Eşimin kullandığı antidepresanlar

Anonimm1907

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Mart 2025
52
-35
1
25
Merhaba kızlar. 6 aylık evliyim ve eşim 9 ay boyunca yüksek dozda antidepresan kullandı. İlaçların etkisiyle de evliliğimizin ilk gününden beri hep tartışmalar yaşadık çünkü eşimin duyguları körelmişti, çok agresif ve anlayışsız birine dönüşmüştü. Oysaki ilaçlardan önce çok iyi biriydi. Artı evlendiğimizden beri cinsel problemlerimiz de vardı çünkü ilaçlar onda ne istek bıraktı ne de cinsel işlev… Ama yaklaşık 1 ay önce ilaçları tamamen bıraktı. Bıraktıktan birkaç gün sonra aramız duygusal olarak tekrar çok iyi oldu ve yine çok anlayışlı, sevgi dolu biri oldu. Aramız şu an çok iyi fakat cinsellikte hâlâ bir düzelme yok. İsteksiz olduğunu söylüyor ve zaten ereksiyon problemi yaşıyor. En son ne zaman birliktelik yaşadık hatırlamıyorum bile. Sizce bu konunun düzelmesi için hâlâ erken mi? Biraz daha zaman vermeli miyim? Yoksa ilişki yaşamak için ortamlar mı hazırlayayım? Benzer durum yaşayan var mı?

Merhaba kızlar. 6 aylık evliyim ve eşim 9 ay boyunca yüksek dozda antidepresan kullandı. İlaçların etkisiyle de evliliğimizin ilk gününden beri hep tartışmalar yaşadık çünkü eşimin duyguları körelmişti, çok agresif ve anlayışsız birine dönüşmüştü. Oysaki ilaçlardan önce çok iyi biriydi. Artı evlendiğimizden beri cinsel problemlerimiz de vardı çünkü ilaçlar onda ne istek bıraktı ne de cinsel işlev… Ama yaklaşık 1 ay önce ilaçları tamamen bıraktı. Bıraktıktan birkaç gün sonra aramız duygusal olarak tekrar çok iyi oldu ve yine çok anlayışlı, sevgi dolu biri oldu. Aramız şu an çok iyi fakat cinsellikte hâlâ bir düzelme yok. İsteksiz olduğunu söylüyor ve zaten ereksiyon problemi yaşıyor. En son ne zaman birliktelik yaşadık hatırlamıyorum bile. Sizce bu konunun düzelmesi için hâlâ erken mi? Biraz daha zaman vermeli miyim? Yoksa ilişki yaşamak için ortamlar mı hazırlayayım? Benzer durum yaşayan var mı?

Eşiniz herhalde kafasına göre antidepresan kullanmıyordur?
Yüksek dozda antidepresanlar genelde doktor tarafından verilir?
Ne gibi bir rahasızlığı var ki o kadar yüksek dozda antidepresan kullanıyor?

Eşinizin bu durumunu evlenmeden öncede biliyordunuz sanırım?
Eğer ciddi bir kontrol altında tutulması gereken rahatsızlığı varsa tabii ki destek olmalısınız eşinize.

Eşiniz herhalde kafasına göre antidepresan kullanmıyordur?
Yüksek dozda antidepresanlar genelde doktor tarafından verilir?
Ne gibi bir rahasızlığı var ki o kadar yüksek dozda antidepresan kullanıyor?

Eşinizin bu durumunu evlenmeden öncede biliyordunuz sanırım?
Eğer ciddi bir kontrol altında tutulması gereken rahatsızlığı varsa tabii ki destek olmalısınız eşinize.
Aslında büyük bir olay yaşamadı gayet güzel bir yaşamı vardı. Bir keresinde bizim aramızda büyük bir kavga çıktı o zamanlar nişanlıydık ve söylediğine göre benim kurduğum cümleler onu çok yaralamış ve o yüzden kullanmak istemiş. Gerçekten herkesin kıskanarak baktığı bir hayatı var ama maalesef biraz depresyona meyilli. Aynı zamanda anksiyete için de kullandı. İlaçları en son doktor gözetiminde azaltarak bıraktı ve kendini artık iyi hissettiğini söyledi. Ben de onu artık çok iyi görüyorum ama cinsel problem hâlâ düzelmedi.

