• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin test sonucu Covid Pozitif

Karamürver kullanın. Çayını da kullanabilirsiniz içersine zerdeçal zencefil bal atarsınız. Kendinizde kullanın eşinizde kullansın

Merhabalar konu sahibine çok geçmiş olsun. Sağlıkçılar canla başla uğraşırken kimilerinin umrumda bile değil.
Geçen gün kuzenimin düğünü vardı. Önceki gece de kınası oldu evde. İkisine de ne kendim gittim ne ailemi yolladım. Annem kapıda takısını verip ayrılmış.
Böyle zamanda milleti toplamaya utanmamışlar ama annem için arkasından laf yapmışlar. Markete pazara gidiyor ama Kınaya bile gelemiyor yabancı kimse yoktu zaten demişler.
Bu kafada bu zihniyette insanlarımız olduğu sürece bu virüs zor biter. Sanki tanıdıklarımızdan bulaşmıyor illa yabancı birisi olması lazımmış gibi.

Merhaba herkese
Eşim sağlık çalışanı, ankarada yaşıyoruz
Aylardan beri çok dikkat ediyoruz koronadan dolayı
Eve giren herşeyin yıkanması
Dışarıdan gelince tüm kıyafetlerin makineye atılıp yıkanması
Yıkanmayacaksa kullanmadığımız bir odada bekletilmesi
Ayrı tuvalet banyo
Evimiz tam anlamıyla hijyenik kullanım açısından düzenlendi
Hijyen hijyen hijyen...
İnanılmaz derecede dikkat ettik...
1 ay hiç evden çıkmadığımı bilirim.
Son 6 ayda toplasanız birkaç kere işe gitmişimdir sadece.
Ne tatile gittik ne memlekete.
Markete bile zar zor...

Fakat geçtiğimiz hafta, ah o geçtiğimiz hafta,
Ankarada vakalar doldu taştı arkadaşlar..
Eşim bir gece nöbetinde çok ağır birkaç hastaya mudahele etmek zorunda kalmış, müdahele sırasında üstü başı batmış biraz hastaların salgıları ile.
Full korumalı tulum giymesine rağmen, 3 gün sonra sonuç pozitif...
O kadar dikkatliydik ki haketmedik diyorum haketmedik...
Bugün öğrendim acilen ona ayrı bir oda yaptım.
Sürekli maskeliyiz zaten ve odasından çıkmıyor.
Bu süreçte ne önerirsiniz
Açıkcası çok da korkuyorum, fenalaşsa birşey olsa tek başımayım
Bide ne yedireyim ne içireyim direncini toplaması için? Farklı fikirler varsa alabilirim...
Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi?

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Gerçekten zor bir süreç kimde nasıl etkiler yapacağı çok belli olmadığı için insanı endişelendiriyor sizi anlıyorum ama öncelikli olarak evham yapmamalısınız, duygu durumunuz her şeyde olduğu gibi bu hastalıkta da çok önemli. Moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Bende bundan birkaç ay önce yani virüs daha yeni yeni yayılırken ve çok daha etkiliyken covid-19 geçirdim 2 hafta hastanede yattım ve gerçekten ağır atlattım. Bu süre zarfında size önerim mutlaka takviye gıda vitamin kullanmanız. Sizde eşinizde çinko, magnezyum, D vitamini kullanın. Bunu çok kişi bilmez ama mutlaka vücutta Nitrik Oksit salgılanmasına yardımcı olacak bir vitamin- takviye edici gıda da kullanın. Nitrik Oksit tıp dünyasında vücudun yaşam molekülü olarak bilinir ve birçok etkisinin yanında en mühim olanı hücrelere oksijen gitmesine yardımcı olur. Bunlar benim hastalığı atlatmama yardımcı olan şeylerdi. Umarım eşinizde en kısa sürede hayatımızı felç eden bu virüsü yenmeyi başarır. Tekrardan geçmiş olsun 🙏

Bugün 3. Gün
Tüm önerilerinizi dikkate alıyorum arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.
Eşim zaman zaman ataklar yaşıyor, o ataklar sırasında 112yi arasam mı diye düşünüyorum, ama zaman zaman iyi oluyor film izliyor, çok inişli çıkışlı bir durum yaşıyor. Parolu ateşi oldukça içiyordu, bu bir hataymış. Düzenli olarak 8 saatte 1 parol alıyor şimdi. Düzenli olarak almazsa kontrolden çıkıyor, o zaman tekrar yoluna sokmak çok zor. Tabi bakanlığın gönderdiği ilaçlar da var. Ancak parolun da faydası yadsınamazmış..
Bu konuya bakıp benim gibi öneri arayan olursa diye kullandığım besinleri özetlemek istiyorum:
Sabah 1 tane probiyotik shot içiyor (activia nın küçük şişelerde olan bir ürünü, 3 4 yudumluk birşey)
Kekik çayı, zencefil çayı, adaçayı, limon
Limonu biraz içtiği suya da sıkıyorum (en az 2 L su)
bal, keçiboynuzu özü(harnup pekmezi)
karanfil
Etli yemekler, tavuklu yemekler (genellikle et ve tavuğu sebzelerle haşlıyorum)
yumurta,
sarımsak ve sarımsaklı yoğurt,
bol soğanlı sumaklı salata, yeşil soğan,
ceviz, badem, fındık,
yeşil ve kırmızı mercimek çorbası
Kendi yaptığım limonata (ılık olarak)
Sıcak süte bal, rendelenmiş taze zencefil
Gün boyu da bir büyük tabak meyve (muz, şeftali, erik, elma vs evde ne varsa) hazırlıyorum odasında önünde duruyor hali oldukça atıştırıyor

