- 4 Mayıs 2015
- 2.258
- 3.734
- 38
Bunun ikamesi illa anne ve babanız mı? Başka birşey yapamıyor musunuz eşinizle?Gözümüzün önünde kaynananın kurban kesişini mi izlememi isterdiniz
Çevrem çok değil.Konuşacak insan yok cidden evet. Eşim neden üstüne alınsın ki. Gün içinde işte sonuçta. Bir tek onunla iyi olduğumu da biliyor. Annesi kardeşi insan mı ki görüşeyim konuşayım. Fazlasıyla yaptım samimiyetimi hep kötüye kullandılar. Çevreniz çoksa bilemezsiniz tek hissetmenin ne demek olduğunu.
Evet yaaBir bana mu garip geldi tavrınız. Sürekli ailem ailem gidelim kalalım. Bunu eşiniz yapsaydı şu an ne ana kuzuluğu kalmıştı ne pasifliği. Eşinizle zaman geçirmek istiyorsanız eşinizle geçirin ailenizi de illa dahil etmenize gerek yok
Neden izleyeceksiniz?Gözümüzün önünde kaynananın kurban kesişini mi izlememi isterdiniz
Yo benim için taşınmadılar. Öyle olsa 2 yıl beklemezlerdi zaten. Dedemin çiftlik evi var hem dedeme göz kulak olmak için hem de ekinlere yetişemiyor artık, yardım etmek için.
Eşim ben yokken 6 gün boyunca dışardan sağlıksız şeyler yesin istemedim. Bir anne de evladı kaç yaşına gelirse gelsin bi nasılsın aç mısın diye kapıdan yoklar. Bilmiyorum benim normalim bu.
Ben eşinizi haklı buldum. Eşimde sürekli ailesiyle plan yapınca inanın benimde canım sıkılıyor enerjim düşüyor tuhaflaşıyorum. Sürekli ailenizi katmayın ailedir anne babadır gidilir kalınır ama sizin önceliğiniz olan bi eviniz var. Bizde kurbanda 2. Gün gittik aileme kahvaltıya ilk gün evde işlerimiz vardı öyle planladık ne var bunda ? Eşim ailesini hastaneye oraya buraya götürdüğünde eve geldiğinde şirinlik yapar ilgilenir benimle. Size açık olayım eşimde her sizin gibi ailesiyle ilgili plan yaptığında çok sinirleniyorum. Mesela dışarı çıkmışız dönerken diyorki kardeşime uğrayalım mi börek alıp kahvaltı yaparız tepem atıyor nerden çıktı yani bu eve gidiyoruz demek istiyorum sık sık yapmayın bunu.Merhaba daha önce kaynana görümce sorunlarımdan bahsetmiştim size, teşekkür ederim öncelikle. 2 yıl olacak evliyim, ailem 10 saat uzak mesafedeydi burada kimsem yoktu babamın şube değişiklik talebine olumlu dönüldü ve bana 1 saat 40 dklık bi mesafeye taşındılar. Bu duruma çok sevindim taşınırlarken gidip yardım ettim orda kaldım 6 gün kadar. Eşim makarnadan başka birşey pişiremediği için yemek yapıp gittim diğer günler için de dondurucuya pratik şeyler koydum ısıtıp yemesi için. Çünkü annesi falan kapısını çalmaz asla bilirim. Onlarla konuşmuyoruz ve bu bayram da gitmeyi düşünmüyoruz. Ama ben aileme gidip geldikten sonra eşim bana sende tuhaflık var beni özlememiş gibisin soğuksun diyip durdu. Halbuki sadece yorgundum eve daha yeni gelmiştim ve kocamın tribini yemiştim.
Bu duruma şaşırdım çünkü ailem 10 saat uzaklıktayken bile eşim git kal kafanı dinlersin diyordu. Onun iğneleyici laflarından sonra biraz tartıştık eşim bana artık öyle tek kalmaya gitme beni unutacaksın demeye başladı çok kez tartıştım bu konuda, burada iki laflıcak insan mı var da bana bunu söylüyorsun dedim. Sonrasında beraber annemlere gittik akşam 8 gibi ordaydık ertesi gün 3 oldu hadi kalkalım demeye başladı annemler kalın nasılsa tatil dedi yok evde işler var falan dedi bende hehehe evet diye onayladım eve döndük.
