• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sorumsuz ailesi

Eşimin ailesini hiç sevmem . Onlarda emınım benı. HAtta konuşmuyorum uzun yıllardır .
Şu ana kadar neden arıyolar dıye 1 kere olsun söylenmedım .
Onlar onun ailesi arasınlar gitsin eşinde.
Bunun kararını sen vermezsın.

Böyle düşünmeye devam edersen evliliğinde huzur olmaz.
Aynen öyle,bazen eşime ulaşamayınca mecburen beni arar,sen söylersin,gelsin şuna bakıversin der kv,bende eşime aktarırım,gider halleder.Ben değilsem de eşim onların evlatları tabii ki yapacak.Bizde el üstünde tutulan oğul gelin değiliz,iğnemiz varsa bizim emeğimizledir.

İmkanları varsa yardım etseler iyi olurmuş. Ama etmemişler. Artık uzatıp lafını etmeyin. Eşiniz sizden, ailenizden hiç bir beklentiye girmemiş sizde girmeyin. Lafını edip adamı bunaltmayın. Tek başına çalışıp, hem borç ödeyip hem laf duymayı, başkalarıyla kıyaslanmayı kimse istemez çünkü...

Kadın oğlu evlenecek diye kendi evine istediğini yaptıramayacak mı canım? Evlenen kendine evleniyor. Ben ailelere yük olunmasından yana değilim, herkes kendi bütçesine göre düğün yapsın. Hatta bütçe yoktuysa nikah yapsaydınız madem, takılarınız da size kalırdı.

Bir alkolik babanın kızı olarak söylüyorum babam bizi feci madur etti.Annem abim liseyi bitirdigi sene ise girdi onu dersaneye gönderebilmek için.Sinirli bir kadındı annem çalışamaz dedik ama abimi ve beni okuttu,mesleklerimizi elimize verdi.Yetebildigi nokta oldu,yetemedigi oldu.Universite de hafta sonları marketlerde calistim.Burslarimi biriktirdim.Yurdumun karsisinda bakkalda satilan ekmek arası kızarmış patates benim akşam yemegimdi.Dugunumde annem eşya alamadı ,aldı gösterdim.Ev alacaklardı birikimimden verdim.Sonra parça parça verdiler geri.Simdi annem emekli oluyor emekli ikramiyesi ve eski evini satıp güzel bir ev alacak.Abimin eşi "hayırlı olsun dememiş". "Sen çok akıllı bir kadınsın kendine ev aliyorsun"demiş.Babam alkolikse en başında annemi madur etti.Benim kocamı ve ya yengemi ilgilendiren bir dava yok !!Annemin eline 3 kuruş geçtiyse kendisine ev alacak ,benim birşey bekleyecek hakkım yok.Sizin yapacağınız şey iş arayorum diye oyalanmamak.Direk eleman arayan pastahane,butik gözünüze hangi dükkan geldiyse gidip ben yarın baslayabilirim demek
Benim babam alkolik sayılmaz belki ama her fırsatta içer, Har vurup harman savurur. Ama çok şükür beni okuttu diyorum, her durumda da arkamda durdu, bak kızım evlenmek zorunda hissedip de evlenme, seviyorsan evlen dedi. 10 yıldır çalışıyorum çok borcunu ödedim babamın, geçen yıl evlendim hala ödüyorum, bir iki aya bitireceğim bana kalan kısmını. Onun dışında eşyalarımızı da eşimle aldık onları da ödüyoruz. Bekarken diyordum benim ne suçum var diye ama evlendim tek kelime etmedim, canın sağolsun baba dedim, annem de üzülüyor o da çalışıyor ama babamın harcamasına dağ dayanmaz. İkisinin de canının sağlığını diliyorum sadece, sanırım artık kendi hayatıma bakabilicem, şu saatten sonra Allah bize bir evlat versin, huzurumuz sürsün, bunu istiyorum sadece.

