- 13 Ekim 2016
- 3.455
- 6.157
- 158
- Konu Sahibi Namutenahii
Yahu siz de ne yazdığınızı bilmiyorsunuz. Israrla 5-6 saat sonra ölen diye Belirtmişsinz yorumlarda. Hatta 85 yaşında olmasını niye yazdınız mesela.sağlık çalışanları 5-6 saat sonra ölecek olanlara Covid olmamak için müdahale etmemeli mi?şimdi sözlerimi çarpıtmayın demeyin. Gayet anlaşılır yazmışsınız iki üç Yorumda da zaten öldüler diye. Yazık gerçekten. Eşinize üzülüyorsunuz tamam ama insan ölmüş orda. Sizin eşiniz bunu atlatır ama o insanlar 85 YAŞINDA bile olsa geri dönmeyecek. 5-6 SAAT SONRA ÖLMÜŞ OLSALAR DA geri dönmeyecekler. Ayrıca eşinizin işi bu. Tabi ki müdahale edecek. Yaaa bunlar ölür diye müdahale etmesin mi? Bencilsin denmesine kızmışsınız ya hani ısrarla ve ısrarla yorumlarınıza 85 yaşında ve zaten ölecekti diye ekliyorsunuz ya hani gerçekten bencilsiniz. Eşiniz de elbet böyle olacağını biliyordu zaten. İstifa etseydi o zaman
Sizin ifade ettiğiniz kadar acımasız konuşmadım. O kadar da vicdansız bir insan değilim. İnsan istiyor ki uğruna hasta olduğu hasta yaşasın iyileşsin, yaptığına değsin istiyor. Kusur arayarak bakmayın lütfen.
Ama tıpta "beklenen yaşam süresi" diye bir ifade var. Coronadan dolayı çıkmadı eskiden beri var olan bir ifade. Sağlık çalışanı olanlar anlayacaktır beni. Ve şöyle bi durum var üzülerek söylüyorum, o bahsettiğim hastalara yani beklenen yaşam süresi az olan hastalara artık sağlık çalışanlarının %90 dokunmak bakmak istemiyor. Son 6 ayda tükendiler çünkü. Bunu neden söylüyorum, normalde yatması gereken servisten alakasız bir servise göndermişler hastayı, o servisin doktoru telefonla arayıp biz gelmek istemiyoruz siz halledin diyor. Yaşama umudu olanlarla ilgileniyorlar. Keşke sizin dediğiniz kadar kusursuz bir sistem olsaydı. Ama hastaneler dolup taştı. Hani ilk zamanlar italyadan şöyle haberler gelmişti; doktorlar artık hasta seçmek zorunda kalıyor diye haberler yapılmıştı. Biz de o duruma doğru gidiyoruz. Ayrıca o hastalardan biri iç kanama geçiriyormuş diğeri de trafik kazasında omurgasını kırmış beyni hasar görmüş ve beyin ameliyatından çıkmış. Koronadan bağımsız olarak yaşamlarını kaybettiler.