• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sorumsuz ailesi

Haksızsın canım.Eşinin ailesi olaki bir densizlik edip senin kurduğun yuvaya karışırsa biz ayrı bir aileyiz kimse yuvama karışamaz denilir.Oysaki kendi kurduğunuz ayrı yuvanın eksikliklerini de o ailedennbekleyemezsin.Kimse çocuğun evlendi diye ona ev araba vs almak zorunda değil.Heleki imkanı varsa neden yardım etmiyor deme hakkında yok.Ozaman onlarda annen fakirse neden borc harç bulupta bir damatlık alamazsınız derler.Nekadar az beklentin olursa kadar mutlu olursun.Sunum gitti bunum gitti dediğin şeyi kendi yuvan icin yapmissin baskasindan beklentin olmasın. Eğer bu mantığı kafana oturtursan mutlu olursun aksi halde uzulursun kurduğun yuvaya yansır bu düşünceler gerek yok.Esin zatennfedakar biri birde ailesinden fedakarlik bekleme.Baban veat ettiği için sen zavallı onlar güçlü olmuş değil.Bu hayatın gerçeği sadece ve herkesin başına gelebilecek bir şey.
Canım benim bende aynı dertten muzdaribim en azından senin eşin çalıştığının yarısını göndermiyor ailesine ben ne a diye biliyorum nede be naparsan yap diyip konuşmuyorum çünkü ben söylemekten o yapmaktan bitmedi 50 milyar borçla bakalım ne yapacak

Evet, doğru anlamışsın 28 tane :)) Onlar al kızım bu ev senin demediler. Olsaydı hayır demezdim sanırım, 10 senedir kira vermektense.

Onlar düşünseydi, çok sevinirdim. Düşünmüyorlarsa, kendi bilecekleri iş diyor ve hiç takılmıyorum.

Çok da emeğim var üzerlerinde, annem hasta olduğu için, çok şey yapıyorum onlar için.Evlat olarak ben kendime düşeni yaparım, eşimle de neye gücümüz yetiyorsa, onu yaşarız diye düşünüyorum.

Benim etrafımda da çok, çocukları için neler neler yapanlar. Allah huzur versin, bak millet ne yapıyor diye hiç huzurumu bozamam.

çok iyi niyetlisin herkese rabbim senin gibi evlat versin
kinlenip kendini doldurupta uzak kalmamışsın ama
ailen yanlış yapıyor ozaman kendileri düşünmesi lazım tabi
1 değil 5 değil evladı kiradayken çok yanlış rabbim biran önce
yanlış düşündüklerini anlamasını nasip etsin sen isteyemezsin
he başka evlat olsa çoktan istemişti ama diyorum ya iyi niyetlisin
kaç kardeşsin bilmem ama mal bölümü yapsalar acaba kaçtane hakkın
var ona bakarsan dorğu diyosun ama kimse için huzur bozmaya gerek
yok sana dokunmayan yılan bin yaşasın.bende öyleyim valla evlendim hemen
ev aldım onu ödemekle geçiyor ömrüm kimseden de birşey beklemedim
kendime alışveriş yapmıyorum yeri geliyor borcum ödeyebilmek için.

Var, onlara evlenirken direk evleri alındı. Doğulu bir aile değiliz. Batılılar ve annem babam ikisi de üniversite mezunu, çalışan insanlar. Haksızlık belki, insanı üzüyor da ama kendi paraları, kendi tasarrufları.benim için de en güzel ev, kendi yaptığımız, en güzel para kendi kazandığımız.

Tahmin ettiğim için sormuştum zaten tam tahmin ettiğim gibi çıktı. Eğitimli insanlar bunu nasıl yapar aklım almıyor. Valla ben burda inanın çok üzüldüm. Ayrımcılık üzüyor beni. Hani tamam onlara da yapılmasa inanın hiç takılacak bir durum değil ama. Onlara yapılıp kız evlat kenara itilince sinirleniyorum ben. Bakalım hangi evlatlarına muhtaç olacaklar. Allah size yardım etsin en güzel evler sizin olsun

Kendi yuvanızı kendiniz idare edemeyecekseniz ne diye yuva kuruyorsunuz, kv para verdiği zaman da kv yuvama karışıyor dersiniz. Bir sürü iş var ama işi beğenmeyen çok. Çile çekiyorum diye oturarak değil çalışarak katkınız olur ancak

