• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sorumsuz ailesi

Benim babam yaşasaydı fazla fazla yapardı emin olun. İmkan varken yapmamak ayrı bir şey.
Biz size diyoruz ki imkanı olan yapmayınca neden suçlu olsun?Siz diyorsunuz ki imkanı olan yapacak.
Offf of boşuna konuşuyoruz neyse cevap vermeye degmeznbir konu çıktı buda

Bizde evlenirken borçla evlendik, bundan hiç gocunmadım ve hiç de eşimin ailesi neden yardım etmedi diye kafama takmadım. 16 yıllık evliyim ve beklenti içine girmediğim için hiç pişman olmadım. Yardım edip her şeye karışmaları bence çok daha kötü olurdu çünkü. Şimdi azıcık aşım ağrısız başım modunda yaşıyoruz çok şükür.
Kv her şeye karışıyor bi de üstüne üstlük. Eşim de annesine hiç laf söyletmiyor.

Benim babam yaşasaydı fazla fazla yapardı emin olun. İmkan varken yapmamak ayrı bir şey.
Ama anneniz yapabilirdi.babanızdan kalanlarla.
Siz ikiniz bir ailesiniz evet yapsalar süperdi ama yapmamışlar neden evliliğini yoruyorsun böyle bir konu için

Kuzum sende elinde altın vs olsin istersin normal...
Ama borç varken altının elde durması mantıklı değil.

Eşinde Allah razı olsun elinden geleni yapıyor çalışıyor.

Ona destek olmak şuan yapabileceğin en önemli şey..

Manevi destek maddi destekten her zmaan daha çok insani motive eder.
Bunu unutma..

Merhabalar. Aklımı kurcalayan beni üzen bir sıkıntımı yazmak istiyorum. Eşimle nişanlandıktan sonra babamı kaybettik zaten hastaydı. Annemin elde avuçta kalmadı bir şey. Ben de çalışmıyordum o dönem. Başka şehirde okuyan da bir kardeşim vardı. Eşimin annesi babası çalışıyor babasının emekli maaşı var aynı zamanda. O dönemde haliyle annem bir şey yapamadı. Hepsini eşim yaptı kredi çekti her şey için. Gelinlik damatlık hepsini eşim aldı ama evlendikten sonra ödedik bunları kredi çektiği için. Düğün salonunu ve baska masrafları düğünde gelen takılarımla ödedi ailesi. Düğün sonrasında bütün bileziklerimi verdim eşim yine borçlara yatırdı. Şu an beyaz eşyalar koltuk yatak odası falan evdeki bütün eşyaları biz ödüyoruz. Ev de kira. Eşim kredi üstüne kredi çekiyor. İş arıyorum ona destek olmak için bulunca gireceğim. Bütün arkadaşlarımın erkek tarafı aileleri her şeylerine yardımcı oluyor. Altlarına araba çekiyor, ev alıyorlar. Takıları da olduğu gibi duruyor. Bizim elimizde ev kredisi çekmek için gereken nakit bile yok. Ailesi 2 uyduruk bilezik haricinde bir şey takmadı düğünde. Babası çok sorumsuz alkolik bir adam. Eşim çoğu tartışmamıza borçlarım var bak gerginim sıkıntı çekiyorum hiç anlayışlı değilsin diye yaklaştı. A desem borcum var b desem borcum var diyordu. Beraber vakit geçirelim diyordum ben kafamı dinlemek istiyorum borcum var diyordu. Bütün düğün takılarımı vererek ve su an büyük sıkıntı çekerek ben elimden geleni yaptıgımı düşünüyorum. Ailesine değil bana kinleniyor senin gözün yükseklerde diye. Ailesine bunca seye ragmen tek saygısızlık etmediğim halde eşim kendi yaptığını başıma kaktı. Bu duruma çok üzülüyorum. Haklı mıyım yoksa boşa mı üzülüyorum lütfen söyleyin.

