• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sorumsuz ailesi

Oo senin gözün yükseklerde gelin işte nolcak gibi mahlle ağzı tarzı yorum yapanlar haricindeki güzelce yazanlara çok teşekkür ediyorum. Eşime biraz haksızlık ettiğimi anladım.

Ne güzel olgun bir cevap... ne mutlu size böyle düşündürebildiysek... yuvanızdan huzur eksilmesin inşallah...

Merhabalar. Aklımı kurcalayan beni üzen bir sıkıntımı yazmak istiyorum. Eşimle nişanlandıktan sonra babamı kaybettik zaten hastaydı. Annemin elde avuçta kalmadı bir şey. Ben de çalışmıyordum o dönem. Başka şehirde okuyan da bir kardeşim vardı. Eşimin annesi babası çalışıyor babasının emekli maaşı var aynı zamanda. O dönemde haliyle annem bir şey yapamadı. Hepsini eşim yaptı kredi çekti her şey için. Gelinlik damatlık hepsini eşim aldı ama evlendikten sonra ödedik bunları kredi çektiği için. Düğün salonunu ve baska masrafları düğünde gelen takılarımla ödedi ailesi. Düğün sonrasında bütün bileziklerimi verdim eşim yine borçlara yatırdı. Şu an beyaz eşyalar koltuk yatak odası falan evdeki bütün eşyaları biz ödüyoruz. Ev de kira. Eşim kredi üstüne kredi çekiyor. İş arıyorum ona destek olmak için bulunca gireceğim. Bütün arkadaşlarımın erkek tarafı aileleri her şeylerine yardımcı oluyor. Altlarına araba çekiyor, ev alıyorlar. Takıları da olduğu gibi duruyor. Bizim elimizde ev kredisi çekmek için gereken nakit bile yok. Ailesi 2 uyduruk bilezik haricinde bir şey takmadı düğünde. Babası çok sorumsuz alkolik bir adam. Annesi evinin her yerinç yaptırdı düğün arefesinde. Eşim çoğu tartışmamıza borçlarım var bak gerginim sıkıntı çekiyorum hiç anlayışlı değilsin diye yaklaştı. A desem borcum var b desem borcum var diyordu. Beraber vakit geçirelim diyordum ben kafamı dinlemek istiyorum borcum var diyordu. Bütün düğün takılarımı vererek ve su an büyük sıkıntı çekerek ben elimden geleni yaptıgımı düşünüyorum. Ailesine değil bana kinleniyor senin gözün yükseklerde diye. Ailesine bunca seye ragmen tek saygısızlık etmediğim halde eşim kendi yaptığını başıma kaktı. Bu duruma çok üzülüyorum. Haklı mıyım yoksa boşa mı üzülüyorum lütfen söyleyin.
Şöyle düşünün onlar sizden para beklentisine girselerdi o zaman rahatsız olurdunuz bize ne derdiniz ama iş kendinize gelince beklentİye giriyorsunuz. Eşiniz gık çıkarmadan tüm masrafları amma öyle amma borçla halletmeye çalışmış sizde başkalarından bekleyeceğinize eşinize destek olun ona güç vermeye çalışın. İnşallah sizde bir iş bulursunuz birlikte aşarsınız bu sıkıntıları.

KK'da çoooook beğen butonu olsa üst üste basardım bu yoruma... Allah'ımmmm iyi ki sizin gibi düşünenler de var :KK68:
cok tesekkur ederim cok naziksiniz :KK68:
Bence bu sekilde yani. Bir yastan sonra artik evlatlar anne babasiyla ilgilenmeli, halini, ihtiyacini sormali ki benim annem babam vefat etti, bunlari esimin ailesi icin soyluyorum. Hayata bu kadar bencil ve onyargili bakilmasi da beni korkutuyor. Allah iyilerle karsilastirsin...

cok tesekkur ederim cok naziksiniz :KK68:
Bence bu sekilde yani. Bir yastan sonra artik evlatlar anne babasiyla ilgilenmeli, halini, ihtiyacini sormali ki benim annem babam vefat etti, bunlari esimin ailesi icin soyluyorum. Hayata bu kadar bencil ve onyargili bakilmasi da beni korkutuyor. Allah iyilerle karsilastirsin...

