- 17 Ocak 2020
- 27.476
- 39.686
İlk gün evin işi gücü olur et kesilir .etinizi koştur koştur kesip annenize gitmek istememiştirMerhaba daha önce kaynana görümce sorunlarımdan bahsetmiştim size, teşekkür ederim öncelikle. 2 yıl olacak evliyim, ailem 10 saat uzak mesafedeydi burada kimsem yoktu babamın şube değişiklik talebine olumlu dönüldü ve bana 1 saat 40 dklık bi mesafeye taşındılar. Bu duruma çok sevindim taşınırlarken gidip yardım ettim orda kaldım 6 gün kadar. Eşim makarnadan başka birşey pişiremediği için yemek yapıp gittim diğer günler için de dondurucuya pratik şeyler koydum ısıtıp yemesi için. Çünkü annesi falan kapısını çalmaz asla bilirim. Onlarla konuşmuyoruz ve bu bayram da gitmeyi düşünmüyoruz. Ama ben aileme gidip geldikten sonra eşim bana sende tuhaflık var beni özlememiş gibisin soğuksun diyip durdu. Halbuki sadece yorgundum eve daha yeni gelmiştim ve kocamın tribini yemiştim.
Bu duruma şaşırdım çünkü ailem 10 saat uzaklıktayken bile eşim git kal kafanı dinlersin diyordu. Onun iğneleyici laflarından sonra biraz tartıştık eşim bana artık öyle tek kalmaya gitme beni unutacaksın demeye başladı çok kez tartıştım bu konuda, burada iki laflıcak insan mı var da bana bunu söylüyorsun dedim. Sonrasında beraber annemlere gittik akşam 8 gibi ordaydık ertesi gün 3 oldu hadi kalkalım demeye başladı annemler kalın nasılsa tatil dedi yok evde işler var falan dedi bende hehehe evet diye onayladım eve döndük.
Dün akşam da dedim ki burda piknik alanı falan yok ama annemlerin bulunduğu yere yakın çok güzel yerler var gidelim akşam kalalım sabah da pikniğr gideriz erkenden yer kaparız dedim. Gidip oturup döneriz dedi. Evde oturmaksa burda da oturuyoruz ben dışarda aktivite düşünmüştüm dedim. Ben sıkılıyorum sizde dedi. Bizde mi sıkılıyorsun? Dedim başını salladı ama sen istersen gideriz dedi. Eh sen evde de sıkılıyorsun ki annemlere özel bi durum değil bu dedim. Canım sıkıldı. Sanki eşim kendi ailesiyle görüşmüyor diye bana ve aileme de ceza kesiyor gibi. Bu arada annesi ablasının dolduruşuna gelip oğlunun yüzüne bakmayan biri. Yani ben konuşma demedim hiçbir zaman. Ailesi fenalık yaptı ve neden cezasını ben ödüyorum. Eşim bizdeyken öyle oturur telefonuna bakar babam dost canlısı biridir konu açar onun ilgisini çeken şeylerden.
Baştan beri eşim böyleydi. Onun ailesine giderdik babası kanalları zaplardı durmadan, tvye bakamazdım başım dönerdi. Annesi onun bunun gelininden bahsederdi. Başka da konu dönmezdi bende sıkılırdım orda ama hiç eşime söylemedim. 2 yılda ben onlara bin sefer gittiysem eşim annemlere 3 sefer gitmiştir onda da sıkılmış hemen. Arada tek de gidip kalmak istiyorum eşimin bu tavrı çok bunalttı beni. Bayramda ne yapıcaz dedim ilk gün evde otururuz 2 veya 3.gün size gideriz dedi neden bayramın ilk günü gitmiyoruz ki dedim neyse hadi birşeyler izleyelim diyip konuyu değiştirdi içimi dökmek istedim sağolun.. : (
Kendi ailesi kızları için onu sildi diyebilirim. Yoksa gitsin karışmam asla. İkimiz de görüşmüyoruz onun ailesiyle. Kendi bile ne biçim ailem varmış diyor zaten. Çok gitmedik ki bende evde bu civarda sıkılıyoruz diye plan yaptım öylesine. İlle de ailem demedim. Ama o etrafta kendi ailesini gördükçe suratı düşüyor. Allah'a havale ettim hepsiniIlla da siz onun ailesiyle gorusmuyorsunuz diye misilleme yapiyor olmayabilir. Belki de gercekten ailenizle cok fazla vakit gecirmek onu bayiyordur. Gerci babaniz onu sohbete katiyormus ama gene de bu esinizin sandiginiz kadar ilgisini cekmiyor olabilir. Bence kendi ailenizle surekli vakit gecirmek icin onu zorlamayin. Ancak arada bir siz tek gitmek istediginizde de laf etmemeli. Kendisi de yalniz kendi ailesine gidebilmeli.