Tabi ki almak zorunda değiller. Ama biz bu kadar sıkıntı içindeyken öyle ötede durmak da garip değil mi?

Degil. Herkesin annesi babasi cocuguns yardim etmek zorunda degil. Esin masallah cok sabirli biriymis. Tek basina onca seyin altindan sirf sizi alabilmek icin kalkmis. Diyebilirdi ben nisani atiyorum bunlarin altindan kalkamam diye. Bence biraz sukur edin, ne aileler var girip benim konularimi okuyun. Kp gazino borcunu odetmeye calisti. Boyle ornekler varken araba ev bilemem ne hayali zor. Ustelik tek maasla.

Bizimkilerde bir sey yapmadi.ama sorsan dugun yaptı ev dayadi dosedi oğlunu evlendirdi.bize gelirken 2 ekmek alsalar kurusu kuruşuna parasini veriyoruz.
Ogluna butun bunlar dokunmuyorsa banane...

Haksızsın.
Mecburmu o insanlar sana yardım etmeye? Evini tadilat ettirmesine kadar gôzüne batmışda sanane yani???
Bu kadar borcum var esim perisan yetismeye calisiyor zor oduyor vs vs diyorsun bide ustune ev almak icin pesinat yok diye agliyorsun ne guzel istanbul...

Annemin elde avuçta kalmadı bir şey. Ben de çalışmıyordum o dönem. Başka şehirde okuyan da bir kardeşim vardı. Eşimin annesi babası çalışıyor babasının emekli maaşı var aynı zamanda. O dönemde haliyle annem bir şey yapamadı. Hepsini eşim yaptı kredi çekti her şey için. Gelinlik damatlık hepsini eşim aldı ama evlendikten sonra ödedik bunları kredi çektiği için.

Elinizi vicdanınıza koyun..
Bu adam daha ne yapsın ?
Bence konu başlığınızı değiştirin..
İçerikle başlık çooook farklı..

ben yazdıklarımı hem gelin hem görümce olarak yazıyorum bu arada yanlış anlaşılmasın, aslında gelin görümceden bağımsız kendim olarak kendi doğrularım ışığında yazıyorum
ben kendi anneme çocukta baktırmıyorum mesela, aynı apartmandayız asla zorunlu olduğunu düşünmedim dediğin gibi bu insanlar hiç mi oh demeyecekler, açıkçası ben bazı detayların buraya konu açarken eklendiğini düşünüyorum, çoğu üye yapıyo bunu çünkü insan fıtratında onaylanma ihtiyacı vardır, burda ne mesela o detay kp alkolikmiş, velev ki öyle geline ne bundan, içki parasını onlardan mı alıyo
Ben sadece gelinim =) abim evlenmedi.
Biz evlenirken kv kp dislerini yaptirdi cok da iyi yaptilar. O yaşa kadar her açidan zorlugunu çekmisler. Neyse ki nikah zamani ozenip yaptirdilar. Burada da biz evlenirken kv kendi evine esya aldi yazanlar oluyor. Kadin belki 15 20 yildir ayni seyleri kullaniyordu. Yani anne baba olmuslar diye hic mi bir seye haklari yok. hamileliginden itibaren fedakarliklarla buyutuyorsun zaten, biraksinlar da 30 yasina gelmis insanlar artik bunun bir sonu olsun =)

Bir de eskiden evlatlar buyuyup anne babaya guzellikler yapmayi hayal ederdi, ise girip bir hediye almak olsun, yemege cikarmak olsun... Simdiki nesil kac yasina gelirse gelsin buyumuyor, hep kendisine verilsin istiyor.

