Eşimin test sonucu Covid Pozitif

Namutenahii

"Direnenler yaşar"
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
3.455
6.157
158
Merhaba herkese
Eşim sağlık çalışanı, ankarada yaşıyoruz
Aylardan beri çok dikkat ediyoruz koronadan dolayı
Eve giren herşeyin yıkanması
Dışarıdan gelince tüm kıyafetlerin makineye atılıp yıkanması
Yıkanmayacaksa kullanmadığımız bir odada bekletilmesi
Ayrı tuvalet banyo
Evimiz tam anlamıyla hijyenik kullanım açısından düzenlendi
Hijyen hijyen hijyen...
İnanılmaz derecede dikkat ettik...
1 ay hiç evden çıkmadığımı bilirim.
Son 6 ayda toplasanız birkaç kere işe gitmişimdir sadece.
Ne tatile gittik ne memlekete.
Markete bile zar zor...

Fakat geçtiğimiz hafta, ah o geçtiğimiz hafta,
Ankarada vakalar doldu taştı arkadaşlar..
Eşim bir gece nöbetinde çok ağır birkaç hastaya mudahele etmek zorunda kalmış, müdahele sırasında üstü başı batmış biraz hastaların salgıları ile.
Full korumalı tulum giymesine rağmen, 3 gün sonra sonuç pozitif...
O kadar dikkatliydik ki haketmedik diyorum haketmedik...
Bugün öğrendim acilen ona ayrı bir oda yaptım.
Sürekli maskeliyiz zaten ve odasından çıkmıyor.
Bu süreçte ne önerirsiniz
Açıkcası çok da korkuyorum, fenalaşsa birşey olsa tek başımayım
Bide ne yedireyim ne içireyim direncini toplaması için? Farklı fikirler varsa alabilirim...
Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi?

Bende sağlık calisaniyim 2 hafta önce yakalandım benim yüzümden ailemde yakalandi. Öncellikle korkmayın Allah'ın izniyle rahat atlatacak eşiniz öyle düşünün en önemli şey moral. Eşiniz bol c vitamini, çinko ve d vitamini kesin alsın ben beta glukan da alıyordum. Beslenme de çok önemli hakiki bal, zencefil ve zerdeçal ve ev yoğurdu mutlaka tuketsin(probiyotik yoğurt da olabilir). En önemlisi sıvı tüketimi bunlara dikkat etsin. Zorlu bir sürec sizi bekliyor ben hala psikolojik olarak duzelmedim dualarım sizinle.

Siz nasil kaptiniz? gecmis olsun

Çok geçmiş olsun size de. Önerileriniz çok güzel, teşekkür ederim hepsini yapacağım. C vitamini, çinko ve D vitaminine başladık, diğerlerine de dikkat edeceğim. Dua ediyorum ki ben hasta olmayım ben olursam ikimiz de kalkamazsak bize kimse bakamaz. Birinin ayakta durması gerekiyor. Ama zor bi süreç olacağının farkındayım, daha şimdiden ateşi var bacakları sırtı çok ağrıyormuş. Allahım tüm hastalara şifalar versin...

Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Evet acil durumda aranacak bir numara çok mantıklıymışş, yaa iştee bugün test sonucunu öğrendim şok üstüne evi düzenledim odasını ayırdım bir de gülmeye espri yapmaya felan çalışıyorum üzülmesin diye, insanın aklına gelmiyor gerçekten detaylar. Çok sağolun :)

Canım benim de eşim corona olduğunda (üstelik hamileyim) aynı senin endişelerini yaşadım.Sabah kahvaltısına kesinlikle portakal koydum ve içecek olarak evde hazırladığım limonatadan verdim.Öğleden sonra yine portakal muz üzüm kavun vs vs verdim.Akşam da güzel sağlam şeyler yaptım halim olduğunda..Halim olmadığında dışarıdan söyledim.C vitamini ve propolis içerikli vitamin aldım intten onu verdim.Bana da bulaşmadan atlattık o günleri çok şükür.Zaten çok hafif atlattı sadece iştahsızlığı ve halsizliği vardı.Koridorda maske takıyorduk banyo ve lavabolar ayrıydı.Balkonun bir ucunda o bir ucunda ben maskeyle sohbet ettik akşamları.O şekilde atlattık

Siz nasil kaptiniz? gecmis olsun
Hastaneden kaptım bende acilde çalışıyorum ne kadar önlem alsam da anlamadığım bir şekilde bulaştı ve ne kadar önlem almış olsak da ailemde pozitif oldu aylardır evden ayrı yaşıyordum artık çok zor durumda kalınca eve dönmüştüm keşke donmeseydim.

gecer yahu, gencseniz saglikliysaniz geciyor atlatiyorsunuz. Benim muhasebeci kapmis, karisina da bulastirmis. Adam cok sigara iciyordu o kotu geciriyor ama karisi grip gibi gecirmis bitmis gitmis. Ikisi de 50 yaslarinda.

