esimin sozleri

Valla ben kocamı her haliyle sevmem. Yaşlılık hastalık ayrı mesele ama böyle durumlar yoksa mümkünse sevdiğim, beğendiğim gibi kalsın.

Kimse kimseye hakaret etmese keşke ama malesef dünya böyle. Bu konuda biz bir şey yapamayız konu sahibi yapabilir ancak.
Konu sahibi önce zayıflayacak ondan sonra da çocuk yapacak.
Görünen o.
Ama inşAllah eşi nasıl zayıflamasını bekliyorsa o da eşinin düzelmesini bekler.

Ben diyet yaparken de benimki açlıkdan ölcen ye ben memnunum böyle güzel diye kavga ediyodu da ben az laf söyle gaza geleyim diyodum bunları söylese olay çıkar yani

Ama var çevremde eşini diyete zorlayan hatta gün içinde ne yiyip içtiğini arayıp soruyo kızıyomuş ne cins insanlar var töbe töbeeee

Ben ısrarla aynı nedenden konu açıp yaşadığı durumu değiştirmek için çaba harcamayan üyeleri anlamıyorum.
40 Sayfa yorum boşa mı yapıldı yani?

Tekrar konu 40 sayfa olsun diye konu açiyor. Konu sahibi fake ve burda ilgi onun hoşuna gidiyor. Hatta ciddi ciddi cevap yazanlara eminim kahkaha atiyordur.

Tek yazik olan cidden böyle evlilikler yaşayanlar ile alay etmiş oluyor. Ben artik yorum yazmam konularina, tavsiyem kimse bu üyeye prim verip yazmasin konularina.

merhabalar, hatirliyorum yorumlarinizi o konuda, esim ordan sonra bi sure kufur hakaret etmedi bana ilgili davrandi, sanirim benim tepkilerimden biseylerin farkinda oldugumu hissetti ve kendini degistirme karari aldi. yani bu actigim konu aslinda onun icin hakaret bile degil, kilolu oldugumu dusundugu icin soyledigi sozler guya bana sinirli ve gaza getiricek...
bende esimin degistigine beni anladigina inanmistim bi sureligine, ama sanirim gecici biseymis..
Eşiniz psikolojik olarak rahatsız.
Profesyonel yardım almadan değişip düzeleceğine inanmanız oldukça yüksek bir beklenti.
Eşinizle birlikte aslında siz de psikolojik yardım almalısınız,çünkü sağlıklı düşünemiyorsunuz ne yazık ki...

inanmistim o konudan sonra degismeye calistigini gorunce, belki yapabilir dedim ama yapabiliyo halide bu kadar..
benim degismemi gerektirecek bisey pek yok bu iliskide yani cocugu mutsuz edecek kadar yaptigim bi yanlis yok..

Siz bu evlilikte mutku değilsiniz. Sizden kötü anne olur demiyorum zaten. Ama çocuklar mutsuz anne babadan ve kötü evliliklerden o kadar etkileniyor ki, onun için karar verirken emin olun. Her mutsuz evliliğe getirilen çocuk mutsuz olmaya mahkumdur. Ben esinizde takdir edilecek bir değişim görmüyorum ve bunu profesyonel yardım almadan yapabileceğine de inanmıyorum. Size gelince değiştirmeniz gereken bu konu: Kendinize hak ettiğiniz değeri talep etmeyi öğrenin ve o saygıyı sevgiyi görmediğiniz vakit buna bir son vermeyi de. Burda bazı arkadaşların (ben dahil) anlamadığı ne kadar süre daha bu değişimi bekleyeceginizi.. Bizde genclesmiyoruz haliyle. Adam kendini düzeltsin diye ne kadar süre belirlediniz?

Eşinize sorun bakalım,
Ben kilo vermeyi becerirsem, sen insan olmayı becerebilecek misin?!
Kilodur bu alınır verilir, ya insan olmanın erdemi? Bu nasıl olacak? Bir insan o yaşına kadar insan olmayı öğrenememişse, bundan sonra da büyük ihtimalle öğrenemeyecektir...
Eşiniz insanlık konusunda sınıfta kalmış...

Böyle birine çocuk yapmayı geçin, ömür boyu bu lafları, hakaretleri çekebilecek misiniz?
Eminim bugün kilo verseniz, yarın başka bir şeyinize takacaktır...
Siz böyle bir eşi asla memnun edemezsiniz, çünkü önceki konularınızı da biliyorum.
Daha fazla kendinize yazık etmeyin.