Dün akşam da dedim ki burda piknik alanı falan yok ama annemlerin bulunduğu yere yakın çok güzel yerler var gidelim akşam kalalım sabah da pikniğr gideriz erkenden yer kaparız dedim. Gidip oturup döneriz dedi. Evde oturmaksa burda da oturuyoruz ben dışarda aktivite düşünmüştüm dedim. Ben sıkılıyorum sizde dedi. Bizde mi sıkılıyorsun? Dedim başını salladı ama sen istersen gideriz dedi. Eh sen evde de sıkılıyorsun ki annemlere özel bi durum değil bu dedim. Canım sıkıldı. Sanki eşim kendi ailesiyle görüşmüyor diye bana ve aileme de ceza kesiyor gibi. Bu arada annesi ablasının dolduruşuna gelip oğlunun yüzüne bakmayan biri. Yani ben konuşma demedim hiçbir zaman. Ailesi fenalık yaptı ve neden cezasını ben ödüyorum. Eşim bizdeyken öyle oturur telefonuna bakar babam dost canlısı biridir konu açar onun ilgisini çeken şeylerden.
Baştan beri eşim böyleydi. Onun ailesine giderdik babası kanalları zaplardı durmadan, tvye bakamazdım başım dönerdi. Annesi onun bunun gelininden bahsederdi. Başka da konu dönmezdi bende sıkılırdım orda ama hiç eşime söylemedim. 2 yılda ben onlara bin sefer gittiysem eşim annemlere 3 sefer gitmiştir onda da sıkılmış hemen. Arada tek de gidip kalmak istiyorum eşimin bu tavrı çok bunalttı beni. Bayramda ne yapıcaz dedim ilk gün evde otururuz 2 veya 3.gün size gideriz dedi neden bayramın ilk günü gitmiyoruz ki dedim neyse hadi birşeyler izleyelim diyip konuyu değiştirdi içimi dökmek istedim sağolun.. : (
Tatilimizi ayarladık ama ağustosta.Neden izleyeceksiniz?
Karı koca tatile çıkın.
Genceciksinizdir, eminim. Hayatın tadını çıkarın.
İsteyen kurban kessin,istediği dolaba yerleştirsin.
Bayramın ilk günü annem babamın bayramını kutlamak varken neden başka aktivite bulayım anlamıyorum herkesin aile bağı bir değil demek ki. Bayramın ilk günü işiniz olmasa ve ailenize gitmeseniz üzülmcek bi aileniz var demek ki.Bunun ikamesi illa anne ve babanız mı? Başka birşey yapamıyor musunuz eşinizle?
Damadına yemek getiriyor kızı çalışıyor diye. Ona soruyor oğluna neden sormasın ki? Ben yemek bilmiyor hiç dediğimde eh ben ona domates bile doğratmadım çok şükür şimdiye kadar diyen biri. Annesinin yaptığı yemekler tatsız tuzsuz ben şimdi kendi tarifimle yapıyorum adam yemediği yemekleri yer oldu. Keşke yemek öğretseydi. Herkesin kaynanası elit değil malesef.Ben eger 30 yasindaki evladima "sen ne yedin" diye soracaksam gerçekten iyi yetistirmemisim demektir zaten. Hani yani 70 yasindaki bir dede olsa tamam kapida yoklasin. Cok saçma düsünceler.
Çocuk muamelesi mi oluyor yemek yapınca? Evet adam beceremiyor mutfağı batırıyor neden buna müsade edeyim?Cocuk muamelesi yaptiginiz esiniz için nasil es olarak görebiliyorsunuz sasiyorum gerçekten. Adam hayatta kalacagi yemegi bile pisiremiyor.
İşte az önce bunu söyledim.Tatilimizi ayarladık ama ağustosta.