Besin takviyesi olarak da
1000 mg C vitamini ve 10 ug çinkolu efervesan tablet
1000 ıu D vitamini sprey
1000 ıg B12 sprey (eşimde b12 eksikliği vardı)

Ama tabi yukarıda saydıklarımın hepsini bazen yemek istemiyor, iştahsızlık, tat ve koku duyusunda kayıp, mide bulantısı gibi semptomlarından dolayı yemek zorlaşıyor. Mümkün olduğunca birşeyler yesin diye uğraşıyorum, çünkü ataklar başlayınca bir süre birşey yiyemiyor tansiyonu düşecek diye korkuyorum.
Çoğunlukla plastik veya karton malzemeler kullanıyorum, yemeği bitince kendisi odasında çöpe atıyor, çöp çıkarma saati gelince poşetin ağzını kapatıp oda kapısının önüne koyuyor. Ben eldivenimle maskemle alıp dış kapıya çıkarıyorum. Eldiven giysem de ellerimi yine de yıkıyorum.
Ama bazı şeyler plastikte gitmiyor, nadiren porselen kullanıyorum, o zaman da çamaşır suyu ile silip durulamadan bulaşık makinesinde 70 derecede yıkıyorum. Zaten duyduğuma göre 70 derecede 5 dkda ölüyormuş bu virüs, makinede 2 saat yıkanıyor.
Ayrıca acil durumda gece gündüz arayabileceğim 3 kişinin numarasını hazırda tutuyorum.
Eşime ayırdığımız oda ile salonun ortak balkonu var. Eşimi görmek istediğimde salondan balkona çıkıp kapısının camından bakıyorum. Özellikle geceleri 1 2 kez kalkıp o camdan izleyerek kontrol ediyorum ne durumda diye.
Bu şekilde arkadaşlar.
İhtiyacı olan olursa okusun diye yazdım
Belki eksiktir ama Aklıma gelenler bu kadar.
Allah tüm hastalara şifa versin.. :)

Merhaba herkese
Eşim sağlık çalışanı, ankarada yaşıyoruz
Aylardan beri çok dikkat ediyoruz koronadan dolayı
Eve giren herşeyin yıkanması
Dışarıdan gelince tüm kıyafetlerin makineye atılıp yıkanması
Yıkanmayacaksa kullanmadığımız bir odada bekletilmesi
Ayrı tuvalet banyo
Evimiz tam anlamıyla hijyenik kullanım açısından düzenlendi
Hijyen hijyen hijyen...
İnanılmaz derecede dikkat ettik...
1 ay hiç evden çıkmadığımı bilirim.
Son 6 ayda toplasanız birkaç kere işe gitmişimdir sadece.
Ne tatile gittik ne memlekete.
Markete bile zar zor...

Fakat geçtiğimiz hafta, ah o geçtiğimiz hafta,
Ankarada vakalar doldu taştı arkadaşlar..
Eşim bir gece nöbetinde çok ağır birkaç hastaya mudahele etmek zorunda kalmış, müdahele sırasında üstü başı batmış biraz hastaların salgıları ile.
Full korumalı tulum giymesine rağmen, 3 gün sonra sonuç pozitif...
O kadar dikkatliydik ki haketmedik diyorum haketmedik...
Bugün öğrendim acilen ona ayrı bir oda yaptım.
Sürekli maskeliyiz zaten ve odasından çıkmıyor.
Bu süreçte ne önerirsiniz
Açıkcası çok da korkuyorum, fenalaşsa birşey olsa tek başımayım
Bide ne yedireyim ne içireyim direncini toplaması için? Farklı fikirler varsa alabilirim...
Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi?
Öncelikle çok geçmiş olsun umarım sizlerede bulaşmadan bir an önce atlatır eşiniz,,bol bol şu dönemde sarımsaklı sirkeli paça çorbası tüketmek gerekiyormuş çok yerde okudum..artık ne okirsak ne diyarsak uygular olduk rabbim bir an önce bu sınavımızı sağlıkla bitirmemizi nasip etsin..milletçe ve dünyaca yorulduk....