Ayrıca kilo size zararlıysa kendisine de zararlı, ki kendisi de kiloluymuş, ne zaman sen kilo verirsen bende o zaman vereceğim diyin. Sadece çocuk için mi kilo verilir? Ya sağlık için? Kendisi neden vermiyor? Çünkü o erkek mi? Hep kadınlar mı belli bir kalıba girmeli? Hem bu süre zarfında çocuk konusu da askıda kalacaktır. Böyle birine çocuk yapmak zaten akıl işi değil.

Son düzenleme:
Eşiniz çok kaba kabul edilir gibi değil lafları ama su konuda katiliorum bende esimin kilolu olmasini istemem ama öyle hakarette etmem tabiki benim esimde fazla Kilo alınca az Kilo versen çok aldın filan der kiloyu hiç sevmez oyle lafları ni duymadim ki duysam bosarim acaba siz zayıflamak için bişey yapmiyorsunuzda oda onami sinirleniyor spora filan gidin kendiniz için ama

Esin degismez ayrica ne kadar asagilayici bir sey kilolu oldugunda ya da diyelim Allah korusun kaza gecirdin bir yerine bir sey oldu o zaman da sana bakisi degisir bunun. Hâlâ bu tip dış gorunuse bakarak insanlara hakaret edenlerle ayni dunyada yasadigima inanamiyorum.
Kendi zayiflamista ne olmus kisiligine karakterine bir etkisi olmamis...

Eşiniz psikolojik olarak rahatsız.
Profesyonel yardım almadan değişip düzeleceğine inanmanız oldukça yüksek bir beklenti.
Eşinizle birlikte aslında siz de psikolojik yardım almalısınız,çünkü sağlıklı düşünemiyorsunuz ne yazık ki...
Bir insanın psikolojisi zayıf olabilir, iradesiz olabilir.
Ancak akıl bunlardan bağımsızdır.

İnsan şu kadar üyenin yazdığını en azından tartar. "Bu kadar insan, yaşadıklarımın normal olmadığını söylüyor. Ben bir psikologa gidip görüneyim. Çünkü ben de yaşadıklarımdan rahatsız oluyorum" der.

Hala kocam kocam kocam. Çocuk çocuk çocuk. Akıl nerede? Yok.

Beddua etmemek için kendimi zor tutuyorum.

Herkese merabalar..
Daha once actigim konular evliligimle ilgili esimle yasadigimiz sorunlar ,esimin narsist oldugunu dusunmem, bana karsi asagilayici konusmalari sinirlenince kufur hakaret etmesi.. en son kavgamizda tepki koydum ve farketti, bu surede kufur etmedi sinirlenmedi ve dikkat etmeye calisiyor.. yalniz bu esnada bir olay yasadik onu paylasip fikrinizi almak istiyorum. Esimle hersey duzelirse en azindan hakaret kufur sozel siddet sona ererse cocuk dusunuyorum, aslinda bu raddelere gelmeden once hep dusunuyoduk ve esim benim kilo vermemi bekliyo bunun icin. 8 kilo kadar fazlam var ve bu sekilde hamile kalirsam uzerine dahada alip bi daha zor verecegimi dusunuyor. Aslinda cok mantiksiz degil cunku su halde bile nefsime hakim olamiyorum, asiri bi kilom yok ama evlendikten sonra 36 bedenden 40 bedene ciktim. 38 olmak hedefim..
Konu su, gecen gun dedimki cidden neden takiksin bu kadar kiloma? Oda okuz gibi oldun evde yatiyosun hergun insan bi spor yapar bisey yapar bossun ayip dedi. Hamile kalirsan uzerine tam okuz gibi olcaksin ve veremiceksin o kilolari dedi. 100 kg karim olmasinida istemem dedi. Bende ayip ediosun sadece goruntum icinmi kilo vermemi istiyosun cok bencilce sende kilolusun ama benden boyle bi soz duydunmu dedim. Oda sende benim 150 kg olmami istemezsin heralde dedi. Seni oyle sisman gorsem yuzune bakasim gelmez heralde dedi. Sinirle konustu boyle..
Sizce bu tavir normalmi ? Nedir bunun mantigi?