Haksizsiniz. Benimde esimin babasi cok hazaniyo. Hatta trilyonlar kazaniyo diyeyim sana ama bir gece de kumarda 30bin kaybeder ve asla ne esine ne de evlatlarina yardim eder. Benim esimde tek erkek cocuk sayilir bana bir igne bile takmadilar. Taktiklarini da oglundan kesti. Bende goruyorm ne aileler var evlatlari icin hersey ama ben goremedim. Vardir herseyde bir hayir. Esinizi destekleyin ve herseyinizi siz alin. Beklentinizde olmasin. Mesela bana suan bisey alsalar da kullanmam baskasina veririm. Onlarin aldigi bir igneyi bile istemiyorum. Oyle guzel ki beklentisiz yasam. Tavsiye ederim.

Bence Burda sorumsuzluk ailede değilde biraz sizde.yoksa düğün yapmamak lazım. Ben böyle düşünüyorum nikah diye de birşey var. Yapsaydınız nikahtan bazı seyler eksik olsaydı ama şimdi rahat olsaydınız. Tamam düğün yapsalar iyiydi ama yapmak üzerlerine bir borç değil ki. Etrafa bakarsanız çok üzülürsünüz.benim evim arabam var bazı arkadaşlarımda daha iyisi var bazılarında daha hiç Yok. Benden iyi düğün dernek yapan da oldu daha basit yapan da. Ama insanlar eğlensin diye düğün yapıp aylarca borç ödemek çok mantıksız
Bilseydim nikah yapardım ki zaten. Eşimin çektiği kredileri evlendikten sonra öğrendim hep.

Kv her şeye karışıyor bi de üstüne üstlük. Eşim de annesine hiç laf söyletmiyor.

Benim kayınvalide de karışıyordu kendince o huy maalesef bazı kayınvalidelerde var ama umurumda mı değil, eşim de zamanla anladı zaten her şeyi o yüzden şimdi hiç karıştırmıyor bende he, hı gibi cevaplar verip hiç duymuyorum bile. Kendisi de farkında artık sen beni hiç dinlemiyorsun he, hı diyorsun ama kendi bildiğini yapıyorsun diye bende evet anne o zaman ne yapmak gerekiyor karışmamak değil mi? diyorum gülümseyerek.

Kuzum sende elinde altın vs olsin istersin normal...
Ama borç varken altının elde durması mantıklı değil.

Eşinde Allah razı olsun elinden geleni yapıyor çalışıyor.

Ona destek olmak şuan yapabileceğin en önemli şey..

Manevi destek maddi destekten her zmaan daha çok insani motive eder.
Bunu unutma..
Yok bilezik falan sevmem ben. Takmam. Hiç de gocunmadım verdim diye. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum o yüzden belirttim. Çoğu arkadaşım vermedi takılarını.

Tum takılarını vererek kendi adina herseyi yaptığına inanıyorsun maddi acidan peki manevi acidan ne yapıyorsun ...

Madem durumunuz yok bu kadar borç yapmasaydınız adam kendi damatligin borcunu odemis sabırlı olun biraz is bulun calsiin kimse kimseye bakmak zorufna degil. Baskasina ne bakiyorsunuz

Haksizsiniz. Benimde esimin babasi cok hazaniyo. Hatta trilyonlar kazaniyo diyeyim sana ama bir gece de kumarda 30bin kaybeder ve asla ne esine ne de evlatlarina yardim eder. Benim esimde tek erkek cocuk sayilir bana bir igne bile takmadilar. Taktiklarini da oglundan kesti. Bende goruyorm ne aileler var evlatlari icin hersey ama ben goremedim. Vardir herseyde bir hayir. Esinizi destekleyin ve herseyinizi siz alin. Beklentinizde olmasin. Mesela bana suan bisey alsalar da kullanmam baskasina veririm. Onlarin aldigi bir igneyi bile istemiyorum. Oyle guzel ki beklentisiz yasam. Tavsiye ederim.
Haklısınız. Güzel bir bakış açısı. Bundan sonra tavırlarımı değiştireyim mi ailesine karşı? Kv nin karışma huyu var çünkü.

