esimin sozleri

Herkese merabalar..
Daha once actigim konular evliligimle ilgili esimle yasadigimiz sorunlar ,esimin narsist oldugunu dusunmem, bana karsi asagilayici konusmalari sinirlenince kufur hakaret etmesi.. en son kavgamizda tepki koydum ve farketti, bu surede kufur etmedi sinirlenmedi ve dikkat etmeye calisiyor.. yalniz bu esnada bir olay yasadik onu paylasip fikrinizi almak istiyorum. Esimle hersey duzelirse en azindan hakaret kufur sozel siddet sona ererse cocuk dusunuyorum, aslinda bu raddelere gelmeden once hep dusunuyoduk ve esim benim kilo vermemi bekliyo bunun icin. 8 kilo kadar fazlam var ve bu sekilde hamile kalirsam uzerine dahada alip bi daha zor verecegimi dusunuyor. Aslinda cok mantiksiz degil cunku su halde bile nefsime hakim olamiyorum, asiri bi kilom yok ama evlendikten sonra 36 bedenden 40 bedene ciktim. 38 olmak hedefim..
Konu su, gecen gun dedimki cidden neden takiksin bu kadar kiloma? Oda okuz gibi oldun evde yatiyosun hergun insan bi spor yapar bisey yapar bossun ayip dedi. Hamile kalirsan uzerine tam okuz gibi olcaksin ve veremiceksin o kilolari dedi. 100 kg karim olmasinida istemem dedi. Bende ayip ediosun sadece goruntum icinmi kilo vermemi istiyosun cok bencilce sende kilolusun ama benden boyle bi soz duydunmu dedim. Oda sende benim 150 kg olmami istemezsin heralde dedi. Seni oyle sisman gorsem yuzune bakasim gelmez heralde dedi. Sinirle konustu boyle..
Sizce bu tavir normalmi ? Nedir bunun mantigi?

Ben evlendikten sonra aldigim kilolari hic veremedim 2 senedir kilo verme uzerine konusuoruz esimle ama bi yol alamadim bana gaz vermek ve inat etmem icinde yapio olabilir yada kilo vermedigim icin sinirli. Buna hakki varmi?

Bu arada kendisi benden daha kilolu duruyor ben zayifim yaninda. Ilk evlendigimizde hatta flort ederken ise ben cok cok zayiftim ve esim baya kiloluydu.. onu tesvik ettim diyet icin yardim ettim ama hic okuz gibisin ayi gibisin demedim...

bence hakkı var yaa ağır sözlerle olmasın da tabii,eleştirmeye. ben de şu an normalde olduğumdan 4 kilo fazla aldım inanılmaz batıyor bana. ben bile kendimi böyle beğenmiyorum sevdiğim insan/eşim nasıl beğensin. benim sözlüm hep zayıflığı sevdi hep benim kilomun çok iyi olduğunu söylerdi daha öncesinde ama şu an ben bile çok rahatsızken 56 kilo olmaktan, onun da gözüne batıyodur eminim.
ben de istemem o 120 kilo olsun, lafımı söylerim. çünkü bir hastalık kaza bela olmadığı taktirde kendi nefsini benim beğenmemden önde tutuyorsa ben de eleştiririm.

Siz yine de hiç kimseye, hiç bir durumda
beddua etmeyin.
Rahmetli dedem,''beddua, döner dolaşır,
sahibine ulaşır'' derdi.
Bu söz, bende öyle yer etmiş ki hiç beddua etmem.
Normalde de sakin biriyim,çok çok kızıp üzüldüysem;
'Allahım, sana havale ediyorum' derim.
Yok o şekilde değil.
Çocuk konusuyla alakalı.
Doğmamış çocuklara bile üzülüyoruz bunların yüzünden.

Kilo verecekseniz önce kendiniz için sağlık için verin bana kilo alınca öküz gibi oldun diyen bir adam içinde çocuk düşünmezdim saygısı yok.

Bende kilo aldım ama eşim bana böyle hitap etmedi 100 kilo olsanda benim için fark etmez ben seni öyle de severim dedi hoş sever mi Allah bilir.

vallahi bence sensin başlı başına garip olan bu konuda adam sana küfürler ediyor aşağılıyor yemedigin hakaret küfür kalmiyor normal insan cileden cikar agzini yüzünü dagitir ve de boşar bana öküz dedi normal mi diye sormaz o gun asagiladi hakeret etti ama iyi gunlerim var diye bekleyio kendini kandirmaz o yuzden normal bir insan kadin sana inanmakta zorlanir doğal yani şaşırma

Normaldir o zaman , ama ben fake degilim bende onu soylemis olayim.
Esim sinirlenince soyluyo diye gecistiriyorum genelde belki kendime deger vermiyorum sinirlarimi koruyamiyorum..