Ben evlendikten sonra aldigim kilolari hic veremedim 2 senedir kilo verme uzerine konusuoruz esimle ama bi yol alamadim bana gaz vermek ve inat etmem icinde yapio olabilir yada kilo vermedigim icin sinirli. Buna hakki varmi?

Bu arada kendisi benden daha kilolu duruyor ben zayifim yaninda. Ilk evlendigimizde hatta flort ederken ise ben cok cok zayiftim ve esim baya kiloluydu.. onu tesvik ettim diyet icin yardim ettim ama hic okuz gibisin ayi gibisin demedim...
Bende merak ediyordum sizi, ne durumda acaba? diye, bebek dusunmek icin kilo verme haricindeki sorunlarinizi bukadar kısa sürede cozebildiginize sevindim. Tebrikler

Tekrar konu 40 sayfa olsun diye konu açiyor. Konu sahibi fake ve burda ilgi onun hoşuna gidiyor. Hatta ciddi ciddi cevap yazanlara eminim kahkaha atiyordur.

Tek yazik olan cidden böyle evlilikler yaşayanlar ile alay etmiş oluyor. Ben artik yorum yazmam konularina, tavsiyem kimse bu üyeye prim verip yazmasin konularina.

Fake degilim nerden cikariyosunuz? Cok acayip bir konumu gercek olamayacak kadar yani ?
Kimseye kahkaha attigimda yok gayet yasadigimi yazdim..... nedir bu kadar garip gelen size ??

Herkese merabalar..
Daha once actigim konular evliligimle ilgili esimle yasadigimiz sorunlar ,esimin narsist oldugunu dusunmem, bana karsi asagilayici konusmalari sinirlenince kufur hakaret etmesi.. en son kavgamizda tepki koydum ve farketti, bu surede kufur etmedi sinirlenmedi ve dikkat etmeye calisiyor.. yalniz bu esnada bir olay yasadik onu paylasip fikrinizi almak istiyorum. Esimle hersey duzelirse en azindan hakaret kufur sozel siddet sona ererse cocuk dusunuyorum, aslinda bu raddelere gelmeden once hep dusunuyoduk ve esim benim kilo vermemi bekliyo bunun icin. 8 kilo kadar fazlam var ve bu sekilde hamile kalirsam uzerine dahada alip bi daha zor verecegimi dusunuyor. Aslinda cok mantiksiz degil cunku su halde bile nefsime hakim olamiyorum, asiri bi kilom yok ama evlendikten sonra 36 bedenden 40 bedene ciktim. 38 olmak hedefim..
Konu su, gecen gun dedimki cidden neden takiksin bu kadar kiloma? Oda okuz gibi oldun evde yatiyosun hergun insan bi spor yapar bisey yapar bossun ayip dedi. Hamile kalirsan uzerine tam okuz gibi olcaksin ve veremiceksin o kilolari dedi. 100 kg karim olmasinida istemem dedi. Bende ayip ediosun sadece goruntum icinmi kilo vermemi istiyosun cok bencilce sende kilolusun ama benden boyle bi soz duydunmu dedim. Oda sende benim 150 kg olmami istemezsin heralde dedi. Seni oyle sisman gorsem yuzune bakasim gelmez heralde dedi. Sinirle konustu boyle..

Ben evlendikten sonra aldigim kilolari hic veremedim 2 senedir kilo verme uzerine konusuoruz esimle ama bi yol alamadim bana gaz vermek ve inat etmem icinde yapio olabilir yada kilo vermedigim icin sinirli. Buna hakki varmi?

Bu arada kendisi benden daha kilolu duruyor ben zayifim yaninda. Ilk evlendigimizde hatta flort ederken ise ben cok cok zayiftim ve esim baya kiloluydu.. onu tesvik ettim diyet icin yardim ettim ama hic okuz gibisin ayi gibisin demedim...
Herkese merabalar..

