eşimin kuzeni???

ağır lafları hak etmeyen , özellikle de evlilik gibi kutsal bir olaya saf, temiz düşüncelerle giren birine yada birilerine bırakın laf etmeyi ettirmem bile, hak edene ise "hakkını" söylerim.
beraber yaşamış kısmını açıyım, eşim bekar yaşıyorken gelip birkaç kere gelip kalmış ve o zamanlar sülaleye ayrı davranıp eşime ayrı davranıyormuş, eşim bırakın ayrılmayı kaçmış resmen ondan,
ayrıca tabiki eşim beni seçti bende onu seçtim,
konu aşık olmaları vs değil ayrıca o kişinin sevdiğinede inanmıyorum,
lütfen savunduğumuz şeyleri daha dikkatli okuyarak değerlendirelim ve yorum yapalım

Ben savunmuyorum; ne sizi tanıyorum ne karşıdakini.Benim dediğim tek şey tek taraflı değil ilişkiler..Hangi tarafını ne kadar doğru yansıttığını nereden bileceksiniz eşinizin ? Kızı birebir tanıyor musunuz ? Hep söylenilenler ile değerlendirmişsiniz.6 ay kısa bir süre değil, bu kaçış biraz geç olmamış mı ?

Herneyse dediğim tek şey en azından şuan evleniyor,
eşinizin ''kendi hanımımı emanet edecek kadar güveniyordum '' diyebilecek kadar güvenilir ve akıllı biriyse kuzeni bu konudada kendince doğru seçim yapmıştır..Bunun mideyle v.s ilgisi yoktur.

Eşiniz sizi nasıl ikna etmişse o kız hakkındaki düşüncelere, belkide kızda kuzeni ikna etmiştir kendi düşüncelerine , kim bilir. ?

Bu yüzden yazmıştım.Kimseyi savunmuyorum sadece bazen kızlara haksızlık edildiğini tek taraflı olmadığını söylemek istedim.

Ben savunmuyorum; ne sizi tanıyorum ne karşıdakini.Benim dediğim tek şey tek taraflı değil ilişkiler..Hangi tarafını ne kadar doğru yansıttığını nereden bileceksiniz eşinizin ? Kızı birebir tanıyor musunuz ? Hep söylenilenler ile değerlendirmişsiniz.6 ay kısa bir süre değil, bu kaçış biraz geç olmamış mı ?

eşinizin ''kendi hanımımı emanet edecek kadar güveniyordum '' diyebilecek kadar güvenilir ve akıllı biriyse kuzeni bu konudada kendince doğru seçim yapmıştır..Bunun mideyle v.s ilgisi yoktur.

Eşiniz sizi nasıl ikna etmişse o kız hakkındaki düşüncelere, belkide kızda kuzeni ikna etmiştir kendi düşüncelerine , kim bilir. ?

Bu yüzden yazmıştım.Kimseyi savunmuyorum sadece bazen kızlara haksızlık edildiğini tek taraflı olmadığını söylemek istedim.

sevgili birsen sen konulara yorum yazarken kendi yazdıklarımı okumuş gibi oluyorum:)
yani harfi harfine aynı fikirdeyim seninle
olaylara hep tek yönden bakıp,bir cihetten dinlemek
karşıdaki insanın da yaşadıklarının ve anlatacaklarının olduğu
gerçeğini unutturmamalı
herşey iki kişi arasında yaşandıysa elbette bu hikayede
tek taraflı yorumlarla hep eksik kalacaktır.

