- 25 Eylül 2018
- 1.015
- 2.907
-
- Konu Sahibi pembebattaniyeli
Gurur değil ki bu, kusura bakmayın ama aptallık. Kredi kartıyla ödeyemeyeceği kadar harcama yapıp bir yandan da birikim yapan insan para yönetiminden zerre anlamıyordur. O faizler üstüste binecek ve olan bütün birikiminize olacak en sonunda.Merhaba
Eşimin bir kredi kartı var. Kendine cep telefonu aldı. Alınması gerekiyordu.
Bana da 1 ay önce doğumgünü hediyesi aldı. Yüklü bir miktar. Bence çok gereksizdi. İkisini de tek çekim yapmış. Galiba taksit olmuyormuş. Başka taksitli bir ödemesi yok.
İkimiz de çalışıyoruz kazanıyoruz. Evin masraflarını beraber üstleniyoruz. Hatta para artırıp ben birikim bile yapıyorum.
Geçen ay kredi kartı ekstresi gelince bu iki şeyin toplamı olduğu için aylık kart borcu yüklü geldi haliyle. Hepsini bir kere de ödeyemeyecektik. Dedim ki bu ay birikime göndermeyim, ben halletcem deyip duruyor. Gurur yapıyor benden para almak istemiyor. Biz aileyiz senin benim param lafı olmaz diyorum ama dinlemiyor.
Kredi kartının asgarisini bile ödeyememiş. Halbuki ödeyebilirdik. Şimdi yeni ekstre tarihi geldi.
Alıp karşıma güzellikle konuştum, erkeklik yapıyor haysiyet yapıyor. Sizce ufak bi cinnet geçireyim mi? Tüm erkekler böyle mi?
Hediye alan adam görünce ayarları bozuldu kk kadınlarının sanırımHerkes adamı övmüş de, kredi kartından asgarisini bile ödeyemecek kadar harcama yapan adamı niye bu kadar övdünüz şimdi? Benim kartımın limiti 750 bin oldu mesela bu hafta. Harcasam haftaya ödemem gibi bir ihtimal yok, harcıyor muyum? Hayır.
Evde para var, ikisi de çalışıyor. Evin parası. O parayı almamak çocuğuna flüt almayıp rakı masasında ağlayan kadir inanır gibi bir şey.
Konu sahibi sen de bari telefonu hediye etseydin adama...
Bence eşinizin gururu ile hiç oynamayın o borcu unutun eşiniz halletsin ama alttan alta evin giderlerine yardım edin belli etmeden yani ediyorum demişsiniz bu sefer biraz daha çok edin ama rencide de etmeyin yani bir kaç ay evin giderleri sizde olursa eşiniz daha rahat öder borcu. Bu arada eşinizin kıymetini de bilin.Ay tamam ikna oldum.
Ben borçlu olunca geriliyorum. Bi de asgariyi bile ödemeyince sanki borç dağ olacak, birikecek birikecek falan diye
Karısına hediye alan ilk erkek tanesi gibi övgü almış adam yaHediye alan adam görünce ayarları bozuldu kk kadınlarının sanırımilk defa karşılaşıyorlarsa demek
Ne kadar eğitimli, okumuş, görgülü olursa olsun çoğu kadında bir erkeğin üstüne yıkılma hevesi olduğunu görüyorum. Erkek para harcatmıyorsa en süper erkek. Para yönetiminin rezalet olmasının, kadına danışmadan yanlış harcamalar yapmasının, aile bütçesinin içine etmesinin bir önemi yok.
İsmi bir caddeye, sokağa falan verilsin.Karısına hediye alan ilk erkek tanesi gibi övgü almış adam ya
siz ödeyin o size ödesin o zaman, bunu teklif edin. o ödeyince siz de yine yatırıma koyarsınız.Ama ben borçlu olunca çok geriliyorum