Tabi ki almıyor.
Düzenli tedavi görse şimdiye kadar ilerleme olurdu. Hala aynı yerde sayıyor.
değil mi aynisini düşünmüşüz çünkü kendimden biliyorum 4 aydir yardim aliyorum esim cok destekliyor cok guzel ilerleme kaydettim sukurler olsun cok iyi bir terapistle calisiyoruz bende cok cabaliyorum terapistimde cok faydali oluyor ama ilerlemeli caba gostermeli insan illa ki degil mi simdi adam manyak ruh hastasi o tamam ama ya konu sahibi akil alir gibi degil hala duzeldi yok düzelecek gibi ve cocuk dusunmesi zaten son nokta

Normaldir o zaman , ama ben fake degilim bende onu soylemis olayim.
Esim sinirlenince soyluyo diye gecistiriyorum genelde belki kendime deger vermiyorum sinirlarimi koruyamiyorum..
bilmoyorum sende ki rahatlık benim içimi şişirdi daha yorum yapmasam iyi olucak ne diyim sen kendini kandırıyorsun sadece asla ve asla bosanmicaksin bu adamin sana ettigi eziyetlere alismisin oyle durup iki gun iyi bes gun kufur asagilama devam ederken omrun geçicek artik denicek birsey yok

değil mi aynisini düşünmüşüz çünkü kendimden biliyorum 4 aydir yardim aliyorum esim cok destekliyor cok guzel ilerleme kaydettim sukurler olsun cok iyi bir terapistle calisiyoruz bende cok cabaliyorum terapistimde cok faydali oluyor ama ilerlemeli caba gostermeli insan illa ki degil mi simdi adam manyak ruh hastasi o tamam ama ya konu sahibi akil alir gibi degil hala duzeldi yok düzelecek gibi ve cocuk dusunmesi zaten son nokta
Çünkü zihniyet şu;
Çocuk olursa biz düzeliriz.
Bebek değil psikolog doğurmayı düşünüyor galiba.

Çocuk masalı zannediyor hayatı.

Diger konularinizi bilmiyorum lakin bu kilo konusuna benim eşim de takıktır, kendisi de çok dikkat eder. Oyle 100 kilo olsam da guzel bulmali diye birsey yok. Goz var izan var yahu sevmeyen de sevmez. 2 sene boyunca kilo vermemissiniz, illa hakaret edilmesi gerekmiyor insanin kendine ceki düzen vermesi için, bu kadar beklememeliydiniz.

Ben de evlenirken çakı gibi aldigim adami 3-4 ay sonra göbekli görmek istemezdim.

Bir insanın psikolojisi zayıf olabilir, iradesiz olabilir.
Ancak akıl bunlardan bağımsızdır.

İnsan şu kadar üyenin yazdığını en azından tartar. "Bu kadar insan, yaşadıklarımın normal olmadığını söylüyor. Ben bir psikologa gidip görüneyim. Çünkü ben de yaşadıklarımdan rahatsız oluyorum" der.

Hala kocam kocam kocam. Çocuk çocuk çocuk. Akıl nerede? Yok.

Beddua etmemek için kendimi zor tutuyorum.
Haklısınız, insan hayallere kapılinca akıl tutulması yaşıyor işte. Nilay hanımın sevgili kocasınin öküz gibi kelimesini de kullansa, hatalarini duzeltme çabalari varmis sonuçta. Herkesin kendi hayatı. İlk yapılan hata hatadir, ikinci yapılan hata ise tercihtir. Tercihlerinde mutluluğu yakayabilmesini dileyelim biz yinede.

Hayır kendisi zayıf fit spor yapan bi erkek olsaydı bi nebze hak verebilirdim belki.

Ama sizin kilo almanızda onun yüzünden muhtemelen sizi de kendisine benzetmiş.
Çünkü çiftler genelde yeme içme alışkanlıklarını birbirine bulastiriyor.

Şu durumda fit bir kadın istemeye hakkı yok bu tip bir adamın ben kilo vereceğim olsa da ona inat vermezdim galiba.

