• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin sorumsuzlugu

Hayir hanımefendi...
Avrupada doğan ve büyüyen bir insan yaşadığı ülkenin dilinde öğretim hayatını tamamladığı için türkçe veya başka bir yabancı dilin genelde derinlerine inemiyor.

Siz önce benim türkçe konuştuğum ve yazabildiğim kadar bir yabanca dile hakim olun sonra yine konuşuruz.

Umarim kendinizi hayatinda türk okuluna gitmemiş bir insanla bir görmüyorsunuzdur.

İsterseniz bu konuşmaya benim yüksek seviye hakim oldugum dilde devam edelim.

Ama ben sizinle gurur duyuyorum. Bari ana dilinize hakimsiniz. :))
Düşündüm de sizin için ban yemeye değer mi ? Nck degmez :)
Çünkü bu aşağılayıcı tavirlariniza sizin uslubunuzla cvp vermek isterdim ama i ihh gerek yok.
Yabancı dili su gibi konusamadigim dogrudur ana dilim bana yetiyo...
Çok bilgili kültürlü hanımefendi şimdi kendinizle de gurur duyabilirsiniz

Düşündüm de sizin için ban yemeye değer mi ? Nck degmez :)
Çünkü bu aşağılayıcı tavirlariniza sizin uslubunuzla cvp vermek isterdim ama i ihh gerek yok.
Yabancı dili su gibi konusamadigim dogrudur ana dilim bana yetiyo...
Çok bilgili kültürlü hanımefendi şimdi kendinizle de gurur duyabilirsiniz

Polemik yaratmadan önce düşünün bunlari. Gerçi ben bu konuşmayı polemik olarak görmüyorum. Ban yemezsiniz, bildirmedim zaten :) gerek duymadim yani... deYmiyOO genelde...
Kusura bakmayin. Sizi rencide etmek istemezdim.
Ben zaten kendimle aşırı derecede gurur duyuyorum. Kolay degil gurbetde yaşamak ve üniversite bitirmek.

Neyse... belki birgün sizde ikinci bir dil öğrenirsiniz. Öğrendikten sonrada parcalarsiniz doğru konuşma ve yazmanizla.

Ana dilinizin size yemesi beni memnun kildi... gerci başka cikar yolunuzda yokdu ama yetinmeniz yinede güzel.

İyi günler öğretmenim :)

1- Önce adam küfretmiş ve konu sahibini tahrik etmiş
2- Ben de günde 1 paket sigara içmeme rağmen oturma alanında içmem, içtirmem. Ya balkon ya mutfak
3- Sigara kokusu kaldıkça iğrençleşen bir kokudur ve sigara içmeyenler bu kokuya katlanmak zorunda değil. Hele de çocuklar. Ayrıca sigara yanıkları kötü bir görüntüdür.
4- Para sokaktan toplanmıyor. Hangimiz 2 yılda 1 eşya değiştiriyoruz? Akşam yemeğinde havyar, portakallı ördek yiyenler hariç tabii...
5- O avukatmış bu doktormuş, şu iki dil biliyormuş. Bana ne, bize ne?
6- Konu sahibi haklısın. Yaşamayan bilmez, anlamaz. Azıcık empati

Polemik yaratmadan önce düşünün bunlari. Gerçi ben bu konuşmayı polemik olarak görmüyorum. Ban yemezsiniz, bildirmedim zaten :) gerek duymadim yani... deYmiyOO genelde...
Ben zaten kendimle aşırı derecede gurur duyuyorum. Kolay degil gurbetde yaşamak ve üniversite bitirmek.

Neyse... belki birgün sizde ikinci bir dil öğrenirsiniz. Öğrendikten sonrada parcalarsiniz doğru konuşma ve yazmanizla.

Ana dilinizin size yemesi beni memnun kildi... gerci başka cikar yolunuzda yokdu ama yetinmeniz yinede güzel.

Kusura bakma ama soylemeden gecemedim."Deymez" degil "degmez" avukat hanim :KK25:

Kusura bakmayin. Sizi rencide

Siz beni değil ancak kendinizi rencide edersiniz böyle. .
Üniversite bitirmek 98363637 dil bilmek bazı insanı kuralları ogrenmeye yetmiyor demek ki.
Lise mezunuyum yabancı dilim de öyle su gibi değil ama sizin gibileri cebimden çıkarırım.
Bi söz vardı ; okumak cehaleti alır ama......
Neyse....

