- Konu Sahibi Namutenahii
-
Haketmedik diye bişey yok salgın bu. Diğer insanlar hak mı etti yani hastalanmayı... Neyse bu bencilliğinizi bir kenara bırakalımMerhaba herkese
Eşim sağlık çalışanı, ankarada yaşıyoruz
Aylardan beri çok dikkat ediyoruz koronadan dolayı
Eve giren herşeyin yıkanması
Dışarıdan gelince tüm kıyafetlerin makineye atılıp yıkanması
Yıkanmayacaksa kullanmadığımız bir odada bekletilmesi
Ayrı tuvalet banyo
Evimiz tam anlamıyla hijyenik kullanım açısından düzenlendi
Hijyen hijyen hijyen...
İnanılmaz derecede dikkat ettik...
1 ay hiç evden çıkmadığımı bilirim.
Son 6 ayda toplasanız birkaç kere işe gitmişimdir sadece.
Ne tatile gittik ne memlekete.
Markete bile zar zor...
Fakat geçtiğimiz hafta, ah o geçtiğimiz hafta,
Ankarada vakalar doldu taştı arkadaşlar..
Eşim bir gece nöbetinde çok ağır birkaç hastaya mudahele etmek zorunda kalmış, müdahele sırasında üstü başı batmış biraz hastaların salgıları ile.
Full korumalı tulum giymesine rağmen, 3 gün sonra sonuç pozitif...
O kadar dikkatliydik ki haketmedik diyorum haketmedik...
Bugün öğrendim acilen ona ayrı bir oda yaptım.
Sürekli maskeliyiz zaten ve odasından çıkmıyor.
Bu süreçte ne önerirsiniz
Açıkcası çok da korkuyorum, fenalaşsa birşey olsa tek başımayım
Bide ne yedireyim ne içireyim direncini toplaması için? Farklı fikirler varsa alabilirim...
Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi?
Eşin neden test yaptırmak istedi Peki? Neyden şüphelendi ?
Haketmedik diye bişey yok salgın bu. Diğer insanlar hak mı etti yani hastalanmayı... Neyse bu bencilliğinizi bir kenara bırakalım
Üzüm pekmezi zerdeçal sarımsak ve soğan bağışıklığı yüksek oranda arttırırr ve dvit damlada günde 10 damla olacak şekilde ve günde bir tane magnezinc kullanılabilir. Geçmiş olsun
Haketmedikten kastım, birçok insan gibi ne tatile gittik ne de sorumsuz davrandık, salgının başlangıcında kimsecikler maske takmazken bile biz maske taktık, kalabalıktan hep kaçtık, maksimum duyarlılık gösterdik bunu kastediyorum. Sonuçta toplumsal duyarlılığı çok da yüksek bir millet değiliz, plajları gece kuluplerini gördük yaz boyu, değil mi? Bencillikle suçlanacak son kişiler biziz gerçekten pes diyorum, çünkü 5 6 saat sonra ölen 85 yaş üstü çok ağır durumdaki bir hastaya müdahele etmek için covid oldu benim eşim ve benciliz yani PESS!! Ne kadar basit ağızdaki sözleri akıl eleğinden geçirmeden konuşmak. Tüm yazıda bir kelimeyi bulup oradan yüklenmek. Yazık ya ... bide salgın bu diyerekten akıl vermiş, salgının ne olduğunu bizzat içinde yaşayarak gördük aylardan beri siz hiç yormayın kendinizi!
Birkaç yıl içinde kullanılan maske dahil korunma ekipmanlarının virüse karşı korumada ne kadar etkisiz olduğunu akademik makalelerden okumaya başlayacağız. Çünkü virüs sıcaklık ve ortam koşullarından çok az etkilenen bir virüs ve çok fazla mutasyona uğruyor. Özetle kimse ölmek istemez ama biz koruyorduk bize bulaştranlar haketti düşüncesi mantıklı değil. Çünkü korunan insanlar inanın daha çok maruz kaldı bu hastalığa. En basiti gün boyu taktığımız maskeler bakteri yuvası ve vücuda alınan oksijen miktarını ne kadar azalttığı kanıtlandı. Siz kanın oksijen içindeki miktarını düşürürseniz zaten bağışıklığınız düşer. Üstüne bakterilerle tüm gün temas ve bir de hastalık geliyor psikolojisi de buna eklenince tablo çokta hoş görünmüyor
Maskeye karşı değilim. Bende takıyorum. Ama birkaç yıl sonra bu hastalığın yayılımında hiç bir koruyucu etkisi olmadığını akademik yayınlar okuyacağız...
Özetle bu hastalığı kimse haketmedi...
Tabiki haketmedi. O bir saglik calisani ve disarda dugun yapan suslenip puslenip lokantalarda icice oturan tatil yapan bir suru pislik yuzunden bu duruma dusmus.Haketmedik diye bişey yok salgın bu. Diğer insanlar hak mı etti yani hastalanmayı... Neyse bu bencilliğinizi bir kenara bırakalım
Üzüm pekmezi zerdeçal sarımsak ve soğan bağışıklığı yüksek oranda arttırırr ve dvit damlada günde 10 damla olacak şekilde ve günde bir tane magnezinc kullanılabilir. Geçmiş olsun
Tabiki haketmedi. O bir saglik calisani ve disarda dugun yapan suslenip puslenip lokantalarda icice oturan tatil yapan bir suru pislik yuzunden bu duruma dusmus.
