eşimin ne yardan ne serden geçmesi..

şu yazınız beni çok duygulandırdı..birbirinizi seviyorsunuz bence..maddiyatı ikici plana bırakmalısınız 2 nizde..araba sizin üzerinizeymiş zaten bırakın dilediğince kullansın..bizim arabamız var hep eşimde,ben giderim münübüs vs ile..fedakarlık yapmak gerek..
Ben seviyorum,sevgiden ziyade esimin kotu niyeti yoktu, sadece ben biraz fazla alingandim ve fazla ince dusunuyordum, ki bunu da dedi ben de ev ve araba konusunun sende guvensizlik yaratacagini dusunemedim o kdr ince dusunemem dedi.bir de benim esim herkesin iyiligine kosuyordu ama banq gelince yorgunum filan diyordu ben de sinir oluyordum.su anda araba evde duruyor zaten haftaici isine servisle gidiyor hsonu ailesine geliyor. Ben de hici bende kalsin hsonu cumadan getiririm demistim..

ve çevre ve komsu vs çok açılmayın ben evliliğimin ilk yıllarında çok zarar gördüm bu tarz akıl verme ve eleştirilerden.
Bunun zaten bana eksisi oldu ne yazik..

Psikolog esim icin cozum degil onu da soyledi..ben de oyle dusundum..bu bizden tecrubeli biir insanin bize akil vermesi gibi birsey oldu..he o devam etmese de ben ediyorum..ama esim duygulsrini anlatmiyor sadece olaylari anlatiyordu..yani kaciyordu..iletisim sorunu dedi psikologta.

Yukarıda eşinizin aslan burcu olduğunu yazmışsınız . Bugüne kadar tanıdığım aslanlar inattan çok arabalara yeni yerler görmeye sanata önem veriyorlardı . Babam ve yeğenlerim aslan ama inat değiller .

Psikologlar ikinizi de tanımadığı için dışarıdan size yardımcı olabilir. Sonuçta git gel zamanla eşinizde duygularını yavaş yavaş açığa çıkartacaktır . Ama aslanlar duygularını da pek ortaya çıkarmayı sevmezler .

Hayir ama aalinirken annesinin uzerine almak istemisti nisanliyken, ama daha sonra cikan tartismalarla kendi ustune aldi. Arabayi da yine babamin uzerine alcam dedi alirken ben de yine hayir dedm memur oldugum icin benim uzerime aldik..almak isteme sebebine gelince babasi annesi emekliymis ya daha az vergi vs odenirmis.

Bense tam tersi diyorum eşime. Arabayı benim üzerime alacaktı bense babasının üzerine almasını istedim. Biz sürekli araba değiştiririz eşimin hobisidir o yüzden ikide birde satışıdır vs uğraşmak istemedim. Bunun adı hem ailesine hemde eşime güvenmemden. Diyelim ki güvenim boşa çıktı babası arabayı vermedi..burda kaybedeceğin maldan ibaret ama şimdi yuvanı kaybediyorsun, eşini kaybediyorsun. Bana saçma geliyor senin paran benim paran meselesi...aile olmak birliktir, güvendir, fedakarlıktır. Bence biraz daha düşünün ve yuvanızı maddiyat yüzünden bozmayın lakin bir kıvılcım yeter dünya malı için. Belli ki seviyorsunuz sadece bakış açınızı değiştirin birde öyle bakın olaylara...Allah yardımcınız olsun.

Ben seviyorum,sevgiden ziyade esimin kotu niyeti yoktu, sadece ben biraz fazla alingandim ve fazla ince dusunuyordum, ki bunu da dedi ben de ev ve araba konusunun sende guvensizlik yaratacagini dusunemedim o kdr ince dusunemem dedi.bir de benim esim herkesin iyiligine kosuyordu ama banq gelince yorgunum filan diyordu ben de sinir oluyordum.su anda araba evde duruyor zaten haftaici isine servisle gidiyor hsonu ailesine geliyor. Ben de hici bende kalsin hsonu cumadan getiririm demistim..

Bunun zaten bana eksisi oldu ne yazik..
komşu, akraba, vs yanlış yönlendirebilirler..siz milletin lafına bakmayın ailenizin sırrını dışarıya taşımayın,amacınız deşarj olmak biliyorum ben burası haricinde hiç kimseyle konuşmam çok zarar gördüm evlendiğim ilk yıllarda yapıcı olmak kendini ezdirmek değil bence,eşiniz arabayı sizin üstünüze yapmış sonuçta..erkeklerin adapte olması zaman alır ama mükemmel erkek yada kadın yok,önemli olan birbirinin eksiklerini tamamlamak..
ben bazen eşime bebeğim bile diyorum,sevildiğini hissetmek hoşuna gidiyor hep ondan beklemiyorum yani..

