• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sorumsuz ailesi

kız ana babası da ana baba ama değil mi
maneviyat olunca kız ailesi el üstünde tutulsun ama maddiyat mesele olunca erkek ailesi elini cebine atsın bu çifte standart
gencligimiz kendi evimizi arabamizi almaya çalismakla geciyor zaten. Yaslaninca da mi rahat etmeyelim? O zaman da oglan icin sıkıntiya girip, hayatini o sekilde mi tamamlasin insanlar... Zor valla Allah iyilerle karsilastirsin...

gencligimiz kendi evimizi arabamizi almaya çalismakla geciyor zaten. Yaslaninca da mi rahat etmeyelim? O zaman da oglan icin sıkıntiya girip, hayatini o sekilde mi tamamlasin insanlar... Zor valla Allah iyilerle karsilastirsin...

ben yazdıklarımı hem gelin hem görümce olarak yazıyorum bu arada yanlış anlaşılmasın, aslında gelin görümceden bağımsız kendim olarak kendi doğrularım ışığında yazıyorum
ben kendi anneme çocukta baktırmıyorum mesela, aynı apartmandayız asla zorunlu olduğunu düşünmedim dediğin gibi bu insanlar hiç mi oh demeyecekler, açıkçası ben bazı detayların buraya konu açarken eklendiğini düşünüyorum, çoğu üye yapıyo bunu çünkü insan fıtratında onaylanma ihtiyacı vardır, burda ne mesela o detay kp alkolikmiş, velev ki öyle geline ne bundan, içki parasını onlardan mı alıyo

Tabi ki almak zorunda değiller. Ama biz bu kadar sıkıntı içindeyken öyle ötede durmak da garip değil mi?
Seni anlıyorum canım aynılarını yaşadım hala da yaşıyorum, bütün altınlar bilezikler takılar gitti, düğün salonunu bile bize ödettiler, bize değil kendilerine beyaz eşya aldılar ne tesadüf ki düğün arefesinde bütün beyaz eşyaları bozuldu :işsiz: Eşimle omuz omuza verdik ödüyoruz hepsini, birbirimizi üzmüyoruz. Ama zoruma gidiyor bana bir nişan elbisesi, nikah elbisesi, bir bindallı alınmayıp da kızına torunlarına aldığı elbiseler. Yine de eşimle kırmıyoruz birbirimizi, ikimiz de çalıştığımız için paramız var gibi görüyorlar ama inan yol param kalmıyor bazen. Sen de eşini kırmamaya bak, iş bulmaya çalış, gün gelir devran döner canım Allah bizim de yüzümüze güler inşallah, bu borçlar da biter. Bütün arkadaşlarımın kolları bilezik dolu, ben düğünde iki saat takabildim onlar da uyduruktu zaten hiç fikrimi almadılar takı konusunda. Şu saatten sonra ne yapsalar boş. Allah eşlerimizle huzurumuzu bozmasın, ben onlardan bi şey beklemiyorum.

Bir alkolik babanın kızı olarak söylüyorum babam bizi feci madur etti.Annem abim liseyi bitirdigi sene ise girdi onu dersaneye gönderebilmek için.Sinirli bir kadındı annem çalışamaz dedik ama abimi ve beni okuttu,mesleklerimizi elimize verdi.Yetebildigi nokta oldu,yetemedigi oldu.Universite de hafta sonları marketlerde calistim.Burslarimi biriktirdim.Yurdumun karsisinda bakkalda satilan ekmek arası kızarmış patates benim akşam yemegimdi.Dugunumde annem eşya alamadı ,aldı gösterdim.Ev alacaklardı birikimimden verdim.Sonra parça parça verdiler geri.Simdi annem emekli oluyor emekli ikramiyesi ve eski evini satıp güzel bir ev alacak.Abimin eşi "hayırlı olsun dememiş". "Sen çok akıllı bir kadınsın kendine ev aliyorsun"demiş.Babam alkolikse en başında annemi madur etti.Benim kocamı ve ya yengemi ilgilendiren bir dava yok !!Annemin eline 3 kuruş geçtiyse kendisine ev alacak ,benim birşey bekleyecek hakkım yok.Sizin yapacağınız şey iş arayorum diye oyalanmamak.Direk eleman arayan pastahane,butik gözünüze hangi dükkan geldiyse gidip ben yarın baslayabilirim demek

Bir alkolik babanın kızı olarak söylüyorum babam bizi feci madur etti.Annem abim liseyi bitirdigi sene ise girdi onu dersaneye gönderebilmek için.Sinirli bir kadındı annem çalışamaz dedik ama abimi ve beni okuttu,mesleklerimizi elimize verdi.Yetebildigi nokta oldu,yetemedigi oldu.Universite de hafta sonları marketlerde calistim.Burslarimi biriktirdim.Yurdumun karsisinda bakkalda satilan ekmek arası kızarmış patates benim akşam yemegimdi.Dugunumde annem eşya alamadı ,aldı gösterdim.Ev alacaklardı birikimimden verdim.Sonra parça parça verdiler geri.Simdi annem emekli oluyor emekli ikramiyesi ve eski evini satıp güzel bir ev alacak.Abimin eşi "hayırlı olsun dememiş". "Sen çok akıllı bir kadınsın kendine ev aliyorsun"demiş.Babam alkolikse en başında annemi madur etti.Benim kocamı ve ya yengemi ilgilendiren bir dava yok !!Annemin eline 3 kuruş geçtiyse kendisine ev alacak ,benim birşey bekleyecek hakkım yok.Sizin yapacağınız şey iş arayorum diye oyalanmamak.Direk eleman arayan pastahane,butik gözünüze hangi dükkan geldiyse gidip ben yarın baslayabilirim demek