eşinizle evlenmiş,bazı şeyleri geride bırakmışsınız
o bayanda geride bırakmış
sizin kadar onun da yuva kurmaya hakkı var
belki gerçekten evlenmeyi düşündüğü kişiyi seviyordur
siz mesafenizi koruduktan sonra, onu eşinizin eski sevgilisi
olarak değil,kuzenin müstakbel eşi olarak düşünmeye çalışın
bu bakış açısı size daha iyi gelecektir
eşinizle mutlu olmaya bakın
geleceğe bakın

burda bahsedilen ve konu ettiğimiz şey benim eşimi savunmam yada kızın yanlış birşeyler yaptığı değil, insanlar birbirini sevebilirler ve evlenebilirler yada sözlenebilirler, benim zaten sizlerden istediğim yardım ben kıskanıyorum ve kafamda kuruyorum bunları düşünüp mutsuz olmamalıyım yada etmemeliyimdi, iki tarafıda eleştirmenizi yada yargısız infaz yaparak sen tek tarafı dinledin yazık kıza kızda sevmiş olabilir görüşü değil, herkesin sevgiye aşka tabiki saygısı vardır ve benimde var,
kızı herkes tanıyor ve hiç kimse istemedi olmasını çünkü karakterini tanıyorlar ve h...n ın mutsuz olacağına inanıyorlar, kızın sütten çıkmış ak kaşık olmadığını vurguluyorum bende, birini sevdi evlilik için zorladı o olmayınca hoppp diğerine baskılar ve kandırmalar...

sevgili birsen sen konulara yorum yazarken kendi yazdıklarımı okumuş gibi oluyorum:)
yani harfi harfine aynı fikirdeyim seninle
olaylara hep tek yönden bakıp,bir cihetten dinlemek
karşıdaki insanın da yaşadıklarının ve anlatacaklarının olduğu
gerçeğini unutturmamalı
herşey iki kişi arasında yaşandıysa elbette bu hikayede
tek taraflı yorumlarla hep eksik kalacaktır.

eşinizle evlenmiş,bazı şeyleri geride bırakmışsınız
o bayanda geride bırakmış
sizin kadar onun da yuva kurmaya hakkı var
belki gerçekten evlenmeyi düşündüğü kişiyi seviyordur
siz mesafenizi koruduktan sonra, onu eşinizin eski sevgilisi
olarak değil,kuzenin müstakbel eşi olarak düşünmeye çalışın
bu bakış açısı size daha iyi gelecektir
eşinizle mutlu olmaya bakın
geleceğe bakın

sevdiğine inanmıyorum ama dediğin gibi olmuşsa eğer , allah onlara kolaylık versin, çünkü o kız için sülalesinden çoğu kişiyi sildi, eşim kardeş gibiydi, eşimin kardeşi ile arkadaştan öte dostlardı ama ona bile anlatmamış gizli saklı sürdürüp sonra söylemiş, herkesin tepkisini almamak için habersiz isteme yapılmış, hadi onlarıda geçtim şimdi önlerinde çok uzun bir yol var, sülalede çoğu kişinin onlarla konuşmayacağı aleni....
ayrıca lütfen bana tektaraflı baktığımı söylemeyin, ben iki taraftan da bakmaya çalışıyorum zaten, üzüldüm, kırıldım, ağladım, ve koşa koşa gelip sizinle paylaşıyorum , eleştirmeden önce biraz daha düşünün...

günaydın kızlar..
sizlerden fikir almaya ihtiyacım var gerçektende, objektif olarak bakmanızı istiyorum,
yeni evliyim, eşimi seviyorum eşimde beni seviyor,
gelelim sıkıntıya eşimin eski bir sevgilisi vardı 6 ay kadar çıkmışlar, eşimin teyzesi ve kayınvalidem tanışmalarına önayak olmuş, ama eşim istememiş evlenmek vs ayrılmışlar. aradan 3 / 4 yıl geçti bu olaydan geçen bayramda şunu duyduk eşimin eski sevgilisi ile o tanıştıran teyzesinin oğlu evlenmek istiyormuş, sülalede hoş karşılamadı, ama isteme falan olmuş, eşimde bana anlattı ama ben üzüldüm tabi yinede, bu arada uzak oturuyoruz yani karşılaşma gibi bir olasılığımız çok düşük. şimdi bende bu konuyu çok kafama taktım, üzüldüm, eşimin hiç suçu vs yok ama yinede herkese karşı hırslandım, nasıl davranmalıyım, ilerde evlendiklerinde düğününe gitmek istemicem herkese karşı kötü de olmak istemiyorum, bilmiyorum ne yapıcam.. :KK43:

canım gecmıste olan bır sey dugununede herseye gıt.bılmıyormus gıbı davran...aksıne ortamda guler yuzle davran kı kendıne olan guvenını kanıtls

canım gecmıste olan bır sey dugununede herseye gıt.bılmıyormus gıbı davran...aksıne ortamda guler yuzle davran kı kendıne olan guvenını kanıtls

saol canım umarım normal davranabilir ve şu düşünceleri kafmdan atabilirim, inan çalışamıyorum canım o kadar sıkkın, düğün için sanırım daha vakit var ama şuanki düşüncem gitmemek görmemek

saol canım umarım normal davranabilir ve şu düşünceleri kafmdan atabilirim, inan çalışamıyorum canım o kadar sıkkın, düğün için sanırım daha vakit var ama şuanki düşüncem gitmemek görmemek

sevdiğine inanmıyorum ama dediğin gibi olmuşsa eğer , allah onlara kolaylık versin, çünkü o kız için sülalesinden çoğu kişiyi sildi, eşim kardeş gibiydi, eşimin kardeşi ile arkadaştan öte dostlardı ama ona bile anlatmamış gizli saklı sürdürüp sonra söylemiş, herkesin tepkisini almamak için habersiz isteme yapılmış, hadi onlarıda geçtim şimdi önlerinde çok uzun bir yol var, sülalede çoğu kişinin onlarla konuşmayacağı aleni....
ayrıca lütfen bana tektaraflı baktığımı söylemeyin, ben iki taraftan da bakmaya çalışıyorum zaten, üzüldüm, kırıldım, ağladım, ve koşa koşa gelip sizinle paylaşıyorum , eleştirmeden önce biraz daha düşünün...

cnm bak... kuzenı kımseye soylememısse, eşine de dahil demek kı sızınle gorusmeyecekler, kuzenı de görsursenız bundan rahatsız olacaktır, eşiniz de. bence sen bıraz abartıyorsun. kız ıstenmıyormus ztn, eşinin ya da kızın bır ılgısı oldugunu da sanmıyorum boşuna uzuluyorsun bence... baska bırı gb gıt dugune takını tak yabancı bırıyle evlenıyor gb aileye de kendını kanıtla senı sevsınler... bu kdr... no problem sorun yok.. :KK66:

5 yıl flört 2 yıllıkda evlıyım ve eşimin benden önce olan kız arkadası aynı mahallede oturuyor 2 yıldır calıstım kımseye görunmedım pek neyse kavgamız gürültümüz hiç yok millet olsun dıye bekler buralar böyle eşimin eskı sevgılısını az bıraz tanıyorum gecen eşime işten yenımı cıktın dıye laf atmıs oda evet dıye kesmıs sözü yoluna devam etmıs geldı eve hatun bak böle kız bana laf attı bende böle dedim eeeee ne var bunda dedım sasırdı bana hayran kaldı karım benım guven bana emın ol senden öncesıde sonrasıda yok dedi ama tabı içim içimi yedi bellı etmedım kızı onun aklına sokmak ıstemıyorum bazen kız benı bastan aşa süzer böle düğün bayram gibi günlerde bende eşimle hep uyumlu giyerım onun pantalonu griyse benımde öledir üstler borda olur mesela mıllet hayran kalır gecen eşimle el ele tutup yürüyoruz bıze bakıyor elemtere fiş kem gözlere şiş :KK70: kıskananlar catlasın sen catlama yanı ona sahıp olan sensın anladın ? elinde tut yeter kım gelırse gelsın hıc bır zaman sen gibi olmaz... :KK69:

stressli bir durum.. ama akrabanın düğünü olduğu için, gitmeniz icap ediyorsa gidin.. sonrasında aranızda bi mesafe olacağı için zaten yüzyüze gelmezsiniz ve gelmekten de kaçınırsınız.. gitmezseniz de, sonra da arkanızdan laf çevirirler mi..:44: hiç sıkma tatlı canını,siz işinizde olun...:KK34:

cnm bak... kuzenı kımseye soylememısse, eşine de dahil demek kı sızınle gorusmeyecekler, kuzenı de görsursenız bundan rahatsız olacaktır, eşiniz de. bence sen bıraz abartıyorsun. kız ıstenmıyormus ztn, eşinin ya da kızın bır ılgısı oldugunu da sanmıyorum boşuna uzuluyorsun bence... baska bırı gb gıt dugune takını tak yabancı bırıyle evlenıyor gb aileye de kendını kanıtla senı sevsınler... bu kdr... no problem sorun yok.. :KK66:

haklısın cnm abartıyorum sanırım, kendi kendimi sıkıp hasta oluyorum :KK43:
rahat davranmaya çalışıcam mutsuz olmak yada mutsuz etmek istemiyorum :KK43:

O düğüne gitmek zorunda mısınız?
Olanlardan sonra gitmeseniz herkes bunu anlayışla karşılayacaktır.
Ayrıca kızın hakkında öyle kötü şeyler konuşuyorsunuz ki.
Siz eşinizin anlattıklarını biliyorsunuz. Eşinizin anlattıklarından da aile etkilenmiş sanırım.
Eğer öyle olsaydı eşinizin kuzeni onunla evlenmezdi herhalde

O düğüne gitmek zorunda mısınız?
Olanlardan sonra gitmeseniz herkes bunu anlayışla karşılayacaktır.
Ayrıca kızın hakkında öyle kötü şeyler konuşuyorsunuz ki.
Siz eşinizin anlattıklarını biliyorsunuz. Eşinizin anlattıklarından da aile etkilenmiş sanırım.
Eğer öyle olsaydı eşinizin kuzeni onunla evlenmezdi herhalde

aslında gitme gibi bir zorunluğum yok ama bu sebepten kimse bana alınsın vs istemem,
kimse beni zorlamaz illede gel diye , gitmeme taraftarıyım bende zaten
kızın hakkında evet kötü konuştum çünkü kızgınım,
daha önce eşimin sevgilisi olan istenmeyen kişi şimdi sülaleye giriyor,
ve ben karşılaşıcam, daha önce yaşananları düşünücem...

ben olsam gider dügünde boy gösterirdim
gitmemek size hic birsey kazandirmaz
zaten yakin akraba eksiikliginiz anlasilir ve dedikodusu olur
bence kesinlikle gitmelisiniz

aslında gitme gibi bir zorunluğum yok ama bu sebepten kimse bana alınsın vs istemem,
kimse beni zorlamaz illede gel diye , gitmeme taraftarıyım bende zaten
kızın hakkında evet kötü konuştum çünkü kızgınım,
daha önce eşimin sevgilisi olan istenmeyen kişi şimdi sülaleye giriyor,
ve ben karşılaşıcam, daha önce yaşananları düşünücem...

İyi de onlar kararlarını vermişler. Hayat bu. Herşeyi planlayamıyoruz.
Ve maalesef herşey istediğimizi gibi olamıyr.
Hem kendiniz söylediniz eşiniz kesinlikle istememiş.
Öyleyse hiç rahatsız olacağınız birşey yok
Birşekilde herkesin geçmişte sevgilileri olabiliyor. Karşılaşmak durumunda kalınabiliyor ya da ömrünüz boyunca görmüyorsunuz. Bunlarla yaşamak sadece sıkıntıya sokar sizi

Canım sana kendimden bir örnek vereyim

Ben evlenmeden yıllar önce amcamın kızı bi arkadaşını tanıştırdı benimle,çocuk bana aşık olmuş açıldı ama ben hiçbirşey hissetmedim,iyi hoş çocuk ama ben nedense sevemedim hiç birşey de hissedemedim.Açık açık ta söyledim olmayacağını bu bana hediyeler,çiçekler falan filan..Geri gönderdim hepsini ümit vermedim.net tavrımı koydum..bi kaç ay sonra tamamen kesti benden ümidi...

