim bana artık öyle tek kalmaya gitme beni unutacaksın demeye başladı çok kez tartıştım bu konuda, burada iki laflıcak insan mı var da bana bunu söylüyorsun dedim. Sonrasında beraber annemlere gittik akşam 8 gibi ordaydık ertesi gün 3 oldu hadi kalkalım demeye başladı annemler kalın nasılsa tatil dedi yok evde işler var falan dedi bende hehehe evet diye onayladım eve döndük.
Dün akşam da dedim ki burda piknik alanı falan yok ama annemlerin bulunduğu yere yakın çok güzel yerler var gidelim akşam kalalım sabah da pikniğr gideriz erkenden yer kaparız dedim. Gidip oturup döneriz dedi. Evde oturmaksa burda da oturuyoruz ben dışarda aktivite düşünmüştüm dedim. Ben sıkılıyorum sizde dedi. Bizde mi sıkılıyorsun? Dedim başını salladı ama sen istersen gideriz dedi. Eh sen evde de sıkılıyorsun ki annemlere özel bi durum değil bu dedim. Canım sıkıldı. Sanki eşim kendi ailesiyle görüşmüyor diye bana ve aileme de ceza kesiyor gibi. Bu arada annesi ablasının dolduruşuna gelip oğlunun yüzüne bakmayan biri. Yani ben konuşma demedim hiçbir zaman. Ailesi fenalık yaptı ve neden cezasını ben ödüyorum. Eşim bizdeyken öyle oturur telefonuna bakar babam dost canlısı biridir konu açar onun ilgisini çeken şeylerden.
Baştan beri eşim böyleydi. Onun ailesine giderdik babası kanalları zaplardı durmadan, tvye bakamazdım başım dönerdi. Annesi onun bunun gelininden bahsederdi. Başka da konu dönmezdi bende sıkılırdım orda ama hiç eşime söylemedim. 2 yılda ben onlara bin sefer gittiysem eşim annemlere 3 sefer gitmiştir onda da sıkılmış hemen. Arada tek de gidip kalmak istiyorum eşimin bu tavrı çok bunalttı beni. Bayramda ne yapıcaz dedim ilk gün evde otururuz 2 veya 3.gün size gideriz dedi neden bayramın ilk günü gitmiyoruz ki dedim neyse hadi birşeyler izleyelim diyip konuyu değiştirdi içimi dökmek istedim sağolun.. : (
Görüşmeme nedenimiz herşeyimize gezmemize bile karıştıkları için oğullarını dolduruşa getirmeye çalıştıkları içindi. Neyse boşuna konuşuyorum burda manas destanı da yazsam diğerlerini savunursunuz iyi günlerYahu daha geçen size uzak davranıyorlar diye konu açmıştınız adamlar sizinle mesafeli ilişki istiyorlar. Keyifleri ne isterse onu yaparlar. Geçen konuda da dedık adamlar size karışmıyor gel git demiyordu şimdi burada kayınvalide fenalıklar yaptı diyorsunuz. Galiba adam mal veröedi bunu fenalık görüyorsunuz. Ama diyim adam malın sizin babamızın malı değil tasası size düşsün. Siz yorum yapamazsınız bu konuda zira oğlu bıle karışamazken siz kalkıp hiç yorum yapamazsınız
Yapmayın arkadaşım.Yahu ne alaka? Görümcenin kendi üzerine 4 evi var zaten evlenmeden önce vermiş kayınpeder. Helal olsun diyebiliyorsunuz pes. Burda evlat ayrımcılığı var ama boşuna konuşmuşum ben burda bazı üyeler hariç çoğu derde derman değil yaraya tuz olma derdinde. İyi günler size
İnsan bir tek ailesini secemiyor . Sırf kendi ailesi ile üstelik kendi isteğiyle gorusmeyip sen gorusuyorsun diye kendi kendine gribe girmek his olmamis . Aslında dolaylı yoldan değil de direkt bir sorsanız konussaniz eşinizle . Onu anladığınizi söyleyebilirsiniz meselaMerhaba daha önce kaynana görümce sorunlarımdan bahsetmiştim size, teşekkür ederim öncelikle. 2 yıl olacak evliyim, ailem 10 saat uzak mesafedeydi burada kimsem yoktu babamın şube değişiklik talebine olumlu dönüldü ve bana 1 saat 40 dklık bi mesafeye taşındılar. Bu duruma çok sevindim taşınırlarken gidip yardım ettim orda kaldım 6 gün kadar. Eşim makarnadan başka birşey pişiremediği için yemek yapıp gittim diğer günler için de dondurucuya pratik şeyler koydum ısıtıp yemesi için. Çünkü annesi falan kapısını çalmaz asla bilirim. Onlarla konuşmuyoruz ve bu bayram da gitmeyi düşünmüyoruz. Ama ben aileme gidip geldikten sonra eşim bana sende tuhaflık var beni özlememiş gibisin soğuksun diyip durdu. Halbuki sadece yorgundum eve daha yeni gelmiştim ve kocamın tribini yemiştim.