konu paraysa herkesi ilgilendiriyo dava, ama annen bi hasta olsa kızı baksın olur adı

konu paraysa herkesi ilgilendiriyo dava, ama annen bi hasta olsa kızı baksın olur adı
Benim dugunum olmadan önce annem kiradan kurtulmak için ev aldı.Ben borç olarak eve para verdim alamıyorlardi yoksa.Abim esinin doldurusu ile beni aradi "senin ne kişisel çıkarın var,neden para veriyorsun?" dedi.:KK43: İlerde ne sana ,ne de bana maddi yonden muhtaç olmayacaklar,baska ne çıkarım olabilir dedim.

Kusura bakma ama kimse size bişey yapmak zorunda değil bu onları sorumsuz yapmaz. Alkolik olması babasının kişisel problemi sizi alakadar etmez. Kendi gücünce yapacaksın kimsedende bişey beklemeyeceksin. Başkasının ailesi ev araba verdi diye eşinin aileside bunu yapmak zorunda değil.

Benim dugunum olmadan önce annem kiradan kurtulmak için ev aldı.Ben borç olarak eve para verdim alamıyorlardi yoksa.Abim esinin doldurusu ile beni aradi "senin ne kişisel çıkarın var,neden para veriyorsun?" dedi.:KK43: İlerde ne sana ,ne de bana maddi yonden muhtaç olacaklar,baska ne çıkarım olabilir dedim.

kimbilir onların evinde ne teoriler ne planlar masaya yatırıldı yoksa ben utanırım mesela bu durumda, annem ev alacak kardeşim destek olacak ben de destek olacağım yerde bir de ona hesap soracağım sen niye destek oldun diye

Ana baba olmuşsa tabiiki üzerine düşeni yapicak. Ne demek yapmak zorunda değiller ???! Dışarıdaki ayşe abla. Mehmet amcami yapacak. Ana baba iyi günde kötü günde yanında olmadiktan sonra. Evladina maddi manevi destek olmadiktan sonra her manada... Ne yapayım öyle aileyi..

Aileler manevi olarak çocuklarının yanında olmak zorunda evet, ancak asla maddi olarak yardımda bulunmak zorunda degil. Bir anne babanın maddi olarak yapması gereken tek mecburiyet (tabii bunu belli bir yaştan sonrası için söylüyorum) eğitim yardımı.
Onun dışında bizim kültürümüzde aileler düğün için yardım ederler, varsa imkan etsinler de mesela düğünden önce bir araya gelinir, sorumluluklar konuşulur, paylaşılır, her şey adil, şeffaf olur ancak "bir tarafın yapmadığı şeyi diğer tarafın ailesinden beklemek", "benim ailem yap(a)madı ama kayınvalidem, kayınpederim yapsın" demek amiyane tabirle söylüyorum karşı tarafı KAZIKLAMAK, hak yemek ve çıkarcılıktır. Net.
Iki insan halvet olacak diye bunun ezasını, cefasını niye tek bir taraf (ki bu NEDENSE KK konularından anladığım kadarıyla genellikle erkek ailesi oluyor) çekmek zorunda?

erkek aileleri GELİN alıyora rya!!! ondan beklenti yüksek onlardan,
onların oğlu eş lenmiyor, onlar gelin alıyorlar ve beklentileri yüksek,
e haliyle gelinin de beklentisi oluyor ,
herşeyin kökten değişmesi lazım

Haksızsınız.
1) İlk önce iş bulun ama oturduğunuz yerden değil. Üniversite mezunu değilseniz cafelerden birine gir başla hemen. Çalışarak iş ara! daha sonra güzel kafana göre iş bulursan geçersin.
2) Tabi karşı taraf yardımcı olsun isteyebilirsin ama olmuyorlarsa yapacak bir şey yok söylenmek hakkın değil.
3) Zaten en güzeli kendi imkanlarınla yaptığın mal mülk. Benim kv kp ne kadar iyi olsa da tek kuruş para desteği istemem kendim yapmak isterim en değerlisi bu.
4) Eşin psikolojik bunalımdadır tek başına çalış onca borcu ödemekle yükümlü ol zor gerçekten. Maddi destek olmazsan durumu çok daha kötüye gidebilir.

ben de herşeyi eşimle yaptım a dan z ye,
yeter ki huzurumuz olsun ve de kimse hiç bişeyimize karışmasın dedim, eşime de ddim biz yaparız karıştırtma sakın maddi manevi,
gel gör ki maddi karışmasalar da manevi olarak maneviyatımız mahvettiler!!!!!
keşke baştan maddi olarak sömürseymişim de bira z içim soğurdu belki,
faydayı bırak zararın alasını yaşattılar