Benim esim de dr ve covid li hastalarla surekli. Allah yardimciniz olsun. Biz her gun c ve d vitamini tuketiyoruz. Propolis ve toz zencefil zerdecali balla sicak suya katip cay olarak iciuoruz. Bagisiklik icin herkes yapmali bunlari. Acil sifalar dilerim.
Ben tum saglik calisanlarindan Allah razi olsun diyorum. Tez atlatin insallah. SevgilerYa çok teşekkür ederim. Benim eşim hiçbir zaman aman hastaya dokunmayayım aman uzak durayım deyip kaçan biri olmadı, hatta ben uyarıyorum sürekli, aman canım dikkat et mümkün olduğunca uzak dur diyorum, işimiz ne ise onu yapacağız der hep. Ben sağlık çalışanı olduğu için el üstünde tutulsun demiyorum ama bencil demek de gerçekten haksızlık. O gün mudahele ettiği hastalardan biri 85 yaş üstü iç kanama geçiren bir teyzeymiş, zaten covid olmasa bile ölecekti belki, bilemeyiz ama durumu ağırmış, covid olmasına rağmen eşim elinden geleni yaptı. Bide bencil denilmesini kaldıramıyorum inanın ki. Şuan makaleymiş doğru maskeymiş tartışacak durumda değilim, ki kendim de sağlık alanında doktora yapan biriyim sürekli makale okurum, şuan okul felan derdim değil yani gerçekten herşeyi bilemezler ya bu kadar da bilmişlik olmaz. Size içimi dökmek istedim lafı uzattım kusura bakmayın, anlayışınız için çok teşekkür ederim :) önerileriniz için de :)
Bencillik konusunda haketmedik diyen sizsiniz bu hastalık kişiye özel değil kimse haketmedi. Eşiniz değil ama sizin söyleminin çok bencilce. Bir sürü insan hayatını kaybetti bu hastalık yüzünden bu insanlar hak mı etti yani...Ya çok teşekkür ederim. Benim eşim hiçbir zaman aman hastaya dokunmayayım aman uzak durayım deyip kaçan biri olmadı, hatta ben uyarıyorum sürekli, aman canım dikkat et mümkün olduğunca uzak dur diyorum, işimiz ne ise onu yapacağız der hep. Ben sağlık çalışanı olduğu için el üstünde tutulsun demiyorum ama bencil demek de gerçekten haksızlık. O gün mudahele ettiği hastalardan biri 85 yaş üstü iç kanama geçiren bir teyzeymiş, zaten covid olmasa bile ölecekti belki, bilemeyiz ama durumu ağırmış, covid olmasına rağmen eşim elinden geleni yaptı. Bide bencil denilmesini kaldıramıyorum inanın ki. Şuan makaleymiş doğru maskeymiş tartışacak durumda değilim, ki kendim de sağlık alanında doktora yapan biriyim sürekli makale okurum, şuan okul felan derdim değil yani gerçekten herşeyi bilemezler ya bu kadar da bilmişlik olmaz. Size içimi dökmek istedim lafı uzattım kusura bakmayın, anlayışınız için çok teşekkür ederim :) önerileriniz için de :)
Bencillik konusunda haketmedik diyen sizsiniz bu hastalık kişiye özel değil kimse haketmedi. Eşiniz değil ama sizin söyleminin çok bencilce. Bir sürü insan hayatını kaybetti bu hastalık yüzünden bu insanlar hak mı etti yani...
Birkaç yıl içinde kullanılan maske dahil korunma ekipmanlarının virüse karşı korumada ne kadar etkisiz olduğunu akademik makalelerden okumaya başlayacağız. Çünkü virüs sıcaklık ve ortam koşullarından çok az etkilenen bir virüs ve çok fazla mutasyona uğruyor. Özetle kimse ölmek istemez ama biz koruyorduk bize bulaştranlar haketti düşüncesi mantıklı değil. Çünkü korunan insanlar inanın daha çok maruz kaldı bu hastalığa. En basiti gün boyu taktığımız maskeler bakteri yuvası ve vücuda alınan oksijen miktarını ne kadar azalttığı kanıtlandı. Siz kanın oksijen içindeki miktarını düşürürseniz zaten bağışıklığınız düşer. Üstüne bakterilerle tüm gün temas ve bir de hastalık geliyor psikolojisi de buna eklenince tablo çokta hoş görünmüyor
Maskeye karşı değilim. Bende takıyorum. Ama birkaç yıl sonra bu hastalığın yayılımında hiç bir koruyucu etkisi olmadığını akademik yayınlardan okuyacağız...
Özetle bu hastalığı kimse haketmedi...
Bencillik konusunda haketmedik diyen sizsiniz bu hastalık kişiye özel değil kimse haketmedi. Eşiniz değil ama sizin söyleminin çok bencilce. Bir sürü insan hayatını kaybetti bu hastalık yüzünden bu insanlar hak mı etti yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?