Birebir aynı yaşadıklarımız eşim iş hayatına yada konu komşuya yansitmazdi hatta uzaktan tanıyanlar ne güler yüzlü ne iyi derlerdi ben de hiç bişey demezdim. Kardeşine babasına ve en çok bana gösterirdi bu yönünü annesine çok yapmazdı çünkü annesi ona kızsa da bisey diyemez sürekli yalakalik modunda olurdu. Kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama yıllar geçtikçe ağır geliyor tahammülün azalıyor sürekli idare etmekten bıkıyorsun hata yapmaktan korkuyorsun annemin ağzından çıkan bir laf yüzünden kadına mesajla etmedigi hakaret kalmamisti bi kere. Sana istemediğin biseyi yaptığı zaman uzun süre konuşma hatta yatağını ayır sonra da konuş incindigini anlat hatta evlilik terapistine gitmeyi teklif et kabul etmeyecktir ama dene.bi de annene karşı tutumu da hiç hoş değil nerden tutsan elinde kalıyor ne diyeceğimi bilemedimhayirlisi olsun hakkinizda kurtulmussunuz. birebir ayni seyleri yasiyorum sizinle...
baktigin zaman sorun yok gibi duruyo disaridan cunku isinde gucunde basarili evin gelirini tek basina sagliyo comerttir disaridan cok guzel bi hayat yasadigimizi dusunuyo olabilir cok tanimayanlar. ama ailesi tahmin ediyo cunku biliolar ogullarini. bende oyle 1 laf etsem 1000 geri isitirim kendini asla ezdirmez onu ezmeye calismak bile hata olur cunku burnundan getirir ama sadece bana degil baska kisilerede oyle, tanimadigi kisilere acikca yapamaz sadece o yuzden en yakinlari cekiyo en cokta ben.
Insanin kirmizi cizgileri vardir ya, kimisi asla bu sekilde asagilanmaya, hakarete, kotu soze izin vermez. Sınırını çizer ve bu sınıra saygı duyulmazsa iliskiyi bitirir.
Bunu yapmiş olsaydiniz ya saygi duyacakti ya da bitecekti, belki de hic baslamayacakti bile.
Size duygusal siddet uyguluyor, buna izin vermeye devam ederseniz ağir depresyona girebilirsiniz.
Yapmaniz gereken cok net cizginizi cekmek. Bir daha asagilama olursa bosanacaginizi soylemek. Ve tabii ki hakaretler devam edecektir bir tehditle vazgececek degil siz de o zaman acin mahkemeyi ha baktiniz panik oldu kaybetmek istemiyor, o zaman tedavi olacak baska yolu yok deyin.
Aslinda bosanmaya vardirmadan da tedavi onerilebilir ama bu kadar kibirili biri sorunlu oldugunu kabul etmez ki.
Asla size boyle davranmasina izin vermeyin, annenize karsi tutumu merhametsiz de oldugunu gosteriyor. Sanki kendi yasayacak garantisi varmis da annenize bakmayacakmis ya kaza gecirip felc kalip bakima muhtac duruma o duserse ne olacak Allah korusun tabii de.
Aslinda esiniz agir hasta, bunu ona kizmayin ve iyilesmesi icin merhametle yardimci olun diye diyorum fakat kesinlikle sizi asagilamasina izin vermeyin, onurunuzu, kisiliginizi, sayginliginizi koruyun lutfen.
Bosan. net.
esinin bir narzist oldugunu zaten biliyorsun. Bu adamla gecirdigin güzel günlerin sebebi bile narzistligine dayaniyor. sana arada sirada iyi olmasa kurbani kacar.
benzerini yasadim- asla düzelmez. tepki versen öfkenden ve tepkinden beslenir. Dahada gaza gelir ve dalga gecerek damarina basar. Tepki vermesen dahada ezer. senin ruhunu öldürür. yillar sonra bir bakarsin senden geriye sadece nefes alan bir canli kalmis. ne his birakir ne ruh.
bu adam hem narzist hemde sosyopat.
cocuk asla yapmayin- bu insan sana 7/24 cocugunun yaninda hakaret edecek. yavrunun seni sevmesine ve saygi duymasina asla izin vermiyecek.
Allah aşkına bu öküzle iyi gün nasıl oluyo. ben mutlu olamam şimdi yine sinirlencek bişey bulcak burnumdan gelcek diye rahat hareket edemem. iyi gün dediğin nedir değerli hissetinmi hiç kendini yanında kadınlığını hissettinmi, 2 dk sonra hakaret küfür yedikten sonra hssetsen nolur. kendini kandırma polyannacılık oynama
Sizi sevdigine ve saygi duyduguna inanmiyorum.
Sakin bana cok asik deme
Beni inandiramazsin
Insan sevdigine saydigina bu kadar hakaret kufur etmez
Psikolojik siddet bu.
Size kufur ettiginde tersleyin cok kaba ve saygissiz bir insansin seninle bir sure muahatap olmuycam.deyin ve olmayin
Ve lutfen hamile kalmayin
Cocuk olursa degisir diye dusunursen hayatinin hatasini yaparsin
Kimse cocuk olunca degismez
Sana bir abla tavsiyesi bu.
