- 13 Ekim 2016
- 3.455
- 6.157
- 158
- Konu Sahibi Namutenahii
-
Yahu siz de ne yazdığınızı bilmiyorsunuz. Israrla 5-6 saat sonra ölen diye Belirtmişsinz yorumlarda. Hatta 85 yaşında olmasını niye yazdınız mesela.sağlık çalışanları 5-6 saat sonra ölecek olanlara Covid olmamak için müdahale etmemeli mi?şimdi sözlerimi çarpıtmayın demeyin. Gayet anlaşılır yazmışsınız iki üç Yorumda da zaten öldüler diye. Yazık gerçekten. Eşinize üzülüyorsunuz tamam ama insan ölmüş orda. Sizin eşiniz bunu atlatır ama o insanlar 85 YAŞINDA bile olsa geri dönmeyecek. 5-6 SAAT SONRA ÖLMÜŞ OLSALAR DA geri dönmeyecekler. Ayrıca eşinizin işi bu. Tabi ki müdahale edecek. Yaaa bunlar ölür diye müdahale etmesin mi? Bencilsin denmesine kızmışsınız ya hani ısrarla ve ısrarla yorumlarınıza 85 yaşında ve zaten ölecekti diye ekliyorsunuz ya hani gerçekten bencilsiniz. Eşiniz de elbet böyle olacağını biliyordu zaten. İstifa etseydi o zaman
Henüz bulasmadi.Peki size bulaştı mi ?
Eee. Bu saydıklarınızın hiçbiri sizin yazdıklarınızı haklı çıkarmaz. O bunu dedi bu bunu yaptı... eee onların böyle demesi, yazması ya da söylemesi sizin ama 85 Yaşındalar ama zaten öleceklerdi demenizi haklı çıkarmaz.başkalarını bahane etmeyin.Sizin ifade ettiğiniz kadar acımasız konuşmadım. O kadar da vicdansız bir insan değilim. İnsan istiyor ki uğruna hasta olduğu hasta yaşasın iyileşsin, yaptığına değsin istiyor. Kusur arayarak bakmayın lütfen.
Ama tıpta "beklenen yaşam süresi" diye bir ifade var. Coronadan dolayı çıkmadı eskiden beri var olan bir ifade. Sağlık çalışanı olanlar anlayacaktır beni. Ve şöyle bi durum var üzülerek söylüyorum, o bahsettiğim hastalara yani beklenen yaşam süresi az olan hastalara artık sağlık çalışanlarının %90 dokunmak bakmak istemiyor. Son 6 ayda tükendiler çünkü. Bunu neden söylüyorum, normalde yatması gereken servisten alakasız bir servise göndermişler hastayı, o servisin doktoru telefonla arayıp biz gelmek istemiyoruz siz halledin diyor. Yaşama umudu olanlarla ilgileniyorlar. Keşke sizin dediğiniz kadar kusursuz bir sistem olsaydı. Ama hastaneler dolup taştı. Hani ilk zamanlar italyadan şöyle haberler gelmişti; doktorlar artık hasta seçmek zorunda kalıyor diye haberler yapılmıştı. Biz de o duruma doğru gidiyoruz. Ayrıca o hastalardan biri iç kanama geçiriyormuş diğeri de trafik kazasında omurgasını kırmış beyni hasar görmüş ve beyin ameliyatından çıkmış. Koronadan bağımsız olarak yaşamlarını kaybettiler.
Eee. Bu saydıklarınızın hiçbiri sizin yazdıklarınızı haklı çıkarmaz. O bunu dedi bu bunu yaptı... eee onların böyle demesi, yazması ya da söylemesi sizin ama 85 Yaşındalar ama zaten öleceklerdi demenizi haklı çıkarmaz.başkalarını bahane etmeyin.
Tabak kasik bardak plastik olanlardan veriyorsunuz degilmi tek kullanimlik
Henüz bulasmadi.
Ilk eşim pozitif çıktığında bana da test yaptılar temasliyim diye. Negatif çıktım. Şimdilik bir belirtimyok ama ilk günler çok kaslarim agliyordu demekki yorgunluktanmus.
Bizim evde 2 tane de çocuk varbustelik
Siz de kendi basiniza dunyaya karsi bir savunmadasiniz enteresanBirkaç yıl içinde kullanılan maske dahil korunma ekipmanlarının virüse karşı korumada ne kadar etkisiz olduğunu akademik makalelerden okumaya başlayacağız. Çünkü virüs sıcaklık ve ortam koşullarından çok az etkilenen bir virüs ve çok fazla mutasyona uğruyor. Özetle kimse ölmek istemez ama biz koruyorduk bize bulaştranlar haketti düşüncesi mantıklı değil. Çünkü korunan insanlar inanın daha çok maruz kaldı bu hastalığa. En basiti gün boyu taktığımız maskeler bakteri yuvası ve vücuda alınan oksijen miktarını ne kadar azalttığı kanıtlandı. Siz kanın oksijen içindeki miktarını düşürürseniz zaten bağışıklığınız düşer. Üstüne bakterilerle tüm gün temas ve bir de hastalık geliyor psikolojisi de buna eklenince tablo çokta hoş görünmüyor
Maskeye karşı değilim. Bende takıyorum. Ama birkaç yıl sonra bu hastalığın yayılımında hiç bir koruyucu etkisi olmadığını akademik yayınlardan okuyacağız...
