- 17 Ağustos 2011
- 21.835
- 136.004
-
- Konu Sahibi pembebattaniyeli
asgariyeyi bile odememesine ben de sinir olurum. bir donemlik gecikme bile insanın findex kredi puanini etkiliyor, duzelmesi yillar aliyor. eger ki kredi falan çekmeye niyet ederseniz o zaman sikintiya girecek.Ay tamam ikna oldum.
Ben borçlu olunca geriliyorum. Bi de asgariyi bile ödemeyince sanki borç dağ olacak, birikecek birikecek falan diye
Helal olsun adamaMerhaba
Eşimin bir kredi kartı var. Kendine cep telefonu aldı. Alınması gerekiyordu.
Bana da 1 ay önce doğumgünü hediyesi aldı. Yüklü bir miktar. Bence çok gereksizdi. İkisini de tek çekim yapmış. Galiba taksit olmuyormuş. Başka taksitli bir ödemesi yok.
İkimiz de çalışıyoruz kazanıyoruz. Evin masraflarını beraber üstleniyoruz. Hatta para artırıp ben birikim bile yapıyorum.
Geçen ay kredi kartı ekstresi gelince bu iki şeyin toplamı olduğu için aylık kart borcu yüklü geldi haliyle. Hepsini bir kere de ödeyemeyecektik. Dedim ki bu ay birikime göndermeyim, ben halletcem deyip duruyor. Gurur yapıyor benden para almak istemiyor. Biz aileyiz senin benim param lafı olmaz diyorum ama dinlemiyor.
Kredi kartının asgarisini bile ödeyememiş. Halbuki ödeyebilirdik. Şimdi yeni ekstre tarihi geldi.
Alıp karşıma güzellikle konuştum, erkeklik yapıyor haysiyet yapıyor. Sizce ufak bi cinnet geçireyim mi? Tüm erkekler böyle mi?
asgariyeyi bile odememesine ben de sinir olurum. bir donemlik gecikme bile insanın findex kredi puanini etkiliyor, duzelmesi yillar aliyor. eger ki kredi falan çekmeye niyet ederseniz o zaman sikintiya girecek.
ayrica gecikme oldugu gibi banka tahsildarlari arayacak uc kurus para icin öde öde diye. sirf bunun icin bile sinir olurdum.
hediye almasi guzel ama önünü arkasini düşünmeden almasi akil kari degil. iki ürünü de taksitsiz alirken maasindan bihaber miydi? bilmiyor muydu odeyemeyecegini? hadi telefona taksit yapmıyorlar yasa var (gerci usulune uyduruyorlar yapiyorlar ama hadi yapmadilar diyelim) ürünleri aldiktan sonra banka diyor ustune xyz kadar ekleyeleim size ozel uc taksit yapalim diye. onu kabul etseydi.
ben olsam ben de sinir olurdum. sonucta ben de o eve katkıda bulunuyorum. o zaman ben de comert comert hediyeler alayim, kendimi iyi hissedeyim. sonra kredi kartim patlasinbu guzel bir sey mi?
Yorumlar çok hoş.
Size hediye aldığı için, ben ev esyaşını kişisel hediye olarak görmüyorum orası ayrı, ödemeyi kendi yapmak istiyor muhtemelen. Amma velakin asgariyi bile ödeyemiyorsa ve ekstra bir geliri de yoksa nasıl halledecek? Ben böyle belirsizlikler sevmediğim için yardımcı olmak isterdim sizin gibi.
Ev içi harcamaları daha çok yapıp eşinize kendi ödeme noktasında yardımcı olabilirsiniz belki.
Erkek ya...Alfa, beta,gama...:)Merhaba
Bana da 1 ay önce doğumgünü hediyesi aldı. Yüklü bir miktar. Bence çok gereksizdi. İkisini de tek çekim yapmış. Galiba taksit olmuyormuş. Başka taksitli bir ödemesi yok.
İkimiz de çalışıyoruz kazanıyoruz. Evin masraflarını beraber üstleniyoruz. Hatta para artırıp ben birikim bile yapıyorum.
Geçen ay kredi kartı ekstresi gelince bu iki şeyin toplamı olduğu için aylık kart borcu yüklü geldi haliyle. Hepsini bir kere de ödeyemeyecektik. Dedim ki bu ay birikime göndermeyim, ben halletcem deyip duruyor. Gurur yapıyor benden para almak istemiyor. Biz aileyiz senin benim param lafı olmaz diyorum ama dinlemiyor.
Kredi kartının asgarisini bile ödeyememiş. Halbuki ödeyebilirdik. Şimdi yeni ekstre tarihi geldi.
Alıp karşıma güzellikle konuştum, erkeklik yapıyor haysiyet yapıyor. Sizce ufak bi cinnet geçireyim mi? Tüm erkekler böyle mi?
Bence gecirmeyin kiymetini bilinMerhaba
Aynen dyson almış
Helal olsun adama
bi kere çok güzel bir erkek profili, onu söyleyeyim
şu anki erkekler rezil gibi, kadına hesap ödeten, prenses gibi davranan, eril enerjisi düşük saçma sapan tipler türedi
erkek değiller kesinlikle, çoğu hemcinsim de asla saygı duymuyor öylelerine, erkeksi bulmuyorlar
biraz yanlış bir harcama yapmış seninki. taksit yapmaması kötü olmuş. sonradan taksitlendirme imkanı yok muydu?
bence al karşına tekrar konuş ama güzellikle. cinnet geçirmeye gerek yok adamın hediye alma konusunda hevesi kırılmasın
eşini düşünmüş, mutlu etmek istemiş, bir hediye almış
kötü tepki verip de burnundan getirmeye gerek yok
güzellikle konuş, bir dahaki sefere ödeme konusundaki hesaplamayı daha iyi yapması gerektiğini, gecikme durumunda kredi puanının olumsuz etkilendiğini, bunun ikinizi de kötü etkileyebileceğini, bu nedenle özellikle yüklü miktardaki harcamalar için taksit seçeneğini atlamaması gerekirse taksit yoksa almamasının daha mantıklı olacağını söyle
ama kesinlikle hevesini kırma.
Bu adamlar ne istiyorlarMerhaba
Kumar hariç benim exBorç yiğidin kamçısıdır be aşko.
Kumar oynamıyorsa, anasına yollamıyorsa, gardaşına iş kurmuyorsa, bacısına sponsor olmuyorsa borç her türlü ödenir merak etme.