Çok çok geçmiş olsun.
Sinsi bir virüs bu, zayıf bulduğu tek noktadan hücum ediyor.
Eşiniz yoğun maruz kalmış, aylardır çok kötü şartlarda canla başla çalışmaları da beden sağlıklarını oldukça yerlere indirdi.
Sağlık çalışanlarının durumuna ayrı üzülürken, hastalıklarına kahroluyorum.

Yüz üstü yatmayı bazı uzmanlar öneriyordu, öksürük ve nefes sıkıntısı var ise baş aşağıda olmak şartıyla böyle günde birkaç periyot uygulanıyormuş.

Şuan tavanda ama bundan sonra sönecektir ve geçip gidecek eminim.
Siz eşinize olduğu kadar kendinize de dikkat edin, lütfen bunları kendiniz de tüketin.
Ankara resmen virüs saçıyor, sokağından marketine.
Diğer yerleri bilemem ama başkente acil bir şeyler yapılmalı.

Çok çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

Bugün 3. Gün
Tüm önerilerinizi dikkate alıyorum arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.
Eşim zaman zaman ataklar yaşıyor, o ataklar sırasında 112yi arasam mı diye düşünüyorum, ama zaman zaman iyi oluyor film izliyor, çok inişli çıkışlı bir durum yaşıyor. Parolu ateşi oldukça içiyordu, bu bir hataymış. Düzenli olarak 8 saatte 1 parol alıyor şimdi. Düzenli olarak almazsa kontrolden çıkıyor, o zaman tekrar yoluna sokmak çok zor. Tabi bakanlığın gönderdiği ilaçlar da var. Ancak parolun da faydası yadsınamazmış..
Bu konuya bakıp benim gibi öneri arayan olursa diye kullandığım besinleri özetlemek istiyorum:
Sabah 1 tane probiyotik shot içiyor (activia nın küçük şişelerde olan bir ürünü, 3 4 yudumluk birşey)
Kekik çayı, zencefil çayı, adaçayı, limon
Limonu biraz içtiği suya da sıkıyorum (en az 2 L su)
bal, keçiboynuzu özü(harnup pekmezi)
karanfil
Etli yemekler, tavuklu yemekler (genellikle et ve tavuğu sebzelerle haşlıyorum)
yumurta,
sarımsak ve sarımsaklı yoğurt,
bol soğanlı sumaklı salata, yeşil soğan,
ceviz, badem, fındık,
yeşil ve kırmızı mercimek çorbası
Kendi yaptığım limonata (ılık olarak)
Sıcak süte bal, rendelenmiş taze zencefil
Gün boyu da bir büyük tabak meyve (muz, şeftali, erik, elma vs evde ne varsa) hazırlıyorum odasında önünde duruyor hali oldukça atıştırıyor

Besin takviyesi olarak da
1000 mg C vitamini ve 10 ug çinkolu efervesan tablet
1000 ıu D vitamini sprey
1000 ıg B12 sprey (eşimde b12 eksikliği vardı)

Ama tabi yukarıda saydıklarımın hepsini bazen yemek istemiyor, iştahsızlık, tat ve koku duyusunda kayıp, mide bulantısı gibi semptomlarından dolayı yemek zorlaşıyor. Mümkün olduğunca birşeyler yesin diye uğraşıyorum, çünkü ataklar başlayınca bir süre birşey yiyemiyor tansiyonu düşecek diye korkuyorum.
Çoğunlukla plastik veya karton malzemeler kullanıyorum, yemeği bitince kendisi odasında çöpe atıyor, çöp çıkarma saati gelince poşetin ağzını kapatıp oda kapısının önüne koyuyor. Ben eldivenimle maskemle alıp dış kapıya çıkarıyorum. Eldiven giysem de ellerimi yine de yıkıyorum.
Ama bazı şeyler plastikte gitmiyor, nadiren porselen kullanıyorum, o zaman da çamaşır suyu ile silip durulamadan bulaşık makinesinde 70 derecede yıkıyorum. Zaten duyduğuma göre 70 derecede 5 dkda ölüyormuş bu virüs, makinede 2 saat yıkanıyor.
Ayrıca acil durumda gece gündüz arayabileceğim 3 kişinin numarasını hazırda tutuyorum.
Eşime ayırdığımız oda ile salonun ortak balkonu var. Eşimi görmek istediğimde salondan balkona çıkıp kapısının camından bakıyorum. Özellikle geceleri 1 2 kez kalkıp o camdan izleyerek kontrol ediyorum ne durumda diye.
Bu şekilde arkadaşlar.
İhtiyacı olan olursa okusun diye yazdım
Belki eksiktir ama Aklıma gelenler bu kadar.
Allah tüm hastalara şifa versin.. :)
Çok geçmiş olsun, ama önerim plastik ürünler kullanmayın. Ev ortamında dediğiniz gibi makinede o virüsün yaşaması zor. Kullan at mantığıyla doğru olabilir ama onlarda virüs daha uzun yaşayabilir. Eşiniz sağlıkçı olarak aslında ne yapılması gerektiğini daha iyi bilir . Çok geçmiş olsun, kışın işimiz daha zor olacak sanki.

Back