Canim daha ne bekleyeceksin ki bana iyi davransin, aileme saygili olsun yeter demissin zaten bunlar olmadigi icin sorunlu bir iliski kocan bunlari yapabilse zaten ortada sıkıntı kalmaz kiben bastanda taviz verdim zaten, esim kiyafetlerime karisti onlari kabul ettim, baska kiskancliklari mudahaleleri oldu kabul ettim, sonra hakarete varan sozler oldu uyarsamda ayrilmadim, derken bugune geldik..
daha oncede cok kez hakaret edersen kufur edersen artik ben yokum dedim, bi sure geciyo sonra ediyo ve beni sucluyodu.
annem icin soyledikleride cok agir. ama ondan bi beklentimde yok gercekten, bana iyi davransin aileme saygili olsunda bakimini ben yaparim..
O zaman ile degismedi, sen onun ile daha fazla zaman gecerdin. Neticede sevgililik ve nisanlilik dönemlerde birbirini ne kadar görüyorsunuz ki? Maske takmak kolay. Ki eminim o zamanda olaylar olmustur fakat sen üstüne durmamisindir. Kendini suclayip "dügün nisan stresidir" demissindir.
Bu adamin önce cok anlayisli, yufka yürekli vs olmasi imkansiz. Kimse bu kadar 180 derece dönmez. Önemli olan askim cicim demesi degil, önemli olan seni mutlu etmesi. Sana "senin ailen ancak köpek evini sana layik görür" diyen adam seni mutlu etmiyor tabiki. Hele evlilikte iyi zamanlar degil, kötü zamanlar önemli oluyor. Iyiken herkes iyi, asil kötüyken insanin asil karakteri ortaya cikiyor.
Ve eger "ben bosanmis kadin olmak istemiyorum" diyorsan bisey diyemem. Adami cekmeye devam, ama lütfen cocuk yapma. Hos hic cinsellik yasama bu hödük ile diyecegim de yapmazsin. Bare hem kondom hem hap kullan. Bir cocugun hayatini mahv etmeye hakkin yok. Emin ol, o cocugun hayati seninkinden daha beter olur.
Kendini bu kadar beğenmiş birinin annenizi kibirli bulması pek olur şey değil yani
Anneniz size hakaret eder miydi hiç?
tedavi olmaya yanaşsa kendini düzeltme çabası olsa affetmekte haklısın derdin ama şu durumda kesinlikle büyük bi hataiyi gun dedigim kavgasiz kufursuz bir gun, eve gelip yemek yedigimiz film izledigimiz sarilip opustugumuz huzurlu olarak yattigimiz bir gun. her gun kavga hakaret olmuyo. ama oldugu zaman cok cok ekstrem oluyo.
hatta evdeysede avazi ciktigi kadar bagirdigi icin eminim komsularimizda herseyi duyuyodur...
ben esimin hep hasta rahatsiz oldugunu sinir hastasi oldugunu ve kizinca bana bu yuzden boyle davrandigini dusunerek icimde affederek evli kaldim. boyle dusunmem bi hatamiydi sizce?
Bana bunu diyecek adamın yüzüne tükürür ağzının ortasına yumruğu yapıştırırım.
Kim olursa olsun..
Nasıl hazmedebiliyorsunuz da hala aynı havayı soluyorsunuz? Kanıksamaya mı başladınız bu durumu?
Arkadaşim sen de mazoşist olmuşsun resmen, hala ne diye cekiyorsun bu adami. Yazdiklarini tekrar okur musun lutfen, sence bu adam değişir mi?
Adamın g..tü arşa çikmış, daha önce ezecektin kafasinı. Inanilmaz derecede aşagilik kompleksi var bu adamda, zeka yarıştirmak nedir Allah aşkına!
Bence duzelir diye ugrasmayin, o düzelmez sizi hasta eder. Zaten tedaviyi de kabul etmez yüksek ihtimal.
Çok acimasiz olacak ama ben olsam sms whatsapp gibi yerlerden de hakaret etmesini saģlar, sonra gider açardim davamı. Bu kadar yil sana psikoljik şiddet uygulamış, maddi manevi bedelini ödetmelisin. Sonra da sal çayırına, gitsin kimin uzerinde isterse orda tatmin etsin egosunu !!