Annesine babasına da terbiyesizlik yapıyor diye tutup da takdir etmemi beklemeyin.

Ailesiyle siz de bir değilsiniz. O halde annesini döven adam karısını da dövünce aaa annesini de mi sevmiyor? diyelim. Böyle bir mantık olabilir mi?

Eşiniz sizi deli gibi sevse hayatta öyle blöflerle hayatınızı çürütmez. Resmen kalp hastası olmuşsunuz adamla evliliğiniz yüzünden.
Kimsenin kompleksini, sinirini, sevgisizliğini ''Ya ama seviyorsa?'' diye anlamsız bir ihtimalle çekmek zorunda değilsiniz. Elbette çekebilirsiniz, ancak yıllar sonra çok pişman olursunuz.
Yok takdir etmek anlaminda demedim, sadece esimin kisilik olarak psikolojik bir problemi oldugunu dusunuyorum..ki benim esim cok mutsuzz bir aile de buyumus, surekli bosanmanin esiginde olan bir ailenin evladi..konustukca ortaya cok farkli seyler cikiyor..bir tur sevgisizlik, ama ben de sirf esimi boyle buyudu diye yabana atamam ki, sonucta ben de oyle bir ortamda buyumus olabilirdim..he ben esimin ayagina kul kole olim sana diye gitmiyorum, ya seviyorsa diye de evliligi surdurecek degilim..zaten iki secenek var ya devam ya ayrilik.devam etsem bile bazi seyleri ayrintilariyla konusup devam ederim hadii canim evimize gidelim modunda degilim, en dogru karar o da derse ben de sana yukleniyordum ki yine bunu da dile geitrdim dedim elini kalbine koy senin de hatan vardi kizin ustune cok gittim de dedim, yani oyle de filan demeye basladi..yani bugun deli gibi seven adamlar da esini bicakliyor, vb olaylar..o yuzden delicesine sevgi de degil bekledigim, saygi, anlayis, sevgiyle konusan bir dil, seni seviyorum filan degil tatli dil, gulen yuz.

Yok takdir etmek anlaminda demedim, sadece esimin kisilik olarak psikolojik bir problemi oldugunu dusunuyorum..ki benim esim cok mutsuzz bir aile de buyumus, surekli bosanmanin esiginde olan bir ailenin evladi..konustukca ortaya cok farkli seyler cikiyor..bir tur sevgisizlik, ama ben de sirf esimi boyle buyudu diye yabana atamam ki, sonucta ben de oyle bir ortamda buyumus olabilirdim..he ben esimin ayagina kul kole olim sana diye gitmiyorum, ya seviyorsa diye de evliligi surdurecek degilim..zaten iki secenek var ya devam ya ayrilik.devam etsem bile bazi seyleri ayrintilariyla konusup devam ederim hadii canim evimize gidelim modunda degilim, en dogru karar o da derse ben de sana yukleniyordum ki yine bunu da dile geitrdim dedim elini kalbine koy senin de hatan vardi kizin ustune cok gittim de dedim, yani oyle de filan demeye basladi..yani bugun deli gibi seven adamlar da esini bicakliyor, vb olaylar..o yuzden delicesine sevgi de degil bekledigim, saygi, anlayis, sevgiyle konusan bir dil, seni seviyorum filan degil tatli dil, gulen yuz.

Deli gibi seven adamlar eşini bıçaklamıyor, bıçaklamaz da zaten.

Bu abuk sabuk ego gösterilerini sevgi sanan kadınlarımız var, o nedenle aşkından öldürdü falan deniyor. Ne alakası var ki?

ki benim esim cok mutsuzz bir aile de buyumus, surekli bosanmanin esiginde olan bir ailenin evladi..

Siz barışırsanız sizin çocuğunuz da böyle olacak işte.

Bu abuk sabuk ego gösterilerini sevgi sanan kadınlarımız var, o nedenle aşkından öldürdü falan deniyor. Ne alakası var ki?

ki benim esim cok mutsuzz bir aile de buyumus, surekli bosanmanin esiginde olan bir ailenin evladi..

şiddet görmemiş ama arkadaş yoksa atladımmı?