Valla devir öyle bir devir oldu ki insanlar kimden ne koparsam diye bakıyo,herkes evladının arkasında olsun falan diyo ya bazilari,tamam olsun herkes kendi evladinin arkasinda olsun,emekli ikramiyesiyle ogluna ev alan bi teyzemiz var oglu 3 ay evli kaldı kalmadı evin yarısı hop gitti gelin kıza, kadinin 25 yillik emeği gitti, ben simdi ogluma ev alsam kesinlikle evlenmeden alirim hayat insana ögretiyo vura vura
Bu kızımızda diğer konusunda bu evliliğinde mutlu olmadığından dem vuruyor bir üyeye ben 5 sene dayanamam falan demiş adamlar sana ev araba niye alsın ki
Bir yakınımız da çocuklara ev verilince tapunun baba üstünde kalması gerektiğini söylerdi. 1,5 milyonluk bir ev almıştı oğluna ve onun üstüne yapmıştı. 4 sene sonra ayrıldılar ve evin yarısı gitti eşe. Bazen böyle sakat durumlar olabiliyor gerçekten.
Pardon da nasıl çirkin bir düşüncedir bu? Bunu size kocanız yapsa kıyametler kopar. Oglan anası ve de görümce olunca işler çook değişiyo demek ki :)))

Belki o 3 aylık evlilikte kız psikolojik şiddetin dibini yaşadı. Belki fiziksel şiddet gördü. Aynı sekilde 4 yıllık evlilikte de. Kim boşanmak için evlenir? Boşanmak bu devirde bir kadın için ne kadar zor. Özellikle küçük yerlerde. Bunun da bi bedeli olmuş. Oh iyi de olmuş.

Çalış çabala, çocuk koca adam olsun evlensin sonra gelin hanım/damat bey hala destek beklesin.
Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Herkes evini geçindirsin. Yıllarımı çalışarak geçireyim sonra rahat edip paramı yiyecekken hala çocuklar benden destek beklesin.
Valla ben ölmeden ne ev veririm nede para. (çooookkkk maddi sıkıntıda ise borç olarak veririm)
Koca koca insanlar lafa geldi mi hiç bir şeye laf söylemenize izin vermezler ama iş paraya gelince vay anam annesin babasın destek olacaksın.
Evine gitsen izinsiz mutfağa girip bir bardak su alsan surat edip laf edenlere ben neden para vereyim.
İşine gelince benim evliliğim, benim evim, benim kocişim/karım, işine gelince anne baba destek ol.
Nasıl her şey onlara aitse geçim derdi de karı kocaya aittir.

Pardon da nasıl çirkin bir düşüncedir bu? Bunu size kocanız yapsa kıyametler kopar. Oglan anası ve de görümce olunca işler çook değişiyo demek ki :)))

Belki o 3 aylık evlilikte kız psikolojik şiddetin dibini yaşadı. Belki fiziksel şiddet gördü. Aynı sekilde 4 yıllık evlilikte de. Kim boşanmak için evlenir? Boşanmak bu devirde bir kadın için ne kadar zor. Özellikle küçük yerlerde. Bunun da bi bedeli olmuş. Oh iyi de olmuş.

Ben gelinim de yalnız
Son cümlelerinle kanıtlamış oldun zaten ne pesinde olduğunu

Çalış çabala, çocuk koca adam olsun evlensin sonra gelin hanım/damat bey hala destek beklesin.
Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Herkes evini geçindirsin. Yıllarımı çalışarak geçireyim sonra rahat edip paramı yiyecekken hala çocuklar benden destek beklesin.
Valla ben ölmeden ne ev veririm nede para. (çooookkkk maddi sıkıntıda ise borç olarak veririm)
Koca koca insanlar lafa geldi mi hiç bir şeye laf söylemenize izin vermezler ama iş paraya gelince vay anam annesin babasın destek olacaksın.
Evine gitsen izinsiz mutfağa girip bir bardak su alsan surat edip laf edenlere ben neden para vereyim.
İşine gelince benim evliliğim, benim evim, benim kocişim/karım, işine gelince anne baba destek ol.
Nasıl her şey onlara aitse geçim derdi de karı kocaya aittir.

Çocuğun beklese gene iyi gelinin damadın bekliyo o daha garip

Asıl sorun eşinizle olan iletişiminiz. Borcum var değil borcumuz var demeli eşiniz. Ve evlenmeden kredi çektiğini size söylemeliydi. Ya da siz öğrendiğiniz an işe girmeliydiniz. Ne kadarlık evlisiniz ne kadar zamandır iş arıyorsunuz bilmiyorum ama sizin evin içinde sen ben varken daha çiftlerin aileleri sorun yaratmış çok mu?

Ben gelinim de yalnız
Son cümlelerinle kanıtlamış oldun zaten ne pesinde olduğunu

Evet amacım evi aldırıp kocayı boşamak :))

Merak etme derdi para olan senin oglanı es geçer zaten :) sen de geline senede 1 gider 2 gün kalıp dönebilirsin ancak. Ne kadar ekmek o kadar köfte sonuçta di mi? :))

Back