Aslında büyük bir olay yaşamadı gayet güzel bir yaşamı vardı. Bir keresinde bizim aramızda büyük bir kavga çıktı o zamanlar nişanlıydık ve söylediğine göre benim kurduğum cümleler onu çok yaralamış ve o yüzden kullanmak istemiş. Gerçekten herkesin kıskanarak baktığı bir hayatı var ama maalesef biraz depresyona meyilli. Aynı zamanda anksiyete için de kullandı. İlaçları en son doktor gözetiminde azaltarak bıraktı ve kendini artık iyi hissettiğini söyledi. Ben de onu artık çok iyi görüyorum ama cinsel problem hâlâ düzelmedi.
İyi de antidepresan -hele ki yüksek dozda- kullanmak istenince kullanılabilecek bir şey değil ki. Ayrıca biz ne laflar duyuyoruz, kimse kimsenin 2 lafıyla antidepresana başlamaz. Anlatmak istemediğiniz bir şey mi var?
İkna edip doktora götürün sorunlarınız için de

Psikolojik rahatsızlıklarla mücadele eden insanlar ile yaşamak zordur.
Bunu bilerek evlendiğinize göre, destek vermekten başka çareniz yok.
Ama bana biraz tuhaf geldi, sadece yaşanan tartışmalardan dolayı bu kadar desteğe ihtiyacının olması.
Psikolojik ilaçlar dikkat edilmesi gereken ilaçlar olduğu için, bence bir de doktoruna danışsın.
Cinsel isteksizlik ve ereksiyon problemleri ciddi şeyler bir evlilikte. O yüzden doktoruna danışarak daha uygun ilaç tedavisine geçebilir.

İyi de antidepresan -hele ki yüksek dozda- kullanmak istenince kullanılabilecek bir şey değil ki. Ayrıca biz ne laflar duyuyoruz, kimse kimsenin 2 lafıyla antidepresana başlamaz. Anlatmak istemediğiniz bir şey mi var?
İkna edip doktora götürün sorunlarınız için de
Yok bildiğim her şeyi anlattım ki zaten ailesi de asla bu ilaçları kullanmasını istemiyordu çünkü gerçekten ilaç kullanacak bir hayatı yoktu. Etrafındaki herkes onu o kadar çok seviyor ki işi var gücü var. Ama maalesef ilaçlarla resmen zehirledi kendini. Sizin de dediğiniz gibi hepimiz onun gibi en ufak 2 kırıldığımız lafla ilaçlara başlasaydık şu an ülkede ilaç kullanmayan olmazdı. Ben yeni gelinliğimi yaşayamıyorum yani insanlara bakıyorum çok güzel cinsel hayatları var ama bizimki ayda bir benim zorlamamla. Doktora gitmeyi de kabul etmiyor hep geçer diyor ama 6 ay oldu. Evlenmeden önce libidosu aşırı yüksek biriydi ama ilaçlar yüzünden şu an dünyanın en çekici kadınlarıyla bir odaya koy yine de bir etkisi olmaz.

Psikolojik rahatsızlıklarla mücadele eden insanlar ile yaşamak zordur.
Bunu bilerek evlendiğinize göre, destek vermekten başka çareniz yok.
Ama bana biraz tuhaf geldi, sadece yaşanan tartışmalardan dolayı bu kadar desteğe ihtiyacının olması.
Psikolojik ilaçlar dikkat edilmesi gereken ilaçlar olduğu için, bence bir de doktoruna danışsın.
Cinsel isteksizlik ve ereksiyon problemleri ciddi şeyler bir evlilikte. O yüzden doktoruna danışarak daha uygun

Anti depresanlar orgazim ve ereksyon problemleri yapabiliyor. Yeni biraktiysa etkisi devam eder bir süre. Ama sorun devam etse doktora gidin

Evlenmeden önce asla böyle değildi hayata hep pozitif bakardı ama maalesef ki ilaçlarla kendi kendini zehirledi. Defalarca doktoruyla konuşmasını söyledim ama hep hayır dedi en son da konuştum ben ilaçlardan değilmiş depresyondanmış dedi… Nefret ediyorum o doktordan hayatımızı mahvetti ama eşim ısrarla o doktoru savunuyor ve en son dün akşam konuştuğumuzda benim bir problemim yok sadece keyfim yok son zamanlarda dedi. Son zamanlar dediği de 6 ay. Ereksiyon sorunu yaşadığı için de çekiniyor ben farkındayım ama pek bir çaba da göremiyorum.

Esinizin sadece kucuk bir tartışmayla doktora gidip antidepresana (yuksek dozda birde) baslamasi cok ilginc geldi bana.

Hangi ilaci kullaniyordu, ismini yildizlayarak (orn: za*ax) yazabilir misiniz?

Bir de cinsel islev probleminin ilactan once olmadigina, su an baska bir problem yasayip yaşamadığına emin misiniz?

İlaçları bırakalı 20-25 gün kadar oldu duygusal olarak düzeldi ama cinsellikte hâlâ bir düzelme yok sadece ilaçları bıraktıktan 2 hafta sonra iki gün üst üste birliktelik yaşadık ve ikisinde de problem yaşamadı. Çok şükür bu konu da düzeliyor dedim ama 2 haftadır yine bir şey yok istemiyor kaçıyor ereksiyon problemi yaşıyorum diyor. Sence ne kadar daha beklemeliyim ve bu süreçte nasıl bir yaklaşım sergilemeliyim

Esinizin sadece kucuk bir tartışmayla doktora gidip antidepresana (yuksek dozda birde) baslamasi cok ilginc geldi bana.