Evde de durmak istemiyorum bu civarda da gezecek alan yok malesef kuytu bir yer
Bayramın ilk günü annem babamın bayramını kutlamak varken neden başka aktivite bulayım anlamıyorum herkesin aile bağı bir değil demek ki. Bayramın ilk günü işiniz olmasa ve ailenize gitmeseniz üzülmcek bi aileniz var demek ki.
Şöyle söylym kendisi benimle oturup 2 saatlik filmi benim baskımla izleyen biri. Çabuk sıkılıyor bahçede dolaşıyor arabasıyla uğraşıyor sonra kendi ailesinden birini görünce eve asık suratla geliyor bende bunaldım haliyle bu hallerinden. Kaçış yolu gibi geliyor bana daİşte az önce bunu söyledim.
Evde durmak istemiyorum,annemlere gidelim. Başka bir aktivite mi yok?
İnsan evde neden durmak istemez onu da anlamadım.
Kim sürekli kayınvalide kayınpederle olmak ister ki,adam çok haklı. Belki evde boş boş oturup televizyon izlemek istiyor.
Onu anlamıştık zaten.Şöyle söylym kendisi benimle oturup 2 saatlik filmi benim baskımla izleyen biri. Çabuk sıkılıyor bahçede dolaşıyor arabasıyla uğraşıyor sonra kendi ailesinden birini görünce eve asık suratla geliyor bende bunaldım haliyle bu hallerinden. Kaçış yolu gibi geliyor bana da
İnş anlamıştır çünkü bu hallerinden fena halde bunalıyorum. Aileme gidince de oturup tv izliyorum zaten ama oraya gitmek istememin sebebi sanırım sinir olduğum insanların etrafımda olmaması rahatlığıOnu anlamıştık zaten.
En azından ben kendi adıma eşten kaçtığını anlamıştım.
Bence eşin de anlamıştır.
Madem eşin de ailesiyle görüşmüyor,sen de onlara sinir oluyorsun,neden taşınmıyorsunuz?İnş anlamıştır çünkü bu hallerinden fena halde bunalıyorum. Aileme gidince de oturup tv izliyorum zaten ama oraya gitmek istememin sebebi sanırım sinir olduğum insanların etrafımda olmaması rahatlığı
Bu evi eşim yaptırdı kredi çekip ama ev babasının üzerine. Ve eve birçok 15 20 bin civarında ek masraf yaptık kredisini ödüyoruz hala. Şimdi gitsek bu evin üstüne konarlar öyle insanlar. Kiraya da çıkamayız bu borçlar varken. Yoksa en çok istediğim şeydi taşınmakMadem eşin de ailesiyle görüşmüyor,sen de onlara sinir oluyorsun,neden taşınmıyorsunuz?
Yazık olmuş.Bu evi eşim yaptırdı kredi çekip ama ev babasının üzerine. Ve eve birçok 15 20 bin civarında ek masraf yaptık kredisini ödüyoruz hala. Şimdi gitsek bu evin üstüne konarlar öyle insanlar. Kiraya da çıkamayız bu borçlar varken. Yoksa en çok istediğim şeydi taşınmak
Anlamadığınız şey şu sizin aileniz sizin anne babanız! Adama diretmek neden? Eşinizde gitmeyelim dememiş ki. Bir gün sonra gitseniz bayramın değer kaybı mı oluyor. 1. Gün gidilmeyen insanlar daha az sevilenler mi? Aileden kastınız anne baba ise maalesef yok hanımefendi. İşte bencil tarafınız o kadar baskın ki insanların bir ailesi olamayabileceğşni onları kaybetmiş olabileceğini bile görmezden gelip ben ben ben haklıyım diye diretmek pahasına konuşuyorsunuz. Bu arada ailem olsaydı da evli barklı kızlarının tek sorumluluğunun kendileri olmadığının bilincinde olacaklarınada eminim.Tatilimizi ayarladık ama ağustosta.
Evde de durmak istemiyorum bu civarda da gezecek alan yok malesef kuytu bir yer
Bayramın ilk günü annem babamın bayramını kutlamak varken neden başka aktivite bulayım anlamıyorum herkesin aile bağı bir değil demek ki. Bayramın ilk günü işiniz olmasa ve ailenize gitmeseniz üzülmcek bi aileniz var demek ki.