• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin tavırları

Konu sahibinin daha önceki konularına baktıysaniz eğer, kendi ailesi annesi bile geri eve dönmesini istiyor, kizkardesler ablaya evi dar ediyor, yeğenler konu sahibinin oglunu aralarına almıyor, yani dışlanıyorlar..konu sahibi çocuğuna bayramlık alamamaktan bahsetmiş, çalışmıyor doktora gidecek parası yok, eşi icralık muhtemelen tazminar alamayacak, nafaka alsa da ne kadar alacak..bu çocuğun her türlü ihtiyaci olacak..
Simdi bu durumda bu çocuk annesinin yaninda cok iyi sartlarda mı mı olacak..anne bu durumu gorup kendini yiyip bitirecek..niye çocuk illa annejin yanında olacak diye bir kaide mı var. Bu duygusal bakış açılarınız maalesef hemcinslerimiz olan kadinlari zor durumda bırakıyor, olan anneye oluyor,, babanın ruhu bile duymuyor..babaya ödül anneye ceza, cocuga daha kötü imkânlar...

Mutsuzum demedim, boşanmak için sebebim cok dedim... örnek vereyim; eş ailesi, kv gibi

Siz de olaya çok maddi açıdan bakıyorsunuz. Hayat sizin zannettiğiniz gibi paradan ibaret değil. Burada boşanıp cocuklarini alıp işe giren ce kendi ayakları üzerinde duran kadınlar var ki onlara gercekten hayranım. Dimdik duruyorlar. Cocuğuna maddi manada iyi bakmak sadece babaya ait değil kadinlar çalişip çocuğuna bakabilir. Konu sahibi de iş bulur nafaka alır ama bir şekilde bakar çocuğuna. Çünkü bir anne için çocuğu"yük" değildir.

Son düzenleme:
Pekala siz ve diğer üye öyle bir durum olursa şayet bırakın cocuklarınızı babasına "hayatınizı yasayın". Artık baba da ne yaparsa çocuklara.Ama sunu da söyleyeyim annelik bu değildir. Anne dediğin çocuğunu bırakıp gitmez. İyi günler.
Bakış açısı farkında belki ters düştük sizle ama çocuk dünyaya gelince anneye yapışık yaşayacak diye bir şey olsaydi mahkemelere velayet diye bir şey olmazdı erkekte evlilik garanti olsun diye bi çocuk yapardı dimi?
Ayrıca dikkatinizi çekerim ben hayat yaşamak için değil geri döneceğim burnu sürtsun pişman olsun çatısı altında yaparım dedim yine de Allah kötü gün vermesin.

Bi kadının anneligine laf edeceksiniz k.bakmayin ama istediğiniz şekilde yorum yapamazsiniz o çocuğu doğurmakdoyurmak gerek dünyaya gelmeden gerek geldikten sonra 40 türlü sancı çekmek kolay değil görüşüne saygı duymayin tamam ama anneligini karalamayin hak olur yazık olur lütfen.

Ben genel konustum. Bana göre annelik bu değildir dedim. Kendi sahsına münasır bir hakarette bulunmadım. Ayrıca yorumlarıma bu kadar takılmaniza da şaşırdım yaranız var gocunuyorsunuz heralde. Burası açık ve özgür bir platform isteyen istediği görüşünu yazar. Ayrıca siz diger üyenin avukatı misınız? Ya da boşanma gibi bi ihtimal var çocuklarinizı kocaniza bırakacaksini burada vicdaninizı mi rahatlatmaya çalişiyorsunuz anlamadım.

Konu sahibinin daha önceki konularına baktıysaniz eğer, kendi ailesi annesi bile geri eve dönmesini istiyor, kizkardesler ablaya evi dar ediyor, yeğenler konu sahibinin oglunu aralarına almıyor, yani dışlanıyorlar..konu sahibi çocuğuna bayramlık alamamaktan bahsetmiş, çalışmıyor doktora gidecek parası yok, eşi icralık muhtemelen tazminar alamayacak, nafaka alsa da ne kadar alacak..bu çocuğun her türlü ihtiyaci olacak..
Simdi bu durumda bu çocuk annesinin yaninda cok iyi sartlarda mı mı olacak..anne bu durumu gorup kendini yiyip bitirecek..niye çocuk illa annejin yanında olacak diye bir kaide mı var. Bu duygusal bakış açılarınız maalesef hemcinslerimiz olan kadinlari zor durumda bırakıyor, olan anneye oluyor,, babanın ruhu bile duymuyor..babaya ödül anneye ceza, cocuga daha kötü imkânlar...

