eşimin ne yardan ne serden geçmesi..

Ya hiç araya giren yokmu napiyonuz çocuklar olmaz böyle diyecek bir aklı selim insan
Yok malesef var da esim tarafinda halasi benim tarafimda teyzem...ama esim halasini hep tersledi kadin surekli aradi durdu, teyzem de bana akil verdi zaten aramami isteyen de teyzemdi. Ama bizi biraraya getirip konusturma cesaretini ne yazik kimse gosteremedi. Sonucta kiz ailesi de gitmez dimi.

Yok tespitiniz dogru belkide...ama ben konduramiyorum esimin kotu insan olmasini, cunku bana aksam telde sordu ben kime karsi kotuluk dusundummndiye..ama bana yapti, benim canim yanmissa yakarim canini dedi..sadist, bencil, zor bir kisi..

Evet iste uzerimde bir cesit psikolojik baski vardi, biz hic ayri kalmayi denememistik onu da denedik gorduk..ikimizde de olusan tek algi benim anladigim bu kadar seyden ayrilinir mi, yoksa ikimizde hayatimiza bir sekilde devam ediyoruz..ama mesela benim bicok esyam hala evimde, resimlerimiz duvarda, ev duzeni biraktigim gibi..
Esim hakkimi vericek olan ama hakkini da alacak olan bir insan..oyle seyler pesinde degildi ama iste bir turlu bu dusunceme engel olamadim..yani sizin dusundugunuz gibi ben de dusundum, ama benimki bir cesit guven duymamakti..yoksa para pul derdinde degilim..cok sukur rabbim aglayanin malini gulene yedirmiyor..

Kadin evliligi bitirirse o yuva yikilir, ben senin annen kolaymi geçti saniyorsun bir çok kadin gibi seneler
Evlilik emek ister, havluyu atmakla olmuyor hem cinslerime bazen kiziyorum,hep erkeklermi suçlu atismalarimizda bizlerin suçu yokmu
kimisi ekmek bulmaz ay sonunu nsl denk getircem diye düsünür
kimisininde para mal bela olur

eşinizin burcu ne ya çok merak ettim
Aslan ben de oglak..iki inatci, iki dedigim dedik..cok iyi arkadas olabilirdik, ama es olamadik.

Sizde esim gibi dusunuyorsunuz, esim de cunku ailemle konusmays geldiginde dedi ki onun eve arabsyami ihtiyaci var hem benim babam hem siz istese en guzellini ona almazmisiniz dedi ki gercekten alirlar..ama bunu onada soledim bu bende bir cesit guvensizlik yaratti..son zamanlarda altinlari getir diye tutturunca iyicede tepem atti..altinlari babama vermistiik daha dogrusu o vermisti..esimden parami gizledim diye degil para konusunda birbirimize guveniyorduk yani belliydi harcamalarimiz onda kalmaasa ben bendekini cikarir verirdim ben dee kalmasa o..demissiniz ya inatlik var, evet inatlik var, olgunlasmamislik var..bunu kendisi de soyledi pismemiz gerek dedi..ama nasil?
Belki esim tarafindan oyle algilanmis olabilirim..ama benim de abim var benim de babam abime en guzel yerden ev aldi, ama bir kere bile soz konusu olmadi kimin uzerine olacagi..abime alindi..bir de mesela bu evimiz oyle ahim sahim degil, sirf kvalide ustune olmasin diye yine esimin istedigi evi aldik.ben haklarini yiyemem allah razi olsun nakit aldilar, borcsuz.. Ama mutsuz olduk, fazla simardik, evli ciftler gibi borc odemedk, kurus hesabi yapmadik, ilk yil bile ben atanamamistim esim calisiyordu sadece, o zaman bile sksmadk hic..
Ben sevgimi esimden gizlemeyen insandim, ama esim sasardi bir insan hem bu kadar sevip hem bu kadar nasil esiyle inatlasiyor diye...ama iste kisilik, gurur..

o zaman seni istemiyorum diyen çekılıp ayrılsın. ıkı tarafta inat diyorum. ıkı tarafta her seyı söylüyor. Doğru gurur sevgi saygıdan önemli. Böyle gıderse saygı yıpranmaya başlamış zaten sevgıde kalmayacak.
En doğru yorum sizin hanımefendi '' seni istemiyorum deyip duruyormuş'' ayrıl ondan. He bu kadar basit. Konu sahibide hiç bişey yapmadan oturuyormuş deme objektif olun biraz. Konu sahibi kendide kabul ediyor.
Sizin evlilik anlayışınız ev arkadaşlığı gibi sanırım. Ev arkadaşı birbirnden ayrılmıyor bahsettiğimiz evlilik.

