- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.585
- 798
- Konu Sahibi Namutenahii
-
Birkaç yıl içinde kullanılan maske dahil korunma ekipmanlarının virüse karşı korumada ne kadar etkisiz olduğunu akademik makalelerden okumaya başlayacağız. Çünkü virüs sıcaklık ve ortam koşullarından çok az etkilenen bir virüs ve çok fazla mutasyona uğruyor. Özetle kimse ölmek istemez ama biz koruyorduk bize bulaştranlar haketti düşüncesi mantıklı değil. Çünkü korunan insanlar inanın daha çok maruz kaldı bu hastalığa. En basiti gün boyu taktığımız maskeler bakteri yuvası ve vücuda alınan oksijen miktarını ne kadar azalttığı kanıtlandı. Siz kanın oksijen içindeki miktarını düşürürseniz zaten bağışıklığınız düşer. Üstüne bakterilerle tüm gün temas ve bir de hastalık geliyor psikolojisi de buna eklenince tablo çokta hoş görünmüyor
Maskeye karşı değilim. Bende takıyorum. Ama birkaç yıl sonra bu hastalığın yayılımında hiç bir koruyucu etkisi olmadığını akademik yayınlardan okuyacağız...
Özetle bu hastalığı kimse haketmedi...
Anladım canım çok geçmiş olsun benim iş arkadaşım da atlattı , bolca C ve d vit kullandılar karı koca , şimdi iş başı yaptı bileİki hastaya yoğun şekilde temas ettiği için şüphelendiler (temastan kastım dokunmak veya aynı ortamda bulunmak değil, hastanın sekresyonları ve dışkıları ile temas söz konusu oldu, hastalar çok ağır durumdalarmış sadece covid değil içkanama trafik kazası gibi sorunları varmış ve zaten kısa bir süre sonra ölmüşler kurtarılamamışlar) ve bu sebeple o serviste çalışan herkes komple test yaptırmışlar.
Hanımefendi ben risk grubundayım. Maske takmayı bırakın zatürre aşısı yaptırıp d vit enjeksiyon yaptırıyorum ama bu hastalık maalesef sadece maske ile korunabildiğiniz bir hastalık değil. Özetle kimse ölmeyi hak etmez bana göre. Ama konu sahibi daha çok haketmiyormuş o ayrı. Gelen yorumlara cevap vermeyeceğim artık çünkü. Ben hiç bir olaya ben haketmedim o haketti gözüyle bakmam.Sanıyorum o kadar beğenmedimlerin nedeni belli oldu. Maske ile görüşleri birleştirince kendinizi korumadığınızı varsayıyorum.
Bu noktada öfkelenilmesi normal, çünkü siz korunmadığınız için yakınlarınıza bulaştırma korkunuz var. Haketme kelimesine bu kadar takılmak da aslında vicdan azabını gösteren bir şey. Maske takanlar önlem aldım diye biraz rahatlıyor sizin elinizde o da yok.
Vallahi aslında hepimiz benzer korkuları yaşıyoruz. Ben her zaman derim, bulaşmasından değil bulaştırmaktan korkarım diye. Hepimizin yaşlı risk grubunda yakınları var.
İnanın işe gidiyorum diye ailemle görüntülü konuşuyorum.
Yaşam inanın o kadar da zor değil, hergün internetten milyon yazı geliyor kaynağı belirsiz, her birine inanırsak işimiz iş.
Bu işte başarılı, vakasını azaltmış ülkelerin vatandaşı ne yapıyor ben ona bakarım, gerisi önemli değil.
Düğünden düğüne koşup , tatil yapanlar , kalabalığa aldırmadan mesafesiz olarak saatlerce orada gezip alışveriş yapan kişiler ile aylarca evden işe işten eve giden kişiler arasında dağlar kadar fark vardır.
Üstelik çoğu yayıcı bunların. Seri katil gibi degil mi ? Gezip gezip bulaştırır bir başkasının acı çekerek ölümüne sebep oluyorlar.
O kadar haklısınız ki.. üstelik herkes bu kadar hemfikirken, bu konuya itiraz etmek ancak sizin bahsettiğiniz sınıfa giren insanlara yaraşır bir davranış oluyor. Teşekkür ederim yorumunuz için
Tabak kasik bardak plastik olanlardan veriyorsunuz degilmi tek kullanimlikMerhaba herkese
Eşim sağlık çalışanı, ankarada yaşıyoruz
Aylardan beri çok dikkat ediyoruz koronadan dolayı
Eve giren herşeyin yıkanması
Dışarıdan gelince tüm kıyafetlerin makineye atılıp yıkanması
Yıkanmayacaksa kullanmadığımız bir odada bekletilmesi
Ayrı tuvalet banyo
Evimiz tam anlamıyla hijyenik kullanım açısından düzenlendi
Hijyen hijyen hijyen...
İnanılmaz derecede dikkat ettik...
1 ay hiç evden çıkmadığımı bilirim.
Son 6 ayda toplasanız birkaç kere işe gitmişimdir sadece.
Ne tatile gittik ne memlekete.
Markete bile zar zor...
