Eşimin tavırları

Anne olamamak bu değil siz çöp poşeti içinde çöpe bırakılan cocuk haberleri duymuyorsunuz sanırım yoksa kimse siz düşüncesini açıkladı diye anneligine laf etme hakkı vermez

Babada çocuğu istemeyerek çocuk üzerinden oynuyor. "Çocuğu bile istemiyorum" diyerek verdiği mesaja bakın... ayrıca cocuk sadece anneye mı ait..

Çocuk kimseye ait değil hanfendi, ayrı bir birey. Birine ait olmak için mal olmak lazım, cansız nesne yani.

Babam annemi aldattginda annemin 4 çocuğu vardı hiçbirimiz altı bezlenip emen vaziyette değildik bırakmış gitmiş biz annem Ahırda ineklere bakar zannederken haberimiz bile olmadı daha günün akşamında babam annemin ailesini ikna edip yeminler tovbeelr edip getirdi eve evlenip eve gelipkendi alın da kavga ederlerken duyduk. O gün annem bizi götürse bi daha almaya çalışmazdı babam o aldattığı kadını da tanıyorum o yeterdi ona babam köpekler gibi pişman oldu hergün tükendi piamanligina annem burnundan getire getire aldı intikamını suan çok Şirin dede ve ananne oldular erkeğin döneceğini bilip bırakıp gidilebilir baktın boşanmaya gidiyor alacaksın yine çocukları bende böyle düşünüyorum

Çocuğun yeri annenin yanıdır bizim buralarda anası olmayanın babası olmaz diye bir söz vardır
Bu sözü bu yaşımda anlamış oldum
Baba hiçbir zaman anne gibi bakıp koruyamaz
Her doguranda ana olamaz annelik bambaşka birşey hicbir anne çocuğunu koz olarak kullanmaz

Çocukları babaya koz olarak kullanıp da yabana atmıyor ya baba da el değil bu kadar buyutulecek bir durum değil bence nasıl çocukla bırakılan anneler varsa babalar da var..
Bakış açısı problemi ama bu. Kadın çocuklarım iyi yaşasın demiyor. Kayınvalidenin, kocanın kanından olan çocuk zaten kötüdür, ben bekar olarak ışıl ışıl olup yeni bir koca bulurum, çocuklar ayakbağı olmasın diyor.

Biz bir çocuk yapana kadar kırk yıl düşünüyoruz, madem çocuklarınıza bağlı değilsiniz,boşanma durumunda onları koz olarak kullanacaksınız neden habire çocuk yapıyorsunuz?
Umarım cocuklariniz ilerde gerçek yüzünüzü görür.

Bakın dedikleriniz mantıklı olabilir ama koz olarak kullanmak nedir ya kadın ben çocuk doğurdum beni bırakırsan çocukları boğazın mi diyor beni hamileyim beni bosarsan kendimi oldurum çocuk dünyaya gelmez mi diyor koz değil bu üyenin kasteddigi benim ne kadar sorumlulugum varsa onunda var neden eğrisi doğruyu tartmadan çocuk bende kalacak deyip inatlasayim diyor. Neden çocukları almam ona ödül ken ekmeğine yağ süreyim diyor

benim karakterime ters

Pekala siz ve diğer üye öyle bir durum olursa şayet bırakın cocuklarınızı babasına "hayatınizı yasayın". Artık baba da ne yaparsa çocuklara.Ama sunu da söyleyeyim annelik bu değildir. Anne dediğin çocuğunu bırakıp gitmez. İyi günler.

Anne olamamak bu değil siz çöp poşeti içinde çöpe bırakılan cocuk haberleri duymuyorsunuz sanırım yoksa kimse siz düşüncesini açıkladı diye anneligine laf etme hakkı vermez

Hanımefendi istediģim gibi yorum yaparım? Bu da size benim yorumuma atlama hakkı vermez. O onun duşüncesidir ben sadece kendi görüşümu söyledim.

Ayrılın sürünür emin olun. Yazılarını delil yapın ve yüklü nafaka ve tazminat talep edin

Bircogunuz tepki vermissiniz ancak bizim buralarda boşanma aşamasına gelinen evliliklerde erkek hatalı ise hatasını anlasın diye çocuk babaya verilir ve baba hatasini anlayip tıpış tipis döner esine, eski huyundan da eser kalmaz..

