Eşimin test sonucu Covid Pozitif

Haketmedik diye bişey yok salgın bu. Diğer insanlar hak mı etti yani hastalanmayı... Neyse bu bencilliğinizi bir kenara bırakalım

Üzüm pekmezi zerdeçal sarımsak ve soğan bağışıklığı yüksek oranda arttırırr ve dvit damlada günde 10 damla olacak şekilde ve günde bir tane magnezinc kullanılabilir. Geçmiş olsun

Eşin neden test yaptırmak istedi Peki? Neyden şüphelendi ?

İki hastaya yoğun şekilde temas ettiği için şüphelendiler (temastan kastım dokunmak veya aynı ortamda bulunmak değil, hastanın sekresyonları ve dışkıları ile temas söz konusu oldu, hastalar çok ağır durumdalarmış sadece covid değil içkanama trafik kazası gibi sorunları varmış ve zaten kısa bir süre sonra ölmüşler kurtarılamamışlar) ve bu sebeple o serviste çalışan herkes komple test yaptırmışlar.

Haketmedikten kastım, birçok insan gibi ne tatile gittik ne de sorumsuz davrandık, salgının başlangıcında kimsecikler maske takmazken bile biz maske taktık, kalabalıktan hep kaçtık, maksimum duyarlılık gösterdik bunu kastediyorum. Sonuçta toplumsal duyarlılığı çok da yüksek bir millet değiliz, plajları gece kuluplerini gördük yaz boyu, değil mi? Bencillikle suçlanacak son kişiler biziz gerçekten pes diyorum, çünkü 5 6 saat sonra ölen 85 yaş üstü çok ağır durumdaki bir hastaya müdahele etmek için covid oldu benim eşim ve benciliz yani PESS!! Ne kadar basit ağızdaki sözleri akıl eleğinden geçirmeden konuşmak. Tüm yazıda bir kelimeyi bulup oradan yüklenmek. Yazık ya ... bide salgın bu diyerekten akıl vermiş, salgının ne olduğunu bizzat içinde yaşayarak gördük aylardan beri siz hiç yormayın kendinizi!

Birkaç yıl içinde kullanılan maske dahil korunma ekipmanlarının virüse karşı korumada ne kadar etkisiz olduğunu akademik makalelerden okumaya başlayacağız. Çünkü virüs sıcaklık ve ortam koşullarından çok az etkilenen bir virüs ve çok fazla mutasyona uğruyor. Özetle kimse ölmek istemez ama biz koruyorduk bize bulaştranlar haketti düşüncesi mantıklı değil. Çünkü korunan insanlar inanın daha çok maruz kaldı bu hastalığa. En basiti gün boyu taktığımız maskeler bakteri yuvası ve vücuda alınan oksijen miktarını ne kadar azalttığı kanıtlandı. Siz kanın oksijen içindeki miktarını düşürürseniz zaten bağışıklığınız düşer. Üstüne bakterilerle tüm gün temas ve bir de hastalık geliyor psikolojisi de buna eklenince tablo çokta hoş görünmüyor

Maskeye karşı değilim. Bende takıyorum. Ama birkaç yıl sonra bu hastalığın yayılımında hiç bir koruyucu etkisi olmadığını akademik yayınlardan okuyacağız...

Özetle bu hastalığı kimse haketmedi...

Konu bu değil ve başımda bi dert varken kendime bir dert daha edinmeyeceğim teşekkürler.

Tüm mesajlarıma beğenmedim bırakarak mutlu olabiliyorsanız sizi tebrik ederim. Şöyle bi konuda bile hırslarınıza yenik düşebiliyorsunuz. Neyse ilgilenmem gereken bir eşim var, o yüzden boşuna canımı sıkmayacağım, şunu anladım ki bu sitede derdim var başlığı altında açılan konular yargılanmak için ya da bazı kompleks sahibi kişiliklerin kendini tatmin etmesi için var. Önerilerde ve desteklerde bulunanları tenzih ederim ve onlara teşekkür ederim. Herkese iyi günler :)

Tabiki haketmedi. O bir saglik calisani ve disarda dugun yapan suslenip puslenip lokantalarda icice oturan tatil yapan bir suru pislik yuzunden bu duruma dusmus.
Benim esim de dr ve covid li hastalarla surekli. Allah yardimciniz olsun. Biz her gun c ve d vitamini tuketiyoruz. Propolis ve toz zencefil zerdecali balla sicak suya katip cay olarak iciuoruz. Bagisiklik icin herkes yapmali bunlari. Acil sifalar dilerim.

çok geçmiş olsun. inşallah kısa sürede atlatcak eşiniz. sağlık çalışanlarına ne kadar teşeklür etsek az. arkadaşlar söylemiş zaten. çinko d vitamini ve c vitamini tüketsin eşiniz. korkmayın çok zor ama korkmayın. yaşı genç atlatcak. Rabbim yardımcınız olsun.

Ya çok teşekkür ederim. Benim eşim hiçbir zaman aman hastaya dokunmayayım aman uzak durayım deyip kaçan biri olmadı, hatta ben uyarıyorum sürekli, aman canım dikkat et mümkün olduğunca uzak dur diyorum, işimiz ne ise onu yapacağız der hep. Ben sağlık çalışanı olduğu için el üstünde tutulsun demiyorum ama bencil demek de gerçekten haksızlık. O gün mudahele ettiği hastalardan biri 85 yaş üstü iç kanama geçiren bir teyzeymiş, zaten covid olmasa bile ölecekti belki, bilemeyiz ama durumu ağırmış, covid olmasına rağmen eşim elinden geleni yaptı. Bide bencil denilmesini kaldıramıyorum inanın ki. Şuan makaleymiş doğru maskeymiş tartışacak durumda değilim, ki kendim de sağlık alanında doktora yapan biriyim sürekli makale okurum, şuan okul felan derdim değil yani gerçekten herşeyi bilemezler ya bu kadar da bilmişlik olmaz. Size içimi dökmek istedim lafı uzattım kusura bakmayın, anlayışınız için çok teşekkür ederim :) önerileriniz için de :)

Ben tum saglik calisanlarindan Allah razi olsun diyorum. Tez atlatin insallah. Sevgiler

Cok gecmis olsun, insallah kolayca hastaligi atlatir esiniz.
Benim bildiklerim c vitamini, d vitamini ve cinko onemli.