Hangi ilaci kullaniyordu, ismini yildizlayarak (orn: za*ax) yazabilir misiniz?

Bir de cinsel islev probleminin ilactan once olmadigina, su an baska bir problem yasayip yaşamadığına emin misiniz?
Elinde 3 tane ilaç vardı iki tanesi su*inex. Bir tanesi 150 mg idi diye hatırlıyorum, diğeri ise 225 mg idi. Bir ilacı daha vardı adını hatırlayamadım şu ana ama o yeşil reçete ile satılan bir ilaçtı ve sık sık içmezdi.

Evet ilaçlardan önce asla bir problemi yoktu o zamanlar sevgiliydik aramızda cinsel birleşme hiç olmadı çünkü ben evlenmeden istemedim. Ama belli yakınlaşmalarımız oluyordu ve gerçekten ereksiyon problemi de yoktu başka bir problemi de çok istekliydi ben onun libidosunun yüksekliğinden şikayetçiydim. Şu anda da asla bir problemi veya kafaya takacağı bir durum yok buna da eminim. İlaçlardan önce hayata pozitif bakan biriyken ilaçlarla birlikte biraz depresif birine dönüştü ama çok şükür ilaçları bırakınca düzeliyor gibi bunu görüyorum. Aramız da artık çok şükür çok iyi ama işte cinsellik yok

Evlenmeden önce asla böyle değildi hayata hep pozitif bakardı ama maalesef ki ilaçlarla kendi kendini zehirledi. Defalarca doktoruyla konuşmasını söyledim ama hep hayır dedi en son da konuştum ben ilaçlardan değilmiş depresyondanmış dedi… Nefret ediyorum o doktordan hayatımızı mahvetti ama eşim ısrarla o doktoru savunuyor ve en son dün akşam konuştuğumuzda benim bir problemim yok sadece keyfim yok son zamanlarda dedi. Son zamanlar dediği de 6 ay. Ereksiyon sorunu yaşadığı için de çekiniyor ben farkındayım ama pek bir çaba da göremiyorum.
Öncelikle tabii ki onun çaba göstermesi gerek ama depresyonda birinden çaba ne kadar beklenmeli o da ayrı konu.
Siz de eşiniz ile doktoruna gidin, doktor ile bir de siz konuşun?
Psikolojik rahatsızlıklarda inkar da vardır, bende annemle uğraştığım için biliyorum az çok neler olabiliyor.
O yüzden, siz de bir bahane ile o randevusuna giderken birlikte gidin ve doktoru ile konuşma taleb edin.
Bir de doktordan dinleyin bakalım, asıl problem neymiş?

Öncelikle tabii ki onun çaba göstermesi gerek ama depresyonda birinden çaba ne kadar beklenmeli o da ayrı konu.
Siz de eşiniz ile doktoruna gidin, doktor ile bir de siz konuşun?
Psikolojik rahatsızlıklarda inkar da vardır, bende annemle uğraştığım için biliyorum az çok neler olabiliyor.
O yüzden, siz de bir bahane ile o randevusuna giderken birlikte gidin ve doktoru ile konuşma taleb edin.
Bir de doktordan dinleyin bakalım, asıl problem neymiş?
Ama randevulara gitmiyor ki yani şimdi de gitmiyor ilaçları kullanırken de 2-3 defa tek gitmiştir. Doktorun ne kadar kötü olduğu daha ilk seanstan bu kadar yüksek dozda ilaç vermesinden belli. Hani ne oldu ne gördün de o ilaçları verdin? Üstelik en az 2-3 yıl kullanması gerektiğini söylemişti. Ama çok şükür ki 9. ayda kurtuldu. Yani şu an doktorla görüşme gibi bir durum yok doktor da bize çok uzaktaki bir şehirde.

Ama randevulara gitmiyor ki yani şimdi de gitmiyor ilaçları kullanırken de 2-3 defa tek gitmiştir. Doktorun ne kadar kötü olduğu daha ilk seanstan bu kadar yüksek dozda ilaç vermesinden belli. Hani ne oldu ne gördün de o ilaçları verdin? Üstelik en az 2-3 yıl kullanması gerektiğini söylemişti. Ama çok şükür ki 9. ayda kurtuldu. Yani şu an doktorla görüşme gibi bir durum yok doktor da bize çok uzaktaki bir şehirde.
Bence problemi tedavide.
Ben en son psikiatriye gittiğinde kendi doktorumun bana yaptığı açıklama ilaçlar verilirken çok dikkat edilmeli.
Kişide göstereceği tepkiler iyi tahlil edilmeli demişti.
Çünkü benim annem bipolar, ailede olan rahatsızlıklar bile göz önüne alınarak verilir ilaçlar.