Fakat geçtiğimiz hafta, ah o geçtiğimiz hafta,
Ankarada vakalar doldu taştı arkadaşlar..
Eşim bir gece nöbetinde çok ağır birkaç hastaya mudahele etmek zorunda kalmış, müdahele sırasında üstü başı batmış biraz hastaların salgıları ile.
Full korumalı tulum giymesine rağmen, 3 gün sonra sonuç pozitif...
O kadar dikkatliydik ki haketmedik diyorum haketmedik...
Bugün öğrendim acilen ona ayrı bir oda yaptım.
Sürekli maskeliyiz zaten ve odasından çıkmıyor.
Bu süreçte ne önerirsiniz
Açıkcası çok da korkuyorum, fenalaşsa birşey olsa tek başımayım
Bide ne yedireyim ne içireyim direncini toplaması için? Farklı fikirler varsa alabilirim...
Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi?
Yorumlara bıkmadan usanmadan “beğenmedim” ifadesi bırakmayan da ne bileyim.. İşsiz misiniz acaba?
Canim gecmis olsun benim esim kizkardesim kaynimlar yakalandi babam agir atlatti ama insallah esinizde hafif atlatir bol c vitamini et suyu zencefil bal balik vucut direncini artiracak seyler yap kemiklerinin agrimasi normal saglik calisanlarininnda Allah yardimcisi olsunMerhaba herkese
Eşim sağlık çalışanı, ankarada yaşıyoruz
Aylardan beri çok dikkat ediyoruz koronadan dolayı
Eve giren herşeyin yıkanması
Dışarıdan gelince tüm kıyafetlerin makineye atılıp yıkanması
Yıkanmayacaksa kullanmadığımız bir odada bekletilmesi
Ayrı tuvalet banyo
Evimiz tam anlamıyla hijyenik kullanım açısından düzenlendi
Hijyen hijyen hijyen...
İnanılmaz derecede dikkat ettik...
1 ay hiç evden çıkmadığımı bilirim.
Son 6 ayda toplasanız birkaç kere işe gitmişimdir sadece.
Ne tatile gittik ne memlekete.
Markete bile zar zor...
Fakat geçtiğimiz hafta, ah o geçtiğimiz hafta,
Ankarada vakalar doldu taştı arkadaşlar..
Eşim bir gece nöbetinde çok ağır birkaç hastaya mudahele etmek zorunda kalmış, müdahele sırasında üstü başı batmış biraz hastaların salgıları ile.
Full korumalı tulum giymesine rağmen, 3 gün sonra sonuç pozitif...
O kadar dikkatliydik ki haketmedik diyorum haketmedik...
Bugün öğrendim acilen ona ayrı bir oda yaptım.
Sürekli maskeliyiz zaten ve odasından çıkmıyor.
Bu süreçte ne önerirsiniz
Açıkcası çok da korkuyorum, fenalaşsa birşey olsa tek başımayım
Bide ne yedireyim ne içireyim direncini toplaması için? Farklı fikirler varsa alabilirim...
Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi?
Geçmiş olsun içinizi ferah tutun inşallah kolay şekilde atlatır eşiniz hastalığı.maalesef kaçarımız yok eşimde bende sağlıkçıyız ne kadar dikkat etsekte önlem alsakta biryerde bulaşacak biliyorum çok içiçeyiz hastalarla..korkumuzdan aylardır göremedik ailelerimizi..her nöbet sonrası bu sefer bulaş oldu mu acaba diye korkuyoruz..sosyal hayatımız kalmadı risk taşıyoruz diye yaklaşmaktan çekindiğimiz veya bize mesafeli duran insanlar maaşallah hayatı dolu dolu tam gaz yaşamaya devem ediyorlar..virüs bulaşacaksa da delifişek gibi oradan oraya gezen tanıdığımdan değilde en azından işimi yaparken olsun diyorum ben çünkü sosyal hayatımda sorumluluğumu alıp dikkatli olup önüne geçebilirim ama işimi yapmaya mecburum..Ben herhangi biri için ölmeyi hak ediyor dedim mi... maske takmayan ölsün dedim mi... maske takmak önlemler içerisinde sadece bir örnekti zaten çünkü ülkede onu bile beceremeyen o kadar çok kişi var ki, maske takan kişi duyarlı konumuna geliyor. Kusur arayan her zaman kafasına göre bir kusur bulur, her kelimemde artniyet buluyorsanız siz öyle aradığınız içindir. Oysa hırçın davranmak yerine, en sevdiği insan hasta olmuş üzgün biri olarak benimle empati yapsanız belki anlayabilirdiniz. Gelen yorumlara cevap vermemeniz bence de isabet olur, hem milleti engelleyin hem de gelip konusuna bela olun, değişik bir stres atma yönteminiz varmış.
Hanımefendi ben risk grubundayım. Maske takmayı bırakın zatürre aşısı yaptırıp d vit enjeksiyon yaptırıyorum ama bu hastalık maalesef sadece maske ile korunabildiğiniz bir hastalık değil. Özetle kimse ölmeyi hak etmez bana göre. Ama konu sahibi daha çok haketmiyormuş o ayrı. Gelen yorumlara cevap vermeyeceğim artık çünkü. Ben hiç bir olaya ben haketmedim o haketti gözüyle bakmam.
