- 30 Ocak 2016
- 665
- 765
- 53
Anne olamamak bu değil siz çöp poşeti içinde çöpe bırakılan cocuk haberleri duymuyorsunuz sanırım yoksa kimse siz düşüncesini açıkladı diye anneligine laf etme hakkı vermezAllah yardımcıniz olsun. Oğlunuzu da alirsıniz İnşallah. Biri oģlunu alma bırak kalsın hayatını mahvetme demiş şaştım kaldım. Her kadın doğurabilir ama her kadın anne olamaz dedikleri bu olsa gerek. Bazı kadınlar anneliğin kutsallığını büyüsünü bozuyor gerçekten. Siz alın oģlunuzu yanıniza. Bir cocuģun en çok annesine ihtiyacı vardır.
Babada çocuğu istemeyerek çocuk üzerinden oynuyor. "Çocuğu bile istemiyorum" diyerek verdiği mesaja bakın... ayrıca cocuk sadece anneye mı ait..
Babam annemi aldattginda annemin 4 çocuğu vardı hiçbirimiz altı bezlenip emen vaziyette değildik bırakmış gitmiş biz annem Ahırda ineklere bakar zannederken haberimiz bile olmadı daha günün akşamında babam annemin ailesini ikna edip yeminler tovbeelr edip getirdi eve evlenip eve gelipkendi alın da kavga ederlerken duyduk. O gün annem bizi götürse bi daha almaya çalışmazdı babam o aldattığı kadını da tanıyorum o yeterdi ona babam köpekler gibi pişman oldu hergün tükendi piamanligina annem burnundan getire getire aldı intikamını suan çok Şirin dede ve ananne oldular erkeğin döneceğini bilip bırakıp gidilebilir baktın boşanmaya gidiyor alacaksın yine çocukları bende böyle düşünüyorumAllah yardımcıniz olsun. Oğlunuzu da alirsıniz İnşallah. Biri oģlunu alma bırak kalsın hayatını mahvetme demiş şaştım kaldım. Her kadın doğurabilir ama her kadın anne olamaz dedikleri bu olsa gerek. Bazı kadınlar anneliğin kutsallığını büyüsünü bozuyor gerçekten. Siz alın oģlunuzu yanıniza. Bir cocuģun en çok annesine ihtiyacı vardır.
Çocuğun yeri annenin yanıdır bizim buralarda anası olmayanın babası olmaz diye bir söz vardırBabam annemi aldattginda annemin 4 çocuğu vardı hiçbirimiz altı bezlenip emen vaziyette değildik bırakmış gitmiş biz annem Ahırda ineklere bakar zannederken haberimiz bile olmadı daha günün akşamında babam annemin ailesini ikna edip yeminler tovbeelr edip getirdi eve evlenip eve gelipkendi alın da kavga ederlerken duyduk. O gün annem bizi götürse bi daha almaya çalışmazdı babam o aldattığı kadını da tanıyorum o yeterdi ona babam köpekler gibi pişman oldu hergün tükendi piamanligina annem burnundan getire getire aldı intikamını suan çok Şirin dede ve ananne oldular erkeğin döneceğini bilip bırakıp gidilebilir baktın boşanmaya gidiyor alacaksın yine çocukları bende böyle düşünüyorum
Bakış açısı problemi ama bu. Kadın çocuklarım iyi yaşasın demiyor. Kayınvalidenin, kocanın kanından olan çocuk zaten kötüdür, ben bekar olarak ışıl ışıl olup yeni bir koca bulurum, çocuklar ayakbağı olmasın diyor.Çocukları babaya koz olarak kullanıp da yabana atmıyor ya baba da el değil bu kadar buyutulecek bir durum değil bence nasıl çocukla bırakılan anneler varsa babalar da var..
AynenBakış açısı problemi ama bu. Kadın çocuklarım iyi yaşasın demiyor. Kayınvalidenin, kocanın kanından olan çocuk zaten kötüdür, ben bekar olarak ışıl ışıl olup yeni bir koca bulurum, çocuklar ayakbağı olmasın diyor.
Biz bir çocuk yapana kadar kırk yıl düşünüyoruz, madem çocuklarınıza bağlı değilsiniz,boşanma durumunda onları koz olarak kullanacaksınız neden habire çocuk yapıyorsunuz?Oglunu eşine birak, esine sifir bekar hayati sunma..