Tuhaf geldi bana, o zaman sizin de destek vererek düzgün bir doktor bulmasını sağlamanız gerekir ve düzenli olarak randevularına gitmesi gerekir ki sorunlarına çözüm bulsun. Aksi halde gerçekten sizin için bunaltıcı bir evlilik olur bu.
Tedavi önemli tabii ki ama her tedavi de her hastaya uymaz, hepsi farklı kişilikler neticede.

Bence problemi tedavide.
Ben en son psikiatriye gittiğinde kendi doktorumun bana yaptığı açıklama ilaçlar verilirken çok dikkat edilmeli.
Kişide göstereceği tepkiler iyi tahlil edilmeli demişti.
Çünkü benim annem bipolar, ailede olan rahatsızlıklar bile göz önüne alınarak verilir ilaçlar.

Tuhaf geldi bana, o zaman sizin de destek vererek düzgün bir doktor bulmasını sağlamanız gerekir ve düzenli olarak randevularına gitmesi gerekir ki sorunlarına çözüm bulsun. Aksi halde gerçekten sizin için bunaltıcı bir evlilik olur bu.
Tedavi önemli tabii ki ama her tedavi de her hastaya uymaz, hepsi farklı kişilikler neticede.
Maalesef ki şu an tekrar terapi alacak maddi gücümüz yok o yüzden kendim araştırıyorum. Aklıma takılan da işte cinsellik konusunun da düzelmesi için biraz daha mı beklemeliyim yoksa ilişki yaşamak için yaklaşmalı mıyım hani hangisi işe yarar şaştım keldım

Maalesef ki şu an tekrar terapi alacak maddi gücümüz yok o yüzden kendim araştırıyorum. Aklıma takılan da işte cinsellik konusunun da düzelmesi için biraz daha mı beklemeliyim yoksa ilişki yaşamak için yaklaşmalı mıyım hani hangisi işe yarar şaştım keldım
Haklısınız.
Devlette de iyi doktorlar var, onları araştırın derim.
Bence beklentilerinizi ve sizin kafanızdaki soru işaretlerini eşinizle oturun konuşun.
Bu siz ne kadar uğraşsanız da, onun karar verip yapması gereken birşey.
Çocuk değil ki kolundan tutup bu konuda onu çekiştirip götürün, kendisi istemediği sürece çözeceğiniz bir durum değil.
Önce eşiniz ile düzgün bir iletişim kurarak güven çerçevesinde yapabileceğiniz birşey bu.

Haklısınız.
Devlette de iyi doktorlar var, onları araştırın derim.
Bence beklentilerinizi ve sizin kafanızdaki soru işaretlerini eşinizle oturun konuşun.
Bu siz ne kadar uğraşsanız da, onun karar verip yapması gereken birşey.
Çocuk değil ki kolundan tutup bu konuda onu çekiştirip götürün, kendisi istemediği sürece çözeceğiniz bir durum değil.
Önce eşiniz ile düzgün bir iletişim kurarak güven çerçevesinde yapabileceğiniz birşey bu.
Bu konuyu konuşmak istemiyor ve dolayısıyla doktora gitmeyi de kabul etmiyor. Sürekli ilişki mi yaşayacağız diyor ama biz bazen ayda bir bazen 2 ayda bir ilişki yaşadık bu 6 ayda

Bu ilaç kullanma meselesi çok garip geldi bana, sanmıyorum ki hiç bir doktor ilk görüşmede direkt ilaç yazıp üstelik 2,3 yıl kullanacaksın desin, yani ben geçirdiğim ağır bir fiziki hastalık neticesinde travma sonrası kaygı bozukluğu ve ağır depresyon yaşadım, gayet sıradan ağır olmayan ilaçlar yazdı doktor ve 3 ayda bir kontrole gittiğimde kendini nasıl hissediyorsun ilaca devam etmemize gerek var mı diye sordu. Yani yaşadığım şey de artık intihar düşüncesine kadar varmıştı düşünün, fiziki sağlık sorunlarım sebebiyle çok çok ağır bir depresyondu. Kısacası bence eşinizin başka ağır psikolojik bir rahatsızlığı olabilir, iyi araştırıp öğrenin derim. Antidepresanlar öyle iki üç lafa alınıp gücenenlere yüksek dozlarda verilmiyor. Şöyle de bir şey var sağlıklı psikolojiye sahip insanlarda bu kadar basit şeylere böyle büyük tepki vermezler zaten başka bir iş var.

Back
X