Söylediklerimin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.
Bir arkadaşım devlet memuru ve eşinden boşandı, 3 cocugunu da aldı.. Çocuklar bisandiklarinda 7, 10 ve 13 yaşında idiler.. babalarının annelerine her gün dayak attığını, hakaret ettigini eline 5 kuruş vermediğini ve hatta yeni yaptıkları evin inşaatında kadını çalıştırdığını gördükleri ve bildikleri halde, ayrılma aşamasında annelerini haklı görürken, anneleri ile babalari boşandıktan sonra, artık annelerinde kaldıklarında babalarina özlem duyduklarında annelerine nasıl düşman olduklarına şahidim, cocuklarin sebebi ise bizi babamızdan ayırdın diyorlardi...oysaki 15 tatil ve yaz tatillerinde istedikleri kadar babaya gidiyorlardi, gittiklerinde babalarinda çok iyi davranis görmemelerine ragmen çocuklar bir anda anne düşmanı baba hayrani oluverdiler..bu anneki cocuklarini nasıl el üstünde tuttugunu, tatile bile götürdüğüne ben şahidim..
Bazen konusu geçer ve derki " en büyük hatayi çocukları alarak yapmışım, daha iyi imkanlar sundugum halde, daha ilgili oldugum halde, sırf baba özlemi yüzünden bana düşmanlar derdi...
Ve ben bu çocukların annelerine kindar bakışlarına şahidim..sizler buna şahit olsaydınız benim düşündüğüm fazlasını düşünürdünüz...
Evlatlarıma aciyanlariniz olmus, dışardan bilmeden tanimadan bir yorumla acımak kolay geliyor tabi..Ancak şunu belirtmeliyim ki sırf çocukları icin evliliğini devam ettiren bir anneyim. Boşanmak icin önemli sebeplerim var iken sırf 7 ve 10 yaşındaki kızlarimin " anne ne olur boşanmayin, kavga da etseniz biz ikinizle birlikte yaşamak istiyoruz" demeleri beni durduruyor..
Forumda post açıp derdimi paylasmadiyssam 4 4' lük yaşadığım anlamina gelmez.

Yorumlarıma realist bakın lütfen..
Çocuklarımı canimdan çok seviyorum...

Umarım çocuklarınız büyüdüğünde gerçek yüzünüzü görürler.
Çocuklarım tüm fedakarliklarimin farkında Hanımefendi..
Onları bırakıp gitsem bile neden bunu yaptığımı bilecek olgunluktalar.. çünkü herseye şahitler..
Ayrıca çocuklarının hatrina evlilik devam ettiren bir anneyim.
3. Bebeğimi yeni doğurdum..Diğer iki kızımın yıllardır kardeş isteklerine göz yumamadigim için...fedakarligimin derecesi oradan ölçülemez..

Canm srnin adına çok üzüldüm allh yardmcın olsun yinede çok geç kalmamışsın ondan kurtulmk için sakın çocuğunu verme kqynanan senin kadr bakamz ki zaten

Kendi güçsüzlüğünüze tek örnekle bahane bulmayın.
Burada boşanıp çocuklarıyla yaşayan ve aralarındaki ilişki gayet iyi olan bir çok anne var, ben de dahil.
İnsan önce kendine saygı duymalı. Kendi isteklerini önemsemeli. Mutsuz evliliğe çocukları için devam etmemeli.
Mutsuz evliliğe sırf çocukları istiyor diye yeni bebek doğurmak hele saçmalık.

Siz kendinize saygı duymazsanız çocuklarınız hiç duymaz. Bunu unutmayın.

Konu sahibinin daha önceki konularına baktıysaniz eğer, kendi ailesi annesi bile geri eve dönmesini istiyor, kizkardesler ablaya evi dar ediyor, yeğenler konu sahibinin oglunu aralarına almıyor, yani dışlanıyorlar..konu sahibi çocuğuna bayramlık alamamaktan bahsetmiş, çalışmıyor doktora gidecek parası yok, eşi icralık muhtemelen tazminar alamayacak, nafaka alsa da ne kadar alacak..bu çocuğun her türlü ihtiyaci olacak..
Simdi bu durumda bu çocuk annesinin yaninda cok iyi sartlarda mı mı olacak..anne bu durumu gorup kendini yiyip bitirecek..niye çocuk illa annejin yanında olacak diye bir kaide mı var. Bu duygusal bakış açılarınız maalesef hemcinslerimiz olan kadinlari zor durumda bırakıyor, olan anneye oluyor,, babanın ruhu bile duymuyor..babaya ödül anneye ceza, cocuga daha kötü imkânlar...
Güçsüz değilim, maddi ve manevi anlamda herşeyin üstesinden gelirim.
Mutsuzum demedim, boşanmak için sebebim cok dedim... örnek vereyim; eş ailesi, kv gibi

Son düzenleme:
Hanımefendi istediģim gibi yorum yaparım? Bu da size benim yorumuma atlama hakkı vermez. O onun duşüncesidir ben sadece kendi görüşümu söyledim.
Bi kadının anneligine laf edeceksiniz k.bakmayin ama istediğiniz şekilde yorum yapamazsiniz o çocuğu doğurmakdoyurmak gerek dünyaya gelmeden gerek geldikten sonra 40 türlü sancı çekmek kolay değil görüşüne saygı duymayin tamam ama anneligini karalamayin hak olur yazık olur lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…