Burdaki konularda kimseye faydasi olmayan yorumlari cok goruyorum.
Hayat gibi.
Iyileri gorup, diger faydasiz yorumlari gormezden gelin lutfen.

Eczaneden “Pelumm” adlı bitkisel damlayı alın, günde iki kez 30’ar damla verin su içinde çözdürüp, bir de taze sıkılmış limonlu su verin bol bol.
geçmiş olsun

Bencillik konusunda haketmedik diyen sizsiniz bu hastalık kişiye özel değil kimse haketmedi. Eşiniz değil ama sizin söyleminin çok bencilce. Bir sürü insan hayatını kaybetti bu hastalık yüzünden bu insanlar hak mı etti yani...

Ben biz haketmedik ama şunlar şunlar haketti demedim. Önlemini alan duyarlı davranan hiçbir vatandaş haketmez. Açıklama yaparken bile içim sıkılıyor lütfen bu konuya mesaj yazmaktan vazgeçin.

Öncelikle maske konusunu bir açıklayayım.
Dünyada Çin vb ülkeler Şubat Mart aylarında tüm ülkelerdeki maskeleri topladılar, milyarlar olarak düşünün. Bütün medikalcilere agresif telefonlar açıldı.

Stoklar o kadar azaldı ki Türkiye gibi bir tekstil ülkesi bile depo basmakla tehdit etmek zorunda kaldı. İngilterede doktorlar önlük bile bulamadı çöp poşetleri giydi.

Peki Dünyada anti maske yayınlar hangi aylarda başladı dersiniz? DSÖ bile işin içine girdi, maske normal insanlar için gereksiz takmayın denildi, pandemi ilanı bazı ülkelerin (tahmin edin) talebiyle geciktirildi. Sonunda diğer ülkeler ters köşeye yatırıldıklarını anlayıp her yerden maske aramaya başladılar.

Yılların hastalık engelleyicisi basit bir maske için garip garip yayınlar çıkıyorsa oturup bir düşünülmesi lazım. SARS tan deneyimli ülkeler bu salgından önce maske takmaya çok önceden başladı zaten.

Ülkelerin dediğini değil yaptığını yapacaksınız. Gıpta edilen salgında deneyimli UzakDoğu ülkelerinde millet nerdeyse kedisine bile maske takıyor.

Cok geçmiş olsun
Arkadaslar yazmislar zaten
Ben de Marttan beri evdeyim haftada 1 çöp atiyorum onun harici evden cikmadim ve gerçekten insan korkuyor kimse maske takmiyor, düğün/nisan/tatil geziyor daha gecen gün komsum bahceden bana kahve yap getir dedi, hayir dedim diye küstü her gün gezmelerde, misafir de agirlar. Önlem alanlar batıyor bu insanlara bunu anladim. Dün eczaneye gittim adam ne dert yandi, Allah kolaylık versin işiniz zor diyebildim. Gercekten başta hastanede aktif çalışan doktor/hemsire/hasta bakici/temizlik görevlisi vs olmak üzere bu süreçte kendi canı pahasına insanlara hizmet eden tüm saglikcilardan Allah razi olsun.
Esiniz de inşallah atlatacak, bilirsiniz hastalıkta moral cok önemlidir, siz esinize manen destek olduktan sonra ilaçlar/takviyeler ile zaten düzelecek inşallah.
Siz de dikkat edin, esinize acil.sifalar...

1 portakal yada 1 mandalin yaninda 1 kase yogurt gunluk c vitamini ihtiyacimizi karsiliyormus.
birde sarimsakli süt çok kuvvetli bir antibiyotik
zeytin yagina kuru incir atip bekletip her sabah ac karnina 1 tane yemekte cigerleri temizliyor.
kefir bagisiklik icin çok iyi
beta glucanlarda oyle
korona atlatmadim ama olurda yakalanirsak diye bunlar hep aklimda
bol bol yogurt yesin ilaclarin zehrini alir
gecmiş olsun eşinize allah yardimciniz olsun

Sanıyorum o kadar beğenmedimlerin nedeni belli oldu. Maske ile görüşleri birleştirince kendinizi korumadığınızı varsayıyorum.

Bu noktada öfkelenilmesi normal, çünkü siz korunmadığınız için yakınlarınıza bulaştırma korkunuz var. Haketme kelimesine bu kadar takılmak da aslında vicdan azabını gösteren bir şey. Maske takanlar önlem aldım diye biraz rahatlıyor sizin elinizde o da yok.

Vallahi aslında hepimiz benzer korkuları yaşıyoruz. Ben her zaman derim, bulaşmasından değil bulaştırmaktan korkarım diye. Hepimizin yaşlı risk grubunda yakınları var.
İnanın işe gidiyorum diye ailemle görüntülü konuşuyorum.

Yaşam inanın o kadar da zor değil, hergün internetten milyon yazı geliyor kaynağı belirsiz, her birine inanırsak işimiz iş.

Bu işte başarılı, vakasını azaltmış ülkelerin vatandaşı ne yapıyor ben ona bakarım, gerisi önemli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…