Bense tam tersi diyorum eşime. Arabayı benim üzerime alacaktı bense babasının üzerine almasını istedim. Biz sürekli araba değiştiririz eşimin hobisidir o yüzden ikide birde satışıdır vs uğraşmak istemedim. Bunun adı hem ailesine hemde eşime güvenmemden. Diyelim ki güvenim boşa çıktı babası arabayı vermedi..burda kaybedeceğin maldan ibaret ama şimdi yuvanı kaybediyorsun, eşini kaybediyorsun. Bana saçma geliyor senin paran benim paran meselesi...aile olmak birliktir, güvendir, fedakarlıktır. Bence biraz daha düşünün ve yuvanızı maddiyat yüzünden bozmayın lakin bir kıvılcım yeter dünya malı için. Belli ki seviyorsunuz sadece bakış açınızı değiştirin birde öyle bakın olaylara...Allah yardımcınız olsun.

Iste biz aile olamadik..hep eesim benden bekledi o fedakarligi, o ne yaparsa yapsin iyi karsiliyacaktim..baskalari icin sabahin korunde kalkip arabayla yrdima kostugunu bilirim, ama ben birsey dedigim zaman yorgunum, yok oraya gitmeyelim yol uzun vs..basklari icin yoktan var eden esim benim icin vari yok ediyordu..bu dusuncele
rle olunca ben haliyle esime tam olarak ne kalbimi ne kendimi acamadim..hep zirhim vardi ona karsi...iste bakis acisinin ddegismesi de boyle ayriliklar yasayinca oluyor sanirim ki benim su umudum var, bende esimde bundan sonra daha dikkatli olucaz die dusunuyorum.
komşu, akraba, vs yanlış yönlendirebilirler..siz milletin lafına bakmayın ailenizin sırrını dışarıya taşımayın,amacınız deşarj olmak biliyorum ben burası haricinde
hiç kimseyle konuşmam çok zarar gördüm evlendiğim ilk yıllarda yapıcı olmak kendini ezdirmek değil bence,eşiniz arabayı sizin üstünüze yapmış sonuçta..erkeklerin adapte olması zaman alır ama mükemmel erkek yada kadın yok,önemli olan birbirinin eksiklerini tamamlamak..
ben bazen eşime bebeğim bile diyorum,sevildiğini hissetmek hoşuna gidiyor hep ondan beklemiyorum yani..
Cok ama cok haklisiniz, ozelimiz biraz fazla zarar gordu ama oda toparlanir bir ikininsana haddini bildirirsin olur biter. Evet benim dedigimi yapiyordu belki istemeyerek ama yapiyordu ben arabayi benim ustume aldigini bile bilmedim nufus cuzdanimi almis gece ki konusmamistik tum gun cuzdanimi aramistim bir de arabayi oyle guzel bir suprizle verisi vardiki ...inanmak istemiyorum bu durumda oldugumuza..
Mukemmel erkek yok, benim esimin de tek kotu yani ofkesi iste..

şiddet görmemiş ama arkadaş yoksa atladımmı?

Hayır görmemiş, psikolojik şiddet görmüş sadece.

Ama bana yazdığı mesajda eşini bıçaklayanların deli gibi sevdiğinden bahsediyordu, o nedenle cevap verdim.

Zaten sorun bu..esim cocuk bile istemiyordu bu yuzden..once kendimizi duzeltmemiz gerekiyordu, aile olmamiz gerek diyordu, yani bilincindeydi aslinda herseyin..ama nasil duzeltecegini bilmiyordu..sadece benim asirinderece de anlayisli olmami istiyordu ona karsi, ama ben de insanim sonucta ne kdr anlayisli olucam desem de olmuyordu.

Zaten sorun bu..esim cocuk bile istemiyordu bu yuzden..once kendimizi duzeltmemiz gerekiyordu, aile olmamiz gerek diyordu, yani bilincindeydi aslinda herseyin..ama nasil duzeltecegini bilmiyordu..sadece benim asirinderece de anlayisli olmami istiyordu ona karsi, ama ben de insanim sonucta ne kdr anlayisli olucam desem de olmuyordu.
Evet iste bir nevi ego gosterisi..can yakmak..
Bence biz de de bir cesit ego gosterisi vardi.

