• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sorumsuz ailesi

valla bizim arabamız yok evimizin 3/2 parasını da babam vermişti erkek ailesi yapmadı bunları zorunda das değiller harbiden gözün yükseklerde bence
bide senin baban size bişey bırakmamış Allah rahmet eylesin ama karşı tarafın babasından çok rahat bekliyosun bu çelişki değil mi
sorumsuz diye kendi sorumluluğunu bilmeyene denir sizin ev erkek ailesinin sorumluluğu değil ki

Babanızın durumu iyidi ki almış demek ki. Ev almak kolay değil bu devirde evet. Ev kredisi kadar kira ödüyoruz normal değil mi almak istemem? Her sene fiyatlar artıyorken bir de. Hiç de yükseklerde değil valla gözüm. Babam yaşasaydı her şeyi layıkıyla yapardı emin olun.

Babanızın durumu iyidi ki almış demek ki. Ev almak kolay değil bu devirde evet. Ev kredisi kadar kira ödüyoruz normal değil mi almak istemem? Her sene fiyatlar artıyorken bir de. Hiç de yükseklerde değil valla gözüm. Babam yaşasaydı her şeyi layıkıyla yapardı emin olun.

işçi emeklisi bir adamdı sonrasında da çalıştı aniden de vefat etti babam
istemen normal elbette iste ve al sıkıntı başkasından beklemen, erkek ailesinin muhasebesini sen mi tutuyosun belki onların da borcu harcı alacağı vereceği var

ben hayretle karşılıyorum burdaki durumları iyi çıkışlarını, iyi olması seninle yiyeceği anlamına gelmez ki iyi ya da kötü gelin bunu nerden bilebilir ki, nerdeyse 6 yıllık evliyim kv kp emekli bilmem alacaklarını vereceklerini, diğer oğullarına ev de aldılar ayaklanmadım hiç

işçi emeklisi bir adamdı sonrasında da çalıştı aniden de vefat etti babam
istemen normal elbette iste ve al sıkıntı başkasından beklemen, erkek ailesinin muhasebesini sen mi tutuyosun belki onların da borcu harcı alacağı vereceği var

ben hayretle karşılıyorum burdaki durumları iyi çıkışlarını, iyi olması seninle yiyeceği anlamına gelmez ki iyi ya da kötü gelin bunu nerden bilebilir ki, nerdeyse 6 yıllık evliyim kv kp emekli bilmem alacaklarını vereceklerini, diğer oğullarına ev de aldılar ayaklanmadım hiç
Allah rahmet eylesin borcları olan bi adam deli gibi alkol alabilir mi sizce. Tabi ki vardır alacak verecekleri ama bizim kadar değildir. Düğün arefesi evini baştan aşağı yenileyen kv sadece kendini düşünüyordur.

Bu cocuklarina yardim meselesi kimi yapiyor kimi yapmiyor bu özveri meselesi bence düşünce yapisi ile alakali. Kimi aileler dediginiz gibi ev araba alir kimsisi dugunune bile zor yardim eder.cocuklari evlendirdim rahat edeyim dusuncesi olur
Benim ailem de kit kanaat gevindigi halde hala bize yardim eder Allah razi olsun .dayilarim hala ne yardim ediosun evlenmis barklanmis der. Işte akraba bile farkli oluyorken baskalarinin aileleri ile kiyaslamayin.

Yani kendiniz bos yere üzüp harap etmeyin . Esinize yansitmamissiniz yansitmayin da bak adam ailesini kurmak icin kredi cekmis calisiyor psikolojik olarak da sıkıntılı belli.
Kimse ailesine toz kondurmaz yardim etse de etmese de.
Bir arkadasin dedigi gibi kotuleyerek degil de politik cevaplar vererek karistirmayin kimseyi evinize.
Esinize destek olun azicik aşım agrisiz başım .
Huzur sevgi her seyden onemli dunya mali icin huzurunu kacirma . Kendi ic huzurunu

Allah rahmet eylesin borcları olan bi adam deli gibi alkol alabilir mi sizce. Tabi ki vardır alacak verecekleri ama bizim kadar değildir. Düğün arefesi evini baştan aşağı yenileyen kv sadece kendini düşünüyordur.

alabilir
valla ne desek boş o zaman gidip açıkça isteyeceksin aynı buraya yazdığın gibi, evini yenileme bana ev alın diyeceksin

Bu cocuklarina yardim meselesi kimi yapiyor kimi yapmiyor bu özveri meselesi bence düşünce yapisi ile alakali. Kimi aileler dediginiz gibi ev araba alir kimsisi dugunune bile zor yardim eder.cocuklari evlendirdim rahat edeyim dusuncesi olur
Benim ailem de kit kanaat gevindigi halde hala bize yardim eder Allah razi olsun .dayilarim hala ne yardim ediosun evlenmis barklanmis der. Işte akraba bile farkli oluyorken baskalarinin aileleri ile kiyaslamayin.