Bence kilo vermeden cocuk yapma ozmn seni daha cok strese sokar. Bide nasil post aciyosunuz ben bi turlu bulamadim da konuyla alakasiz kusura bakmayin

Fake degilim nerden cikariyosunuz? Cok acayip bir konumu gercek olamayacak kadar yani ?
Kimseye kahkaha attigimda yok gayet yasadigimi yazdim..... nedir bu kadar garip gelen size ??
vallahi bence sensin başlı başına garip olan bu konuda adam sana küfürler ediyor aşağılıyor yemedigin hakaret küfür kalmiyor normal insan cileden cikar agzini yüzünü dagitir ve de boşar bana öküz dedi normal mi diye sormaz o gun asagiladi hakeret etti ama iyi gunlerim var diye bekleyio kendini kandirmaz o yuzden normal bir insan kadin sana inanmakta zorlanir doğal yani şaşırma

Bence kilo vermeden cocuk yapma ozmn seni daha cok strese sokar. Bide nasil post aciyosunuz ben bi turlu bulamadim da konuyla alakasiz kusura bakmayin
sağ alt köşede yeni konu ac yaziyor ordan acabilirsiniz

Siz bu evlilikte mutku değilsiniz. Sizden kötü anne olur demiyorum zaten. Ama çocuklar mutsuz anne babadan ve kötü evliliklerden o kadar etkileniyor ki, onun için karar verirken emin olun. Her mutsuz evliliğe getirilen çocuk mutsuz olmaya mahkumdur. Ben esinizde takdir edilecek bir değişim görmüyorum ve bunu profesyonel yardım almadan yapabileceğine de inanmıyorum. Size gelince değiştirmeniz gereken bu konu: Kendinize hak ettiğiniz değeri talep etmeyi öğrenin ve o saygıyı sevgiyi görmediğiniz vakit buna bir son vermeyi de. Burda bazı arkadaşların (ben dahil) anlamadığı ne kadar süre daha bu değişimi bekleyeceginizi.. Bizde genclesmiyoruz haliyle. Adam kendini düzeltsin diye ne kadar süre belirlediniz?

Anladim.. onda belli basli degisimler var gibi, dikkat ediyo eskiden sinirlendigi seylere sakin tepkiler veriyo falan. Ama bu ne kadar surer bilmiyorum.. ki bu konuda mesela okuz lafida hakarettir ve ben ordada tepkimi koyamadim kayboldum gittim konusmada onu sorguladim neden boyle dusunuosun cok kilolu degilim
Ayip degilmi bu lafi soylemen vs, oysaki ona bu sekilde konusamazsin benimle! Diye tepki verip dahada konusmamam gerekirdi... buda kendi degerini sinirini bilmektir bende eksik oldugu kesin, yoksa kimse bu kadar sinirlarimi asamazdi sanirim...
Bilmiyorum ne zamana kadar kafamda bi sure yok, bi once actigim konuda umidim bitmis gibiydi bunuda hissetti sanirim biraz kendini duzeltme yoluna girdi.. 5 senedir birlikteyiz 4 senedir evliyiz..

İnsan şu kadar üyenin yazdığını en azından tartar. "Bu kadar insan, yaşadıklarımın normal olmadığını söylüyor. Ben bir psikologa gidip görüneyim. Çünkü ben de yaşadıklarımdan rahatsız oluyorum" der.

hiç kendini yorma dicem ama konuyu gördükçe için şişti degil mi gercek olmasin istiyor insan ve ben konu sahibinip yardim aldigina asla inanmıyorum yahut aliyorsa bile kesinlikle cogu seyi anlatmiyor yada kendini bambaşka anlatıyor yoksa düşünsene yardim aliyorsun ruh hastasi bi adamdan surekli hakaret asagilanma hepsini dinleyip cocuk düşüneceksin olucak is degil

Herkese merabalar..

Kusura bakmayın ama çok terbiyesizce bir davranış ve konuşma şekli. Bu zihniyetle sizi her gün paramparça eder eşiniz

Siz yine de hiç kimseye, hiç bir durumda
beddua etmeyin.
Rahmetli dedem,''beddua, döner dolaşır,
sahibine ulaşır'' derdi.
Bu söz, bende öyle yer etmiş ki hiç beddua etmem.
Normalde de sakin biriyim,çok çok kızıp üzüldüysem;
'Allahım, sana havale ediyorum' derim.

hiç kendini yorma dicem ama konuyu gördükçe için şişti degil mi gercek olmasin istiyor insan ve ben konu sahibinip yardim aldigina asla inanmıyorum yahut aliyorsa bile kesinlikle cogu seyi anlatmiyor yada kendini bambaşka anlatıyor yoksa düşünsene yardim aliyorsun ruh hastasi bi adamdan surekli hakaret asagilanma hepsini dinleyip cocuk düşüneceksin olucak is degil
Tabi ki almıyor.
Düzenli tedavi görse şimdiye kadar ilerleme olurdu. Hala aynı yerde sayıyor.

Back