Mutsuzum demedim, boşanmak için sebebim cok dedim... örnek vereyim; eş ailesi, kv gibi
Bence daha fazla açıklama yapmayın gerek yok. Herkes oturduğu pencereden dünyayı görür ve ondan ibaret sanır.
Boşanma durumunda ortak çocuklar anne de veya baba da kalabilir. Kimse kendi standartlarından ahkam kesmesin. Anneliğin belli bir çıtası yok. Annelik sadece bu hayatta edindiğimiz bir rol. Anneliğimizin sorgusunu da sosyal bir platformdaki üyeler değil sadece evlatlarımız verebilir
Çocukları babaya vermekte ne sıkıntı olabilir. Onu da anlamış değilim. Vasi olmak sadece annenin görevi değil ki. Ben vermem mesela ama verene de niye verdin demem.

Ailemle konuştum sorunları hallettik tam destekler
Babam başından beri yanımdaydı zaten
Oğluma bayramlık alamadım diye üzüldüm ama cok şükür babam oglumu alışverişe götürüp istediklerini aldı
Dr a gittim tedaviye başladım
Babam önce iyiles sonra ise girersin yada evimizde oğlunu büyütürsün belki yeniden seversin dedi
Pazartesi davayi açacağım ailemi ikna ettim

Bakış açısı farkında belki ters düştük sizle ama çocuk dünyaya gelince anneye yapışık yaşayacak diye bir şey olsaydi mahkemelere velayet diye bir şey olmazdı erkekte evlilik garanti olsun diye bi çocuk yapardı dimi?
Ayrıca dikkatinizi çekerim ben hayat yaşamak için değil geri döneceğim burnu sürtsun pişman olsun çatısı altında yaparım dedim yine de Allah kötü gün vermesin.

Tam konuya bastınız. Çocuğunuz sizin için yük olmasa eşinize ceza olacağıni düşünmezsiniz. Bazen çocukların velayeti babaya verilebilir ama bu babaya eziyet ceza olamaz. Sizin bakış acıniza göre ise çocuğu kim alırsa o tarafa ceza verilmiş oluyor. Anlatabildim mi?

Oğluma bayramlık alamadım diye üzüldüm ama cok şükür babam oglumu alışverişe götürüp istediklerini aldı
Babam önce iyiles sonra ise girersin yada evimizde oğlunu büyütürsün belki yeniden seversin dedi

Ne güzel aileniz yanınizda olmuş. Hakkınizda hayırlısı.

Bircogunuz tepki vermissiniz ancak bizim buralarda boşanma aşamasına gelinen evliliklerde erkek hatalı ise hatasını anlasın diye çocuk babaya verilir ve baba hatasini anlayip tıpış tipis döner esine, eski huyundan da eser kalmaz..

Söylediklerimin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.
Bir arkadaşım devlet memuru ve eşinden boşandı, 3 cocugunu da aldı.. Çocuklar bisandiklarinda 7, 10 ve 13 yaşında idiler.. babalarının annelerine her gün dayak attığını, hakaret ettigini eline 5 kuruş vermediğini ve hatta yeni yaptıkları evin inşaatında kadını çalıştırdığını gördükleri ve bildikleri halde, ayrılma aşamasında annelerini haklı görürken, anneleri ile babalari boşandıktan sonra, artık annelerinde kaldıklarında babalarina özlem duyduklarında annelerine nasıl düşman olduklarına şahidim, cocuklarin sebebi ise bizi babamızdan ayırdın diyorlardi...oysaki 15 tatil ve yaz tatillerinde istedikleri kadar babaya gidiyorlardi, gittiklerinde babalarinda çok iyi davranis görmemelerine ragmen çocuklar bir anda anne düşmanı baba hayrani oluverdiler..bu anneki cocuklarini nasıl el üstünde tuttugunu, tatile bile götürdüğüne ben şahidim..
Bazen konusu geçer ve derki " en büyük hatayi çocukları alarak yapmışım, daha iyi imkanlar sundugum halde, daha ilgili oldugum halde, sırf baba özlemi yüzünden bana düşmanlar derdi...
Ve ben bu çocukların annelerine kindar bakışlarına şahidim..sizler buna şahit olsaydınız benim düşündüğüm fazlasını düşünürdünüz...
Evlatlarıma aciyanlariniz olmus, dışardan bilmeden tanimadan bir yorumla acımak kolay geliyor tabi..Ancak şunu belirtmeliyim ki sırf çocukları icin evliliğini devam ettiren bir anneyim. Boşanmak icin önemli sebeplerim var iken sırf 7 ve 10 yaşındaki kızlarimin " anne ne olur boşanmayin, kavga da etseniz biz ikinizle birlikte yaşamak istiyoruz" demeleri beni durduruyor..
Forumda post açıp derdimi paylasmadiyssam 4 4' lük yaşadığım anlamina gelmez.
Neden babasına benzeyecegini ve hayir getirmeyecegini düşündüğünüz cocuklar dünyaya getirdiniz ?
Çocuklar için evliliğini sürdüren kadınların halini de gördü bu gözler
Ben çocuğumu bırakmam ama hayırsız olacaksa bu oglumun bileceği iş ben sadece anneyim ve oğlumu olduğu gibi seviyorum