Gitmenizi istememe sebebi nedir acaba, sorduğunuzda ne diyor? Gitme sıklığınız mi çok fazlaZaten derdim de bu, onun gelmesi için baskılamıyorum o beni tek gitme diye baskılıyor sorunum bu
Valla ben koşa kosa gidiyorum.Siz nasıl ki onun ailesiyle görüşmüyorsanız o da ailenizle siz her görüştüğünüzde gelmek görüşmek zorunda değil.
Ayrıca ailenizin yanında sıkılabilir niye bunu kötü algılıyorsunuz ki. Eş ailesi evine kim kosa kosa gidiyor, sıkılmadan oturuyorki? örnekleri azdır.
Eşinize ısrar etmeyin, bırakın keyfi yerinde olunca gelsin.
Birde bütün planlarınızı anne babanızın üzerinden yapmayın.
İlle de ailem demedim mi?Kendi ailesi kızları için onu sildi diyebilirim. Yoksa gitsin karışmam asla. İkimiz de görüşmüyoruz onun ailesiyle. Kendi bile ne biçim ailem varmış diyor zaten. Çok gitmedik ki bende evde bu civarda sıkılıyoruz diye plan yaptım öylesine. İlle de ailem demedim. Ama o etrafta kendi ailesini gördükçe suratı düşüyor. Allah'a havale ettim hepsini
Bizim birçok borcumuz var bu sene kurban kesemiyoruz. Geçen sene eşimin ailesi kurban etleri sığmadı diye dolabıma koydular sonra geri isticek gibi oldular eşim ödünç mü vermiştiniz etleri dedi öyle bir gerginlik çıktı. Git ver hepsini dedim babası onlar sizin dedi. Kaynana ve görümce gerçekten kötü denebilecek insanlar malesefİlk gün evin işi gücü olur et kesilir .etinizi koştur koştur kesip annenize gitmek istememiştir
Eşinizi iç güveysi almış gibi davranmayın. Adam kendi ailesiyle bile soğukmuş, sizinkilerle can ciğer kuzu sarması mı olacakMerhaba daha önce kaynana görümce sorunlarımdan bahsetmiştim size, teşekkür ederim öncelikle. 2 yıl olacak evliyim, ailem 10 saat uzak mesafedeydi burada kimsem yoktu babamın şube değişiklik talebine olumlu dönüldü ve bana 1 saat 40 dklık bi mesafeye taşındılar. Bu duruma çok sevindim taşınırlarken gidip yardım ettim orda kaldım 6 gün kadar. Eşim makarnadan başka birşey pişiremediği için yemek yapıp gittim diğer günler için de dondurucuya pratik şeyler koydum ısıtıp yemesi için. Çünkü annesi falan kapısını çalmaz asla bilirim. Onlarla konuşmuyoruz ve bu bayram da gitmeyi düşünmüyoruz. Ama ben aileme gidip geldikten sonra eşim bana sende tuhaflık var beni özlememiş gibisin soğuksun diyip durdu. Halbuki sadece yorgundum eve daha yeni gelmiştim ve kocamın tribini yemiştim.
Bu duruma şaşırdım çünkü ailem 10 saat uzaklıktayken bile eşim git kal kafanı dinlersin diyordu. Onun iğneleyici laflarından sonra biraz tartıştık eşim bana artık öyle tek kalmaya gitme beni unutacaksın demeye başladı çok kez tartıştım bu konuda, burada iki laflıcak insan mı var da bana bunu söylüyorsun dedim. Sonrasında beraber annemlere gittik akşam 8 gibi ordaydık ertesi gün 3 oldu hadi kalkalım demeye başladı annemler kalın nasılsa tatil dedi yok evde işler var falan dedi bende hehehe evet diye onayladım eve döndük.
Dün akşam da dedim ki burda piknik alanı falan yok ama annemlerin bulunduğu yere yakın çok güzel yerler var gidelim akşam kalalım sabah da pikniğr gideriz erkenden yer kaparız dedim. Gidip oturup döneriz dedi. Evde oturmaksa burda da oturuyoruz ben dışarda aktivite düşünmüştüm dedim. Ben sıkılıyorum sizde dedi. Bizde mi sıkılıyorsun? Dedim başını salladı ama sen istersen gideriz dedi. Eh sen evde de sıkılıyorsun ki annemlere özel bi durum değil bu dedim. Canım sıkıldı. Sanki eşim kendi ailesiyle görüşmüyor diye bana ve aileme de ceza kesiyor gibi. Bu arada annesi ablasının dolduruşuna gelip oğlunun yüzüne bakmayan biri. Yani ben konuşma demedim hiçbir zaman. Ailesi fenalık yaptı ve neden cezasını ben ödüyorum. Eşim bizdeyken öyle oturur telefonuna bakar babam dost canlısı biridir konu açar onun ilgisini çeken şeylerden.
