Eşimin Sürekli Artan Borçları. Ne yapmalıyım :(

anım bende onu denemeye çalıştım ama sonuç yukarıda yazdığım gibi. evin faturasını eksiğini gidericem derken kredi kartlarına yüklendi. başka biryerden gelir alma şansı yok çünkü. daha 1 ay oldu olacak yeni işinde ama kredi kartları şimdiden iflas etmiş durumda. birini kara listeden kurtarmak için diğeri üzerinden nakit avans mıdır nedir onu çekerek kapattı. borçla borç kapatmaya çalısıyor bu sefer. o kartta biriktiğinde benim basıma patlayacak gene değişen birsey olmayacak :(

eşim ailesinide pek dinlemiyor.zaten dinlese işini bırakıp gitmesini istemiyorlardı. onlarda dedi bu maasla nasıl gecineceksin diye. kayınvalidemle konustum anne size güveniyor bana benim arkamda annem babam var ölmedik ya falan diyor dedim. kayınvalidemde üzülüyor. eşim üzülüyor diye ona para vermeye çalısıyor. eşim almadı şimdiye kadar diye biliyorum annesinden. anne vermeyin nolursunuz diyorum, vermeyinde bir burnu sürtsün anlasın neyin ne olduğunu alıştırmayın böyle nolur diyorum ama kayınvalidem dayanamıyor :(

kayınpederim bizde oldukları bir aksam kayınvalidem konuyu açtı yine destek olmamız lazım cocuklara diye. kayınpederim herkesin kazancı belli ne desteği olucaz deyiverdi. eşim bozuldu ama umursamadı da :(

canım allah yardım etsin. işin gerçekten zor. çok düşüncesiz bi eşin varmış. rabbim akıl fikir versin. senin ailen biliyormu durumu. eşinle senin ailenden biri ciddi ciddi konuşsa... inş aklı başına gelir canım yaa gerçekten üzüldüm. ben eşimi gereksiz ve çok harcama huyundan vazgeçirmek için çok savaştım. çok şükür maşaallah düzüeldi...

[SUB][/SUB]
canım allah yardım etsin. işin gerçekten zor. çok düşüncesiz bi eşin varmış. rabbim akıl fikir versin. senin ailen biliyormu durumu. eşinle senin ailenden biri ciddi ciddi konuşsa... inş aklı başına gelir canım yaa gerçekten üzüldüm. ben eşimi gereksiz ve çok harcama huyundan vazgeçirmek için çok savaştım. çok şükür maşaallah düzüeldi...

nasıl savaştın neler yaptın

Valla arkadaşım ne desem bilemedim
ben eşimden daha yüksek alıyorum ama az mı cokmu yorumus ize bırakayım 500-550 tl kadar
biz giderleri ayrıyoruz aylık 300'er tl harclık alıyoruz evede bıraz bırakıyoruz mesela harcama yaparsa kk bır tane var onumuzdekı ay taksıdını veya pesın cektırdıyse kendı harclıgından oduyor keza bende oyle
benım esım cımrı dıyebılırım ıhtıyactan zıyade almamaya calısır kendıne ama kendı harclıgına guvenırse alır :)
sadec ocugun masrafları ortak ben atıyorum ılacını aldıysam o onun o kadarlık baska ıhtıyacını alıyor
esın gelenı gıdenı gormuyormuda 1500 tl fotograf makınesı almaya calısıyor sankı 18 yasında delıkanlı

su kredı kartları , cekılen kredıler yüzünden ınsanlar ıyıce saptırılıyo kanına gırıyolar resmen devlet sunları yasaklasın yaaaa bende bıktımmmm

diğer arkadaşların da dediği gibi; tamamen tüm kredi kartlarını kapattırın. elinizde ne kadar varsa ona göre alışveriş yapmayı deneyin. ama sende kullanıyorsan kapattır... nakit parayla alışveriş edin. ozaman insanın canı birşey almak istemiyor parasına kıyamıyor. aslında kredi kartları kolaylık ama bizim insanımız beleş paraymış gibi davranıyor...

inş. orta yol bulursunuz.

diğer arkadaşların da dediği gibi; tamamen tüm kredi kartlarını kapattırın. elinizde ne kadar varsa ona göre alışveriş yapmayı deneyin. ama sende kullanıyorsan kapattır... nakit parayla alışveriş edin. ozaman insanın canı birşey almak istemiyor parasına kıyamıyor. aslında kredi kartları kolaylık ama bizim insanımız beleş paraymış gibi davranıyor...

inş. orta yol bulursunuz.

canım onu yapamayız işte. kredi kartlarının tamamını kapattırmak içinde para lazım. tüm borcunu ödemeyince kapatmıyorlar.
benim 1 kredi kartım var ben o konuda eşime göre daha bilinçli kullanıyorum kartımı. aylık harcamasına sürekli bakarım kartımın. toplam belirlediğim bir sınırım var. onu gecmemeye calısırım ve yaparımda. ama eşim kartsız hayatta duramaz. ben alsam elinden gider baska bankadan yine alır bu sefer haberimde olmaz borcu alır gider diye korkuyorum.

hepsini kapattıramasam da en azından sayısını 1'e düşürse ona razıyım. onu da bana vermesini isticem bakalım. ama zannetmiyorum kabul edeceğini :(

Back