Ben genel konustum. Bana göre annelik bu değildir dedim. Kendi sahsına münasır bir hakarette bulunmadım. Ayrıca yorumlarıma bu kadar takılmaniza da şaşırdım yaranız var gocunuyorsunuz heralde. Burası açık ve özgür bir platform isteyen istediği görüşünu yazar. Ayrıca siz diger üyenin avukatı misınız? Ya da boşanma gibi bi ihtimal var çocuklarinizı kocaniza bırakacaksini burada vicdaninizı mi rahatlatmaya çalişiyorsunuz anlamadım.
Bu üye benim anlatmaya çalıştığımi önceki yorumlarında anlatmis...
Demiş ki babam annemi aldattığında, annem 4 çocuğunu bıraktı gitti ve babam arkasından giderek yalvardı yakar annemi getirdi...
Mesele burada çözümleniyor..genelde anne çocuğu biraktiginda almadığında baba hatasını anlıyor ve özür diliyor... Bunlar denenmiş sosyal olaylar..
Ben de evliliğimin ilk yıllarında sorun olduğunda kızımı da alir giderim diyordum, eşim gidersen git diyordu...sonra ifade değiştirdim, çocuklarını da birakir giderim demeye başladım ve baktım gözleri doluyor esimin ve geri adim atıyor...ben bu söylem ile birçok şeyi çözdüm...

Çok duygusal olmayın size tavsiyem

Demiş ki babam annemi aldattığında, annem 4 çocuğunu bıraktı gitti ve babam arkasından giderek yalvardı yakar annemi getirdi...
Mesele burada çözümleniyir..genelde anne çocuğu biraktiginda almadığında baba hatasını anlıyor ve özür diliyor... Bunlar denenmiş sosyal olaylar..
Ben de evliliğimin ilk yıllarında sorun olduğunda kızımı da alir giderim diyirdum, eşim gidersen git diyordu...sonra ifade değiştirdim, çocuklarını da birakir giderim demeye başladım ve baktım gözleri doluyor esimin ve geri adim atıyor...ben bu söylem ile birçok şeyi çözdüm...

Bazi babalar da cocugu yetimhaneye babaanneye sokaga birakip yeni bir hayat kurabiliyor karısının pesinden gitmek yerine

Mesele burada çözümleniyir..genelde anne çocuğu biraktiginda almadığında baba hatasını anlıyor ve özür diliyor... Bunlar denenmiş sosyal olaylar..
Ben de evliliğimin ilk yıllarında sorun olduğunda kızımı da alir giderim diyirdum, eşim gidersen git diyordu...sonra ifade değiştirdim, çocuklarını da birakir giderim demeye başladım ve baktım gözleri doluyor esimin ve geri adim atıyor...ben bu söylem ile birçok şeyi çözdüm...

Demek ki dünya görüslerimiz sizinle farklı. Ama sizin anneliğinze ya da size bir hakarette bulunmadım yanlış anlamayın. Kendi ailevi problemlerinden dolayı özellikle anne konularında oldukca hassas ve duygusalım. Bence olması gereken de bu. Ama sizin görüsünüze de saygı duyarım.

Yoo valla işlerimi toparladim pazara çıkacağım bi kk ya bakayım dedim çıkamadım..

Bazi babalar da cocugu yetimhaneye babaanneye sokaga birakip yeni bir hayat kurabiliyor karısının pesinden gitmek yerine
Bana sarıldı demissiniz, demek ki eşinizde size karsi sevgi var...neden pesinizden gelmeyeceğini düşünüyorsunuz, oğlunuzuda almak istiyorsa onuda seviyor demekki..

En azından olacaklar sizi mutlu ediyor hakkınızda hayırlısı olsun..

Bana sarıldı demissiniz, demek ki eşinizde size karsi sevgi var...neden pesinizden gelmeyeceğini düşünüyorsunuz, oğlunuzuda almak istiyorsa onuda seviyor demekki..
Esimi taniyorum çünkü bide eşim için degil genel konuştum
Artik gelmese de olur çünkü bitti

Back