Bu duruma şaşırdım çünkü ailem 10 saat uzaklıktayken bile eşim git kal kafanı dinlersin diyordu. Onun iğneleyici laflarından sonra biraz tartıştık eşim bana artık öyle tek kalmaya gitme beni unutacaksın demeye başladı çok kez tartıştım bu konuda, burada iki laflıcak insan mı var da bana bunu söylüyorsun dedim. Sonrasında beraber annemlere gittik akşam 8 gibi ordaydık ertesi gün 3 oldu hadi kalkalım demeye başladı annemler kalın nasılsa tatil dedi yok evde işler var falan dedi bende hehehe evet diye onayladım eve döndük.
Dün akşam da dedim ki burda piknik alanı falan yok ama annemlerin bulunduğu yere yakın çok güzel yerler var gidelim akşam kalalım sabah da pikniğr gideriz erkenden yer kaparız dedim. Gidip oturup döneriz dedi. Evde oturmaksa burda da oturuyoruz ben dışarda aktivite düşünmüştüm dedim. Ben sıkılıyorum sizde dedi. Bizde mi sıkılıyorsun? Dedim başını salladı ama sen istersen gideriz dedi. Eh sen evde de sıkılıyorsun ki annemlere özel bi durum değil bu dedim. Canım sıkıldı. Sanki eşim kendi ailesiyle görüşmüyor diye bana ve aileme de ceza kesiyor gibi. Bu arada annesi ablasının dolduruşuna gelip oğlunun yüzüne bakmayan biri. Yani ben konuşma demedim hiçbir zaman. Ailesi fenalık yaptı ve neden cezasını ben ödüyorum. Eşim bizdeyken öyle oturur telefonuna bakar babam dost canlısı biridir konu açar onun ilgisini çeken şeylerden.
Baştan beri eşim böyleydi. Onun ailesine giderdik babası kanalları zaplardı durmadan, tvye bakamazdım başım dönerdi. Annesi onun bunun gelininden bahsederdi. Başka da konu dönmezdi bende sıkılırdım orda ama hiç eşime söylemedim. 2 yılda ben onlara bin sefer gittiysem eşim annemlere 3 sefer gitmiştir onda da sıkılmış hemen. Arada tek de gidip kalmak istiyorum eşimin bu tavrı çok bunalttı beni. Bayramda ne yapıcaz dedim ilk gün evde otururuz 2 veya 3.gün size gideriz dedi neden bayramın ilk günü gitmiyoruz ki dedim neyse hadi birşeyler izleyelim diyip konuyu değiştirdi içimi dökmek istedim sağolun.. : (
Bunda ne var. Dolap sigmadigi icin vermisler. Sizin payinizi verdilerse hepsini mi birakmalari lazim? Gorumceye de soyle yapmis babasi boyle yapmis. Bunlar yuzumden mi adami ailesine karsi doldurdunuz? Bence siz kendi niyetinizi ve kalbinizi gozden gecirin.Bizim birçok borcumuz var bu sene kurban kesemiyoruz. Geçen sene eşimin ailesi kurban etleri sığmadı diye dolabıma koydular sonra geri isticek gibi oldular eşim ödünç mü vermiştiniz etleri dedi öyle bir gerginlik çıktı. Git ver hepsini dedim babası onlar sizin dedi. Kaynana ve görümce gerçekten kötü denebilecek insanlar malesef