Baştan beri eşim böyleydi. Onun ailesine giderdik babası kanalları zaplardı durmadan, tvye bakamazdım başım dönerdi. Annesi onun bunun gelininden bahsederdi. Başka da konu dönmezdi bende sıkılırdım orda ama hiç eşime söylemedim. 2 yılda ben onlara bin sefer gittiysem eşim annemlere 3 sefer gitmiştir onda da sıkılmış hemen. Arada tek de gidip kalmak istiyorum eşimin bu tavrı çok bunalttı beni. Bayramda ne yapıcaz dedim ilk gün evde otururuz 2 veya 3.gün size gideriz dedi neden bayramın ilk günü gitmiyoruz ki dedim neyse hadi birşeyler izleyelim diyip konuyu değiştirdi içimi dökmek istedim sağolun.. : (
Gidip gelince değişiyormuşum ilgisiz biri oluyormuşum onu unutuyormuşum. Böyle şeyler saçmalıyorGitmenizi istememe sebebi nedir acaba, sorduğunuzda ne diyor? Gitme sıklığınız mi çok fazla
Aileye giderken eşlere sormak bana çok tuhaf geliyor ya. Sadece gitmeden önce kalacağım süre zarfında bir planımız varmıydı aileme gideceğim diyorum, eşimde aynı şekilde şu gün işimiz var mi diyor. Yani sormayın giderken aile bu yahu sizi doğuran büyüten insanlar
İllaki vardır ama örnekleri azdir dedim.Valla ben koşa kosa gidiyorum.
NEdir ailelere gitmeme isteği ben anlamam.
Baba karakterliymis sağlam adammışBizim birçok borcumuz var bu sene kurban kesemiyoruz. Geçen sene eşimin ailesi kurban etleri sığmadı diye dolabıma koydular sonra geri isticek gibi oldular eşim ödünç mü vermiştiniz etleri dedi öyle bir gerginlik çıktı. Git ver hepsini dedim babası onlar sizin dedi. Kaynana ve görümce gerçekten kötü denebilecek insanlar malesef
Anlatamadım galiba. Ailemle hiç gezmedik onlar geldiler yardım ettim sonra 3er saatlik oturmaya gittik aralarda. Ne gezmesi Allah aşkınaİlle de ailem demedim mi?
Arkadaşım bence sen o kadar ailenin içindesin ki konuşmalarının farkında bile değilsin.
Tüm gezmekler ailenle bu bile adamı uzaklaştırmaya yeter.
Git gide soğutacaksın ailenden.
Piknik planı,akşam gidip ertesi gün öğleden sonraya kadar kalınması,bulunduğunuz yerde konuşacak insan olmadığı için oraya gitme isteği... Gezmek derken dışarıda değil annelere gitmeyi söylemiştim.Anlatamadım galiba. Ailemle hiç gezmedik onlar geldiler yardım ettim sonra 3er saatlik oturmaya gittik aralarda. Ne gezmesi Allah aşkına
Babası pasif ve dolduruşa gelen biri. Malesef ona anlatmamıza rağmen olsun onlar fenalık yapıyorsa da görmeyin diyen biri. Zaten kayınpeder şehir dışında çalışan ayda 5 gün eve gelen biri o yüzden pek olaylara hakim değil kendisini kaçıp kurtarmışBaba karakterliymis sağlam adammışonunla kus değilsiniz umarım. Onu davet edin gorusun lütfen. Diğerleriyle gorusmeyin tabi de
Konuşacak insan yok cidden evet. Eşim neden üstüne alınsın ki. Gün içinde işte sonuçta. Bir tek onunla iyi olduğumu da biliyor. Annesi kardeşi insan mı ki görüşeyim konuşayım. Fazlasıyla yaptım samimiyetimi hep kötüye kullandılar. Çevreniz çoksa bilemezsiniz tek hissetmenin ne demek olduğunu.Piknik planı,akşam gidip ertesi gün öğleden sonraya kadar kalınması,bulunduğunuz yerde konuşacak insan olmadığı için oraya gitme isteği... Gezmek derken dışarıda değil annelere gitmeyi söylemiştim.
Hele ki şu konuşacak insan olmamasına çok üzüldüm,eşim bana bunu söylese çok kırılırdım,çok bozulurdum. İyi adam susmuş.
Gözümüzün önünde kaynananın kurban kesişini mi izlememi isterdinizbirde eşiniz gitmeyelim bayramda dememiş efendi efendi 2.3. Gün gidelim demiş. İlla bayramın ilk günü koştura koştura gitmek neden?