Eşin konusunda tabiki haklısın.. borcu var diye dünyayı zindan etmenin ne anlamı var.. evlendirmeseydi madem borçla.. üstelik sende elinden geleni yapmışsın sende ona bunu söle..

valla herkes haksızsın demiş ama ben katılmıyorum aile
olarak insan evladına ne gerekiyorsa bence yapmalı bende eşimle eşyalarımı
kendim yaptım çalışıyordum ama takılarımızı kv ler yaptı nişan bohçası vs yaptı
bende onunkileri yaptım mesela ailem çeyizlik eşyalarımı hep yapmıştır elektronik tabak çanak
da ben sözlüyken aldım evlenene kadar ödedim yani hem biz hem de aileler yaptı bende takılarımla
1 yıl sonra evimi aldım şimdi kredisini ödüyorum he ailelerden çok biz yaptık ama olsun yinede yapıldı
bazı şeyler..benim de oğlum var onu mesela rabbim kısmet ederse evsiz evlendirmek istemiyorum.emekli olucam
inşallah maaşım olucak rabbim izin verirse o maaşımla evladımın yada evlatlarımın bu güzel günlerinde
elimden geldiğince de yaparım.
ve benim kv m herşeyi yüze vuran yaptığı iyiliği 40 kere söyleyen biridir iyiki de az şeyler
yapmışlar yoksa herşey onların olurdu.

Esinizin ailesi hakkinda yorum yapmak size düsmez. Kendisinin gücü evlenmeye yetmeyen kimse evlenmesin bi kere. Herseyi borc ile yapmis adam yinede. Ayrica arkadaslarima su yapiliyor bu yapiliyor diye de esinizin ailesine kizmaya da hakkiniz yok. Herkes kendi calisip ugrassin baskasinin eline bakmadan önce

.Abim esinin doldurusu ile beni aradi "senin ne kişisel çıkarın var,neden para veriyorsun?" dedi.:KK43: İlerde ne sana ,ne de bana maddi yonden muhtaç olmayacaklar,baska ne çıkarım olabilir dedim.

Ay bu gelinler... gelin müsvetteleri...
:duduk:
rahatsiz tipler her yerde her şeyden rahatsız olur...
ne büyük terbiyesizlik...

Herseyi tam yapmış gibi bir de karışıyor kvsi konu sahibinin. Ondan o da haklı olarak ne aldılar ki karışıyorlar demek istiyor. Bunu anlamayan da yok iş bul çalış vs tamam da asıl konunun özü herşeye karışmaları. Biraz da o konuda tavsiye verseniz keşke konu sahibine...
Konu sahibi yerinde olsam birşey söylediklerinde terbiye sınırları icinde cevap verirdim eşin kızsa bile dersin ki herkesin ailesi destek oluyor sen kredi ödüyorsun bunun sebebi de benim ailem kadar da senin ailen, biz stres içindeyiz ondan cevap veriyorum dersin.

Herseyi tam yapmış gibi bir de karışıyor kvsi konu sahibinin. Ondan o da haklı olarak ne aldılar ki karışıyorlar demek istiyor. Bunu anlamayan da yok iş bul çalış vs tamam da asıl konunun özü herşeye karışmaları. Biraz da o konuda tavsiye verseniz keşke konu sahibine...
Konu sahibi yerinde olsam birşey söylediklerinde terbiye sınırları icinde cevap verirdim eşin kızsa bile dersin ki herkesin ailesi destek oluyor sen kredi ödüyorsun bunun sebebi de benim ailem kadar da senin ailen, biz stres içindeyiz ondan cevap veriyorum dersin.

Canım farklı tavsiyeler de oldu sadece çalış denmiyor ki . Ailesi yardım etmiyor diye evliliğini kendini yipratmamasini söyledim eşinin bu konuda hakkı var destek istemiş kendisinden anlayışlı olmasını beklemiş .

Ailesinin yapmadığı yardım yüzünden kavga mı etsinler bu yüzden araları mi bozulsun çok mu mantıklı.

Kv klasik begenmemezlik yapmış çok ciddi bir durum göremedim ben . Ben "böyle seviyorum böyle iş yapıyorum "deyip geçilecek mevzular yani .

Burda ki ana fikir evde ki mutluluk . Olmayacak şeyler için gereksiz yıpranmak yıpratmak herkesi yorar . Anlatabilmişimdir inşallah .

Yoo konunun özü "herşeye karışmaları değil, konu sahibinin ailesi hiç bir şey yap(a)madığı halde kayınvalidesi ve kayınbabasının sadece iki (uyduruk) bilezik takması ve hanımefendinin altına araba çekmemesi, ev almaması, düğün borcunu da kendilerinin ödemek zorunda olmaları. Biz de diyoruz ki şikayet edecek kimseye sitem edecek bir şey yok senin ailen yapmadıysa onlar da yapmamış, her şey adil olmuş, sıkıntı yok.
Çalış, eşine destek ol, eşinin yükünü hafiflet, beraberce ödeyin borcunuzu.

Back