Aradan 2-3 sene geçti şok şok :KK53:

Amcamın kızı o çocukla çıkmaya başladı ve geçtiğimiz haziran ayında da evlendiler:KK53:

Ama inan hiçbirşey hissetmedim,çünkü eşim de bilmiyor önemsemediğim için anlatmak istemedim.Çünkü eşimi deli gibi seviyorum.Umrumda bile olmaz öyleleri...

Kısacası karşılaştığımız zaman onları mutlu görüyorum,hiç öyle birşey yaşamamış gibiyiz artık akraba sayılıyoruz.
Zaten uzak oturuyoruz ayda yılda bir...

O yüzden önemsemeyin derim...

Canım sana kendimden bir örnek vereyim

Ben evlenmeden yıllar önce amcamın kızı bi arkadaşını tanıştırdı benimle,çocuk bana aşık olmuş açıldı ama ben hiçbirşey hissetmedim,iyi hoş çocuk ama ben nedense sevemedim hiç birşey de hissedemedim.Açık açık ta söyledim olmayacağını bu bana hediyeler,çiçekler falan filan..Geri gönderdim hepsini ümit vermedim.net tavrımı koydum..bi kaç ay sonra tamamen kesti benden ümidi...

Aradan 2-3 sene geçti şok şok :KK53:

Amcamın kızı o çocukla çıkmaya başladı ve geçtiğimiz haziran ayında da evlendiler:KK53:

Ama inan hiçbirşey hissetmedim,çünkü eşim de bilmiyor önemsemediğim için anlatmak istemedim.Çünkü eşimi deli gibi seviyorum.Umrumda bile olmaz öyleleri...

Kısacası karşılaştığımız zaman onları mutlu görüyorum,hiç öyle birşey yaşamamış gibiyiz artık akraba sayılıyoruz.
Zaten uzak oturuyoruz ayda yılda bir...

O yüzden önemsemeyin derim...

anladım cnm sanırım zaman geçtikçe olaylar daha kabul edilebilir boyutta oluyor
şimdi hayatta gitmem kesinlikle karşılaşmam diyorum ama hayat bu hiçbirşey belli olmyor,

farklı düşünebiliriz aynı noktalarda düşünmüyoruz diye konuna yorum yazan insanlara
karşı böyle agresif cevaplar vermeni doğru bulmuyorum
senin olaylara iki taraflı bakman değil mesele
karşıdaki insanın da yani kızın da anlatacakları,onun yaşadıkları da var

burdaki herkes senin istediğin şeyleri söyleyemez
herkes fikrini söyler sen de okursun
şöyle yazın böyle yazmayın,şurdan eleştirmeyin
burdan eleştirmeyin uslübün, olgun olmayan bir davranış

bu meseleyi daha fazla uzatma kendi içinde
olacakları uzaktan seyret
kuzeninizde başına geleceklere kendi katlanacak zaten
belki de herkesi şaşırtır mutlu olurlar belli mi olur
herkesin hayatta 2.bir şansa ihtiyacı vardır
eşinizin bu konuya odaklanmasına sizin davranışlarınız sebep olabilir diye
düşünüyorum

bu konuda sizin ya da eşinizin ne suçu var. ne de üzülmenize değer.

bu konuda bence tuhaflık şöyle, 6 ay çıkıp ayırldığım birinin kuzeniyle evlenmek... kınamam asla ama tuhaf. eşinizin kuzeninin de kuzeninin eski sevgilisiyle evleniyor olması tuhaf.

siz o kızı rakip gibi görmeye başlamışsınız sanki biraz. hiç alakası yok. sizin evliliğinizde niye problem olsun. bu durumda bi evlilikte problem olursa onlarınkinde olur. eşinizin kuzeni kıskanabilir eşinizi...

ahh bu erkekler eşiniz niye size eski sevgilisiyle yaşadığı özel şeyleri anlatıyor ki? gerçi siz de sormuş olabilirsiniz.

ben eşim daha önce kiminle ne kadar yakınlaştı bilmem sormadım. anlatmadı. gerek yok gözümde canlanacak falan...

X