Haklısınız, insan hayallere kapılinca akıl tutulması yaşıyor işte. Nilay hanımın sevgili kocasınin öküz gibi kelimesini de kullansa, hatalarini duzeltme çabalari varmis sonuçta. Herkesin kendi hayatı. İlk yapılan hata hatadir, ikinci yapılan hata ise tercihtir. Tercihlerinde mutluluğu yakayabilmesini dileyelim biz yinede.
Hayır düzelen bir şey yok.
Nilay kendini kandırıyor 5 senedir.
Kibritçi kız hikayesini bilirsiniz.
O kız gibi boşanmamak için hayal dünyasında yaşıyor.
Mesela kocası si..k diyor, Nilay sadece S harfini dikkate alıp, "seviyorum diyor" diye çarpıtıyor. Karı kocanın durumu o kadar vahim.

Aslında eş için de yapılabilir.
Ama kadının da rızası dahilinde olmalı bu.
Boşuna dememişler tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye.
O yaşlı çift gibi oluruz inşAllah :)
Umarım hepiniz mutlu evliliklere sahip olursunuz, sevmek sevilmek çok güzel bir duygu ama evliliğin olmazsa olmazı saygıdır, eşiniz sizi çok sevebilir ama saygı duymuyorsa sevginin bir manası kalmaz.

Kilo sorunu olan eşe öküz benzetmesi yapmak bana göre saygısızlıktır, öyle bir adama çocuk mocuk yapmam.

Umarım hepiniz mutlu evliliklere sahip olursunuz, sevmek sevilmek çok güzel bir duygu ama evliliğin olmazsa olmazı saygıdır, eşiniz sizi çok sevebilir ama saygı duymuyorsa sevginin bir manası kalmaz.

Kilo sorunu olan eşe öküz benzetmesi yapmak bana göre saygısızlıktır, öyle bir adama çocuk mocuk yapmam.
Karşılıklı sevgi ve saygı gibisi yok gerçekten.
6 yıldır evliyim eşimden hiç öyle şeyler duymadım. Bende onu kıracak kelimeler kullanmam.
Böyle devam eder inşAllah:)

Hayır düzelen bir şey yok.
Nilay kendini kandırıyor 5 senedir.
Kibritçi kız hikayesini bilirsiniz.
O kız gibi boşanmamak için hayal dünyasında yaşıyor.
Mesela kocası si..k diyor, Nilay sadece S harfini dikkate alıp, "seviyorum diyor" diye çarpıtıyor. Karı kocanın durumu o kadar vahim.
Aynı fikirleri paylaşıyoruz, kesinlikle katılıyorum. Gerçekleri görmemek için aklama politikası seçmiş, gözlerini kulaklarını kapatmış birine, gittiği psikologun bir aydınlanma süreci başlatabilmesini, olurda ilişkilerini duzeltemeden bir erkek bebek sahibi olurlarsa; bu baba ile büyüyen çocugun binbir emekle yetişen bir kız evladınin hayatını da cehenneme çevirmemesini dileyelim.

Karşılıklı sevgi ve saygı gibisi yok gerçekten.
6 yıldır evliyim eşimden hiç öyle şeyler duymadım. Bende onu kıracak kelimeler kullanmam.
Böyle devam eder inşAllah:)
İnşaallah, eşimle 30 yıllık bir mazimiz var, 25 yıllık evliyiz, her halimi gördü, her halini gördüm, hep mi güllük gülistanlıktır evlilik? Hayır değildir, kavga da ediyorsunuz, kızıyorsunuz da ama dil yarasına inanırım, her yara iyileşir de dilin yarası geçmez yüreğinize oturur, o yüzden çiftler ağızdan çıkan sözlere dikkat etmeli, artık kırıp dökecek raddeye geldiyseniz sevgi de saygı da kalmaz çünkü.

Aynı fikirleri paylaşıyoruz, kesinlikle katılıyorum. Gerçekleri görmemek için aklama politikası seçmiş, gözlerini kulaklarını kapatmış birine, gittiği psikologun bir aydınlanma süreci başlatabilmesini, olurda ilişkilerini duzeltemeden bir erkek bebek sahibi olurlarsa; bu baba ile büyüyen çocugun binbir emekle yetişen bir kız evladınin hayatını da cehenneme çevirmemesini dileyelim.
Evet. Çünkü böyle bir ailede çocuk normal psikolojide büyümez maalesef.
Ki tedavi gördüğüne inanmıyorum. O da kendini kandırma metodu.

Back