Bakın konu sahibi eşi hakkında sadist ve bencil diyor, anlıyor musunuz?

Kendi oturuyor muymuş diyorsunuz, evet oturuyormuş. Adam da üstünde iktidar oyunları oynuyormuş. Açın bir önce konusunu okuyun.

Ben bitirmedim hala da bitirmemek icin ugrasiyorum, esime tamam ben hatami anladjm diyorum..o bana ben seni boyle kabul etmiyorum diyor..ailem bana kendi yasattiklarini anlatti,onun ailesi de ona demis boyle seylerden oglum bosanilir mi diye? Ya esim bana hep git diyordu ben ilk defa git dediginde gitmedim defalarca yuzsuz oldum durdum o evde, defalarca ben istedigim zaman giderim senn git demenle gitmicem dedim..ama esim bir adim gelseydi ben on adim kosardim..o gelmedi ben de gidecek gucu cesareeti bulamadim, cunku esim bana sevgim de saygimda bitti demisti..beni zaten en cok sevilmedigim hissiydi bu duruma getiren..

- ben başka biriyle yapamam cok zor, Bu saatten sonra zor. sen yapabilecek misin.benim cevabim ben artik herşeyi göze aldım..
- .

Bu cevaptan ve diğerlerinden anladığım o da hatalarının farkına ya varmış ya da varmak üzere olduğu . Belki de psikologa gitmeye devam etmelesiniz belki problemlerinizi çözebilirsiniz .

Hanımefendi sizce sizi seven insan böyle şeyler söyleyip yapabilir mi?

İnanıyor musunuz buna?

Evet ben de beni istemeyen esimin neden ayrilmadigini ya da neden barismadigini dusunuyorum gunlerdir..arafta kaldim..aksam da dedim en kotu karar bile bu durumdan iyidir, cesur ol..en kotu sana yine ne kadar gurursuzsun, yuzsuzsun ariyorsun der dedim..demedi konustu. Ben sadece babam sinnirlendi olaylar karismadan aileler yuz goz olmadan onlar bbari birbirne saygi duyarken bu isi sonuca baglayalim diyecektim..yani olumlu olumsuz..
Evet hataliyim, ama tek el saplamaz..o da hatali..

Bakın konu sahibi eşi hakkında sadist ve bencil diyor, anlıyor musunuz?

Kendi oturuyor muymuş diyorsunuz, evet oturuyormuş. Adam da üstünde iktidar oyunları oynuyormuş. Açın bir önce konusunu okuyun.

Siz haklısınız hanımefendi. Kendi yuvanız o şekilde yaparsınız.

Bende benim bildiğim şekilde devam ettiririm.
Devam ettirdiğim şekilde yorum yaparım.
Konu sahibide dikkate alır veya almaz kendi takdiridir.

Size cevap vereceğim derken bir önceki cevabımda konu sahibini kırmış olabilirim.
Konu sahibimi kusuruma bakmayın.

Konu sahibi benim de yorumum da dusuncem de ayni bu yönde ne eksik ne fazla.

Bunu aptalsik a cevap olarak atmıştım. Kırdıysam özür dilerim tekrardan. Bi kaç cümlenin dozu fazla.

Bu cevaptan ve diğerlerinden anladığım o da hatalarının farkına ya varmış ya da varmak üzere olduğu . Belki de psikologa gitmeye devam etmelesiniz belki problemlerinizi çözebilirsiniz .
Psikolog esim icin cozum degil onu da soyledi..ben de oyle dusundum..bu bizden tecrubeli biir insanin bize akil vermesi gibi birsey oldu..he o devam etmese de ben ediyorum..ama esim duygulsrini anlatmiyor sadece olaylari anlatiyordu..yani kaciyordu..iletisim sorunu dedi psikologta.
Hanımefendi sizce sizi seven insan böyle şeyler söyleyip yapabilir mi?

İnanıyor musunuz buna?