Hem sanmaki eşinin ve kv kanından olan oğlun sana çok iyi olacak, senin yaninda olunca babaya hasret olacak ve hep ayrilik için seni suçlayacak. Bırak babada kalsin, baba o sorumluluk altında ezilsin ve oğlunuz ona hep bir engel oluştursun yeni hayat kurma yolunda..
Oğlunu eşine verirsen hayata bekar gibi yeniden dogarsin.
Ancak sen alirsan dul ve cocuklu olarak devam edersin.
3 çocuğum var, 3 unude canımdan çok severim, ancak boşanma soz konusu olursa birini bile almam. Çalışan anneyim bu arada, iyi bir maasim ve kendime ait gizli birikimimde var, buna rağmen çocukları babada bırakır ona hayatı dar ederim..
Bana sorarsan hayata yeniden sıfırdan başlayan sen ol, eşin olmasın..Her hatayı yapıp eziyet edipte kazanan onlar olmasin
Bakın dedikleriniz mantıklı olabilir ama koz olarak kullanmak nedir ya kadın ben çocuk doğurdum beni bırakırsan çocukları boğazın mi diyor beni hamileyim beni bosarsan kendimi oldurum çocuk dünyaya gelmez mi diyor koz değil bu üyenin kasteddigi benim ne kadar sorumlulugum varsa onunda var neden eğrisi doğruyu tartmadan çocuk bende kalacak deyip inatlasayim diyor. Neden çocukları almam ona ödül ken ekmeğine yağ süreyim diyorÇocuğun yeri annenin yanıdır bizim buralarda anası olmayanın babası olmaz diye bir söz vardır
Bu sözü bu yaşımda anlamış oldum
Baba hiçbir zaman anne gibi bakıp koruyamaz
Her doguranda ana olamaz annelik bambaşka birşey hicbir anne çocuğunu koz olarak kullanmaz
benim karakterime tersBakın dedikleriniz mantıklı olabilir ama koz olarak kullanmak nedir ya kadın ben çocuk doğurdum beni bırakırsan çocukları boğazın mi diyor beni hamileyim beni bosarsan kendimi oldurum çocuk dünyaya gelmez mi diyor koz değil bu üyenin kasteddigi benim ne kadar sorumlulugum varsa onunda var neden eğrisi doğruyu tartmadan çocuk bende kalacak deyip inatlasayim diyor. Neden çocukları almam ona ödül ken ekmeğine yağ süreyim diyor
Babam annemi aldattginda annemin 4 çocuğu vardı hiçbirimiz altı bezlenip emen vaziyette değildik bırakmış gitmiş biz annem Ahırda ineklere bakar zannederken haberimiz bile olmadı daha günün akşamında babam annemin ailesini ikna edip yeminler tovbeelr edip getirdi eve evlenip eve gelipkendi alın da kavga ederlerken duyduk. O gün annem bizi götürse bi daha almaya çalışmazdı babam o aldattığı kadını da tanıyorum o yeterdi ona babam köpekler gibi pişman oldu hergün tükendi piamanligina annem burnundan getire getire aldı intikamını suan çok Şirin dede ve ananne oldular erkeğin döneceğini bilip bırakıp gidilebilir baktın boşanmaya gidiyor alacaksın yine çocukları bende böyle düşünüyorum
Anne olamamak bu değil siz çöp poşeti içinde çöpe bırakılan cocuk haberleri duymuyorsunuz sanırım yoksa kimse siz düşüncesini açıkladı diye anneligine laf etme hakkı vermez
Babada çocuğu istemeyerek çocuk üzerinden oynuyor. "Çocuğu bile istemiyorum" diyerek verdiği mesaja bakın... ayrıca cocuk sadece anneye mı ait..
Yorumlarıma realist bakın lütfen..Biz bir çocuk yapana kadar kırk yıl düşünüyoruz, madem çocuklarınıza bağlı değilsiniz,boşanma durumunda onları koz olarak kullanacaksınız neden habire çocuk yapıyorsunuz?
Umarım cocuklariniz ilerde gerçek yüzünüzü görür.
Çocuklarım tüm fedakarliklarimin farkında Hanımefendi..Umarım çocuklarınız büyüdüğünde gerçek yüzünüzü görürler.