Ironi kelimesini ilk duymadiniz galiba... :)

Topic acin.. NaMIDiGeRBuzDoLaBI NaMIDiGeRBuzDoLaBI hanımla birlikde tüm gurbetde yaşayan vatandaşlar türkçe dersi verin.
Gerilmenize gerek yok.

Unutmadan gerilmekden ziyade salca olmanıza hic gerek yok.
Ne cok bozuldunuz. Bir kac yerde gecince size yakistirdim demek ki o soylemi.Sakin olun.Bu kadar kizacak bir sey yazmamistim oysa ki.:süslü:Salcaya recele ne gerek var biraz medeni olun rica ederim.

Siz beni değil ancak kendinizi rencide edersiniz böyle. .
Üniversite bitirmek 98363637 dil bilmek bazı insanı kuralları ogrenmeye yetmiyor demek ki.
Lise mezunuyum yabancı dilim de öyle su gibi değil ama sizin gibileri cebimden çıkarırım.
Bi söz vardı ; okumak cehaleti alır ama......
Neyse....

Hanim efendi... beni niye alintiladiniz.
Lütfen konuya onaklanin.
Benim türkcem niye sizi gerdi?

Iyi işde... sizin türkçeniz iyi. Yetinin bununla.

Konu sahibine odaklanin lütfen.

Hanim efendi... beni niye alintiladiniz.
Lütfen konuya onaklanin.
Benim türkcem niye sizi gerdi?

Iyi işde... sizin türkçeniz iyi. Yetinin bununla.

Konu sahibine odaklanin lütfen.
Turkceniz beni germedi asıl benim eğitim durumum yabancı dile hakim olmayisim sizi bayagi bi gerdi ki bi ton laf ettiniz.
Neyse ....... Konuya dönelim en iyisi

Turkceniz beni germedi asıl benim eğitim durumum yabancı dile hakim olmayisim sizi bayagi bi gerdi ki bi ton laf ettiniz.
Neyse ....... Konuya dönelim en iyisi

Alintilamayin hanimefendi.
Benim imla hatam sizi demekki baya germiş. Nasilda cimbizla, küfür yiyen bir konu sahibinin konusunda, benim imla hatam sizi alintilamaya kadar itdi onuda anlamadim ama neyse.

Sizin sigaradan çok daha büyük sorunlarınız var. Sigara konusu aranızdaki gerilimin patlaması sadece.

Başka problerinizin olduğu açık ama bu konuda çok haklısınız.

Yorumların çoğunu şaşkınlıkla okudum. Eşinin keyfi diye karışmayacak, arkasından temizlik yapacakmışsın. Ben de sigara içiyorum daha misafirliğe gittiğim bir evin içinde teklif edilse bile içmedim. Kokusunun her eşyaya sindiğini çok net biliyorum çünkü.

Birinin keyfi diğerinin huzurunu kaçırıyorsa o da keyif! yapmayıversin. Kaldı ki mutfakta ya da balkonda içebilir. O sizi düşünmeyecek ama siz 'aman kocacım rahat etsin' diyeceksiniz. Yok öyle bi hayat.

Başka problerinizin olduğu açık ama bu konuda çok haklısınız.

Yorumların çoğunu şaşkınlıkla okudum. Eşinin keyfi diye karışmayacak, arkasından temizlik yapacakmışsın. Ben de sigara içiyorum daha misafirliğe gittiğim bir evin içinde teklif edilse bile içmedim. Kokusunun her eşyaya sindiğini çok net biliyorum çünkü.

Birinin keyfi diğerinin huzurunu kaçırıyorsa o da keyif! yapmayıversin. Kaldı ki mutfakta ya da balkonda içebilir. O sizi düşünmeyecek ama siz 'aman kocacım rahat etsin' diyeceksiniz. Yok öyle bi hayat.
Birde kızcağız hamileyken kızın ailesini eve çağırmış bu adam,henüz beceremediği ve hamilelikten uyuduğu için yapamadığı kirli yerleri göstermiş kızın ailesine:tokat:sürpriz diyerek...Şimdi bu kız çamaşır suyuyla dezenfekte edilmeden sokmasa evine o adamı,bence haklı:temizlik:

Aynen,ilk mesajına yazmalıydı bunu bence.Birde şiddet uyguladığı için annesindeymiş,ailesi konuşunca ne oluyorsunuz diye,gelin size sürprizim var diye eve getirip göstermiş.O kocayı ben her gün aside yatırmadan eve almam,büyük konuşmayayım.Tabi eğer boşamadıysam...

Back