Nur içinde yatsın anne babanız...
Ne güzel bir evlat yetiştirmişler...
Darısı başımıza, inşallah bizim de böyle evlat yetiştirme şansımız olur...
ve amiin... Allah hep iyilerle karşılaştırsın hepimizi.
Yemin ediyorum burnumun direği sızladı yorumunuzu okurken.
Annem hep der, dünya iyilerin ve iyi dileklerin üzerinde durur diye (tabii benzetme olarak söylüyor bunu)
o kadar haklı ki... görmesini bilene.

Nur içinde yatsın anne babanız...
Ne güzel bir evlat yetiştirmişler...
Darısı başımıza, inşallah bizim de böyle evlat yetiştirme şansımız olur...
ve amiin... Allah hep iyilerle karşılaştırsın hepimizi.
Yemin ediyorum burnumun direği sızladı yorumunuzu okurken.
Annem hep der, dünya iyilerin ve iyi dileklerin üzerinde durur diye (tabii benzetme olarak söylüyor bunu)
o kadar haklı ki... görmesini bilene.
amin... cok sag olun, estagfirullah :KK52:

Canım senin şu anlattıklarını herkez yaşıyor, ben görüyorum,arkadaşlarım hep takılarını bozdurduklarını, düğünde takılan herşeyi borca yatırdıklarını ,anlatır durur, bide üstüne kirada oturduklarını, ve çalıştıklarını,hatta kendilerine hiç bir şey alamadıklarını bile anlatırlar,yani canım herkez yaşıyor, bunları,bazı aileler şanslı, ona bişey diyemem,ama genelde hep çalışıp didiniyorlar ,ev alabilmek araba alabilmek, ve kredi borçlarını, ödeyebilmek için,ama böyle düşünmemek lazım şükretmek rızkı genişletirmiş,şükretmek lazım ,yinede,hayat bir sınav yeri,herkez çalışıyor. herkez didiniyor.herkez önüne hedefler koyuyor.peygamber efendimiz buyuruyorki,kendinizden yukarıdakilere bakıp özenmek yerine,sizden aşağıdakilere bakarak şükrediniz ,böyle bir hadisi vardı efendimizin,yani hepimiz, bizden daha zor durumda olanlara, bakıp halimize şükretmeliyiz,sonra zaman geçiyor, herşey geride kalıyor, ve biz zamanımızı üzülerek, dert ederek, geçirmiş yaş almış ,oluyoruz, her anın değerini bilmemiz lazım,geride kalan,hayatımıza üzülmemek için:kahve:

kız ana babası da ana baba ama değil mi
maneviyat olunca kız ailesi el üstünde tutulsun ama maddiyat mesele olunca erkek ailesi elini cebine atsın bu çifte standart
Yazdiklarimda kiz ailesi erkek ailesi diye kategorizeetmedim farkındaysanız .... aile ailedir. Her iki taraf için de pek tabii gecerli düşüncem !

Aileler manevi olarak çocuklarının yanında olmak zorunda evet, ancak asla maddi olarak yardımda bulunmak zorunda degil. Bir anne babanın maddi olarak yapması gereken tek mecburiyet (tabii bunu belli bir yaştan sonrası için söylüyorum) eğitim yardımı.
Onun dışında bizim kültürümüzde aileler düğün için yardım ederler, varsa imkan etsinler de mesela düğünden önce bir araya gelinir, sorumluluklar konuşulur, paylaşılır, her şey adil, şeffaf olur ancak "bir tarafın yapmadığı şeyi diğer tarafın ailesinden beklemek", "benim ailem yap(a)madı ama kayınvalidem, kayınpederim yapsın" demek amiyane tabirle söylüyorum karşı tarafı KAZIKLAMAK, hak yemek ve çıkarcılıktır. Net.
Iki insan halvet olacak diye bunun ezasını, cefasını niye tek bir taraf (ki bu NEDENSE KK konularından anladığım kadarıyla genellikle erkek ailesi oluyor) çekmek zorunda?
Kesinlikle katılmıyorum . Maddi manevi her zaman evladlarinin yaninda olmak zorunda aileler. Her iki taraf içinde geçerli bu. Durumlari el verdikçe olmasi gerekeni ve llerinden geleni yapmalilar her zaman. Evlendiklerinden üvey evlad olmuyor hala ana babanin evladi onlar..

Yazdiklarimda kiz ailesi erkek ailesi diye kategorizeetmedim farkındaysanız .... aile ailedir. Her iki taraf için de pek tabii gecerli düşüncem !