Böyle koronadan iyi olanları görünce çok mutlu oluyorum.. üstelik hamileyken çok güzel bir mücadele vermişsiniz, hasta olan kadar hastaya bakmak da zor biliyorum üstelik yaklaşamıyorsun ateşine bakamıyorsun.. eşim uyurken balkona çıkıp (salon ile eşimin yattığı odanın ortak balkonu) kapının camından izledim bugün, acaba rahat mı diye. Birşey istediğinde mesaj atıyor, ya da arıyor... şu zor günleri atlatıp 10 14 gün sonrasına ışınlanmak istiyorum ve uzatmadan iyileşmişiz sağsalim... tek duam.. buarada önerileriniz için çok teşekkür ederim, hepsini kulağıma küpe yaptım:) inşallah bebeğinizi sağlıkla mutlulukla kucağınıza alırsınız :)

Geçmiş olsun.. bizde Ankaradayız, eşim sağlıkçı. Aynı sizin gibi ne kadar dikkat etsekte eşimin birgün eve pozitif geleceğini biliyorum ve korkuyorum.. Sizede test yapıldımı?

Sizi çok iyi anlıyorum.. hayır bana test yapılmadı, bugün il sağlık müdürlüğünden arandım, eşiniz pozitif haberiniz var mı diye sordular. Ben de test yapacak mısınız dedim ama belirtim yoksa yapılmıyormuş. Hatta biraz ısrar ettim, ülkede artık herkes temaslı diyorlar :) doğru...

Biz de whatsapptan sesli mesaj yolluyorduk o bana soruyordu iyi misin belirtin var mı diye ben ona soruyordumo zamanlar zordu tabi ama şimdi düşünüyorum da birbirimizi o denli düşünmemiz romantikti beAynı ben de senin gibi merak eder dayanamaz kapıdan seslenirdim iyi misin diye...Merak etme canım 4-5 güne zaten hem duruma alışırsın hem de onu iyi gördükce rahatlarsın.Bu arada dileklerin için tşk ederim inş canım

Öncelikle çok geçmiş olsun. "Sakınılan göze çöp batar" denir böyle bir durumda. Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini ve çinko içeren besinler tüketmek gerekiyor. Sarımsak, limon ve portakal mesela. Ispanak da çinko deposu; ama yoğurtla yemeyin. Bunun dışında, yeşil çay (ama poşetli olmayan) demlenebilir ve içine bal katılabilir. Yoğurt da yemeli eşiniz bol bol, yapabiliyorsanız siz mayalayın, yoksa markette probiyotik yoğurt ve kefirler var. Zencefil ve zerdeçal demleyebilirsiniz; ama cüzi ölçüde. Aklıma gelenler bunlar. Bir de, çok su içmeli. Siz de dikkat edin sağlığınıza.

Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin şu covit 19 en kısa zamanda bitsin hâlâ daha maske takmayanlara düğüne gidenlere gereksiz hastaneye gelenlere hakkımız helal değildir lütfen bu mesajı okuyan herkes lütfen dikkat ediniz insanlar sizler için çalışırken sağlıklarından oluyorlar hergün eve gelirken ailemize getiriyormuyuz korkusu var lütfen güzel hanımlar bir kişi bile uyarsaniz yeter ne olur

Bol bol sici c vitamini almalı bal ve zencefil kesinlike ablam ailem hep geçirdi.cok güzel beslenirse ilaç almasına bile gerek kalmadan atlatıyor evinizi domestos ile temizleyin kesinlikle.suyuna sirke damlatin.bakliyat yemeli.her fırsatta meyve yesin ınslalah rabbim size bağışlar esinizi

Eşin neden test yaptırmak istedi Peki? Neyden şüphelendi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…