Yorumlara göz attım yazilmasi gerekenler yazilmis.
Bencede haksızsiniz.
Babaniza Allah rahmet eylesin. Sonrasında hemen bir ise girip çalışabilirdiniz, dugunu erteleyip para biriktirebilirdiniz. Yada nikah yapabilirdiniz.
Mesela bende çocuklarıma ileride malvarligim olursa belki birer ev birakirim oda belki.
Benim evim var ama belki yazlik alacagim. Cocugumda kendi evini arabasını alsin. Anne babamiz var ama 22den sonra üniversite bitiyor biraz ayaklarimiz saglam basip evlenmek gerekmiyor mu??
Ha durumu olup yapan olursa tabiki sevinir kabul edersin. Ama yapilmayani kendin hiçbir caba göstermeden istemekte bencillik.
Esiniz hakli, bunaltmayin.

Biz evlenirken kv kp dislerini yaptirdi cok da iyi yaptilar. O yaşa kadar her açidan zorlugunu çekmisler. Neyse ki nikah zamani ozenip yaptirdilar. Burada da biz evlenirken kv kendi evine esya aldi yazanlar oluyor. Kadin belki 15 20 yildir ayni seyleri kullaniyordu. Yani anne baba olmuslar diye hic mi bir seye haklari yok. hamileliginden itibaren fedakarliklarla buyutuyorsun zaten, biraksinlar da 30 yasina gelmis insanlar artik bunun bir sonu olsun =)

Bir de eskiden evlatlar buyuyup anne babaya guzellikler yapmayi hayal ederdi, ise girip bir hediye almak olsun, yemege cikarmak olsun... Simdiki nesil kac yasina gelirse gelsin buyumuyor, hep kendisine verilsin istiyor.

1 yıl olacak komşu evlenirdi oğlunu kendi evine de aldı bir takım koltuk,bunu geline nispet olsun diye yapmadı ele karıştık dünürlere rezil olmayalım gacır gucur koltuklarla demişti yani herşey gelinlere nispet değil

1 yıl olacak komşu evlenirdi oğlunu kendi evine de aldı bir takım koltuk,bunu geline nispet olsun diye yapmadı ele karıştık dünürlere rezil olmayalım gacır gucur koltuklarla demişti yani herşey gelinlere nispet değil
aynen oyle ama maalesef her seyde cok art niyet araniyor.

Degil. Herkesin annesi babasi cocuguns yardim etmek zorunda degil. Esin masallah cok sabirli biriymis. Tek basina onca seyin altindan sirf sizi alabilmek icin kalkmis. Diyebilirdi ben nisani atiyorum bunlarin altindan kalkamam diye. Bence biraz sukur edin, ne aileler var girip benim konularimi okuyun. Kp gazino borcunu odetmeye calisti. Boyle ornekler varken araba ev bilemem ne hayali zor. Ustelik tek maasla.
Beterin beteri var siz de haklısınız

Babamın 28 tane evi var benim bildiğim. Lüks bir sitede oturuyorlar.

Ben kiradayım. Ev istemeyi de düşünmüyorum. Eşimle neye gücümüz yeterse.

istemene gerek varmı ki bu durumda
verse nolur 1 daire 2 3 değil ki 28 demişin benmi yanlış
gördüm evlat sonuçta yani.

Oo senin gözün yükseklerde gelin işte nolcak gibi mahlle ağzı tarzı yorum yapanlar haricindeki güzelce yazanlara çok teşekkür ediyorum. Eşime biraz haksızlık ettiğimi anladım.

Oo senin gözün yükseklerde gelin işte nolcak gibi mahlle ağzı tarzı yorum yapanlar haricindeki güzelce yazanlara çok teşekkür ediyorum. Eşime biraz haksızlık ettiğimi anladım.

eşinde sana haksızlık etmesin sende bir işe gir
çalış ozaman nasıl rahat ettiğinizi anlarsın çocuk yok
anladığım kadarıyla olana kadar bence çalış ödeyebildiğin kadar
ödeyin sonra rahatça çocuk yapın güzel güzel geçinin.

KK'da çoooook beğen butonu olsa üst üste basardım bu yoruma... Allah'ımmmm iyi ki sizin gibi düşünenler de var :KK68:

Back