Ünlem ne için pardon onu anlayamadım
Madem kız ailesi için de geçerli bu konuda kız ailesinin de katkısı olmadığını görüyorsun,kız tarafı da erkek tarafı da elle tutulur birşey yapmamış eşi kendisi kredi çekmiş kendi borçlarını ödüyo ama kızımız hal bu iken ev alma araba alma derdinde
Başka damat olsa ailen bisey yapması diye kafaya kakar ama adam bunu yapmazken kız beklenti içinde neymiş kp içiyormuş iyi yapiyo yarasin

Herşey önüne hazır gelince peter pan sendromundan kurtulamamış yetişkin doluyo işte ortalık
Ben de yaparım oğluma biseyler ama elimden 5 geliyorsa 2 yaparım kalana kendisi çabalasın doğrusu budur ana baba bu dünyadan göçünce kendine bakacak idare edecek donanıma sahip olmalı

Kesinlikle katılmıyorum . Maddi manevi her zaman evladlarinin yaninda olmak zorunda aileler. Her iki taraf içinde geçerli bu. Durumlari el verdikçe olmasi gerekeni ve llerinden geleni yapmalilar her zaman. Evlendiklerinden üvey evlad olmuyor hala ana babanin evladi onlar..

e herhalde öyleler de... ebeveynlik - evlatlık ilişkisi sadece para mı? bir de işlerine karışılınca kızan insanların nedense para harcamaya gelince birden ebeveynleri geliyor akıllarına :KK70:

ne yapsın ebeveynler, mesela 70 yaşına geldiğinde de ihtiyaç var diye koca koca insanlara destek olacağız diye altın dişlerini mi satsınlar :KK70:

Haksızsınız evet.
Eliniz ayağınız tutarken evde oturursunuz, yaşını başını almış insanlardan para beklersiniz. O kadar geçinemeyecektiyseniz evlenmeseydiniz eliniz ekmek tutana kadar.
Adamın ailesinde alkol sorunu vrmış zaten, bu insanların size hibe edeceği parası yoktur. Kendi annenizden bekleyin, biraz da onu sıkıştırın o kadar kolaysa. Parası yoksa borca girsin, altınını bir şeyini satsın kızına ev araba alsın. Kendi aileleriniz iğne bile vermese onlardan iyisi olmaz, tek başına çalışıp borcunuzu harcınızı ödemeye çalışan adamın ve ailesinin sırtına binersiniz. Pes.

Ayrıca evlenirken takılan altını vermek mi elden gelen yardımı yapmak oluyor eşe? Sanki taş attınız da kolunuz yoruldu. o altını da başkası çalışıp aldı taktı. Hayatında para kazanmamış insanlar çok kolay istemeyi biliyorlar hakkatten.

Eski konulara neden bakılıyo diyecek gene birileri ama 10 martta bu adam icin eve borc getirmez alışveriş ya.der yazmışsın bugün diyosun ki a desem borç diyo b desem borç diyo hangisi doğru

istemene gerek varmı ki bu durumda
verse nolur 1 daire 2 3 değil ki 28 demişin benmi yanlış
gördüm evlat sonuçta yani.
Evet, doğru anlamışsın 28 tane :)) Onlar al kızım bu ev senin demediler. Olsaydı hayır demezdim sanırım, 10 senedir kira vermektense.

Onlar düşünseydi, çok sevinirdim. Düşünmüyorlarsa, kendi bilecekleri iş diyor ve hiç takılmıyorum.

Çok da emeğim var üzerlerinde, annem hasta olduğu için, çok şey yapıyorum onlar için.Evlat olarak ben kendime düşeni yaparım, eşimle de neye gücümüz yetiyorsa, onu yaşarız diye düşünüyorum.

Benim etrafımda da çok, çocukları için neler neler yapanlar. Allah huzur versin, bak millet ne yapıyor diye hiç huzurumu bozamam.

Neden baskarınla kendini kıyaslıyorsun onların vardır eşinin ailesinin yoktur yardım edecek gücü.
Hiç anlamıyorum bu kadar borç altına gireceğiniz birikim yapıp, sonrasında evlenseydiniz.
Arkanızdan kovalayan mı var

Birincisi ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk..