Herkese geçmiş olsun. Sağlıklı günler
Öncelille çok gecmis olsun. Benim esimde pozitif çıktı yaptığımız tüm şeyleri size tek tek yazayım. Belki yazan olmuştur.
1. si 1 bardak suya bir.limon sıkıp 1er çay kaşığı zencefil ver zerdecal 1 tatlı kaşığı bal
2. 1 limon ve üzüm pekmezi karisimi
3. Kuşburnu
4.adacayi
5. Sarimsakli ev yoğurdu
6. Sarimsakli tarhana çorbası
7. Bol meyve
8. Kekik çayı
Bunlar tükettiğimiz gıdalar.
Temizlik olarak günlük odayı çamasir suyuyla silip havalandırmak.
Bizim tuvalet banyo 1er tane olduğu için gün içinde sık sik yıkamak. Kapı kollarini silmek
Ve günlük 3 litre su icmek
Yukarida saydigim karisimlari gün içinde yaptım. Ornegin kahvaltidan sonra 1.maddeyi
Öğle yemeginden sonra pekmez
Akşam yemeğinden sonra kuşburnu veya kekik çayı gibi
Ha birde ılık süte bal zencefil tarçın zerdecal karistirip verdim.
Suan durumu çok çok iyi. Ilk 2 gün grip gibiydi sonraları aynı eski haline döndü.
Bakanligin verdiği ilaclarida içti.
Allah şifa versin. Sizde kendinize dikkat edin.
Birkaç yıl içinde kullanılan maske dahil korunma ekipmanlarının virüse karşı korumada ne kadar etkisiz olduğunu akademik makalelerden okumaya başlayacağız. Çünkü virüs sıcaklık ve ortam koşullarından çok az etkilenen bir virüs ve çok fazla mutasyona uğruyor. Özetle kimse ölmek istemez ama biz koruyorduk bize bulaştranlar haketti düşüncesi mantıklı değil. Çünkü korunan insanlar inanın daha çok maruz kaldı bu hastalığa. En basiti gün boyu taktığımız maskeler bakteri yuvası ve vücuda alınan oksijen miktarını ne kadar azalttığı kanıtlandı. Siz kanın oksijen içindeki miktarını düşürürseniz zaten bağışıklığınız düşer. Üstüne bakterilerle tüm gün temas ve bir de hastalık geliyor psikolojisi de buna eklenince tablo çokta hoş görünmüyor
Maskeye karşı değilim. Bende takıyorum. Ama birkaç yıl sonra bu hastalığın yayılımında hiç bir koruyucu etkisi olmadığını akademik yayınlardan okuyacağız...
Özetle bu hastalığı kimse haketmedi...
Yahu siz de ne yazdığınızı bilmiyorsunuz. Israrla 5-6 saat sonra ölen diye Belirtmişsinz yorumlarda. Hatta 85 yaşında olmasını niye yazdınız mesela.sağlık çalışanları 5-6 saat sonra ölecek olanlara Covid olmamak için müdahale etmemeli mi?şimdi sözlerimi çarpıtmayın demeyin. Gayet anlaşılır yazmışsınız iki üç Yorumda da zaten öldüler diye. Yazık gerçekten. Eşinize üzülüyorsunuz tamam ama insan ölmüş orda. Sizin eşiniz bunu atlatır ama o insanlar 85 YAŞINDA bile olsa geri dönmeyecek. 5-6 SAAT SONRA ÖLMÜŞ OLSALAR DA geri dönmeyecekler. Ayrıca eşinizin işi bu. Tabi ki müdahale edecek. Yaaa bunlar ölür diye müdahale etmesin mi? Bencilsin denmesine kızmışsınız ya hani ısrarla ve ısrarla yorumlarınıza 85 yaşında ve zaten ölecekti diye ekliyorsunuz ya hani gerçekten bencilsiniz. Eşiniz de elbet böyle olacağını biliyordu zaten. İstifa etseydi o zamanHaketmedikten kastım, birçok insan gibi ne tatile gittik ne de sorumsuz davrandık, salgının başlangıcında kimsecikler maske takmazken bile biz maske taktık, kalabalıktan hep kaçtık, maksimum duyarlılık gösterdik bunu kastediyorum. Sonuçta toplumsal duyarlılığı çok da yüksek bir millet değiliz, plajları gece kuluplerini gördük yaz boyu, değil mi? Bencillikle suçlanacak son kişiler biziz gerçekten pes diyorum, çünkü 5 6 saat sonra ölen 85 yaş üstü çok ağır durumdaki bir hastaya müdahele etmek için covid oldu benim eşim ve benciliz yani PESS!! Ne kadar basit ağızdaki sözleri akıl eleğinden geçirmeden konuşmak. Tüm yazıda bir kelimeyi bulup oradan yüklenmek. Yazık ya ... bide salgın bu diyerekten akıl vermiş, salgının ne olduğunu bizzat içinde yaşayarak gördük aylardan beri siz hiç yormayın kendinizi!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?