Evet yine birden aslında eşim iyidir hoştur vakası daha... şu kafayı bir ben bulamadım ya.
Esim iyidir hostur demiyorum yanlis anladiniz sanirim..karsilikli yapilan hatalar var, hem de duzelebilecek hatalar.yoksa insan olarak herkes ozunde iyi.mesela ben disardaa cok guleryuzluyumdur ama esime gosterememisimdir. İyilik kadar kotulukler de var tabi, gormemezlikten gelinemedigi icin bu durumdayiz..yoksa ben de kor oldu badem gozlu oldu bir durum mevcut degilki belki de bosanma karari alicaz yani o gun tamamen aramizda gecicek konusmaya bagli.
..ben de cok iyi degilim ama o da ailesine demis mesela ya ben ona kurnaz, fesat dedim ama o aslinda hic oyle birisi degil..o da kotu niyetli degil ama ben de degilim demis..

Eşiniz şunu demek istemiş: Ben ruhsal olarak sağlıklı bir adam değilim, derdim sana saygı duymamak, seni ezmek. Seni karım olarak görmüyorum. Ben sadist biriyim, sen neden boynunu eğip benim dengesizliklerime sessiz kalmadın? Arabayı evi herşeyi bahane ederim. Çünkü seni "eşim" olarak görmedim, bundan sonra da görmeyeceğim. Ama feci de bir gururum var, asla geri adım da atamam. Sana boşanma davası aç diyerek blöf yapıyorum ama açarsan paçalarım tutuşur ama onu da bu aşamada senin bilmene gerek yok. Benden ayrı olduğun dönemde keşke burnun biraz sürtse de bana geri dönsen, ben de yarım kalan eziyetlerime devam etsem. Ama ailenin yanında kalıyorsun, görüyorum ki onlar da sana destek oluyor, bu da bana koyuyor. Ayrı evde otursan da geçim derdi, tek yaşama biraz zoluklarını yaşasan benden ayrı olmanın. O zaman benim kıymetimi anlayıp bana dönmen daha kolay olur. Ben nerden bulucam şimdi sıfırdan eziyet edecek başka kadını!
SÜPERSİNNNNN

arkadaşım durumuna üzüldüm gerçekten. insanı yıpratan kararsızlık. ama şunu söylemek isterim. ikide bir karısına git demek ne demek ? evliliğinizde problem yok, abartı, inatlaşma diyenleri anlamıyorum. herşeyinizi verdiğiniz adam aklı estikçe git diyor çocuk oyuncağı mı bu. daha nasıl problem olacak. kadın, bir kerecik eşine git, istemiyorum desin bakalım neler oluyor.

senin problemine benzer bende yaşadım ve sonuç boşanma. ne kadar engellemeye çalışırsan çalış o kafasına koyduysa bitiyor. bunu sana açıkça söylemesi de gerekmiyor. bazı erkekler konuşma özürlüdür davranışlarıyla belli ederler.

Bosanma kararini hangi sebeple aldiginizi yazsaydiniz ona gore yorum yapardim.Sirf araba ev anasinin babasinin ustune diyeyse bence oturup anlasabilirsiniz.

Eşiniz şunu demek istemiş: Ben ruhsal olarak sağlıklı bir adam değilim, derdim sana saygı duymamak, seni ezmek. Seni karım olarak görmüyorum. Ben sadist biriyim, sen neden boynunu eğip benim dengesizliklerime sessiz kalmadın? Arabayı evi herşeyi bahane ederim. Çünkü seni "eşim" olarak görmedim, bundan sonra da görmeyeceğim. Ama feci de bir gururum var, asla geri adım da atamam. Sana boşanma davası aç diyerek blöf yapıyorum ama açarsan paçalarım tutuşur ama onu da bu aşamada senin bilmene gerek yok. Benden ayrı olduğun dönemde keşke burnun biraz sürtse de bana geri dönsen, ben de yarım kalan eziyetlerime devam etsem. Ama ailenin yanında kalıyorsun, görüyorum ki onlar da sana destek oluyor, bu da bana koyuyor. Ayrı evde otursan da geçim derdi, tek yaşama biraz zoluklarını yaşasan benden ayrı olmanın. O zaman benim kıymetimi anlayıp bana dönmen daha kolay olur. Ben nerden bulucam şimdi sıfırdan eziyet edecek başka kadını!

:KK9::KK9:
Ben de bunu anladım kocanızın söylediklerinden.
Burnunuz sürtülsün zavallı olun kapılarda gezin istiyor öyle olmadığını görünce de ufaktan ufaktan nabız yokluyor acabaa pişman olur musunuz o yönde bir meyiliniz var mı diye
Kararlı ve kendinden emin, ne istediğini bilen kadınların mutsuz olduğunu görmedim hiç. İnş hakkınızda hayırlısı olur.

X