Yani kendiniz bos yere üzüp harap etmeyin . Esinize yansitmamissiniz yansitmayin da bak adam ailesini kurmak icin kredi cekmis calisiyor psikolojik olarak da sıkıntılı belli.
Kimse ailesine toz kondurmaz yardim etse de etmese de.
Bir arkadasin dedigi gibi kotuleyerek degil de politik cevaplar vererek karistirmayin kimseyi evinize.
Esinize destek olun azicik aşım agrisiz başım .
Huzur sevgi her seyden onemli dunya mali icin huzurunu kacirma . Kendi ic huzurunu
Bilmiyorum eşim de çok üzdü beni borcum var diyerek. A desem borcum var b desem borcum var stresliyim diyordu. Borç başlı başına huzursuzluk sebebi zaten.

Bilmiyorum eşim de çok üzdü beni borcum var diyerek. A desem borcum var b desem borcum var stresliyim diyordu. Borç başlı başına huzursuzluk sebebi zaten.
Evet borc yetiyor huzursuzluk icin haklisiniz ozellikle erkekler para konusunda kendini yetersiz hissedince daha agrasif oluyorlar.
Bence siz ise girince her sey bi nebze de olsa duzelir hem borca yardim eder hem istediklerinizi alabilirsiniz. Isin özü bi süre sabir ve destek

Ana baba olmuşsa tabiiki üzerine düşeni yapicak. Ne demek yapmak zorunda değiller ???! Dışarıdaki ayşe abla. Mehmet amcami yapacak. Ana baba iyi günde kötü günde yanında olmadiktan sonra. Evladina maddi manevi destek olmadiktan sonra her manada... Ne yapayım öyle aileyi..

Teyzem oğlu üniversitedeyken, evinin eşyalarını yeniledi, hatta sık sık bilezik alıp taktı. Annem hep derdi kızım kenara para koy biraz, ileride çocuklarını evlendirirken sıkıntı yaşamazsın diye. Teyzem de “ileride o yola girince gelin der bak evini değiştirdi kaynanam, bak benden özendi bilezik takıyor, şimdiden hevesimi alayım bari” derdi. Konuyu okuyunca aklıma geldi.

Bir de üzerinde emek harcamadığjınız malı nasıl istiyorsunuz?

Çok geç degil mi?
Evlilik arifesinde o krediyi çekip eşya alırken demeliydiniz "bizde borca giriyoruz şu an zamanı değil"diye.

Merhabalar. Aklımı kurcalayan beni üzen bir sıkıntımı yazmak istiyorum. Eşimle nişanlandıktan sonra babamı kaybettik zaten hastaydı. Annemin elde avuçta kalmadı bir şey. Ben de çalışmıyordum o dönem. Başka şehirde okuyan da bir kardeşim vardı. Eşimin annesi babası çalışıyor babasının emekli maaşı var aynı zamanda. O dönemde haliyle annem bir şey yapamadı. Hepsini eşim yaptı kredi çekti her şey için. Gelinlik damatlık hepsini eşim aldı ama evlendikten sonra ödedik bunları kredi çektiği için. Düğün salonunu ve baska masrafları düğünde gelen takılarımla ödedi ailesi. Düğün sonrasında bütün bileziklerimi verdim eşim yine borçlara yatırdı. Şu an beyaz eşyalar koltuk yatak odası falan evdeki bütün eşyaları biz ödüyoruz. Ev de kira. Eşim kredi üstüne kredi çekiyor. İş arıyorum ona destek olmak için bulunca gireceğim. Bütün arkadaşlarımın erkek tarafı aileleri her şeylerine yardımcı oluyor. Altlarına araba çekiyor, ev alıyorlar. Takıları da olduğu gibi duruyor. Bizim elimizde ev kredisi çekmek için gereken nakit bile yok. Ailesi 2 uyduruk bilezik haricinde bir şey takmadı düğünde. Babası çok sorumsuz alkolik bir adam. Annesi evinin her yerinç yaptırdı düğün arefesinde. Eşim çoğu tartışmamıza borçlarım var bak gerginim sıkıntı çekiyorum hiç anlayışlı değilsin diye yaklaştı. A desem borcum var b desem borcum var diyordu. Beraber vakit geçirelim diyordum ben kafamı dinlemek istiyorum borcum var diyordu. Bütün düğün takılarımı vererek ve su an büyük sıkıntı çekerek ben elimden geleni yaptıgımı düşünüyorum. Ailesine değil bana kinleniyor senin gözün yükseklerde diye. Ailesine bunca seye ragmen tek saygısızlık etmediğim halde eşim kendi yaptığını başıma kaktı. Bu duruma çok üzülüyorum. Haklı mıyım yoksa boşa mı üzülüyorum lütfen söyleyin.
benim eşimin ailesi o uyduruk bileziği bile takmadı,
ben de kızdım ama yapmayınca yapmıyorşlar demek ki