Ikincisi zaten maddi olarak çok iyi değilken düğündü nişandı âdetlerdi diye ciddi borç altına girmek baştan doğru değil bence. Sonra borç ödemekten insanlar kendi hayatlarına bakamıyorlar. Huzursuzluguda çabası. Bu genel olarak nacizane benim fikrim..

Sevgili konu sahibi acil iş bulup eşinize destek olun ki onunda sizinde kafanız rahatlasın. Birbirinize daha çok zaman ayırmaya başlarsınız böylece.

Ayrıca bu kadar borç, stres ve sıkıntı içindeyken mümkün olduğunca catismamaya calisin derim. Allah kolaylık versin ..

Merhabalar. Aklımı kurcalayan beni üzen bir sıkıntımı yazmak istiyorum. Eşimle nişanlandıktan sonra babamı kaybettik zaten hastaydı. Annemin elde avuçta kalmadı bir şey. Ben de çalışmıyordum o dönem. Başka şehirde okuyan da bir kardeşim vardı. Eşimin annesi babası çalışıyor babasının emekli maaşı var aynı zamanda. O dönemde haliyle annem bir şey yapamadı. Hepsini eşim yaptı kredi çekti her şey için. Gelinlik damatlık hepsini eşim aldı ama evlendikten sonra ödedik bunları kredi çektiği için. Düğün salonunu ve baska masrafları düğünde gelen takılarımla ödedi ailesi. Düğün sonrasında bütün bileziklerimi verdim eşim yine borçlara yatırdı. Şu an beyaz eşyalar koltuk yatak odası falan evdeki bütün eşyaları biz ödüyoruz. Ev de kira. Eşim kredi üstüne kredi çekiyor. İş arıyorum ona destek olmak için bulunca gireceğim. Bütün arkadaşlarımın erkek tarafı aileleri her şeylerine yardımcı oluyor. Altlarına araba çekiyor, ev alıyorlar. Takıları da olduğu gibi duruyor. Bizim elimizde ev kredisi çekmek için gereken nakit bile yok. Ailesi 2 uyduruk bilezik haricinde bir şey takmadı düğünde. Babası çok sorumsuz alkolik bir adam. Annesi evinin her yerinç yaptırdı düğün arefesinde. Eşim çoğu tartışmamıza borçlarım var bak gerginim sıkıntı çekiyorum hiç anlayışlı değilsin diye yaklaştı. A desem borcum var b desem borcum var diyordu. Beraber vakit geçirelim diyordum ben kafamı dinlemek istiyorum borcum var diyordu. Bütün düğün takılarımı vererek ve su an büyük sıkıntı çekerek ben elimden geleni yaptıgımı düşünüyorum. Ailesine değil bana kinleniyor senin gözün yükseklerde diye. Ailesine bunca seye ragmen tek saygısızlık etmediğim halde eşim kendi yaptığını başıma kaktı. Bu duruma çok üzülüyorum. Haklı mıyım yoksa boşa mı üzülüyorum lütfen söyleyin.
Malesef haksızsın neden çünkü evlenirken aileni geçtim senin bile katkın olmamış benim eşimin ailesi ev verdi ama çivi bile çıkamıyoruz iki senedir evin yalıtım sorunu çözülmedi onlar yüzünden.Bilezik taktılar ama evimiz için ailem daha çok harcadı onların aldığı eşya 10 bin tuttu bizim ki rahat 20 bin.Bugün eşim evden çıkıyoruz dese koşa koşa çıkarım taktıkları altınlar öylece duruyor takmıyorum bile isteseler yüzlerine çarparım.Kanaat et eşine destek ol kimse kimsenin nasibini yiyemiyor emin ol bekle izle gör.

Evet, doğru anlamışsın 28 tane :)) Onlar al kızım bu ev senin demediler. Olsaydı hayır demezdim sanırım, 10 senedir kira vermektense.

Onlar düşünseydi, çok sevinirdim. Düşünmüyorlarsa, kendi bilecekleri iş diyor ve hiç takılmıyorum.

Çok da emeğim var üzerlerinde, annem hasta olduğu için, çok şey yapıyorum onlar için.Evlat olarak ben kendime düşeni yaparım, eşimle de neye gücümüz yetiyorsa, onu yaşarız diye düşünüyorum.

Benim etrafımda da çok, çocukları için neler neler yapanlar. Allah huzur versin, bak millet ne yapıyor diye hiç huzurumu bozamam.

Kesinlikle haklısınız. Ama merak ettim erkek kardeşiniz var mı?

Back