Bircogunuz tepki vermissiniz ancak bizim buralarda boşanma aşamasına gelinen evliliklerde erkek hatalı ise hatasını anlasın diye çocuk babaya verilir ve baba hatasini anlayip tıpış tipis döner esine, eski huyundan da eser kalmaz..
Söylediklerimin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.
Bir arkadaşım devlet memuru ve eşinden boşandı, 3 cocugunu da aldı.. Çocuklar bisandiklarinda 7, 10 ve 13 yaşında idiler.. babalarının annelerine her gün dayak attığını, hakaret ettigini eline 5 kuruş vermediğini ve hatta yeni yaptıkları evin inşaatında kadını çalıştırdığını gördükleri ve bildikleri halde, ayrılma aşamasında annelerini haklı görürken, anneleri ile babalari boşandıktan sonra, artık annelerinde kaldıklarında babalarina özlem duyduklarında annelerine nasıl düşman olduklarına şahidim, cocuklarin sebebi ise bizi babamızdan ayırdın diyorlardi...oysaki 15 tatil ve yaz tatillerinde istedikleri kadar babaya gidiyorlardi, gittiklerinde babalarinda çok iyi davranis görmemelerine ragmen çocuklar bir anda anne düşmanı baba hayrani oluverdiler..bu anneki cocuklarini nasıl el üstünde tuttugunu, tatile bile götürdüğüne ben şahidim..
Bazen konusu geçer ve derki " en büyük hatayi çocukları alarak yapmışım, daha iyi imkanlar sundugum halde, daha ilgili oldugum halde, sırf baba özlemi yüzünden bana düşmanlar derdi...
Ve ben bu çocukların annelerine kindar bakışlarına şahidim..sizler buna şahit olsaydınız benim düşündüğüm fazlasını düşünürdünüz...
Evlatlarıma aciyanlariniz olmus, dışardan bilmeden tanimadan bir yorumla acımak kolay geliyor tabi..Ancak şunu belirtmeliyim ki sırf çocukları icin evliliğini devam ettiren bir anneyim. Boşanmak icin önemli sebeplerim var iken sırf 7 ve 10 yaşındaki kızlarimin " anne ne olur boşanmayin, kavga da etseniz biz ikinizle birlikte yaşamak istiyoruz" demeleri beni durduruyor..
Forumda post açıp derdimi paylasmadiyssam 4 4' lük yaşadığım anlamina gelmez.
İnanın üyenin demek istediği bu değil. O maddi durum iyi de olsa çocuklarını kendisine yük ceza olarak görüyör. Tabiki annenin durumu çok kötüyse çocuk da sürünmesin diye babaya verilir. Ama bir çocuğun babadan çok annesine ihtiyacı vardır. Üyenin anlatmak istediği de çocukları kendisiyle kötü bir hayat süreceğinddn değil sırf eşine inat olsun o bekar gibi yaşamasın diye çocuklarını siliyor. Çocuklarını koz olarak kullanıyor.
Güçsüz değilim, maddi ve manevi anlamda herşeyin üstesinden gelirim.Kendi güçsüzlüğünüze tek örnekle bahane bulmayın.
Burada boşanıp çocuklarıyla yaşayan ve aralarındaki ilişki gayet iyi olan bir çok anne var, ben de dahil.
İnsan önce kendine saygı duymalı. Kendi isteklerini önemsemeli. Mutsuz evliliğe çocukları için devam etmemeli.
Mutsuz evliliğe sırf çocukları istiyor diye yeni bebek doğurmak hele saçmalık.
Siz kendinize saygı duymazsanız çocuklarınız hiç duymaz. Bunu unutmayın.
Bi kadının anneligine laf edeceksiniz k.bakmayin ama istediğiniz şekilde yorum yapamazsiniz o çocuğu doğurmakdoyurmak gerek dünyaya gelmeden gerek geldikten sonra 40 türlü sancı çekmek kolay değil görüşüne saygı duymayin tamam ama anneligini karalamayin hak olur yazık olur lütfen.Hanımefendi istediģim gibi yorum yaparım? Bu da size benim yorumuma atlama hakkı vermez. O onun duşüncesidir ben sadece kendi görüşümu söyledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?