Özetle bu hastalığı kimse haketmedi...
Hala bencilce diyorsunuz ya pes!!! Kimse haketmedi bu hastaligi ama en cok ta gorevlero basindaki saglikcilar haketmedi. Anlayabiliyor musunuz birilerini kurtarmaya calisorken hastalaniyorlar!! Pes ya size yorum yazmam bos. Hpimz bin tesekkur edelim saglikcilara milyon hatta!!!Bencillik konusunda haketmedik diyen sizsiniz bu hastalık kişiye özel değil kimse haketmedi. Eşiniz değil ama sizin söyleminin çok bencilce. Bir sürü insan hayatını kaybetti bu hastalık yüzünden bu insanlar hak mı etti yani...
Cok teşekkür ederim. Şimdi değilse bile mutlaka bizde yakalacagiz bundan kaç iş yokNegatif ciksada sonradan pozitif çıkabiliyor. Belki de geçirdiniz . Çok geçmiş olsun.
şehir hastanesi çok yoğunmuş maalesef Ankara da. umarım hastalanmayız aşı çıkana dek.Geçmiş olsun.. bizde Ankaradayız, eşim sağlıkçı. Aynı sizin gibi ne kadar dikkat etsekte eşimin birgün eve pozitif geleceğini biliyorum ve korkuyorum.. Sizede test yapıldımı?
yorumlarınızın yüzde doksanına katılıyorum ama 85 yaşında 5 6 saat sonra ölen hastaya baktı lafı yakışmadı.siz sağlık personelisiniz isterse 100 yaşında olsun kurtarmaya çalışmaya mecbursunuz hastaları .Kalbi duranları bile reanimasyon bölümü kurtarmaya çalışıyor bırakalım ölsün denmiyor 80 yaşındaki yaşlılarımızı ameliyat ediyor doktorlar hastalıklarında.onlarda 1 gün fazla yaşasalar mutlular çünkü insanlar yaşamak istiyorlar aynı gençler gibiHaketmedikten kastım, birçok insan gibi ne tatile gittik ne de sorumsuz davrandık, salgının başlangıcında kimsecikler maske takmazken bile biz maske taktık, kalabalıktan hep kaçtık, maksimum duyarlılık gösterdik bunu kastediyorum. Sonuçta toplumsal duyarlılığı çok da yüksek bir millet değiliz, plajları gece kuluplerini gördük yaz boyu, değil mi? Bencillikle suçlanacak son kişiler biziz gerçekten pes diyorum, çünkü 5 6 saat sonra ölen 85 yaş üstü çok ağır durumdaki bir hastaya müdahele etmek için covid oldu benim eşim ve benciliz yani PESS!! Ne kadar basit ağızdaki sözleri akıl eleğinden geçirmeden konuşmak. Tüm yazıda bir kelimeyi bulup oradan yüklenmek. Yazık ya ... bide salgın bu diyerekten akıl vermiş, salgının ne olduğunu bizzat içinde yaşayarak gördük aylardan beri siz hiç yormayın kendinizi!
aynı şeyleri yazdığımızı farkettim şimdi yüzde yüz katılıyorum yazdıklarınızaEee. Bu saydıklarınızın hiçbiri sizin yazdıklarınızı haklı çıkarmaz. O bunu dedi bu bunu yaptı... eee onların böyle demesi, yazması ya da söylemesi sizin ama 85 Yaşındalar ama zaten öleceklerdi demenizi haklı çıkarmaz.başkalarını bahane etmeyin.
Ah bu gezen tozanlar .. nasıl ödeyecekler bu veballeri anlamiyorum çok çok günah aldılar o kadar insanın kanina girdiler. Bir sene tatil yapmasan düğünsuz evlensem , günlere katilmasan olmaz mıydıÇok geçmiş olsun size de. Önerileriniz çok güzel, teşekkür ederim hepsini yapacağım. C vitamini, çinko ve D vitaminine başladık, diğerlerine de dikkat edeceğim. Dua ediyorum ki ben hasta olmayım ben olursam ikimiz de kalkamazsak bize kimse bakamaz. Birinin ayakta durması gerekiyor. Ama zor bi süreç olacağının farkındayım, daha şimdiden ateşi var bacakları sırtı çok ağrıyormuş. Allahım tüm hastalara şifalar versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?