Ama anneniz yapabilirdi.babanızdan kalanlarla.
Siz ikiniz bir ailesiniz evet yapsalar süperdi ama yapmamışlar neden evliliğini yoruyorsun böyle bir konu için
Babamdan bir şey kalmadı bize :) olsa fazla fazla yapardı benim fedakar annem. Evliliğimi değil kendimi yiyip bitiriyorum eşime 2 yıldır tek bir kere ailen niye yapmadı dememişimdir. Ama eşim her şeylerine koşar ailesine de tek laf söyletmez.

Haklısınız. Güzel bir bakış açısı. Bundan sonra tavırlarımı değiştireyim mi ailesine karşı? Kv nin karışma huyu var çünkü.

Sana tavsiyem hic samimi olma. Evine gelirse guzelce agirla ama tavizde verme. Biseye niyetlenince yada sozde verseler inanma gul gec. Mesela neyine karisiyo? Benim kv nin karisma huyunu goremedim karismak istiyo ama ben bi insani silersem tam silerim oyle bi huyum var. Cok sallamiyorum ve kabul de etmiyorum. Esimde sagolsun bisey diyemiyor sanirim benden korkuyo.

Bilseydim nikah yapardım ki zaten. Eşimin çektiği kredileri evlendikten sonra öğrendim hep.
O kötü olmuş işte. Ama bi sorsaydın bu para nerden geliyor diye. Ama bak ben sana söyleyim olmayanı düşünerek gerçekten ömür geçmez. Eşin de haklı borçlu olmak hakikaten çok zor. Artık katlanacaksınız bir süre bunu kabullenirsen daha kolay geçer bu günler

Okuduğunuz yorumlar okumak istediğiniz yorumlar değil farkındayım ama aileler büyütüp okuttuktan ve çocukları iş sahibi olduktan sonra neden hala destek verme mecburiyetinde olsunlar. Bir çocuğu büyütmek kolay değil, geceniz gündüzünüz gidiyor, kendinize almayıp ona alıyorsunuz. Tam çocuk iş sahibi oldu artık ayaklarının üstünde duruyor, şimdi rahatlarız diyecek insanlar bu sefer de evlenme işleri çıkıyor. Hadi düğün dernek bunlara destek çıkılır bizim kültürümüzde ama evlendikten sonra da artık anne babalar da bir nefes alabilsin, kendileri için harcayabilsin. Benim ailem de çok fedakar, hep destekler sağolsunlar, çocukları bitti torunlar başladı. Her zaman derim onlara yapmayın, kendinize harcayın tatile gidin üstünüze başınıza alın yiyin için. Üzülüyorum bunları yapmadıklarında. Siz de mutlu olmak istiyorsanız beklenti içine girmeyin, bir an önce iş bulun, eşiniz de rahatlar hem, hem de siz kafanızı böyle şeylerle meşgul edip mutsuz olmazsınız.

Haklisin.benim babamla esim birlikte ortak yaptilar evin esyalarini.esim takilari dugunu kendi bekarliginda calisip biriktirdigiyle yapti.ailesinden kimse yardim etmedi.simdide evimizi aldik oduyoruz borcunu.evet aileler masraflari biraz ustlenmeli yardimci olmali.sonra yeni evli ciftler borctan kurtulamiyor en guzel gunleri kavga ile geciyor.ailenin cocugunu buyutmesi okutmasi ve evlendirmesi sorumlulugundadir ben boyle dusunuyorum.tabi bu arada gencler de arkasini tamamen anne babaya dayamamali sorumluk almali calismalidir.

Yok bilezik falan sevmem ben. Takmam. Hiç de gocunmadım verdim diye. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum o yüzden belirttim. Çoğu arkadaşım vermedi takılarını.

Vermesen sıkıntıyı yine sen cekecektin
Boşver
Hoşlandığı şeyleri yapmaya calais canım.
Ve kırgınlıklarını bu sakın zamanlarda ifade et suçlamadan.