Iste tum mesele bu bende! Gerisi fasa fiso...ama oyle seyler var ki bu adam beni seviyordu diyorum.yani biz bu ayriligi yasamadan 15 gun once benim dgunum vardi arabaya atladik ben istanbulu seviyorum diye beni tuttu istanbula getirdi arabada tam bir liseli gibi ellerimi optu,bizk ne hale getirdik dedi, sarildi. Sabahinda temizlik yaptik, o kahvalti hazirladi, basim agirmisti masaj yapmisti. Basimin agrisindan ayak ucuna yatmistim rahatsi etmim diye gel yanima dedi. Hep bunlar geliyor aklima..surekli benle evde sakalasmasi, dokunmasi, dusunu alinca yanima gelip mis gibi oldum bak diye sokulmasi.camin onune kuslara ekmek atmasi..oyle tv bilgisayar sevdasi yoktu, aksamlari adacayi yapardi ogretmenim bogaz iltihabina iyi gelirmis dedi.
Mutlu olunca cok mutluyduk,mutsuz olunca da bir o kdr dipte. Ortamiz olmadi.
sadece ve sadece kendisinin dinlenilmedigini, benim tarafimdan dikkate alinmadigini dusunuyordu..ben de acemiydim esimi pohpohlamiyordum, politik davranamiyordum..

Bakın evlilik sürekli birbirinizi görmek zorunda olduğunuz bir kurum.

En sevgisiz evliliğin bile güzel günleri vardır. Bu herhangi bir şey göstermez ki. Hiçbir insan psikolojisi her gün mutsuzluğu, her gün sorun çıkarmayı kaldırmaz zaten.

Problem eşinizin sizi istemediğini açık açık söyleyip durması. Daha ne yapabilir sevmeyen bir insan?

Bence alıştığı için ve zor biri olduğunu bildiği için boşanmayı da gereksiz bir adım olarak görüyor. Ama siz hayatınızı harcarsınız.

Yok zaten gunlerdir o kdr degisik yorumlar geldiki hem kendii cevremden, ailemden, en son 24 yasindakj erkek kuzenimin dedikleri yikti beni, sen dayakta yesen gelmeyecektin, yeni yetmesin daha kac yil oldu evleneli...
Degisik yorumlara acigim, sonucta burada birseyleri duymaya cesaretmiz yoksa bence hic konu acmamali..biri bana cikip simdi esin seni aldatiyor dese ona da saygi duyarim o da baska cerceveden bakiyordur. Belki de o da dogru bakiyordur,.

şu yazınız beni çok duygulandırdı..birbirinizi seviyorsunuz bence..maddiyatı ikici plana bırakmalısınız 2 nizde..araba sizin üzerinizeymiş zaten bırakın dilediğince kullansın..bizim arabamız var hep eşimde,ben giderim münübüs vs ile..fedakarlık yapmak gerek..

ve çevre ve komsu vs çok açılmayın ben evliliğimin ilk yıllarında çok zarar gördüm bu tarz akıl verme ve eleştirilerden.

Hakli olabilirsiniz, ama kismen..esim bana surekli blof yapan bir insandi bunu a birgun benim ters cikismamla itiraf etnisti. Yine boyle bosanma konusu gecince yeter artik dedim zorlami tutuyorum git bosan..o da bana. Iste sen duzelrsin diye soyledim filan..
Bu kezde halasina, burnu surttsun biraz demis...cunku esim annesini bile sinirlenince arabadan indiren insan, babasi cok konusurken al aynayla konus diyip daha da sinirlendiren insan..bu insan anne babasini da mi sevmiyor..bana hep boyle diyordu bak ben anneme de bagiriyorum ama annemi sevmiyormu oluyorum simdidedi.
Bana git demesinin ardnda bir tur aliskanlik vardi, yani gidemeyecegimi sandi..gidince de geeri gelecegimi..ama geri donmedigimi gorunce de o da sasirdi ne yapacagini..cunku aksam bana dediki 2 aydir neredeydin ne dusunuyordun...

Annesine babasına da terbiyesizlik yapıyor diye tutup da takdir etmemi beklemeyin.

Ailesiyle siz de bir değilsiniz. O halde annesini döven adam karısını da dövünce aaa annesini de mi sevmiyor? diyelim. Böyle bir mantık olabilir mi?

Eşiniz sizi deli gibi sevse hayatta öyle blöflerle hayatınızı çürütmez. Resmen kalp hastası olmuşsunuz adamla evliliğiniz yüzünden.

Kimsenin kompleksini, sinirini, sevgisizliğini ''Ya ama seviyorsa?'' diye anlamsız bir ihtimalle çekmek zorunda değilsiniz. Elbette çekebilirsiniz, ancak yıllar sonra çok pişman olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…