Kimseden bir şey beklemeyin çalışın ödeyin borçlarınızı
insanlar okutup belli bir yaşa getirmiş meslek sahibi yapmış
yapsa ne ala ama yapmayana da kötü gözle bakılmasın bi zahmet

Almak zorunda değil belki ama eşiniz onlarin evladi. Nasil okuttularsa maddi durumlarinin elverdigi sürece destek olabilirlerdi. Ev araba almayi kastetmiyorum. Eve alinacak şeylerde yabi. Ayrica niye altinlarinizi bozduruyolar. Onlar esinizle size ait. Ailesi dokunamaz.

Eşinizin ailesinden bu kadar beklenti niye?
Siz gerçekten herkesin eşinin ailesinden geçindiğini mı zannediyorsunuz?

Ben şuan oturduğum evi zaman zaman boğazımdan kısarak kurdum eşimle. Bir dilim ekmekten de kıstım, bir tencere yemekten de. Ama kimseden bir beklenti içine de asla girmedim, hele ki kendi ailemden. Evlenen insan geçinmeyi , hayatı idame ettirmeyi göze alarak evlenir. Kimsenin ailesine vs göre hareket etmez ki. Kaldı ki adam çalışmış didinmiş emekli olmuş, yaslar artık 55-60. Istediği gibi yer, ister içer, ister çöpe atar. Demem o ki kimsenin size yardım zorunluluğu yok. Siz ise gireceksiniz , eşinize yardim edip bugünleri geride bırakacaksınız. Borcsuz bir sey olmuyor maalesef.

Başkalarının ailesiyle kıyaslarsan çok üzülürsün daha yok ev veriyorlarmış yok araba alıyorlarmış evlenen sizsiniz sizinde aileniz birşey yapmamış bence bahane değil öyle böyle anneniz kenarınıza bir çeyiz koyması gerekirdi değil mi zamanla yani. Sizde çalışabilirdiniz ama onca zaman nişan düğün çalışmamışsınız hala çalışmıyorsunuz ve eşimin ailesi yapmadı diyorsunuz zorunda değiller madem zora düşecektiniz biraz erteleseydiniz siz de işe girseydiniz para birikseydi. Eşiniz elinden geleni yapmış sonuçta siz evde oturuyorsunuz eşiniz uğraşıyor ödeyeceğim diye.

Ana baba olmuşsa tabiiki üzerine düşeni yapicak. Ne demek yapmak zorunda değiller ???! Dışarıdaki ayşe abla. Mehmet amcami yapacak. Ana baba iyi günde kötü günde yanında olmadiktan sonra. Evladina maddi manevi destek olmadiktan sonra her manada... Ne yapayım öyle aileyi..

kız ana babası da ana baba ama değil mi
maneviyat olunca kız ailesi el üstünde tutulsun ama maddiyat mesele olunca erkek ailesi elini cebine atsın bu çifte standart

kız ana babası da ana baba ama değil mi
maneviyat olunca kız ailesi el üstünde tutulsun ama maddiyat mesele olunca erkek ailesi elini cebine atsın bu çifte standart

vallahi öyle... kaçıncı devirdeyiz... hem özgür olalım hem eşit olalım... aaa ama bak bütün maddiyatı erkek tarafı yapsın... orada bir anda nedense ananelerimize saygı duyuyoruz...

Eşinizin ailesinden bu kadar beklenti niye?
Siz gerçekten herkesin eşinin ailesinden geçindiğini mı zannediyorsunuz?

Ben şuan oturduğum evi zaman zaman boğazımdan kısarak kurdum eşimle. Bir dilim ekmekten de kıstım, bir tencere yemekten de. Ama kimseden bir beklenti içine de asla girmedim, hele ki kendi ailemden. Evlenen insan geçinmeyi , hayatı idame ettirmeyi göze alarak evlenir. Kimsenin ailesine vs göre hareket etmez ki. Kaldı ki adam çalışmış didinmiş emekli olmuş, yaslar artık 55-60. Istediği gibi yer, ister içer, ister çöpe atar. Demem o ki kimsenin size yardım zorunluluğu yok. Siz ise gireceksiniz , eşinize yardim edip bugünleri geride bırakacaksınız. Borcsuz bir sey olmuyor maalesef.

Ağzınıza sağlık :KK200:

Back