Sana tavsiyem hic samimi olma. Evine gelirse guzelce agirla ama tavizde verme. Biseye niyetlenince yada sozde verseler inanma gul gec. Mesela neyine karisiyo? Benim kv nin karisma huyunu goremedim karismak istiyo ama ben bi insani silersem tam silerim oyle bi huyum var. Cok sallamiyorum ve kabul de etmiyorum. Esimde sagolsun bisey diyemiyor sanirim benden korkuyo.
Bu halı niye burda bu odada niye oturuyorsunuz. Sana ne halbuki. Ben de o dedi diye dinlemiyorum zaten ama işte eşim dinliyor. Ben kabullenmeyince huzursuzluk oluyor. Annesi bize gelip gitti diyelim. Eşim diyor ki bulaşıkları biriktirmişsin. Biliyorum ki annesi dedi onu. Normalde eşimin dikkatini çekmez bile :)

İyi de isterlerse karun kadar zengin olsunlar bir kuruş yardım yapmak zorunda değiller. İkiniz de sağlıklısınız, ödemenizi gelirinize göre ayarlayıp bazı şeyleri sonradan tamamlayabilirsiniz. İki temcere iki tava eksik olunca bir şey olmaz, para oldukça tamamlanır. Çok fazla beklentiniz olduğu için sizi haksız buldum ben.

Tabi ki haksızsın kimseye güvenmeden kendi gücünüzle evlenmeliydiniz, altından kalkamayacaginiz gibi ise erteleyecektiniz evliliği. Biz de a dan z ye her şeyi kendimiz yaptık yedi ay oldu hala borç ödüyoruz ama kimseye de sizin gibi kinlenmiyoruz. Bizim hayatımız ve bizim sorumluluğumuz cunku

Bu halı niye burda bu odada niye oturuyorsunuz. Sana ne halbuki. Ben de o dedi diye dinlemiyorum zaten ama işte eşim dinliyor. Ben kabullenmeyince huzursuzluk oluyor. Annesi bize gelip gitti diyelim. Eşim diyor ki bulaşıkları biriktirmişsin. Biliyorum ki annesi dedi onu. Normalde eşimin dikkatini çekmez bile :)

Evet sen yikarsin bu gunluk diceksin. Cok kotu demek ki annesinden etkileniyo. Politik davranmayi ogrenmelisin. Kirmadan ama altta kalmicak cevaplar vererek. Ben esimin ailesini gore gore oyle pratik cevaar veriyorum ki esimin agzi acik kaliyo. Kirmiyorum kavga etmiyorm ama nokta atisla herkesi susturuyorm. Ve esimin hakkini da yedirmem. Yani haksizliga karsi kim olursa olsun tahammul edemem. Benim kv de de oyle. Mutfakta kahve yaparken bile dibimde durur istedigi gibi yapiyor muyum diye. Gec otur dedim oturmadi. O zaman sen yap ben geceyim iceri dedim. Ve ilk kez evime geliyo dusun yani. Bozuldu sasirdi ama madem oyle kendi yapsin dedim. Rahat olun zamanla geciyo. Mesela karalarlar bana kvyi. Overim onlara karsi hayir kv iyi cok sukur filan derim. Ama bas basa kalinca asla kendimk yonettirmem. Taktik gelistirin. Bulasik mi sorun oldu yorgunum canim gel birlikte yapalim deyin. O da bende yorgunum bosver sabah halledersin der. Ben hep bu sekildeyim her ise yetismek zorunda degilmisim imaji veririm ama karsimdakini de kirmam. Yerime kendini koysun misafir geldi oda benimle oturdu benim kadar yoruldu. Kendi istemedigi seyi bana yaptiramaz. Zamanla o sekilde alisiyo. Ama onun disinda maddi seyler uzucudur. 2 kunyem disinda hic takim yok 1.bucuk yillik evliyim ama esimi hep desteklerim yaparsin sen derim. Maddi hicbiseyi yuzune vurmam ve bir kere bile para istemedim esimden. Bana ters cunku sagolsun o hep dusunur istedigini al parasiz kalma diye. Boyle seyler anlayis cercevesinde ve politik yaklasinca oluyo. Deneyin emin olun rahat edeceksiniz

Back