Birebir aynı yaşadıklarımız eşim iş hayatına yada konu komşuya yansitmazdi hatta uzaktan tanıyanlar ne güler yüzlü ne iyi derlerdi ben de hiç bişey demezdim. Kardeşine babasına ve en çok bana gösterirdi bu yönünü annesine çok yapmazdı çünkü annesi ona kızsa da bisey diyemez sürekli yalakalik modunda olurdu. Kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama yıllar geçtikçe ağır geliyor tahammülün azalıyor sürekli idare etmekten bıkıyorsun hata yapmaktan korkuyorsun annemin ağzından çıkan bir laf yüzünden kadına mesajla etmedigi hakaret kalmamisti bi kere. Sana istemediğin biseyi yaptığı zaman uzun süre konuşma hatta yatağını ayır sonra da konuş incindigini anlat hatta evlilik terapistine gitmeyi teklif et kabul etmeyecktir ama dene.bi de annene karşı tutumu da hiç hoş değil nerden tutsan elinde kalıyor ne diyeceğimi bilemedim
aynen oyle. esim ozellikle kadinlara boyle laflar eder zaten, dun mesela dizi izliyoduk biseye sinirlendi iste kadinlari ise almicaksin ya boyle yapiolar sonra dedi. ben tip tip bakinca senden bahsetmiorum genel dedi.
neyse yani kadin erkegi surekli karsilastirir erkeklerin daha akilli vs oldugunu soyler, cinsiyetcidir.
annemde ozguvenlidir belki o batiyo ona. hayir ne annemden ne babamdan bugune dek hakaret isitmedim 3o yasindayim.
cok kibar duzgun yetistirdiler bizi. ama gel gorki :)
evet sanirim. arabada soyledi bunlari. ne diyosun kendine gel diye tepki verdim ama avazi ciktigi kadar devam etti sustum cami actim artik. insan olmadigini dusunuyorum o anlarda.
Yazılanları okudum aynen söylen
Canim daha ne bekleyeceksin ki bana iyi davransin, aileme saygili olsun yeter demissin zaten bunlar olmadigi icin sorunlu bir iliski kocan bunlari yapabilse zaten ortada sıkıntı kalmaz ki
Ama nasıl olacak sana iyi davranmasi, ailene saygı duyması?
Burada yazilanlarla sana gosterilmek isteneni aslinda sen de anliyorsun, kocan hasta, merhametsiz bir narsist, bu evlilik devam edecekse ona katlanman ve tedavi olmasini saglaman lazim bunlar icin de senin psikolojik olarak dag gibi guclu olman gerek.
Bu hakaretlere maruz kaldikca enerjin ve ozguvenin bitecek, burada konu acip dertlesecek halin bile kalmayacak.
Kendini korumanin ve devam edeceksen tedaviyi baslatmanin bir yolunu bulmalisin. Durum ciddi.
Başlığa istinaden niye sindiniz ki? Sinmeyin ablacım. Herif bu hödük, kibirli haliyle annene laf ederken ses edemedin mi? Nedir yani bunca sinmenin sebebi?
Hakaretten Tazminat davası aç Ve boşa.aptal olmazsan aptal muamelesi yapmam zaten sürekli kapasiteni artırmaya çalışarak geçiyo ömrüm dedi vs...
saygıyı nasıl kazanabilirim veya siz olsanız ne yaparsınız...
Başkalarının yaninda cok yapamıyordu benimki ben sifir hata davranmaya çalışıyordum bi de başkalarının yaninda yüzünü göstermezdi. Bilmiyorum kardeşim aklından ne geçiyor ayrilik düşüncen var mi?eğer yoksa dişini göster yada tedaviye yonlendirmeye çalış yoksa cok yıpranırsın inan ben aynada kendimi tanıamıyordum ruh halim yüzüme yansıdı halen de geçmiş degiluzuldum senin adinada, ama ayrildigin icin kurtulmussun en azindan.
bende en cok ailemin yaninda beni utandiracak bisey yapacak diye cekiniyorum bu ara. ozellikle bana bagiracak kaba bisey soyleyecek falan diye cok utaniyorum. daha once amcamlar halamlar ilk kez yeni evimize gelmislerdi hep yurtdisindaydik dedim ya, burdaki evimize geldiklerinde bisey konusulurken ben duymadim kardesime sordum esim direk atladi sagirmisin beynini kullansana falan diye. bence amcam ve kuzenim duydu ordalardi, kardesim zaten duydu. bunlar bile benim tansiyonumun cikma sebebi. artik insanlarin icinde olmasi beni cok etkiliyo. basbasaya alistim demekki..
malesef bi ise yarayacagini sanmiorum terapinin ama soylerim bi dahakinde.
Hepimiz bisure biseylere katlaniyoruz, yılıyoruz ama siz zaten bu haldeyken bu iliskiyi ne toparlayabilirsiniz ne de bosanacak gucu bulabilirsiniz. Ara ara terapi aliyordunuz di mi bence duzenli alin lutfen şu an siz de iyi durumda olmadiginiz icin mantikli davranmaniz zor. Zaten enerjiniz yok. Ama asla boyle devam etmeyin gunden gune zehirleniyorsunuz. Terapi iyj gelir ya da saglam, akilli bir dost. Moral toplayin, bi kendinize gelin sonra ne yapacaginiza karar verin.yani anneme bakmasada olur anlaminda demek istedim ki evet biliyorum bana ve aileme saygili olmasi zaten asil mesele..
malesef benimde psikolojim o kadar guclu degil cok yildim. yilmayada hakkim var degilmi 4 seneden fazladir bunu cekiyorum. toparlamayada calismicam biseyi..